Ok, za ove Vista x86 sam prepodstavio da su kompatibilni sa Win 7 ali nisam bio siguran.Instalirat ću Win 7, poslije toga ću uraditi update,pa ako i posle toga bude trebao neki drajver ( synaptic touchpad ) pojedinačno ću ih skinuti.Veliko hvala!
ACER - šrot ili ne?
- poruka: 105
- |
- čitano: 65.479
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Imam Acer 5920 već godinu i pol i zadovoljan sam sa njime, do sada nisam imao problema osim što je punjač otišao pa sam ga zamijenio. Dobar je za igranje, pisanje, web...,
Kada se pokrene igra zna biti bučan i grije se, inače se može raditi cijeli dan na njemu i barem meni Cpu usage ne prelazi 40%.
Baterija mi na Win7 Ultimate, ako sam na netu ili u Wordu, radi oko 2.pol sata, a u igranju nekih 30-tak minuta i manje.
ovo je moje trece iskustvo s acerom.
prvo
frend ima extensu 15.4 vec 3 godine, vista, 1giga ram i c2d t5500 1.66/2mb/667 i radi dlicno,nikad nikakvih problema,a kupljen u -khmm- technomaxu za 6k kn.
sad kad je vidio moj-doduse jos dok je bio "butabl linuks" reko je da si mora uzet novog,a treba mu za igrat poker prek neta...vrlo zahtjevna upotreba.
drugo
frendica ima emachines sa celeronom i xp za 3k kn iz-jos gore-pevca-pa radi vec neko vrijeme,ist 2-3 godine bez greske.
ali sa "feature-om" da se jednostavno ugasi kad se pregrije,a ona ga koristi jos intenzivnije-fejs i jubito..
last but not least-trece
kupio sam prosli tjedan-15.3.- aspire 7740g-434G50mn 5666kn
asus za tu cijenu nudi samo 16 incha, a 17 incha sa core duo,dok u rangu sa mojim kosta 1k kn vise. o toshibi da i ne govorim
u startu sam gledao da bude lijep,17",i ga ima neku grafu malo bolju,od brandova-asus,toshiba i acer. ostalo je preruzno za svakodnevno gledanje i rad
vidjecu kak ce se drzat kad stavim crysis pa ko ziv ko mrtav.
ak se ne iskaze,bude promoviran u pisacu masinu u boji za word i mail ;-)
kak cu ga op-teretit kroz vrijeme tak cu jos postat dojmove...
ja sam danas naručio ACER Aspire 5942G-434G32Mn
• Procesor: Intel Core i5 430M 2.26GHz / 2.53GHz Turbo (3MB cache)
• Zaslon: 15,6" HD LED TFT 1366 x 768 CineCrystal
• Grafički sustav: ATI Radeon HD5650 1GB
• Radna memorija: 2x 2GB DDR3 1066MHz (proširivo do 8GB)
• Tvrdi disk: 320GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW
• Dimenzije: 382 x 274 x 39 mm
• Masa uređaja: 3kg
• Jamstvo: 12 mjeseci
• Baterija: do 3h (Li-Ion 6 ćelija)
• Operativni sistem: Linux
• Modem: ne
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
• Bluetooth: da
• Audio ulazi/izlazi: da
• VGA izlaz: da
• HDMI: da
• USB podrška: 3x USB 2.0 (1x eSATA podrška)
• Čitač kartica: da (5u1)
• ExpressCard: da
• Webkamera: da
Cijena:6.415,00 kn + jamstvo s 1 na 3 godine 399,00 kn
pa ću vidjeti jel valja ACER :)
Kakvi su vam Acer laptopo što se tiče baterije? Meni je moj laptop katastrofa što se toga tiče. Niti 1h ne može izdržat i to sad win7 onom štednjom energije. Katastrašno!
Uglavnom šrot...
...no jasno, nekom se posreci pa mu radi neko vrijeme ok
Meni Travelmate 4051 crkao mjesec dana nakon isteka garancije. Startup windowsa pa onda BSOD. U servisu zamijenili ploču,došlo me kao pola novog. Bilo je to 2006.
Sad mi je više kao stolno računalo, bateriju kao da nemam. Stvarno sra**e
Mogu li kako popraviti duljinu trajanja baterije? Ili samo mogu kupiti novu? Ako da, gdje?
kupio sam acer aspire 5942g, i prezadovoljan sam, pokreće sve bez ikakvih problema, nečujan je i ne grije se, baterija traje i do 3 sata, za sad same pohvale (imam ga 3 tjedna)
htio sam kupiti laptop većeg ekrana 17.3-18.4
do 2000,00kn polovni za sada sam na dvojbi:
ACER Aspire 8735Z
Lenovo g780
što bi mi preporučili do tog iznosa,student sam
i teba mi za potrebe studiranja,,ništa specijalno
Između ta dva definitivno Acer, mada je navedeni Acer već u godinama pa je cijena od 2000kn malo prenapuhana. Mislim da bi za taj iznos mogao naći nešto novije.
Lenovo G i Y serije probaj izbjeći pod svaku cijenu.
Između ta dva definitivno Acer, mada je navedeni Acer već u godinama pa je cijena od 2000kn malo prenapuhana. Mislim da bi za taj iznos mogao naći nešto novije.
Ajde kužim za g seriju ali Y .... To je tenk od laptopa i nemoj mi izvlačit neke review-e ako ga nisi koristio
Ajde kužim za g seriju ali Y .... To je tenk od laptopa i nemoj mi izvlačit neke review-e ako ga nisi koristio
Ovo je tenk i ovo i ovo i njihova veca braca takodjer. U prevodu, svaki Elitebook do Haswella je tenk, nakon cega ih je zamjenio Zbook, isto tak, svaki Precision od M4500, kao i svaki W5XX Lenovo.
Y serija je plastican laptop, mozda mrvicu cvrsci os standardnih plastičnjača, ali i dalje je to plastičan laptop daleko od definicije "tenk".
Ovo je tenk i ovo i ovo i njihova veca braca takodjer. U prevodu, svaki Elitebook do Haswella je tenk, nakon cega ih je zamjenio Zbook, isto tak, svaki Precision od M4500, kao i svaki W5XX Lenovo.
Y serija je plastican laptop, mozda mrvicu cvrsci os standardnih plastičnjača, ali i dalje je to plastičan laptop daleko od definicije "tenk".
Meh nema smisla, napravljen je od anodizoranog aluminija osim donjeg dijela. ima bolesno izvedeno hladjenje...... ali eto bmk necu sad u detalje da ne bi bilo da sam fanboy. Čovječe pa to nisu ni iste klase laptopa tako da ih nema i smisla uspoređivat inžinjerski a i po namjeni.....
Pa ja imam Lenovo g50-7o, dapače tek pola godine, nemam nikakvih problema sa njim. Koristima ga za
svakodnevni rad i surfanje.
@Overlord
Ne moramo se složit, da. Pišem tu iz iskustva jer se eto bavim isključivo prijenosnim računalima.
Lenovo je vrhunski laptop ako pričamo o T seriji no kada su navedene serije u pitanju teško da ičime mogu usporediti ih s poslovnom braćom. Prije svega problem je upravo u kučištima, upravo onim u čemu se ističu T serije po kvaliteti, jeftiniji posebice iz G serije se doslovce raspadaju(g560-580,760-780, y560) i to svi na istom mjestu(oko lijeve šarke) što ukazuje na propuste pri dizajnu. Y serija nešto bolja ali ne puno. Matične ploče također nemaju veze s onima iz poslovnjaka, kaliteteta daleko lošija. Prema onom što ja vidim a prođe mi stvarno puno prijenosnika kroz ruke, nebih preporučio jeftine lenovo prijenosnike dok poslovnjaci istog brenda su svakako među prvim izborom.
Ponavljam još jednom, ne moramo se mi složiti, to je samo moje mišljenje.
htio sam kupiti laptop većeg ekrana 17.3-18.4
do 2000,00kn polovni za sada sam na dvojbi:
ACER Aspire 8735Z
Lenovo g780
što bi mi preporučili do tog iznosa,student sam
i teba mi za potrebe studiranja,,ništa specijalno
što bi mi preporučili dakle
polovni veći ekran u toj cijeni
Ja sam imao 2 laptopa od Acera i s prvim sam imao problema podosta a drugi je radio super.Na zalost morao sam ga prodat prije koji 2-3 tjedna.
Po meni imaju ok dizajn jedino materijal nije nesto.Ali sve u svemu cijena govori sve.Bar sto se tice ovih jeftinijih oko 4k kuna.
ACER ASPIRE ES1-512-C4EL,NX.MRWEX.106_3Y......da ili ne za 2 000,00kn?
hvala
ili ovaj
http://www.ekupi.hr/HP-Intel4GB500GBWin81-15-r099sm-K8N04EA-prijenosno-racunalo-485016.aspx
ACER ASPIRE ES1-512-C4EL,NX.MRWEX.106_3Y......da ili ne za 2 000,00kn?
hvala
http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-ES1-512-C4EL-NXMRWEX106-3Y-N28404GB500GBIntelHDWin81-crna-prijenosno-racunalo-536878.aspx
ili ovaj
http://www.ekupi.hr/HP-Intel4GB500GBWin81-15-r099sm-K8N04EA-prijenosno-racunalo-485016.aspx
- imaš sve potrebne podatke, TI trebaš odlučiti. Pošto su uređaji teh. jednaki ne možeš pogriješiti. HP je kao brand jači, servis/dijelovi i neobično, malo jeftiniji (zbog količine/tržišta time i rabat koji trgovac dobije, inače je Acer jeftiniji brand). Možeš birati po boji... a dali će se neki od njih pokvariti je pitanje sreće. Ja bi uzeo HP u ovom slučaju.
Imam 2 laptopa, Acer i HP, oba su iz entry level razreda. Iskreno ne primjećujem baš nikaku razliku u kvalitetu među njima. Oba koristim preko godinu dana dosta intenzivno i nemam pritužbi na niti jedan.
Tako da mislim da se ne može generalazirati da je neki brand šrot, prije je problem kako se netko odnosi prema laptopu, normalno ako ga proljevaš, udaraš i basaš kao vreću cementa na baušteli da će se laptop "ofucat" ali to nema veze s brendom.
Imam 2 acera travelmate 5630g i aspire 5738z .
Imao sam još jedno al sam ga prodao , zaboravija sam ime modela..
Uglavnom nisu me niti jednom izdali.. rastaviš ga bez problema do zadnje sitnice, počistiš spojiš i radi ko urica..
Dok sam radio u servisu tipu se prolila kava po njemu, rastavili ga , oprali u alkoholu matičnu , osušili spojili i radilo ko nov..
Što se mene tice , Lenovo i Acer uvijek preporuka.
Ako kupiš u Harvey Normanu možeš dokupiti 6 godina njihove garancije koja pokriva i udar groma.
BTW Acer je najveci proizvođač laptopa u svijetu, uopće nema govora o tome da su po bilo kojem kriteriju (što se tiče samog hardwarea) inferiorni nekom drugom brandu.
Ako kupiš u Harvey Normanu možeš dokupiti 6 godina njihove garancije koja pokriva i udar groma.
BTW Acer je najveci proizvođač laptopa u svijetu, uopće nema govora o tome da su po bilo kojem kriteriju (što se tiče samog hardwarea) inferiorni nekom drugom brandu.
- u svakoj 'normalnoj' trgovini se može dokupiti garancija, 1-2-3god.. (ponuda se mijenja, npr Asus nudi popravak + povrat novca).
- garancija može pokrivati bilo što, kao toshibina.. bilo bi lijepo vidjeti kod nas takvu uvaženu reklamaciju (grom). Do tad je samo hipotetska. Ako se kod nekog trgovca nudi kao free, garancija je možda najpamatniji dodatak (umjesto torbe/miša..). Svakako bitan kriterij i ako je 6g. svakako provjeriti u H.N... tad je to bitan razlog za odabir. (npr možda samo određeni model itd. + sitna slova).
- Acer je ipak, 'manji'.. naša regija/Adria, HP drži +50% godinama (u padu).
sin je 'zagrijaniji' za hp.........zahvaljujem na informacijama i veliki pozdrav
ljudi, trebam pomoc, acer aspire es1-512, svi driveri instalirani ali touchpad ne radi, isprobao jedno desetak ponudjenih rjesenja sa gugla ali i dalje ne radi...
jel netko imao slican problem i kako ga je rijesio?
thx
Pogledaj u biosu da nije disablean. Neki laptopi ti imaju i fizičku tipku za lockanje touchpada, ili kombinaciju na tipkovnici (fn+nešto) kojom se on zaključava ili otključava. Vjerojatno je nešto od tog.
sve zavisi od klase
svaka firma ima žnj i top klasu
npr hp ,imas laptope od 2000 kuna koji krcka da ti mozak stane i super racunala pod imenom hp
tako i acer od žnj laptopa od 2000 kuna do top r7 laptopa od 16-20k kuna