Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!
- poruka: 516
- |
- čitano: 198.103
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako znate udaljenosti od centrale?! Ja još nijednom nisam vidio zgradu za koju bi i posumnjao da se u njoj krije nekakva lokalna centrala.
Inače imam sve od T-coma/T-mobilea i sve radi OK, više me zanima kakvu tehničku podršku nude ostali operateri.
Kako znate udaljenosti od centrale?! Ja još nijednom nisam vidio zgradu za koju bi i posumnjao da se u njoj krije nekakva lokalna centrala.
Inače imam sve od T-coma/T-mobilea i sve radi OK, više me zanima kakvu tehničku podršku nude ostali operateri.
Podršku malo košiju nekad se desi i bolju.
Ja sam njihov korisnik preko 2god. u ovih zadnjih 2mj. su me razočarali svime šta se može da sad ne nabrajan,a za onu cijenu koju plačaš usluga bi trebala biti vrhunska što nije:
MAXadsl flat-170kn
MAXtv-60kn
Sto se tiče T mobilea tu san završija sa njima prije par mijeseci dat za poziv 1.50kn kraj tele 2 0.22kn sasvim suludo.
Meni nije...meni i kad pukne, pukne zbog routera, a ne zbog t-šita..
Nakon montaže maxADSL-a u proljece 2009. izmjerio sam brzinu od 4 Mbit/s.
Pred nekoliko mjeseci brzina je pala na ispod 2 Mbit/s. (Router i kompjuter su spojeni kabelom, a WLAN je isključen.)
Isti problem imao je i moj poznanik, kojemu je došao prijatelj, uposlenik T-Coma, telefonirao nekome u centralu i brzina je u roku od par minuta s 2 Mbit/s vraćena na 4.
S obzirom da nismo na flatu, ovo smanjenje brzine se T-Comu ne isplati. Čini se da se T-Com precijenio kad je razvikao da povećava brzine na 4 Mbit/s, što mu je sigurno marketinški koristilo, da bi onda u grobnoj tišini ljudima smanjio brzine točno na pola.
Vaša iskustva? Za mjerenja sam koristio, i savjetujem, besplatni MyConnection PC Lite Edition.
ne, radi ok kao i obično.
Meni je,pa sam zamjenio modem,i sad sve ok.
brzina downloada je 1.15 mbps a uploada je 0.26 mbps, za download jako malo, a za upload normalno...kako to?
Ma da,sad još da idem modem mijenjat a dobio ga prije tjedan dana.
Ako ti je novi modem,onda ti je sigurno do utičnice.
Prijavi kvar i reci da ti pošalju operatera,ako te stave sastrane budi uporan zovi skoro svaki dan i riješit ce se nešto da kraja mjeseca.
jel može možda udaljenost od utičnice do routera biti uzrok male brzine downloada?
Da i sta.....ako je neispravan onda je neispravan! Zovi SZK, reci da ti puca veza stalno (uostalom to oni i sami tamo vide tako da nemozes muljat) i poslati ce ti odmah tehnicara (meni je dosao isti dan).
Ne, osim ako ti je "utičnica" preko 100 metara udaljena..
Moj router u zadnje vrijeme ima praksu da se reboota barem 5 puta dnevno. Zvao sam T-com i rekao teti sa druge strane da ako nešta ne poduzmu da ću im vratit router nazad Overseas Expressom ali u komadima... Rekla je da će poslat tehničara...
Moj router u zadnje vrijeme ima praksu da se reboota barem 5 puta dnevno. Zvao sam T-com i rekao teti sa druge strane da ako nešta ne poduzmu da ću im vratit router nazad Overseas Expressom ali u komadima... Rekla je da će poslat tehničara...
kojeg nećeš nikad dočekati....lol
Vidjet ćemo... do sad imam dobra iskustva sa T-com-om, čak i sa slanjem tehničara
Zasto ga ne bi docekao!? Pa kazem ti, ja sam nazvao oko 13-14 h i lik je oko 18 h nazvao i lijepo pitao dali moze doci u 19 h sa novim routerom. Makar mi nije pasalo, sacekao sam ga...on sam stavio router i sve podesio tj. nesto je morao kod njih aktivirat (makar sam ja htio to sve sam odradit kao i uvjek, ali se lik nesto kod njih spajao i neki jarac provjeravao....a meni se nije dalo ispitivat sta radi jer nisam imao volje posto je lik bio totalno smotan). Naravno cim je otisao, podesio sam si router kako meni pase i to je to...stvar rijesena znaci u roku max 8 h.
Centrala se nalazi najčešće kod pošte.
Ako ti je stalo do cijena prijeđi na Optimu, ali prvo provjeri dali ti je dostupna.
Optima daje mnogo veće brzine od T-Coma za jeftinije pare.
"Moj router u zadnje vrijeme ima praksu da se reboota barem 5 puta dnevno. Zvao sam T-com i rekao teti sa druge strane da ako nešta ne poduzmu da ću im vratit router nazad Overseas Expressom ali u komadima... Rekla je da će poslat tehničara..."
Ovome sam se zasta dobro nasmijao, ispalo je kao neki vic...
"Moj router u zadnje vrijeme ima praksu da se reboota barem 5 puta dnevno. Zvao sam T-com i rekao teti sa druge strane da ako nešta ne poduzmu da ću im vratit router nazad Overseas Expressom ali u komadima... Rekla je da će poslat tehničara..."
Ovome sam se zasta dobro nasmijao, ispalo je kao neki vic...
Moga bi ti tahj tehničar doč tamo oko 10.05.
Meni su rekli da ce mi doč tehničar za mjesec dana,a internet mi uopče nije radija.
Meni su rekli da ce mi doč tehničar za mjesec dana,a internet mi uopče nije radija.
Znas zasto ti nije dosao!? Zato sto se ekipa ne znate izborit za svoja prava!!
Pa zvao bih ih svaki dan...ma sta svaki dan, svakih sat vremena!! Nadam se da nisi platio racun za tih mj. dana!?
P.S.
Kolega ovo je dobronamjeran post, da ne bi mislio da zezam ili nesto....ali nekada morate malo biti dosadni, malo bezobrazni + ako se kuzite u mreze onda ih mozete izhbat u mozak totalno....
No ja nisam bio ni bezobrazan, niti sam bio uporan....vec samo lijepo porazgovarao sa njima i to malo poduze...lijepo se pogubili i isti dan poslali tehnicara!
Ista stvar je bila kada mi u drugome stanu nije nesto radio MaxTV...drugi dan dosao tehnicar, zamjenio kompletno sve + sam po stanu razvukao nove kablove jer stari kabal nesto nije valjao.
http://www.speedtest.net/result/777320717.png
ping
http://www.pingtest.net/result/14438272.png
ja sam zadovoljan :)
Kod mene opet problemi s netom...Iako su zamijenjene cijele telefonske instalacije na kuci...Necu se vise s njima niti zamarati, jednostavno cekam da neki drugi ISP bude dostupan u mojem podrucju i goodbye t-com.Iako su mi brzine prije bile ok...Malo offtopic sorry :D
P.S. saznao sam iz pouzdanog izvora (prijatelja koji za njih radi) da je onaj zyxelov ruter najbolji ukoliko ste daleko od centrale.Isprobajte ukoliko ste dalje i imate taj ruter.
Može li mi netko objasniti zašto T-COM IMA TAKO UŽASAVAJUĆE male brzine Upload-a?! Ja se još nekako izvlačim sa 0.5 mb/s ali mi je to premalo jer mi je upload daleko bitniji od downloada... Ovo je totalna sramota kakve mi brzine imamo! Za nepovjerovati...
...lijepo se pogubili i isti dan poslali tehnicara!
LoL..
Može li mi netko objasniti zašto T-COM IMA TAKO UŽASAVAJUĆE male brzine Upload-a?! Ja se još nekako izvlačim sa 0.5 mb/s ali mi je to premalo jer mi je upload daleko bitniji od downloada... Ovo je totalna sramota kakve mi brzine imamo! Za nepovjerovati...
Zato što su kreteni. To te primora da uzmeš veće brzine i oni dobivaju više para..Đubrad..
Znas zasto ti nije dosao!? Zato sto se ekipa ne znate izborit za svoja prava!!
Pa zvao bih ih svaki dan...ma sta svaki dan, svakih sat vremena!! Nadam se da nisi platio racun za tih mj. dana!?
P.S.
Kolega ovo je dobronamjeran post, da ne bi mislio da zezam ili nesto....ali nekada morate malo biti dosadni, malo bezobrazni + ako se kuzite u mreze onda ih mozete izhbat u mozak totalno....
No ja nisam bio ni bezobrazan, niti sam bio uporan....vec samo lijepo porazgovarao sa njima i to malo poduze...lijepo se pogubili i isti dan poslali tehnicara!
Ista stvar je bila kada mi u drugome stanu nije nesto radio MaxTV...drugi dan dosao tehnicar, zamjenio kompletno sve + sam po stanu razvukao nove kablove jer stari kabal nesto nije valjao.
Nisan ti ja jedan od onih šta se neznaju izborit.
Zvasan ih svaki dan po 2 puta+mater 2 puta,govorija in da me ne muljaju i tako te šeme.
Računi su bili uredno plačeni.Pričan ja sa ženom:
-I kako čemo ovo riješit ja neman interneta.
-A neznam,provajte nekog dovest.
-Iden sutra dovest šeficu iz t coma Split.
-Ok momak poslat cemo mi tehnicara.
-Kada?
-Za mjesec dana.
-A sta ako meni ovisi posao o internetu?
-Neznan.
-Aj ti nisi normalna,aj bok nešačji ništa.
Neznam bili se smija ili plaka,sutra san rijesija sam bila je neka šema sa modemom,pošto su mi poslali novi zato šta je stari zeza i oni kod modema je bija kriv.
imam 4mbps a dobivam 7.5 ponekad... obićno je 4.5-5mbps
cappy @ reci im da ne mislis placati nesto sto ne radi.....pisi pisanu zalbu i prijavi ih inspektoratu. Pri prijavi inspektoratu sve lijepo navedi....sve sta su ti rekli....i kako placas nesto sto nemas. Najvaznija stvar je da sam odes tamo i sam prilozis pismenu zalbu kod njih + naravno nemoj ni slucajno placati net ako ti taj. mjesec nije radio!