T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.125.193
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

http://www.speedtest.net/result/2238428178.png Mala demonstracija moći vipova mobilna interneta :D još samo da imaju stalnu opciju, dakle 24h dnevno, 7 dana tjedno, 30 dana mjesečno imaju flat tarifu, odmah bi se prebacio sa tcoma, sve bi ih odspojio :D

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 2:32 (Cesc).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
AmD kaže...

Evo moje iskustvo današnje .. 

Prijavim ja slabu brzinu prije 2 dana, fino nazove njihova služba za korisnike, popričaju samnom i eto jutros poslali oni nekoga kući i on prvo gleda nešto po ruteru, nešto pročačka malo bezveze pokupi stvari i kaže ja tu ne mogu ništa. Fino ja opet zovem nakon toga službu za korisnike i svađam se da neću plaćati 1 mbit ako je najmanja brzina ugovorom 2 mbita, i tako sad oni meni tvrde da je to tako kod svih ovdje u susjedstvu, a svi koje poznam tu imaju normalan internet, kao što sam i ja ispočetka imao, ali njima se očito ne može dokazati, rekao je da su mi na kući i instalacije od telefona stare, a sve je mijenjano prije 4 godine, sve moguće telefonske žice .. 

I sad što njima reći ?? Ima li netko iskustva s njima ovako već ? Dali mogu da mi smanje cijenu, jer neću plaćati nešto što očito nemam .. Ili što ? {#}

Nažalost,mislim da nećeš moći ništa napraviti kao što je i kod mene slučaj.

Imam adsl još iz vremena dok su brzine bile 512kb pa su to vremenom povećavali i u paketu sam do 4 mb ali nikad nisam imao 4mb.

Službu za korisnike zvao sam više puta nego nekad curu dok smo hodali :)

Promjenilo se par tehničara koji su radili na mom terenu,doduše bilo ih je razumnih no malo.

no,priča je slijedeća,najviše štosu mi pustili bilo je oko 2mb i odustanem ja više od zvanja,prigovaranja i pomirim se sa tom brzinom jer ajde ok je.

I tako ja jednog dana odem kod susjeda nešto i kod njega vidim da on ima download oko 400kb/s!!!!

A meni govore da nemogu više od sadašnjih 210kb/s!!!

Prigovaram opet,prijetim raskidom ugovora itd ali opet-nema pomaka...Odustajem opet od prigovoranja..Kad,nakon nekog vremena,možda nakon par mjeseci,dođem s posla i sjednem za komp,nešto sam skidao i ugodno se iznenadim,brzina se povećala skoro duplo!!!

Super,rekoh,to je to...No,sve što je lijepo kratko traje,duralo to nekih 3 mjeseca i na sam Badnjak pukne veza,nema neta,nemožeš ga sam konektat  da se ubiješ,opet SZK kažu poslat će nekog,Božić nema nikog,drugi dan dože tip ali ne tehničar za net nego neki tamo kooperant t-comov i pita koju žicu treba mjenjat :)

Rekoh-mjenjaj sve ako hoćeš ali koliko mislim da su krivog poslali :) Ode on slavit i dalje novu godinu a ja bez neta i dalje,tek nakon dan ili dva dođe "pravi tehničar"s laptopom :) Ode na tavan počačka po razvodnoj kutiji,simo tamo,ode u centralu,ograniči mi brzinu koju imam još i danas...ja mu kažem nemojte mi brzinu ograničavat jer želim ono što plaćam,bila je skoro 400kb/s a on mene ubjeđuje da to nije moguće,da nisam to imao!!!!

Ubio bih ga najrađe,ali kao što rekoh,nemožeš ništa,njihova je zadnja i amen...I tako,strpio sam se da mi istekne ugovorna obveza i sad ih opet zovem,prijavljujem lošu brzinu,da susjedi imaju bolje itd ali pogađate i sami-bez rezultata.

Nisam pametan što da radim jer sada nemam niti minimalna 2mb koja su navedena u njihovim paketima,nego 1.70...Da zovem novinare,što će mi i oni pomoći,ova gamad se samo izvlače na udaljenost od centrale koja je oko 3600metara no nitko mi se nije udostojio uopće objasniti i odgovoriti na moja pitanja već samo kažu-udaljenost je problem.Katastrofa.

12 godina
neaktivan

Pa vidi da li je to jedino tebi u okolici, ako nije napravite grupnu peticiju i u tcom. Prelazak drugom operateru ti nije opcija jer koriste tcom infrastrukturu

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma problem je i stara infrastruktura parice su loše  a u kablove ne žele ulugati niti alternatini operateri.Kabliranje nanovo je najčešće rješenje za  spore brzine !Dio problema je u zračnim vodovima ,dio u instalacijama same kuće a mali dio je stvar centrale!

Kod mene 3 godine nije bilo slobodne parice i nitko nije želio ni prstom pomaknuti ni Optima ni H1 niti jedan alternativac  iako bi imali računicu i dobili mahom 50-60 novih korisnika !I tako je kabliranje naposlijetku odradio T com stavili kablove prilagođene ADSL-u ,dali nam dodatnih 50 m kabla od stupa do zgrade pospajali pustili i sve 5 .Evo do sada samo 1 x da je veza pukla ,maxtv radi dobro(bez trzanja) adsl od 4-8 mb,telefon na IMS-u .Mislim to je to a udaljenost od centrale nekih 2 km !Dakle nema se šta reći  hvala HT-u  !Slika dolje je kad je popaljeno sve i telefon i maxtv!

Internet Internet
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 19:41 (petric1).
15 godina
odjavljen

Tak je i u mojem susjedstvu. Ja imam 4 Mb bez imalo frke (jednom mi je tehničar rekao dok je bio kod mene da mi linija može ''povući'' do 9.5 Mb) dok ostali muče muku sa duplo manjim brzinama. Uz to je tehn. napomenuo da su za loše linije najbolji (iz njegovog iskustva) Thomson routeri.

Nemam 14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dado16 kaže...
HDesignz kaže...
dado16 kaže...
meni su povecali...iz Našica sam

trenutno stanje

Downstream rate: 5159 kbps
Upstream rate: 895 kbps

to ti je profil u modemu ;)

da, al je prije bio 4700 kbps a upstream 320

to ti nema veze s brzinom, samo je to tip profila na koji se kači tvoj ruter, izmjeri negdje dalje brzinu

14 godina
neaktivan

Kak da npr. ja usporedim koji u ulici imam par ljudi s pristupom internetu i to svi koriste da jednom mjesečno mail pročitaju i brzina im nije bitna.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Evo moj 3G :)

Ja u Krapini surfam na hspa+.{#}

Brzina u centru 850 kbit/s.

15 godina
neaktivan

Rekoh već,susjed stotinjak metara dalje od mene a  i centrale ima duplo,kao što sam imao ja,neznam jel moguće kako da je spojen na parice koje su bile moje :)

a drugi ni neznaju da je moguće imati veću brzinu niti ih to muči puno niti koriste puno adsl...sad čeam odgovor na prigovor koji sam im uputio i ako nebude ništa i ovaj puta odjavljujem i tel liniju i adsl jer nisam pod ugovornom obvezom i idem nekom drugom makar opet na njihovoj infrastrukturi.Možda i proučim i zakon o zaštiti potrošača da vidim jel se može sa njime što izboriti.

16 godina
Cesc kaže...

http://www.speedtest.net/result/2238428178.png Mala demonstracija moći vipova mobilna interneta :D još samo da imaju stalnu opciju, dakle 24h dnevno, 7 dana tjedno, 30 dana mjesečno imaju flat tarifu, odmah bi se prebacio sa tcoma, sve bi ih odspojio :D

I ja bih to volio ali se bojim da mreža ne bi izdržala... btw meni je i 8 sati na dan dobro na vipu imati neogranićeno ostali ne daju ni minute. xD

bug caruje, um klade valja
17 godina

evo jedna slicica iz nerazvijenih krajeva... {#}

***** Maxxy *****
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Ti mene baš tjeraš na LTE prije reda? xD

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
13 godina

provjerom je utvrđeno kako tehničari izlaskom na teren nisu utvrdili postojanje smetnje na navedenome području. Nažalost, povećanje uploada nije moguće, ali je otklonjena smetnja pucanja veze.

Savjetujemo da na https://www.hrvatskitelekom.hr/podrska/pitanja-i-odgovori?kategorija=77 testiraš brzinu MAXadsl-a, a ukoliko ponovno primijetiš smetnju pri spajanju na MAXadsl, svakako nam se javi.
https://www.hrvatskitelekom.hr/podrska/pitanja-i-odgovori?kategorija=77
www.hrvatskitelekom.hr

udaljen sam od frenda oko 1,2km koji živu u susjednom selu koja su praktički spojena i one je dobio povečanje uploada a meni je ostao isti

nemogu vjerovati.Nego pošto mi ističe ugovor s njima(3.11.12) nakon 2+1 godine mogao bi sad uzeti od nekog drugog,pa ako netko zna el ima u virovitičko podravskoj županiji 14km od Slatine Iskon ili neki drugi provider(iskon ima frend iz susjednog sela) jer potreban mi je veči upload speed zbog uploadanja na yt channel

0 0 hvala 0
17 godina
sstrmi kaže...

Nego pošto mi ističe ugovor s njima(3.11.12) nakon 2+1 godine mogao bi sad uzeti od nekog drugog,pa ako netko zna el ima u virovitičko podravskoj županiji 14km od Slatine Iskon ili neki drugi provider(iskon ima frend iz susjednog sela) jer potreban mi je veči upload speed zbog uploadanja na yt channel

Iskon

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina

A jel brzina mozda ovisi o ruteru (moj je thomson 780), i vecini mojih frendova je taj ruter crko pa im je t com dostavio novi siemens, pa mogu ja njih pitat za novi ruter :)

***Celeron***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo, danas dosao tehnicar i spojio na optiku (t-com). Nikakva razlika, ping skoro pa isti. Tehnologija za buducnost.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ukay1000 kaže...

Evo, danas dosao tehnicar i spojio na optiku (t-com). Nikakva razlika, ping skoro pa isti. Tehnologija za buducnost.

Neće oni tebi pustiti bolje nego si imao do sad, samo rasterećuju infrastrukturu s tom optikom. Postavljao sam u novom zagrebu optiku prije dvije godine, ali kod provjere praktično nema ogranićenja. Koliko puste u centrali, tolko ide. Ping se nabija samo na lošim spojevima. Sve ovisi tko postavlja i u kakvoj je žurbi

17 godina
dax-lax kaže...
ukay1000 kaže...

Neće oni tebi pustiti bolje nego si imao do sad, samo rasterećuju infrastrukturu s tom optikom. Postavljao sam u novom zagrebu optiku prije dvije godine, ali kod provjere praktično nema ogranićenja. Koliko puste u centrali, tolko ide. Ping se nabija samo na lošim spojevima. Sve ovisi tko postavlja i u kakvoj je žurbi

Znam da brzina nece biti veca jer, kolko platis, tolko imas. Bar sam se nadao da se ping biti neki proubergengstashit... anyway, spojevi su novi i liku (onaj koji je samo dopelal kutiju za optiku i ruter) je trebalo 2 sata da slozi. Prvo sve pospaja i ne dela, onda je mislil da je uredjaj za optiku kriv, pa ode po novi, pa se vrati i opet ne dela, pa zove njih a ovi kazu da je zakljucano, pa prodela i frflja po laptopu... i tako. :)

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
13 godina
djigibao kaže...

provjerio sam i u biloj sam zoni,tj mogu uzeti

flat aDSL do 5 Mbps uz garantiranu minimalnu brzinu od 2,5 Mbps.Čini mi se u redu brzinu vjerojatno cu moci 5 Mbs,nego koliko je upload jer to ne piše?

17 godina
sstrmi kaže...
djigibao kaže...

flat aDSL do 5 Mbps uz garantiranu minimalnu brzinu od 2,5 Mbps.Čini mi se u redu brzinu vjerojatno cu moci 5 Mbs,nego koliko je upload jer to ne piše?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
sstrmi kaže...
djigibao kaže...

neznam baš hoće li ti oni isporučiti 5 mbps ako ti t-com nemože ni upload povećati? koji router imaš? pitam jer se na nekima može provjeriti koliko je maksimalna brzina parice.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
HAKOM uvodi službeni mjerač brzine interneta

{#}

Uskoro ćemo, najavljuju u Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije, dobiti alat online kojim ćemo mjeriti dobivamo li obećane brzine širokopojasnog pristupa internetu.

HAKOM je na svojoj stranici na Facebooku najavio da će uskoro pustiti u rad certificirani alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa internetu.

Alat pod nazivom HAKOMetar trebao bi nam postati dostupan od 5. studenog ove godine.

Mjerenja tim certificiranim alatom će vam moći poslužiti kao dokaz u slučajevima podnošenja prigovora na brzinu širokopojasnog pristupa internetu svom operatoru.

Naime, HAKOM je nedavno operatorima propisao da brzine širokopojasnog pristupa internetu moraju ugovarati i oglašavati navodeći i minimalnu brzinu pristupa u odnosu na maksimalnu (oglašavanu) brzinu.

Tako za pakete do 10Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sati) ne smije pasti ispod 50 posto maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa, a za pakete iznad 10Mbit/s ispod 70 posto ugovorene brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Zasad nema pojedinosti o tome kako će alat funkcionirati, odnosno u kojem ćemo obliku dobivati dokaz o postignutoj brzini internetske veze.

IZVOR

Moj PC  
1 0 hvala 6
16 godina
Re: HAKOM uvodi službeni mjerač brzine interneta
djigibao kaže...

Tako za pakete do 10Mbit/s brzina u satima najvećeg (najgušćeg) internetskog prometa (od 19 do 23 sati) ne smije pasti ispod 50 posto maksimalne (oglašavane) brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa, a za pakete iznad 10Mbit/s ispod 70 posto ugovorene brzine ili ispod maksimalne brzine prethodno nižeg maloprodajnog paketa.

Dali to znaci da ja sa 4 mbit ukljucim max tv ( slaba parica ) i brzina ako mi padne 50% tj 2.5 mbit onda se mogu žaliti? Pitam jer kad moji sulejmana ukljuce doma jedva surfam normalno. ( PS: Pitam jer sam citao na forumu da minimalno sta MOGU isporucit je 1 mbit, ili 2 )

15 godina
Fake_Alert kaže...
djigibao kaže...

Dali to znaci da ja sa 4 mbit ukljucim max tv ( slaba parica ) i brzina ako mi padne 50% tj 2.5 mbit onda se mogu žaliti? Pitam jer kad moji sulejmana ukljuce doma jedva surfam normalno. ( PS: Pitam jer sam citao na forumu da minimalno sta MOGU isporucit je 1 mbit, ili 2 )

Po nekoj logici to bi trebalo biti tako.

Jer što tebe briga što radi MaxTV kada su to dvije usluge odvojene. AKo se reklamira da je MaxADSL 2/4 onda mora biti minimalno 2 max ADSL, i naravno MAX tv mora raditi kako spada, bez trzanja i kockanja

17 godina
Fake_Alert kaže...

...sta nije 50% od 4Mb = 2Mb? {#}

Znaci kad ti padne ispod 2Mb.

17 godina

Upload su povećali, no optički kablovi i dalje "trunu"...još tam od jeseni '08 čini mi se, kad su ih postavili!

Nego, ja imam D-link 584T još od '07, kad sam i prešel na ADSL - dal imam pravo na novi?

Ovaj je svakako moj, prošli su ugovori na 2god, sad ističe na 1god, no odma se kapči na još jedan od 2god...

Susedima su uz MaxTV dali one Sagem modele, izgledaju ok.

CroSimRacing - za fanove racinga
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stari izmisliš nešto da se gasi svako 4-5 sati ruter i gotovo, dat će ti novi. Naravno nemožeš znati koji će ti dati, a i nemožeš reći čovjeku koji da ti da.

14 godina
neaktivan

Ovako, ove priče o udaljenosti su gluposti. Sam živim oko desetak kilometara od prvog većeg "grada" (ako možemo Labin nazvat gradom) i brzina je meni sasvim solidih 450 Kbps. Bilo je situcija kad je ničim izazvanim rasla na 6 Mbps i padala na 150 Kbps. Tako da to nije ni zbog udaljenosti ni zbog infrastrukture, nego zbog njihove pohlepe i idiotizma...

0 1 hvala 1
16 godina
djigibao kaže...
Fake_Alert kaže...

...sta nije 50% od 4Mb = 2Mb? {#}

Znaci kad ti padne ispod 2Mb.

Joj da {#} Racunao sam na 5mbit jer je netko o tome pricao i ostalo mi u glavi {#} 

14 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Ovako, ove priče o udaljenosti su gluposti. Sam živim oko desetak kilometara od prvog većeg "grada" (ako možemo Labin nazvat gradom) i brzina je meni sasvim solidih 450 Kbps. Bilo je situcija kad je ničim izazvanim rasla na 6 Mbps i padala na 150 Kbps. Tako da to nije ni zbog udaljenosti ni zbog infrastrukture, nego zbog njihove pohlepe i idiotizma...

Si siguran da nema neke centrale u tvome selu? Ti možda ni ne znaš, kao i većiva tvojih susjeda. Kod nas se da zaključiti po strganim žicama na trulim banderama na starim centralama možemo biti sretni što uopće imamo ADSL.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice