Baterija - izvaditi ili ostaviti

poruka: 6
|
čitano: 3.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Negdje piše da se trebaju vadit kad je na struju jer se stalno puni kad je spojena, negdje piše da laptop sam prestane punit kad dođe do 100% i da se može ostaviti baterija u laptopu.

Čisto me zanima punjenje, ne vezano za grijanje laptopa i vjek baterije.

da li bateriju izvaditi ili ostaviti unutra? da li se ona stalno puni ili se punjenje prekine kad ju napuni na 100%?

đija!

0 0 hvala 0
15 godina

čuo sam takve ideje da se treba vaditi,ja svoju nisam izvadio,svaka baterija ima vijek trajanja treba se pridržavati pravila isprazniti je i puniti do kraja da traje što duže,i još nešto da ima dobru ventilaciju,laptop treba držati na stolu a ne u krilu i to isto utječe na vjek baterije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Baterija se ne puni kad dođe do 100%. Barem je tako meni na laptopu. Tako da je praktički svejedno. Ali i uostalom baterija je potrošni materijal tako da se ne smije očekivati nešto posebno dugi vijek trajanja.

I slažem se sa kolegom, laptop treba držati na ravnoj površini gdje je omogućen neprekinut protok zraka. Držanje na krevetu, krilu itd može dovesti do pregrijavanja.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nove baterije u sebi imaju mehanizme koji ih štite, tako da ne treba brinuti.

Ipak, ukoliko se baterija dulje ne koristi, preporučljivo ju je spremiti na hladno i suho mjesto sa ~40% napunjenosti.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Baterija - izvaditi ili ostaviti
Bila je i u Bugu tema o tome, ugl. Bugovci savjetuju vađenje baterije ako ti je laptop stalno spojen u struju
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
16 godina
neaktivan

dok sam vadio, bila je ispravna, durala je dva sata, otkad je laptop kod sestre, baterija nije bila vani i ne traje ni 15 minuta.

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice