Acer E725 - kako maknuti linuxe...?

poruka: 41
|
čitano: 14.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

-ostavi ga uključenog (brži rad i kontrast ekrana..) a procesori ..hmmmm već godinama nema osim 64bitnih.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Acer E725 - kako maknuti linuxe...?

Evo mala uputstva, da znaš što ti se događa s laptopom. Uglavnom diode prikazuju status isto na svim laptopima.

Press any key to continue or any other key to quit.
16 godina
neaktivan

Moze pitanje, ja sam na taj lap (eMachine e725) instalirao 7icu i wireless mi nije sljakao stao god napravio? Driveri, net, bla-bla nista...

mislim napraviti reinstall winsa, mozda to pomogne?

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nego....već drugi put instalacija nakon jednog instalacijskog restarta zapinje na Completing Installation - i ne miče se!

Neodlučan

To je ukupno 3. put jer 1. put je nestalo "struje"!

Znači, slijedi mi i 4. pokušaj :(

Ovaj put to će biti 7 - po prvi put da ih vidim uživo

I da već jednom to instaliram - ak bude uopće i to upalilo, tj. uspjelo!

po 2. puta staje na istom mjestu i ne miče se po 2. puta staje na istom mjestu i ne miče se

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko čekaš?Jer na nekim mašinama se čekanje i odulji...........budi strpiljiv.

Kakav ti je medij s kojeg učitavaš Winse,da li je sniman sa najmanjom mogućom brzinom ..idt..itd..ako je sve to nekvalitetno ,niti instalacija neće ići do kraja.

Nekad se čeka i po pola sata samo na jednu kvačicu.

A pri prvom pokretanju također ako se ekran zacrni...pričekaj i čekaj i čekaj....u većini slučajeva bude ok...bar kod Viste je bilo tako.
Možda bude i kod sedmice.

Private
17 godina
Private kaže...

Koliko čekaš?Jer na nekim mašinama se čekanje i odulji...........budi strpiljiv.

Evo, čekal sam ja do sad - i maloprije pojavilo se ovo:

nece winsi frendici na lap :) nece winsi frendici na lap :)

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina
neaktivan

S kojeg i kakvog medija se dižu winsi...to je jako bitno ako je snimano kako ne treba ili oštećeno.Zatim bez obzira što je novi ,u kakvom je stanju sad hard?Stavi ubuntu pa winse probaj kao dual boot učitati.A iz linuxa-a provjeri stanje cijelog sistema.Ne znam , neka ti drugi nešto predlože jer naradije bih ga uzeo u svoje ruke i riješio problemNamigiva ...nemam ideje nego jedino da namjestiš da se dižu s neke vanjske ispravne pržilice...posudi od nekog ako nemaš,probaj i to.Ako nemaš baš iskustva s Linuxima ,teško je ovako govoriti što da radiš iz samih Linuxa.

Private
17 godina

Ljudi

Sestre će biti sretne Sestre će biti sretne
Eto, moje dvije susede i frendice sad budu sretne, a ja budem zadržal status "računalnog eksperta" Cool

Šalim se malo al naravno da budu hepi...

HVALA SVIMA na pomoći i tome kaj ste uskočili odma kad je trebalo.

Kad god budem u prilici pomoći bilo kome, svakako budem, uostalom, na ovakvim stvarima se vidi kolko je super kad nekaj riješiš uz pomoć foruma!

Sad je još na meni da prvi put u životu malo vidim 7-icu.

To je ona Ultimate 64 sa MS stranice, traje 30dana!

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
eterna luchar kaže...

Moze pitanje, ja sam na taj lap (eMachine e725) instalirao 7icu i wireless mi nije sljakao stao god napravio? Driveri, net, bla-bla nista...

mislim napraviti reinstall winsa, mozda to pomogne?

-kompijuteri imaju običaj napraviti istu stvar nebrojeno puta, uvijek na isti način s istim rezultatom. Ako prva instalacija nije prepoznala driver, nema razloga da reinstal pomogne. Dakle, ako je kriv medij ili verzija windowsa, onda možeš pokušati, u suprotnom je gubljenje vremena.

-prije svega, dali je wireles omogućen u BIOSu, i dali si pokušao upaliti ga tipkom (sad svi notebookovi imaju tipku za paljenje/gašenje wlana, i možda mijenja boju plavo-žuto...)

-Pronađi podatke za svoju wieless karticu (točnu oznaku) i skini odgovarajući driver (prvo na str. proizvođača noteboka, zatim ako nema, na proizvođaču kartice), za konkretnu verziju wijdowsa (ili vistu ako nema drugih) pazeći i na 32/64 bita.

Problem kod (pre)pametnih windowsa, defaultno ignoriraju necertificirane drivere, tako možda ispravan driver odbiju. Ali moraš biti siguran da je to ta verzija, onda možeš forsirati, tj reči windowsima da ipak koriste tu verziju. U slučaju da je driver neispravan dolazi do rušenja sistema. Drugi problem je što notebook ima više mrežnih uređaja, kao žičana mreža, wireles, modem, BT, IR,.. i par specifičnih kao touchpad ili sec-fingerprint, itd. Prvo neka windowsi sami obave prepoznavanje dijela koji mogu, tek ono što ostane (nakon par restartova, jer i update treba povući..) kreni na rješavanje drivera za wireles (koji bi trebao biti jedini neprepoznati uređaj)..

-postoji i mogućnost (mala) da je wlan neispravan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ovo je valjda nekakva sapunica :(

Naime, nisam htel odma sinoć pisati u nadi da budem popravil al nejde - NEMA zvuka, ma što god napravil...!?

Ikona od zvuka uredno radi, tj. nisu nikakvi uskličnici prek nje niti je mute uključen.

Velikog izbora opcija niti nema, a sve kaj se tiče zvuka je uključeno.

One opcije laptpopa sam naravno već isprobal - Fn+F8 i te cake...

Probal sam s neta skidati drajvere (pa na stick i na lap) al badava - ni s jednima ne radi.

Čak sam i renstaliral 7-icu iali opet isto...

Kaj napraviti, rekel sam da bude danas gotovo, a i onaj WMP mi izgleda šlampavo, čini mi se da uopće ne pokreće muziku - iako nemrem znati kad nema zvuka :(

Dal da nekak probam spojiti Laptop na internet prek svoje veze - al neću da ostanu bilo kakvi moji podaci unutra!

Pomagajte još jednom

Evo i slika:

EDIT 2: I spojil sam lap na net prek svoje veze, skinul i instaliral updatese i opet NEMA zvuka:

EDIT 3: Nebitno, 7-ica odlazi s lapa :(

sve radi al nema zvuka... sve radi al nema zvuka...
i nakon svega - opet isto... i nakon svega - opet isto...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 9:41 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakav update? Pa instaliraj realtakeove drivere za zvučnu koja je na tom laptopu...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice