T-HT ostao bez svoje optičke mreže

poruka: 25
|
čitano: 7.401
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Regulator telekomunikacijskog tržišta od nove godine zabranio je T-HT grupi priključenje korisnika na novu optičku mrežu koju je kompanija, sudeći prema godišnjem izvješću, uložila više od milijardu kuna i planira uložiti još nekoliko puta toliko u idućem razdoblju.

Poldrugač kaže da u Zagrebu stoga imaju tek tisuću korisnika. “Iako smo spremni, zbog odluke regulatora ne možemo prikopčati korisnike na novu mrežu, odnosno više od tisuću korisnika po županiji”, kaže Poldrugač koji dodaje da je ovu odluku Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije donijela krajem prošle godine. Službeno iz T-HT-a ističu da je odluka regulatora još stroža. Ne dopušta im, naime, da nove korisnike na optiku spajaju ni šest mjeseci otkako njihova konkurencija dobije priliku ponuditi svoje usluge preko te nove T-HT-ove mreže. Pretpostavka za to je da T-HT definira novi cjenik i uvjete po kojima se takva usluga može prodati alternativnim operaterima.

Evo vam i link da procitate cijele vijesti  http://www.poslovni.hr/140181.aspx

Sta mislite dali ce nakon te odluke alternativni operateri pocet gradit optiku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: T-HT ostao bez svoje optičke mreže
Cvjetko kaže...

Regulator telekomunikacijskog tržišta od nove godine zabranio je T-HT grupi priključenje korisnika na novu optičku mrežu koju je kompanija, sudeći prema godišnjem izvješću, uložila više od milijardu kuna i planira uložiti još nekoliko puta toliko u idućem razdoblju.

Poldrugač kaže da u Zagrebu stoga imaju tek tisuću korisnika. “Iako smo spremni, zbog odluke regulatora ne možemo prikopčati korisnike na novu mrežu, odnosno više od tisuću korisnika po županiji”, kaže Poldrugač koji dodaje da je ovu odluku Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije donijela krajem prošle godine. Službeno iz T-HT-a ističu da je odluka regulatora još stroža. Ne dopušta im, naime, da nove korisnike na optiku spajaju ni šest mjeseci otkako njihova konkurencija dobije priliku ponuditi svoje usluge preko te nove T-HT-ove mreže. Pretpostavka za to je da T-HT definira novi cjenik i uvjete po kojima se takva usluga može prodati alternativnim operaterima.

Teško da bilo koji operater u hr može konkurirati HT-u, pogotovo u financijskom smislu gdje ih HT 'pojede'' za ručak sve zajedno. A za optiku su potrebna velika ulaganja.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
RE: T-HT ostao bez svoje optičke mreže
Cvjetko kaže...

nece, jer niti jedan nema novaca za takvo nesto. t-com nije provlacio optiku kao zamjenu za bakar, vec je provlacio do stanova.

to je za sada nemoguce za sve ddruge alternativce, jer su svi u problemima...

17 godina
neaktivan

Hrvatska je malo trziste i geografski slozena.Mali broj potencijalnih korisnika i tesko da operateri mogu sami financirati ovakve infrastrukturne projekte.Na sve ovo treba dodati uvjete monopola,korupcije realne kupovne moci gradjana.Konacno HAKOM radi sto mu i jeste svrha-regulira trziste telekomunikacija i broadbanda.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 20:35 (dasHHa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali gledajte ima dosta nas koji smo spremni platit prikljucenje na optiku isto kao sto smo placali i za bakar prije 10 god.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno kakva je priča sa optikom  hoće biti šta  od toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-HT ostao bez svoje optičke mreže
Ne jer je tu kretenski HAKOM koji svaki put sve zabrani
robimarko@gmail.com
17 godina

jedino je T-com operater u punom smislu,svi ostali su virtualni.

nemaju ništa od hardwarea (kabela,centrala itd...)

Mrzim cheatere iz dna duše
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nemoj pricat gluposti ! Tcom nije jedini ISP koji ima VLASTITU opticku/bakrenu infrastrukturu .
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
17 godina
viper kaže...
Nemoj pricat gluposti ! Tcom nije jedini ISP koji ima VLASTITU opticku/bakrenu infrastrukturu .

kao prvo ne pričam gluposti!!!

ima par kvazi operatera koji imaju "par stotina metara" kabla u užem centru Zagreba,Osijeka,Rijeke i Splita.

Znači tamo gdje postoji t-comova kanalizacija (cijevi) kroz koje su bez puno muke i ulaganja provukli svoje kabliće,a tamo gdje treba pljunuti u ruke i uložiti par kuna više tamo nema NIŠTA nego se oslanjaju na t-com kao pijanac za ogradu.

SVE DRUGO JE T-COM!!!BEZ T-COMA NE MOGU PRDNUTI.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 21:26 (crozoki).
17 godina
crozoki kaže...

A ko je platil tu fiksnu mrežu Klingonci jel ili neko drugi,{#} a ove naše budale na vlasti su to sve uvalile njemačkom T-COM uz zgodne provizije pa rade kaj oče tj ono kaj ne mogu kod sebe doma.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
rambox kaže...
crozoki kaže...

A ko je platil tu fiksnu mrežu Klingonci jel ili neko drugi,{#} a ove naše budale na vlasti su to sve uvalile njemačkom T-COM uz zgodne provizije pa rade kaj oče tj ono kaj ne mogu kod sebe doma.{#}{#}

Tako je i trebate zahvaljivati dragome Bogu da su to prodali.Ja bi im to sve dao za kunu.

Da nisu HT prodali još danas bi svi bili na 57kb modemu s obzirom koliko se ulaže u razvoj u ostalim državnim firmama (željeznice,hep ,pošta i slična sranja),HT bi bio leglo korupcije i skandala kao i sve druge državne firme iz kojeg bi se izvlačile pare za sve osim za razvoj Hrvatske ma ne trebam više pričati sve znate samo svaki dan upalite net.hr ili sličan portal i divite se našoj Rvatskoj.

Znači da rezimiram,da nije švabe stranicu na bug forumu bi otvarali oko 3-4 minute,a drugo zamislite sami.

ZNAČI NE PLJUVATI PO T-COM

nije savršen ,ali bar možemo normalno surfati,igrati,skidati i sve drugo.

Što mislite jel bi to mogli da je ht ostao državni?Tko bi se brinuo za razvoj firme i ulaganja,pa svaki idiot koji dođe na čelo državne firme do sada je samo krao, ništa drugo, a tako bi bilo i sa ht-om.

Zato je pametno što smo ga prodali i sebi osigurali bolju budućnost.AMEN

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 22:10 (crozoki).
17 godina
neaktivan

Da nije bilo HAKOM-a danas bi bili na optici.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

.

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 22:12 (Mikovic_xD).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo kaj su nasi starci davali po 5000kn prije jedno 15g da bi imali telefon i platili svu infrastrukturu danasnjem T Comu da bi nas ovako mogli ugodno pokradati.

I sad jos zabrane optiku, ma LOL!

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Čemu valjati gluposti. Mi imamo ured u Španskom i spojeni smo na Metronetovu optiku isto tako smo pregovarali s Amisom (isto optika). Špansko baš i nije centar Zagreba (cca 10 km od centra). Uskoro se selimo na novu lokaciju i naš davatelj usluga je već spojio instalacije na novu lokaciju (isto optika). T-Com sigurno nije jedini ali po mom osobnom uvjerenju ne provodi ono što je trebao. kao kompanija koja je u startu imala benefite korištenja onoga što smo mi platili i izgradili, opet po mom mišljenju, to su trebali vratiti kvalitetom usluge u ruralnim područjima. nažalost tu se baš i nisu iskazali.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

3 0 hvala 0
17 godina
mario.L_hr kaže...

Čemu valjati gluposti. Mi imamo ured u Španskom i spojeni smo na Metronetovu optiku isto tako smo pregovarali s Amisom (isto optika). Špansko baš i nije centar Zagreba (cca 10 km od centra). Uskoro se selimo na novu lokaciju i naš davatelj usluga je već spojio instalacije na novu lokaciju (isto optika). T-Com sigurno nije jedini ali po mom osobnom uvjerenju ne provodi ono što je trebao. kao kompanija koja je u startu imala benefite korištenja onoga što smo mi platili i izgradili, opet po mom mišljenju, to su trebali vratiti kvalitetom usluge u ruralnim područjima. nažalost tu se baš i nisu iskazali.

A tko je za to kriv ?

Drzava...

Sve se to moglo sprovest preko ugovora i papirologije...

Truth in engineering.
15 godina
Batista kaže...

A tko je za to kriv ?

Drzava...

Sve se to moglo sprovest preko ugovora i papirologije...

Naravno da je kriva država i državni mehanizmi, ako se dobro sjećam to je unešeno i u kupoprodajni ugovor (ako sam u krivu ispravite me).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina

T-com (tj. Deutsche Telekom) je platio za HT par milijardi kuna (ostali operateri 0kn) i još su toliko uložili u širenje bakrenih i optičkih vodiča... naravno da onda nisu zadovoljni kada im dođe neki drugi operater ili hakom i traži isto to džabe ili za niže nego što oni samo smiju jer im hakom odredi minimum. Hakom stvarni previše kaki, evo gledam baš makedonski tcom, nije im nitko kakio u mozak i šta mislite šta se dogodilo? ljudi imaju optiku i to po ovim cijenama preračunato: brzina 20/20 134kn, 30/30 207kn i 40/40 268kn, a obični adsl započinje od 6 mbps za 73kn (ima ih još da ne nabrajam), koga zanima neka googla i sa google translate prevede, vidit će da su cijene interneta+pozivi isto skroz jeftini, a 3max sa optikom 15/15 za 219kn pa naviše... hebemu ako makedonci mogu imati takvo što a mi moramo zbog hakoma koji radi u "interesu građana" imati ovakve gluposti a mogli smo već biti pola korisnika na optici...

Avira+CIS
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Gotovo cijela Bistra je pokrivena optikom.... samo me zanima zasto bas tamo.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...

Tako je i trebate zahvaljivati dragome Bogu da su to prodali.Ja bi im to sve dao za kunu.

Da nisu HT prodali još danas bi svi bili na 57kb modemu s obzirom koliko se ulaže u razvoj u ostalim državnim firmama (željeznice,hep ,pošta i slična sranja),HT bi bio leglo korupcije i skandala kao i sve druge državne firme iz kojeg bi se izvlačile pare za sve osim za razvoj Hrvatske ma ne trebam više pričati sve znate samo svaki dan upalite net.hr ili sličan portal i divite se našoj Rvatskoj.

Znači da rezimiram,da nije švabe stranicu na bug forumu bi otvarali oko 3-4 minute,a drugo zamislite sami.

ZNAČI NE PLJUVATI PO T-COM

nije savršen ,ali bar možemo normalno surfati,igrati,skidati i sve drugo.

Što mislite jel bi to mogli da je ht ostao državni?Tko bi se brinuo za razvoj firme i ulaganja,pa svaki idiot koji dođe na čelo državne firme do sada je samo krao, ništa drugo, a tako bi bilo i sa ht-om.

Zato je pametno što smo ga prodali i sebi osigurali bolju budućnost.AMEN

Ne kužiš poantu stvari uopče, država ili HDZ je prodal HT ko firmu  i svu nepokretnu infrastrukturu ili instalacije njemačkom T-COM-u a to je velika greška ili zaheb.Tak se to ne radi građani su sami to plačali,i financirali a oni sve prodali zeznuli su stvar debelo zato i imamo ovakvu Hrvatsku danas prodaj sve u T.P.M a ko fučka dalje kak bude.{#}{#}

Srečom pa su Sudovi malo zašamarali T-Šrot, pa sad moraju dpoustit da i drugi operateri stavljaju kabele i ostalo po tim kanalima. Prije tih sudskih odluka nisu nikom dozvoljavali, da bilo kaj stavlja po tim kanalima no sad je drukčije i to ih je zabolilo itekak.{#}

Boli mene đon za Optiku, ja znam da je neču imat još dugo ko i svaki onaj ili večina ljudi koji živi u privatnoj kuči. Optika ne ide po stupovima ko ovaj prastare žnjore, kolko ja znam pa ko če to sve postavit i dovest recimo u mojem naselju u Zagrebu svakom do kuče Optiku znaš ti kolko to košta uopče pa nema šanse još 10 godina minimalno.{#}{#}

16 godina
rambox kaže...

Optika ne ide po stupovima ko ovaj prastare žnjore

Pogledaj Bistru

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina
lovac82 kaže...
rambox kaže...

Optika ne ide po stupovima ko ovaj prastare žnjore

Pogledaj Bistru

Bistra je mala ili područje u tom je poanta,{#} pravilo je ovo što je zemlja ili područje manje i ima manje stanovnika i da je ono zbijeno a ne razbacano na veliku daljinu pod uvjetom da je normalna država imat če razvijeniji internet. Fini primjer ti je Slovenija jel, mala država fino uređeno nije veliki teritorij i Internet je jako dobro razvijen pogotovo Optika to se zna i nema frke.{#}

Samo Špansko ima kolko ono ljudi, duplo više pa i još više od Bistre jel pa ti to pokri s Optikom ak si frajer za malo love nema šanse.Pa u Americi ima jako puno područja di nema Interneta, osim Satelitom nema žice čak niti Mobitela nit ičega ko če pokrit ogroman teritorij vrlo teško.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 0:28 (rambox).
16 godina

@rambox: Što se tiče privatnih kuća, ne znam samo tko je provlačio kod mene (bio na godišnjem i van grada dok su trajali radovi), ali u Prečkom je provučena optika kroz ulice s privatnim kućama. Naravno, izvodi prema kućama nisu rađeni. I ima tome nekih 3 godine da je provučeno. Jadno je da sada ta oprema samo trune u zemlji, a nikakve koristi za nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crozoki kaže...
viper kaže...

kao prvo ne pričam gluposti!!!

ima par kvazi operatera koji imaju "par stotina metara" kabla u užem centru Zagreba,Osijeka,Rijeke i Splita.

Znači tamo gdje postoji t-comova kanalizacija (cijevi) kroz koje su bez puno muke i ulaganja provukli svoje kabliće,a tamo gdje treba pljunuti u ruke i uložiti par kuna više tamo nema NIŠTA nego se oslanjaju na t-com kao pijanac za ogradu.

SVE DRUGO JE T-COM!!!BEZ T-COMA NE MOGU PRDNUTI.

Ma o čemu ti pričaš pa Zadar je pokriven sa H1 infrastrukturom....................

So say We All
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice