Najgora igra koju ste igrali

poruka: 306
|
čitano: 57.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Baja gore si napisao da su ostale igre PROMAŠAJ!

Kako to mozes uopce reci za igru >WARCRAFT III< !!

Jeli ti znas da je to igra koja se nakupila pustih nagrada i nagrada...Danas nakon 5-6 godina od njenog izlaska se jos uvjek igra na B-netu i to u kojoj kolicini!

To je savrseno balansirana strategija sa mnostvom taktika!

To sto mozda ne volis "nerealne likove ili price" to je druga stvar ali jednostavno ne mozes napisat da je "promasaj" jer  svoj status i ugled opravdava dugi niz godina!

Sto se tice najgore igre....neznam! Samo mogu reci da ne volim igre poput manager-a i takvih slicnih igara!

17 godina
RE: Najgora igra koju ste igrali
reservoir dog kaže...
Geralt kaže...
reservoir dog kaže...

Half life 2... definitivno ogromno razočaranje... odrastao sam na jedinici, prošao je x puta na hard, čak i razmišljao kako bi izgledao film, te da je harrison ford idealan Gordon.Smijeh

ali dvojka? jedno te isti neprijatelji(tzv marinci), AI ni po čemu inovativan, lažni osjećaj kontrole i spontanosti situacije iako je zapravo sve skriptirano(npr bipodi koji se naglo spuštaju na tvoj kat itd), bugovi(npr. kada pojedini likovi jednostavno odbijaju uči u lift), oružja koja se još uvijek svode na pištolj, mitraljez, sačmarica, granate itd.--> te na kraju UŽASAN, UŽASAN KRAJ.

Dajte ljudi, let`s face it, gotovo su nam napisali "Insert Half Life 3". I šta su napravili? Izbacili jadni dodatak, gdje si dijelom na istim stazama(ona zgrada- samo malo razorena). Ima dvojka i pluseve, npr taj graviton gun, ali to mi je povećalo ocijenu za nekih 5 posto. Zaista su izgubili fana. Ponašaju se kao da smo stoka, i nedostatak truda se vidi svugdje.

I onda se ljudi čude kad shvate da 70% balkana posjeduje piratske igre. Ne dam 400 kuna za nešto što ne znam kako izgleda i kakva je(nema tog demo-a koji meni može dati objektivnu ocjenu).

Samo napominjem da nemam namjeru vrijeđati ičiji ukus. Ako je nekome HL2 super, neka je. Vjerojatno igram neke igre od kojih se drugima bljuje.Namigiva

Pa hl2 zbog tih skriptiranih situacija je baš užitak za igrati, filmski reklo bi se, nema boljega nego gledati tripoda kako u pozadini hoda mlati, jede, kenja itd itd.

A ovi bugovi o kojima ti pričaš, zar si to igrao piratsku verziju kad je tek izašla, problem sa AI kad likovi se prestanu micati, ako je to to, ondak se nemaš pravo tužiti na piratsku igru koja nije valjda dobro krekirana, valjda.

Slažem se da se nemam pravo buniti na bugove, jer posjedujem piratsku verziju(mea culpa).

I da, nije bipod, nego tripod, koji LOL :D

Da li netko zna kakav je onaj drugi dodatak? Nisam ga igrao, možda bi popravio cijelokupnu sliku u mojim očima.
 Mislis na Half-Life 2 Episode 2?

Meni je to prva dobra stvar vezana uz Half-Life nakon Opposing Forcea... Naravno, nije ni blizu jedinici, ali ipak mi je dosta bolja od katastrofalnog HL2 i HL2 Ep1
17 godina
neaktivan

Inače sam fan C&C, i prva igra mi je bila RA2, ali C&C: tiberum sun mi je bilo največe razočaranje, one sitne jedinice na ružnim mapama nisam mogao podnjeti. Ne slažem se da su serijal HL i Bioshock najgore igre jer su to jedne od rijekih igara koje imaju jako dobru priču koju netko nije napiso u dvije min. dok je sjedio na WC-u a slučajno mu se pri ruci našla olovka i papir, kao što je nažalost slučaj u većini igara i baš zbog toga nisu hit kao ove dvije.

17 godina
neaktivan

Heroes Of The Might &Magic Serijal je najgora igra ikad koju sam igro fuj bljak

17 godina
neaktivan

Najgora igra: The Butcher, Mortal Combat(svi), ne volim menagere, a mozda ima i jos koja igra ovak,

samo sta se ne mogu sjetiti trenutacno.

"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2008 11:16 (1domagoj1).
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Ipak, meni je u apsolutno najgorem sjećanju ostao Jurassic Park: Trespasser

Hehe, to nije igra več simulator.Smijeh Problem je u tome jer je igra bila ispred svojeg vremena. Dok je kod ostalih FPSova bilo dovoljno doći kod oružja ili pritisnuti use i pojavi se crosshair, u Trespasseru je trebalo ispružiti ruku, zarotirati je, stisnuti šaku i onda pušku primaknuti prema sebi i tako ciljati. Sa mišem je to problem. Za igru takvog ranga je potrebna virtual reality oprema, poput VR rukavice i kacige.

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
 Za igru takvog ranga je potrebna virtual reality oprema, poput VR rukavice i kacige.

Ili Wii. Smijeh
17 godina
neaktivan

Vjerojatno cete me sad svi popljuvat  Plač  al meni je dosad jedna od najgorih igara bila COD4 (singleplayer)! Neznam ni sam bas zasto al jednostavno mi igra nije lezala. Vjerojatno zato sto sam naviko na II. svjetski rat pa mi je ovo doslo ko neka vrsta šoka. Multiplayer je vec druga prica... Belji se

17 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...

1. Warcraft (1,2,3 i Dota)
2. Diablo (1 2)
8. NeverWinter Nights (mislim da se tako piše)

OMFG! WTF! Covjece pa to su igre koje su Majka i Otac Ostalih PC igara ok dota sux malo ali di bi svjet bio da nema NWN-a i diabla.

Inace Need for Speedove ne volim zabavni su ali prazni

L25 1337 N008
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2008 20:08 (Zeus).
17 godina
neaktivan

Ne kužim kako netko može reći da je far cry najgora igra i half life pa to su igre vrh vrhova kvalitete, jednostavno nekužim jedino po meni je half life 2 episode 1 katastrofa , al opet nije najgora igra, za driver3 bi se i mogao složit,Iznenađen da ima nešto za kandidata naj smeće.

17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Half-Life 2, i svi HLovi poslije njega (jedino je Ep2 prolazan)

BioShock (nije tolko los kolko me razocarao)

Nemaš pravo!

Evromet.net-EVROpski nogoMET i rukoMET!
17 godina
alenko kaže...
macgyver kaže...

Half-Life 2, i svi HLovi poslije njega (jedino je Ep2 prolazan)

BioShock (nije tolko los kolko me razocarao)

Nemaš pravo!

Imam pravo!
i Neznas quotat!Belji se
17 godina
neaktivan

Soilitare!!!

L25 1337 N008
17 godina
neaktivan

Ja sam osobno tip koji može uživati u skoro bilo kojoj igri, ali lako cu prepoznati razliku između kvalitete i šunda. Meni je razočaranje bio quake 3 (radi nepostojanja singleplayera kao u quake 2), al u multiplayeru je bio odlican. Od još nekih manjih razočaranja nabrojao bih Messiah, Oni, Colin Mcrae 3 i sve Need For Speed igre poslije Porsche-a. Zašto se nemogu puno razočarati u neku igru? Pa najvjerovatnije jer nikada ne očekujem previše.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2008 0:00 (scorpion667).
17 godina

Definitivno Need For Speed Pro Street. Odlicna grafika, i 0 bodova za sve ostalo (o igrivosti necu trositi rijeci)......

17 godina

POzdrav ekipa.

Evo moj prvi post bude ovdje: :D

Neda mi se sad raditi neku listu, pa ću se samo orjentirati na najgoru igru u zadnje vrijeme koju sam igrao.

Pošto sam krajem godine osvježio konfiguraciju, onda sam počeo "kupovati " sve novije naslove, tako da sam odigrao većinu novijih i razvikanjih naslova. Jedine igre od tih jedno 15-tak koje sam igrao, a koje sam stvarno kupio su Bioshock (dobio sam figuricu Big Daddy-a Smijeh) i Crysis (koji je po meni igra godine, ali o tome drugi puta).

A najveće razočaranje i najgora igra od tih 15-tak (a i opčenito u zadnje vrijeme)?

Pa Call of Duty 4.

Zašto, pa iz više razloga.....

Prvi puta kad sam ju odigrao igra mi je bila fenomenalna, odlična grafika, brza, napeta, prića koju su prožvakali skoro svi filmovi B produkcije, ali služi svrsi i dobro je uklopljna u radnju, pa onda još ona prezakon scena kad dobijete metak u čelo iz prvog lica.. brrrr...  Ukratko igra mi je djelovala ko neki ful napeti akcijski film.

Ali... onda sam je krenuo igrati drugi puta i na težem nivou.

E, sad tu počinju problemi. Ali samo da napravim malu poveznicu sa Crysisom; Crysis je na najtežem nivou jedna sasvim druga igra i neopisivi je gušt ju igrati tako.... Crysis tek na najtežem nivou postaje igra kakva treba biti.... a COD4.... pa on tada postane totalni crap od igre.

1. AI - umjetna inteligencija

Prvo kaj sam primjetio i kaj me živcirao su vaši ništ koristi suborci i neprijatelji; suborci samo smetaju i toliko su skriptirani da to nije normalno; nema nikakvog odklona od predefiniranih putanji i kretnji. Slična je stvar i sa neprijateljima; mislim, tolilko su predvidljivi da mislim da bi mogao nakon nekog vremena i izbjegavati metke jer bi znao kam budu pucali. Strašno. A kad smo kod neprijatelja najdebilnija stvar koja se u zadnjih nekoliko godina dogodila u nekoj igri, dogodila se u ovoj: spawnanje neprijatelja u beskonačnost; ako se ne pomaknete sa mjesta, neprijatelji budu dolazili neprestano; jednom sam išao baš isprobati koliko dugo mi se bude dalo stajati na jednom mjestu i samo tamaniti neprijatelje ;nakon pola sata mi je bilo dosta (čudno koliko pojačanja rusi imaju u Černobilu.. samo dolaze i dolaze.. hehe). Mislim, kojoj budali je to palo na pamet??? Pa takav princip je izumro 90-ih godina i nije bezveze izumro.....

2. Fizika

Fizika u Call of dutiy 4??? Smijeh HAHAHAHAHAHA kaj je to??

DA, za ne povjerovati, ali fizike tamo NEMA!!! Sve što se miće, pada, lomi je SKRIPTIRANO!! jedino valjda na što fizika ima utjecaja su bombe koje bacate vi i neprijatelji... zaboravite na to da se bude neka bačva prevrnula, i odkotrljala, ili da bude nešto palo sa stola ili sl. Sve se drži za površine ko zaljepljeno. A da ne govorimo o uništavanju objekata.... mislim, veći nivo destrukcije okoliša je imao Duke Nukem!! HALO LJUDI!!! IGRU STE IZDALI 2007! a ne 1997!!

3. Grafika

Pa igra izgleda ljepo... dosta detalja, dobro pogođeno svjetlo, relativno kvalitetne texture i tako dalje.... ali... ako se malo maknete izvan predviđenih okvira i zagledate se u tamo di ne bi "smjeli", onda shvatite da je sve tako detaljno zato jer su svi detalji natrpani na jedan mali dio mape, tj. onaj dio di igrate... a sve ostalo okolo je parada jednakih objakata i tile-anih textura u 128x128px.

Kad sam prvi put igrao demo igre, onda se fasciniralo kako je dim dobro napravljen... ali to je obićna nakupina 2D ploha koje se miću... samo su napravili dobru texturu... nema tu nikakve volumetričnosti ili tako nećega.... E i da, znate zašto dobrom dijelu ljudi grafika od COD4 izgleda bolje od Crysis-a? Pa zato jer većina svjetla u COD4 je predrendana (znaći ne renda ju engine i nije dinamička nego isto skriptirana), dok je u Crysisu sve dinamičko... i sjene i svjetlo...

E, sad bi neki rekli "pa kaj onda kaj je sve tak napravljeno, igra ljepo izgleda i vrti se solidno na prosječnim kompovima!" .... da istina, ali to je po meni degradacija 3d grafike!! Rade stvari koje su davno napuštene ko neinovativne i zastarjele!

4. Igrivost

Pa, na prvo igranje, igrivost je solidna.... ali kad bi ju hjeli drugi put igrati.... e, onda sve pada u vodu... u igri možete napraviti samo ono što vam igra veli.... sve ostalo ili se nemože ili vas igra kazni zbog toga. Evo jedan primjer: misija u Černobilu, di pratite kolegu.... većinu misije vi hodate za njime i gledate kako on kolje ekipu i eventualno ispucate metak-dva.... a ako pokušate nešto sami odraditi, nekom malo drugačijom taktikom, onda vas "otkriju" i na hrli na vas dvojicu horda rusa i 100% umirete. Druga situacija u istoj misiji je kad naletite na nekog cucka koji jede neki leš; suborac vam veli da ga ne dirate, te da se provućete pored njega bez da ga ometate..... ja sam ga pokušao upucati iz daljine sa prigušivaćem! I kaj se dogodilo? To su nekako uspjeli vidjeti drugi cucki i nahrlili su na mene ko da ih vrag goni..... i samo dolaze.. nemožete ih ubiti... jedino mogu oni vas...... inaće tih svih cucaka tamo nema, ali valjda imaju svog špijuna negdje koji promatra situaciju i javlja ostatku horde koja se onda od nekud pojavi....neznam... glupo. A ovo su samo dva primjera takvih situacija i to samo na jednom nivou.....

Dalje, ograničavanje prostora; ovo mi je možda i najdebilniji dio igre: nema tu nekih "prirodnih" granica koje vam nedozvoljavaju izlaženje iz željenog podrućja... ne... ako skrenete van rute, u većini slučajeva ćete poljubiti nevidljivi zid! Npr, jednostavno usred čiste i prohodne ulice stoji nevidljivi zid i nedozvoljava vam da idete dalje... i gotovo! Ljudi govore da je Half Life 2 (EP1 i EP2) linearan.... pa je, to je full istina, ali su ograničenja prostora napravljeno smisleno; visoki zid, olupine auta/kamiona, kamenje, ruševine itd... a ne ko ovdje nevidljive barijere.

Uglavnom, igra djeluje ko neka pucačina iz 90-ih di ste vi upravljali samo nišanom (npr. Operation Wolf Smijeh), a tome u prilog govori to da je najzabavniji dio igre kad pucate iz onog aviona po ekipi na zemlji... ali i to brzo dosadi jer nakon dva-tri puta već napamet znate od kuda neprijatelji dolaze i onda se gubi sav smisao igranja, tj. kao u velikoj većini igre.... Igra je OK za odigrati jednom i sigurno budete pokušali još jednom ju odigrati... .ali ubrzo budete to požalili.

Meni jednostavno nije jasno kako je ta igra na dosta mjesta bila proglašena najboljnom igrom 2007. godine, jer to sigurno ne zaslužuje.... nije da je totalno loša, ali da je NAJBOLJA??? Ovo se pogotovo odnosi na ekipu iz Bug-a koji su ju proglasili za najbolju igru.... sad kad sam igru odigrao i sam se uvjerio u njezinu (ne)kvalitetu, mogu reći da više nemam povjerenja u recenzije igara ekipe iz Bug-a. Jednostavno mi nije jasno kako su mogli prijeći preko svih tih silnih propusta i nedostataka.

Meni je osdobno Crysis puno bolja igra, jer imate ozbor; sami birate kako budete neku misiju završili... istina ima i on svojih mana, ali po meni puno manjih i manje bitnih nego COD4. Ja sam npr. Crysis završio 5 puta i svaki put mi je igra bila zabavna jer sam svaki put drugačije igrao. Zapravo se COD4 i Crysis nemogu uspoređivati jer su totalno različiti.

Sa COD4 bi mogao usporediti npr. HL2 seriju i Bioshock koji su mi daleko bolji od  COD4.  Ako bude zainteresiranih,  mogu i napraviti paralelu između te tri igre....Namigiva

Eto toliko.... btw. multiplyer nisam igrao, tako da se ovo odnosi samo na singleplayer COD4......

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 1:47 (Berko).
17 godina
neaktivan

Secret service :In harm's way

U principu ne igram loše igre . Čemu služe recenzije ? Namigiva

"Serenity Now!"
17 godina
neaktivan
Berko kaže...

POzdrav ekipa.

Neda mi se sad raditi neku listu, pa ću se samo orjentirati na najgoru igru u zadnje vrijeme koju sam igrao.

Pošto sam krajem godine osvježio konfiguraciju, onda sam počeo "kupovati " sve novije naslove, tako da sam odigrao većinu novijih i razvikanjih naslova. Jedine igre od tih jedno 15-tak koje sam igrao, a koje sam stvarno kupio su Bioshock (dobio sam figuricu Big Daddy-a Smijeh) i Crysis (koji je po meni igra godine, ali o tome drugi puta).

A najveće razočaranje i najgora igra od tih 15-tak (a i opčenito u zadnje vrijeme)?

Pa Call of Duty 4.

Prvi puta kad sam ju odigrao igra mi je bila fenomenalna, odlična grafika, brza, napeta, prića koju su prožvakali skoro svi filmovi B produkcije, ali služi svrsi i dobro je uklopljna u radnju, pa onda još ona prezakon scena kad dobijete metag u čelo iz prvog lica.. brrrr...  Ukratko igra mi je djelovala ko neki ful napeti akcijski film.

Ali... onda sam krenuo igrati drugi puta i na težem nivou.

E, sad tu počinju problemi. Ali samo da napravim malu poveznicu sa Crysisom; Crysis je na najtežem nivou jedna sasvim druga igra i neopisivi je gušt ju igrati tako.... Crysis tek na najtežem nivou postaje igra kakva treba biti.... a COD4.... pa on tada postane totalni crap od igre.

Prvo kaj sam primjetio i kaj me živcirao je bilo ta da su vaši ništ koristi suborci i neprijatelji; suborci samo smetaju i toliko su skriptirani da to nije normalno; nema nikakvog odklona od predefiniranih putanji i kretnji. Slična je stvar i sa neprijateljima; mislim, tolilko su predvidljivi da mislim da bi mogao nakon nekog vremena i izbjegavati metke jer bi znao kam budu pucali. Strašno. A kad smo kod neprijatelja najdebilnija stvar koja se u zadnjih nekoliko godina dogodila u nekoj igri, dogodila se u ovo: spawnanje neprijatelja u beskonačnost; ako se ne pomaknete sa mjesta, neprijatelji budu dolazili neprestano; jednom sam išao baš isprobati koliko dugo mi se bude dalo stajati na jednom mjestu i samo tamaniti neprijatelje ;nakon pola sata mi je bilo dosta (čudno koliko pojačanja rusi imaju u Černobilu.. samo dolaze i dolaze.. hehe). Mislim, kojoj budali je to palo na pamet??? Pa takav princip je izumro 90-ih godina i nije bezveze izumro.....

2. Fizika

DA, za ne povjerovati, ali fizike tamo NEMA!!! Sve što se miće, pada, lomi je SKRIPTIRANO!! jedino valjda na što fizika ima utjecaja su bombe koje bacate vi i neprijatelji... zaboravite na to da se bude neka bačva prevrnula, i odkotrljala, ili da bude nešto palo sa stola ili sl. Sve se drži za površine ko zaljepljeno. A da ne govorimo o uništavanju objekata.... mislim, veći nivo destrukcije okoliša je imao Duke Nukem!! HALO LJUDI!!! IGRU STE IZDALI 2007! a ne 1997!!

3. Grafika

Pa igra izgleda ljepo... dosta detalja, dobro pogođeno svjetlo, relativno kvalitetne texture i tako dalje.... ali... ako se malo maknete izvan predviđenih okvira i zagledate se u tamo di ne bi "smjeli", onda shvatite da je sve tako detaljno zato jer su svi detalji natrpani na jedan mali dio mape, tj. onaj dio di igrate... a sve ostalo okolo je parada jednakih objakata i tile-anih textura u 128x128px.

Kad sam prvi put igrao demo igre, onda se fasciniralo kako je dim dobro napravljen... ali to je obićna nakupina 2D ploha koje se miću... samo su napravili dobru texturu... nema tu nikakve volumetričnosti ili tako nećega.... E i da, znate zašto dobrom dijelu ljudi grafika od COD4 izgleda bolje od Crysis-a? Pa zato jer većina svjetla u COD4 je predrendana (znaći ne renda ju engine i nije dinamička nego isto skriptirana), dok je u Crysisu sve dinamičko... i sjene i svjetlo...

E, sad bi neki rekli "pa kaj onda kaj je sve tak napravljeno, igra ljepo izgleda i vrti se solidno na prosječnim kompovima!" .... da istina, ali to je po meni degradacija 3d grafike!! Rade stvari koje su davno napuštene ko neinovativne i zastarjele!

4. Igrivost

Pa, na prvo igranje, igrivost je solidna.... ali kad bi hjeli drugi put igrati.... e, onda sve pada u vodu... u igri možete napraviti samo ono što vam igra veli.... sve ostalo se ili nemože ili vas igra kazni zbog toga. Evo jedan primjer: misija u Černobilu, di pratite kolegu.... večinu misije vi hodate za njime i gledate kako on kolje ekipu i eventualno ispucate metak-dva.... a ako pokušate nešto sami odraditi, nekom malo drugačijom taktikom, onda vas "otkriju" i na hrli na vas dvojicu horda rusa i 100% umirete. Druga situacija u istoj misiji je kad naletite na nekog cucka koji jede neki leš; suborac vam veli da ga ne dirate, te da se provućete pored njega bez da ga ometate..... ja sam ga pokušao upucati iz daljine sa prigušivaćem! I kaj se dogodilo? To su nekako uspjeli vidjeti drugi cucki i nahrlili su na mene u ko da ih vrag goni..... i samo dolaze.. nemožete ih ubiti... jedino mogu oni vas...... inaće tih svih cucaka tamo nema, ali valjda imaju svog špijuna negdje koji promatra situaciju i javlja ostatku horde....neznam... glupo. A ovo su samo dva primjera takvih situacija i to samo na jednom nivou.....

Dalje, ograničavanje prostora; ovo mi je možda i najdebilniji dio igre: nema tu nekih "prirodnih" granica koje vam nedozvoljavaju izlaženje iz željenog područja... ne... ako skrenete van rute, u većini slučajeva ćete poljubiti nevidljivi zid! Mpr, jednostavno usred čiste i prohodne ulice stoji nevidljivi zid i tamo nemožete... i gotovo! Ljudi govore da je Half Life 2 (EP1 i EP2) linearan.... pa je, to je full istina, ali su ograničenja prostora napravljeno smisleno; visoki zid, olupine auta/kamiona, kamenje, ruševine itd... a ne ko ovdje nevidljive barijere.

Uglavnom, igra djeluje ko neka pucačina iz 90-ih di ste vi upravljali samo nišanom (npr. Operation Wolf Smijeh), a tome u prilog govori da je najzabavniji dio igre kad pucate iz onog aviona po ekipi na zemlji... ali i to brzo dosadi jer nakon dva-tri puta već napamet znate od kuda bude neprijatelji došli i onda se gubi sav smisao igranja, tj. kao u velikoj većini igre.... Igra je OK za odigrati jednom i sigurno budete pokušali još jednom ju odigrati... .ali ubrzo budete to požalili.

Meni jednostavno nije jasno kako je ta igra na dosta mjesta bila proglašena najboljnom igrom 2007. godine, jer to sigurno ne zaslužuje.... nije da je totalno loša, da je NAJBOLJA??? Ovo se pogotovo odnosi na ekipu iz Bug-a koji su ju proglasili za najbolju igru.... sad kad sam igru odigrao i sam se uvjerio u njezinu (ne)kvalitetu, mogu reći da više nemam povjerenja u recenzije igara ekipe iz Bug-a. Jednostavno mi nije jasno kako su mogli prijeći preko svih tih silnih propusta i nedostataka.

Meni je odobno Crysis puno bolja igra, jer imate ozbor; sami birate kako budete neku misiju završili... istina ima i on svojih mana, ali po meni puno manjih i manje bitnih nego COD4. Ja sam npr. Crysis završio 5 puta i svaki put mi je igra bila zabavna jer sam svaki put drugačije igrao. Zapravo se COD4 i Crysis nemogu uspoređivati jer su totalno različiti.

Sa COD4 bi mogao usporediti npr. HL2 seriju i Bioshock koji su mi daleko bolji od  COD4.  Ako bude zainteresiranih,  mogu i napraviti paralelu između te tri igre....Namigiva

Eto toliko.... btw. multiplyer nisam igrao, tako da se ovo odnosi samo na singleplayer COD4......

potpisujem
17 godina
neaktivan
Berko kaže...

POzdrav ekipa.

Pošto sam krajem godine osvježio konfiguraciju, onda sam počeo "kupovati " sve novije naslove, tako da sam odigrao većinu novijih i razvikanjih naslova. Jedine igre od tih jedno 15-tak koje sam igrao, a koje sam stvarno kupio su Bioshock (dobio sam figuricu Big Daddy-a Smijeh) i Crysis (koji je po meni igra godine, ali o tome drugi puta)....

.....

Majstore. Trebalo bi ovo poslat u bug umjesto one njihove recenzije.
Sve si lijepo reko za sto ja nisam mogao naci rjeci.
Inace bi kad bi me pitali jel sam igro COD4 samo tuzno odmahnuo glavom i kroz zube izustio: STRASNO! nakon cega bi me ta osoba gledala ko neku vrstu ludjaka, al jednostavno si nisam mogo pomoc. Eto sad imam par argumenata osim tog STRASNO!
Hvala!Smijeh
17 godina
Assassin kaže...
Berko kaže...

POzdrav ekipa.

Pošto sam krajem godine osvježio konfiguraciju, onda sam počeo "kupovati " sve novije naslove, tako da sam odigrao većinu novijih i razvikanjih naslova. Jedine igre od tih jedno 15-tak koje sam igrao, a koje sam stvarno kupio su Bioshock (dobio sam figuricu Big Daddy-a Smijeh) i Crysis (koji je po meni igra godine, ali o tome drugi puta)....

.....

Majstore. Trebalo bi ovo poslat u bug umjesto one njihove recenzije.
Sve si lijepo reko za sto ja nisam mogao naci rjeci.
Inace bi kad bi me pitali jel sam igro COD4 samo tuzno odmahnuo glavom i kroz zube izustio: STRASNO! nakon cega bi me ta osoba gledala ko neku vrstu ludjaka, al jednostavno si nisam mogo pomoc. Eto sad imam par argumenata osim tog STRASNO!
Hvala!Smijeh

hehe... nema na čemu Namigiva Ma, mislim da igra ne bi bila ni blizu tako popularna da nisu odradili tako dobar marketing, a nažalost danas je marketing taj koji prodaje igre.... A i na popularnost je utjecalo i to da igra nije jako hardware-ski zahtjevna, pa ju može igrati veliki broj ljudi.... A nažalost, baš su hardware-ski zahtjevi pokopali Crysis, pa su svi kukali kaj je igra zahtjevna i kak treba neka full jaka mašina da bi se pokrenuo..... Ali nisu uzeli u obzira za malo višu cijenu od Playstation 3, dobijete računalo koje bude bez problema pokrenulo Crysis, s time da na njemu možete raditi puno više stvari nego na PS3...... Naravno, ako ne mislite igrati na Visti sa DX10, jer onda očekujte da bude igra štekala, osim ako nemate stroj sa dvije 8800GTS kartice i Quadcore proc. Ja sam Crysis igrao na Q6600 (OC na 3,2GHz), sa GF8800GT 512MB karticom i 6 GB rama, ali sam probao i na mom drugom kompu (E6400, 2 GBRam, GF8800GT) i stvar se čisto solidno vrtjela na high postavkama na rezi od 1440x900 px (20-25 fps-a, a moglo bi i više da se neke stvari iskljuće ili smanji rezolucija). A što se tiće DX10, razlika između DX10 i DX9 na Xp, je minimalna, pogotovo ako otključate DX10 efekte u DX9, samo što se na DX9 sve  puno brže vrti....

E, da se vratim na COD4; visoke ocjene za COD4 u raznim časopisima su valjda posljedica lobiranja izdavaća (u Bug-u su baš pisali o slučaju kada je neki urednik ili recenzist dobio otkaz jer je odbio dati visoku ocjenu igri Kane and Linch), tako da me ne bi čudilo da se to i u ovom slučaju desilo..... zato ja baš ne vjerujem recenzijama.... rađe pogledam po forumima.....

*****dodatak****

Evo, sad mi je palo na um još par stvari koje mi se nisu dopale.... prvo, igra je prekratka (ja sam ju prvi put završio u svega par sati), tako da jedino što možda opravdava njzinu cijenu je multiplayer, kojeg nažalost nisam probao. Dalje, nemožete otvoriti ni jedna vrata; uvjek morate čekati da ih netko drugi ne otvori. Na taj način su valjda pokušali forsirati igraća da čeka na članove tima te da bude dio tog tima. Ali taj način je totalno umjetan i pomalo glup.... bolje bi bilo da su članove tima napravili korisnijima tako da više ovisite o njima i njihovoj podršci.... Ovako vam vaši suborci ispadnu samo ko neki pomoćni alat koji samo povremeno možete nekako iskoristiti (da vam ko grofu otvore vrata). A i sa suborcima je isti princip kao i sa neprijateljima; ako koji pogine, na njegovo mjesto dolazi novi... i tako stalno.... Tako da vam uopće nije bitno da li netko puca po njima, da li će ih ubiti ili ne, te ako im bi možda i moglipomoći, totalno vam je nebitno jer tako i tako će ih zamjeniti drugi....

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 2:08 (Berko).
17 godina
neaktivan

OsmijehToCnOOsmijeh

Jedino sto mi se u COD4 svidja su oni filmici za vrijeme loadinga.

E,da! Pitanje:oce mi radit Crysis ako mi radi Assassins creed jer cujem da je manje zahtjevan (Crysis)?

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2008 8:34 (Assassin).
17 godina
neaktivan

Ovo je prilicno tesko pitanje,posto sam igrao dosta dobrih igara,a isto tako i dosta losih.U uzem krugu Neverwinter Nights,Oblivion,Juiced,NFS Pro Street.Ima toga dosta.Kupim igru,pa mi kasnije bude zao sto sam dao pare za nju.Mršti se

17 godina
neaktivan

Zato postoje pirati :)

L25 1337 N008
17 godina
neaktivan

U uglednom društvu to je bio Juiced. Nije ni čudo što su ga ukinuli. Fizika automobila je bila tako loša da sam imao osjećaj da mi auto lebdi par cm iznad tla.

17 godina
Assassin kaže...

OsmijehToCnOOsmijeh

Jedino sto mi se u COD4 svidja su oni filmici za vrijeme loadinga.

E,da! Pitanje:oce mi radit Crysis ako mi radi Assassins creed jer cujem da je manje zahtjevan (Crysis)?

Bude sigurno. Fora je kod crysisa što se može preko postavki prilagoditi svakom računalu... pa i onim najslabijima. Samo se onda nemože očekivati da bude igra izgledala kao na najvećim postavkama, ali to je i razumljivo.... A ako imaš dosta jaki stroj, svakao bi preporučio da igraš pod win XP i directX 9, jer Vista sama po sebi troši više resursa, a ako se odključaju DX10 efekti za DX9, onda ne postoji vizualna razlika između ta dva moda...
http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2209704,00.asp  evo link sa uputstvima kako odključati Dx10 postavke... nije komplicirano
http://mpan3.homeip.net/?crysis   ovdje ima i uspordba standardnog dx9 i modanog.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2008 19:54 (Berko).
17 godina
neaktivan

Meni je najgora World of Warcraft!! Bez uvrede fanovi, ali nikako mi ne lezi fantasy i zao mi je svake kune koju sam dao za WoW!!

Double posters deserve to die!!
17 godina
neaktivan

Danas instalirao Turning Point-Fall of Liberty i odmah ga izbrisao,smeće...

Juiced-1,2 smeće

Menadžeri-nisu smeće,ali da se mene pita jesu...

WoW-kakvo li je to samo smeće...

...ma ima ih tko će se samo sjetit...

17 godina
neaktivan

Poštujem tvoje mišljenje, no meni su prve tri igre koje si ti naveo najbolje. Smijeh

Najlošija igra koju sam igrao? Daikatana i Circus Empire.

W3 H4v3 N07h1n6 7o F34r Bu7 Fe4r It'5 S3lf!
17 godina
neaktivan
Berko kaže...

POzdrav ekipa.

Pa Call of Duty 4.

Prvi puta kad sam ju odigrao igra mi je bila fenomenalna, odlična grafika, brza, napeta, prića koju su prožvakali skoro svi filmovi B produkcije, ali služi svrsi i dobro je uklopljna u radnju, pa onda još ona prezakon scena kad dobijete metak u čelo iz prvog lica.. brrrr...  Ukratko igra mi je djelovala ko neki ful napeti akcijski film.

Ali... onda sam je krenuo igrati drugi puta i na težem nivou.

Prvo kaj sam primjetio i kaj me živcirao su vaši ništ koristi suborci i neprijatelji; suborci samo smetaju i toliko su skriptirani da to nije normalno; nema nikakvog odklona od predefiniranih putanji i kretnji. Slična je stvar i sa neprijateljima; mislim, tolilko su predvidljivi da mislim da bi mogao nakon nekog vremena i izbjegavati metke jer bi znao kam budu pucali. Strašno. A kad smo kod neprijatelja najdebilnija stvar koja se u zadnjih nekoliko godina dogodila u nekoj igri, dogodila se u ovoj: spawnanje neprijatelja u beskonačnost; ako se ne pomaknete sa mjesta, neprijatelji budu dolazili neprestano; jednom sam išao baš isprobati koliko dugo mi se bude dalo stajati na jednom mjestu i samo tamaniti neprijatelje ;nakon pola sata mi je bilo dosta (čudno koliko pojačanja rusi imaju u Černobilu.. samo dolaze i dolaze.. hehe). Mislim, kojoj budali je to palo na pamet??? Pa takav princip je izumro 90-ih godina i nije bezveze izumro.....

2. Fizika

3. Grafika

4. Igrivost

Pa, na prvo igranje, igrivost je solidna.... ali kad bi ju hjeli drugi put igrati.... e, onda sve pada u vodu... u igri možete napraviti samo ono što vam igra veli.... sve ostalo ili se nemože ili vas igra kazni zbog toga. Evo jedan primjer: misija u Černobilu, di pratite kolegu.... većinu misije vi hodate za njime i gledate kako on kolje ekipu i eventualno ispucate metak-dva.... a ako pokušate nešto sami odraditi, nekom malo drugačijom taktikom, onda vas "otkriju" i na hrli na vas dvojicu horda rusa i 100% umirete. Druga situacija u istoj misiji je kad naletite na nekog cucka koji jede neki leš; suborac vam veli da ga ne dirate, te da se provućete pored njega bez da ga ometate..... ja sam ga pokušao upucati iz daljine sa prigušivaćem! I kaj se dogodilo? To su nekako uspjeli vidjeti drugi cucki i nahrlili su na mene ko da ih vrag goni..... i samo dolaze.. nemožete ih ubiti... jedino mogu oni vas...... inaće tih svih cucaka tamo nema, ali valjda imaju svog špijuna negdje koji promatra situaciju i javlja ostatku horde koja se onda od nekud pojavi....neznam... glupo. A ovo su samo dva primjera takvih situacija i to samo na jednom nivou.....

Dalje, ograničavanje prostora; ovo mi je možda i najdebilniji dio igre: nema tu nekih "prirodnih" granica koje vam nedozvoljavaju izlaženje iz željenog podrućja... ne... ako skrenete van rute, u većini slučajeva ćete poljubiti nevidljivi zid! Npr, jednostavno usred čiste i prohodne ulice stoji nevidljivi zid i nedozvoljava vam da idete dalje... i gotovo! Ljudi govore da je Half Life 2 (EP1 i EP2) linearan.... pa je, to je full istina, ali su ograničenja prostora napravljeno smisleno; visoki zid, olupine auta/kamiona, kamenje, ruševine itd... a ne ko ovdje nevidljive barijere.

Uglavnom, igra djeluje ko neka pucačina iz 90-ih di ste vi upravljali samo nišanom (npr. Operation Wolf Smijeh), a tome u prilog govori to da je najzabavniji dio igre kad pucate iz onog aviona po ekipi na zemlji... ali i to brzo dosadi jer nakon dva-tri puta već napamet znate od kuda neprijatelji dolaze i onda se gubi sav smisao igranja, tj. kao u velikoj većini igre.... Igra je OK za odigrati jednom i sigurno budete pokušali još jednom ju odigrati... .ali ubrzo budete to požalili.

Meni jednostavno nije jasno kako je ta igra na dosta mjesta bila proglašena najboljnom igrom 2007. godine, jer to sigurno ne zaslužuje.... nije da je totalno loša, ali da je NAJBOLJA??? Ovo se pogotovo odnosi na ekipu iz Bug-a koji su ju proglasili za najbolju igru.... sad kad sam igru odigrao i sam se uvjerio u njezinu (ne)kvalitetu, mogu reći da više nemam povjerenja u recenzije igara ekipe iz Bug-a. Jednostavno mi nije jasno kako su mogli prijeći preko svih tih silnih propusta i nedostataka.

Meni je osdobno Crysis puno bolja igra, jer imate ozbor; sami birate kako budete neku misiju završili... istina ima i on svojih mana, ali po meni puno manjih i manje bitnih nego COD4. Ja sam npr. Crysis završio 5 puta i svaki put mi je igra bila zabavna jer sam svaki put drugačije igrao. Zapravo se COD4 i Crysis nemogu uspoređivati jer su totalno različiti.

Ti si baš detaljno opisao zašto ti je loš COD4, po meni je to prosječean FPS i ništa više od tog, više loš nego dobar ,samo šta to nisam previše govorio i istog razloga šta je već netko napisao da nas nebi čudno gledali. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice