Ili je važno ako imam laptop uvijek na elektriku uključem da imam unutra baterijo ili je bolje da jo izvadim ili nema veze?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bolje da je baterija izvađena ako je stalno spojen u utičnicu, tako će baterija duže trajati...
Puno hvala
bolje da je baterija izvađena ako je stalno spojen u utičnicu, tako će baterija duže trajati...
U kojim si to novinama procito.Zivimo u 21 stoljecu gdje su baterije pametnije od pojedinih ljudi.Tako da im nista nece stetiti ako ostanu u laptopu.
U kojim si to novinama procito.Zivimo u 21 stoljecu gdje su baterije pametnije od pojedinih ljudi.Tako da im nista nece stetiti ako ostanu u laptopu.
Kako god, utjecaj je samo smanjen, nije eliminiran. Toplina i ostale stvari utječu na vijek baterije. Najbolje ju je izvaditi i spremiti u ladicu ili negdje gdje nema svjetlosti.
Zivimo u 21 stoljecu gdje su baterije pametnije od pojedinih ljudi
Istina...
Kako god, utjecaj je samo smanjen, nije eliminiran. Toplina i ostale stvari utječu na vijek baterije. Najbolje ju je izvaditi i spremiti u ladicu ili negdje gdje nema svjetlosti.
Naso sam na netu davno utjecaj na bateriju koja je bila stalno u laptopu u odnosu na bateriju koja je vadena.I razlika je bila 20 minuta u godili ili dvije koristenja.
Aha tako je imoj frend dobio nov laptop izvadio bateriju i spremio u ladicu i zaboravio/nije znao za samopraznjenje.Nije je dopunjavao i ispraznila se ispod minimuma i riknula.
I prestanite cuvati baterije ko da cete ih ponjeti sa sobom u grob.Sve je to potrosni materijal.