Fizička zaštita prijenosnika (Kensington lock)

poruka: 2
|
čitano: 3.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanimljivo, ne pronalazim na forumu nikakva iskustva o fizičkoj zaštiti prijenosnika - možda krivo tražim... ispričavam se ako je tako.

No zanimaju me iskustva zaključavanja laptopa koristeći Kensington Security Slot koji valjda svaki prijenosnik ima.

Dakle, pretpostavljam kako je to očito standardizirano za sve prijenosnike da ne treba na ništa posebno paziti. Jesam li u pravu?

Cijene počinju negdje oko 40-ak kuna i idu sve do preko 300 iako mi se čini da preko 300 kn u ponudi ima samo nekakvih HP lock-ova koji možda čak i nisu kompatibilni sa ičime osim HP prijenosnicima (moj je ThinkPad), koliko mogu preko slika zaključiti...

Isplati li se puno potrošiti na to? Znam, vjerojatno i tu vrijedi koliko para toliko i muzike ali baš zato tražim iskustva ljudi - jer što bi to značilo? Ako dam 40 kn za takvo nešto, mogu li očekivati da će se otključati već na lagano povlačenje ili se tu ipak radi o čvrstini i kvaliteti lanca pa će tako za one skuplje recimo trebati ipak višestruko jači alat od onoga čemu prosječna osoba ima pristup da bi se lanac presjekao?

No jednom sam vidio i neki video kako je netko mislim sa tuljcem kartona kao od role WC papira lagano otvorio takve lokote pa je pitanje jel to važi samo za one jeftinije ili za sve... jer bila bi žešča truba da platim 300 kn za takvo nešto i onda mi neki punk to sredi sa WC papirom Smijeh a meni neprocjenjiv laptop ode pa-pa...

domicius
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 4:24 (domicius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bump? Zar nitko nema ama baš nikakvih iskustava? Zahvalan bih bio na svakom i najmanjem iskustvu...

domicius
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice