Što je IMS (IP Multimedia Subsystem)

poruka: 72
|
čitano: 51.456
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

vec nekoliko jutara mi tcom pozeli dobro jutro sa iritantnom 'otmicom' browsera glede IMS-a 

jer to kao obvezno, bit ce moguc telefon samo preko toga ili siluju bezveze .

Ja osobno u mom slucaju ne vidim nikakve koristi prelaskom na to te bi zelio zadrzati postojece stanje

Za sada sa 'podsjeti me kasnije' prolongiram do nove jutarnje otmice

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ništa spektakularno se neće desiti, osim što ti telefon više neće ići u spliter nego direktno u ruter. to naravno znači da kad nema struje ili ti ruter ne radi nema ni telefona. meni recimo to ne predstavlja problem jer imam bežični telefon tako da uvijek kad nestane struje nemam ni telefona. zato je tu mobitel. dakle, ako ti to ne smeta slobodno prijeđi na ims iliti voip. u samom korištenju telefona nikakve razlike, nit je išta bolje niti išta lošije....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ovdje dominiraju dva priloga 1. Pitanje što je IMS i 2. Dobio i ja. Od svega nitko ništa nije odgovorio, odnosno, onaj tko je napisao da je to smanjenje usluga je očito u pravu. No, tko kaže da vam to sutra ne će naplatiti. U dopisu piše da prijelaz ne naplaćuju (sami morate to učiniti) ali ne i da ne naplaćuju novu tehnologiju. Da ne duljim, analizirajmo jezično, pa si zamislite jel' rog ili svijeća. Dakle, kao prvo, u prebacivanje samo jedne žice, uvodi vas se sprvom rečenicom: „prateći razvoj novih trendova i potreba svojih korisnika …“ Je li trend u svijetu prebacivanje žice? 2. Ima li među vama tko je imao (neodoljivu?) potrebu da se prebaci ta žica? Evo i tri: 3. Koji su to inženjeri koji se toga nisu ranije dosjetili, pa valjda se nekomu polupao spliter pa se sjetio ugurati onu stvar u prvu rupu na koju naiđe.

Pazi sad – ovo je horror zvan „MAGLA“ – Vama kao korisniku to znači (kako obećavajuće, ali gle sad ) da će Vaš fiksni telefonski priključak u skladu sa svjetskim standardima od sada raditi na tehnologiji nove generacije.“ (Završen citat.

T-com ucjenjuje hrvatske građane a krađom optičkog kabla, što je očito njihov šef uvalio u ugovor kao ministar a zatim postao šef uprave tomu kojemu je prodao poštu (odbacivši sirotinju koja raznosi poštu) s optičkim kablom koji smo svi platili. Građani koji odu iz T-coma ne mogu imati bolju uslugu, osim ako njihov novi operater nema kabla, a ima ga samo u većim gradovima. Vip se svaki često prekine a to uvjetuje t-com! Lopov ostaje lopov! Treba nacionalizirati optički kabl a Mudrinića zatvoriti zbog korištenja položaja. U razvijenom kapitalizmu su takvi prijelazi zabranjeni – iz ministarstva u upravu ili iz uprave u upravu sličnih grana – treba proći više godina. Zasigurno Tuđman nije razumio što ovaj prodaje – taj koji ima 2.000.000 kn godišnje bez ostalih dodataka. O radnim pravima u t-comu – roblje koje se svaki čas otpušta.

Dok se ne napiše jasno koje su to prednosti i da se to ne će naplačivati - sve je to pušionica.

1 0 hvala 0
11 godina

Mene isto zanima da li se to moze odbiti a cuo sam s jedne druge strane da se može, to jest da je T-com ugovorom obavezan pružati nam uslugu analogne linije - svakome tko ima teelfonski priključak.

Tako da ja sutra namjeravam to odbiti, iakomi je tehnicar reko da kao zatvaraju centralu.

Ali frend kaze da je to prodavanje magle da oni tako smanjuju troskove te sam govore to da ce zatvorit analognu centralu.

0 0 hvala 0
11 godina

Ja bi to i uzeo bez problema bas me briga, ali stvar je u tome da vec imam svoj voip konfiguriran na ruteru, vec par godina, i uopce ne koristi t-comovu fiksnu telefoniju osim za dolazne pozive.

I normalno oni b sad meni novi ruter stvljali, zakljucani, nove postavke, ne znam dal bi kasnije uopce mogao konfigurirati svoj VOIP (betamaxov) koji koristim ve c par godina i sutedio sma tko tna klko s njim.

Zato mi je to uvodjenje ko šaka u oko. Jer oni mi naravno nece dat otkljucani ruter nece mi dat admin sifru itd.

A trenutn ja imam svoju admin sifru, ruter je moj, sve sljaka kak treba itd. Tako da cu odbiti i prieci na digitalnu tek ako mi iskljuce analognu.

A ako mi iskljuce analognu ici ce u novine... Bar lokalne (ak nadjem ikojeg novinara koji imalo to razumije).

Ceko sam internet tu u svom selu par godina i sad sam jbt za ukidanje telefonske  centrale medju prvima, bas super.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi !

Nemojte si dozvoliti spajanje IMS-a T-coma, to je jedan korak unazad. Mažu vam oči nekakvom novom tehnologijom u kojoj nema niti NT. Korist je nikakva i nema ovdje ništa bolje. Tada vam linija postaje digitalna i ide preko modema, znači treba struja! Niti bežićni vam neće raditi jer je -kod- vaše linije pronjenjen. U ugovoru sa T-com-om lijepo piše da su dužni omogučiti -analognu- uslugu. A, sad nas -prisilno- tjeraju na IMS BEZ novog ugovora! To je protuzakonito! Nemojte nikakve tehničare puštati u kuću, ako prisilno uđu, zovite policiju i podnesite prijavu za nasilan upad i uznemiravanje! Neka donesu sudski nalog, a njega neće dobiti. Razgovarao sam sa pravnikom i znam šta govorim. Nitko vas nemože prisiliti na nešto BEZ vaše suglasnosti. A, oni kod kojih su prisilno to uradili, neka podnesu zahtjev u T-comu na vračanje na analognu liniju. Ako ne budu htjeli, idite do pravnika i on će pokrenuti zakonske poteze.

Pozdrav!

0 0 hvala 0
16 godina

moje pitanje:

- kada "otmu" browser sa porukom ištekaj splitter i bla bla.. jeli taj trenutak internet upotrebljiv ako to ne napravis?

zasto?

zato sto moj splitter ne visi prosto na uticnici.  2005g stavljen je od strane t-tehnicara u razvodnu kutijicu unutar zida.  kidane su zice i stavljane zabice.

dakle, ja cu biti prisiljen za ovaj zahvat zvati t-tehnicara, neka on vadi splitter i prespaja zice.

bilo bi mi blesavo bit bez neta dok taj ne dodje,zato pitam jel net i dalje radi kada mi u firefox doleti ta poruka o migraciji?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Što je IMS (IP Multimedia Subsystem)
Mene zanima Jel tko uspio to isključiti nakon sto je prisilno uvedeno?
Meni su rekli da su svima u ulici stavili s nije istina. Ja Sad imam gadnih problema u sobi da strujom. Zbog puno potrošača. Bežični tel mi se stalno resetira i gasi i pišti po noći.
Kad je sve upaljeno TV mi se gasi i pali on stop.
I meni troši internet kad nisam na njemu. Evo već mi sat vremena blinka lampica ,a nisam na kompu
12 godina
neaktivan
Je da je stara tema, ali ima potrebe pisat. Dakle HT prelazi na IMS ili ti ga VOIP, nema vise hoces neces, moras, ako ne dozvolite prespajanje, slijedi slhedece, imat ce te jos jednom pravo kad se budu zadnji korisnici micali sa analogne, ako i tad odbijete T-Com raskida s vama ugovor, gasi sve usluge te naplacuje penalizaciju ako ste imali ugovornu obvezu na određeno.

Koristi se jedan Mađerski sustav, dosta problema stvara, ubiti sve radi samo kad se ruter restarta na tvirnicke iz ACS a treva duuugo da VOIP digne pogotovo TG782i.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan

da li se voip može namjestit na sx763 ako je na njemu openwrt ili dd-wrt te koliko je teško za namjestit te da li to tada radi ispravno?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Neznam dali se moze, vjerojatno NE, jer nezeli radit ak nije u ACS-u, ubiti ako nemaju kontrolu nad ruterom, zna bit da se njihovi ruteri ne prijave u ACS nekad a voip radi mozes zvat al te nitko ne moze dobit. Previse je osigurano, nije ko standardni VOIP.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Je da je stara tema, ali ima potrebe pisat. Dakle HT prelazi na IMS ili ti ga VOIP, nema vise hoces neces, moras, ako ne dozvolite prespajanje, slijedi slhedece, imat ce te jos jednom pravo kad se budu zadnji korisnici micali sa analogne, ako i tad odbijete T-Com raskida s vama ugovor, gasi sve usluge te naplacuje penalizaciju ako ste imali ugovornu obvezu na određeno.

Koristi se jedan Mađerski sustav, dosta problema stvara, ubiti sve radi samo kad se ruter restarta na tvirnicke iz ACS a treva duuugo da VOIP digne pogotovo TG782i.

se zna možda koji je tocno rok za to?

16 godina
Totalna glupost taj ims jer su ruteri u kur... ruter zasteka i ne mozes koristiti telefon dok ti tehnicar ne otkloni stvar. Samo se jos vise dizu troskovi kucanstva jer ruter mora stalno biti upaljen. To je k a ne nova usluga jer samo sebi smanjuju troskove a nama dizu. Neka srede stvar pa naprave centralu kako se spada a ne ovako da se mora preko rutera i voipa telefonirat i imati stalno ruter upaljen ako zelis telefonirati. Trebao bi tu hakom malo regulirati stvari
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
odjavljen

A inače router gasiš?

IMS je oslobodio dio analognog dijela spektra koji se sada koristi za poboljšanje kvalitete DSL usluge. Dakle, makneš POTS i DSL bolje radi. I traži drugi router kad ti taj ne valja.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
Promijenio 3 rutera i za svaki cekao po par dana da mi dodu zamijeniti. Ruteri su obicno smec.. i non stop nekakvih problema s njima. Znaci da sam na ims bio bi bez telefona dok mi tehnicar ne dode, sta je po meni nedopustivo. Pogotovo sta se bavimo turizmom i steti mi za posao. Druga stvar je da mogu birati jer cu ruter gasiti ili ne a dok je ims ne smijes gasiti jer ti treba za tel. Ako se vec uvodi nova tehnologija sta ona onda nebi trebala i za nas korisnike biti jeftinija? A ne samo za njih. Mislim da je taj ims potpuni promasaj i da su trebali to drugacije rijesiti, pogotovo sta nije svima isto i nemaju ni dosta tehnicara da pokriju eventualne kvarove. Trebali su to centrale srediti i optiku povuci kada nam vec zelje dati bolju tehnologiju a ne da iskoristavaju i muzu nas kao ovce sa prastarim bakrenim paricama.
16 godina
odjavljen

Onda ti ne valja linija i/ili instalacije.

16 godina

Edit

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 17:08 (Patrick_cro).
16 godina
Zice su sve nove napravljene i sve radi super do pocetka sezone i onda u sezoni opterecenje na mrezi i sve otid.. u k..c.
16 godina
odjavljen

To onda nema veze sa tvojim routerima... Loša centrala. Zato jer nisu svi na IMSu, još uvijek je dio pod opterećenjem POTSa ili je iz tko zna kojih razloga i dalje analogna ili starija digitalna.

11 godina
neaktivan

meni isto prekida internet par puta na dan po 3-4 minute....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pogledaj si stanje linije u postavkama routera. Line info ili tako nešto. Vrijednosti su u decibelima (dB).

16 godina
Ma gledao sam to i sve je bilo ok. Veliko je opterecenje otkad su dosle fis.kase centrale su u ku... i po sezoni to sve steka. nisam nikako za taj Ims jer bi bilo vec vrijeme da se naprave centrale kako se spada. Sva sreca poceli su postavljati cijevi za optiku tako da cim dode optika odoh sa t coma. Samo se nadam da ju nece t com zakupiti.
16 godina
odjavljen

I opet, to nema veze sa IMSom, sam si si odgovorio Smijeh

Što misliš, tko postavlja optiku?

16 godina
Nije od t coma kod nas. Optiku postavlja kod nas grad krk. Pasivna opticka mreza. Sad se samo nadam da ju nece dati t comu na iznajmljivanje. Ima i drugih igraca u tome, znam iz prve ruke. Sada do kud su dosli sa pregovorima jos nisam pitao. Ima nade uglavnom da se dobije optika kako se spada
16 godina
neaktivan

Zanima me što je sa korisnicima koji imaju svoju opremu, skupo plaćenu a uređaj nema mogućnost VOIP spajanja...

Ne koristim njihovu opremu. Thomsonov router koji sam dobio prije par godina nije imao mogućnost korištenja ostalih LAN portova koji su mi trebali za spajanje na Switcheve pa mi takav ništa ne koristi niti mi se uklapao u ostale D-link uređaje koje sam prije imao. Na mreži imam 9.uređaja.

-D-Link Modem DSL-321B

-D-Link Router DIR-855 Wireless N Quadband

-D-Link Gigabit Switch DGS 1008A/D
-D-Link DNS-323 Network Storage 

Izgleda da će mi jedina opcija biti korištenje samo interneta od T-Com-a bez telefonskih usluga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, imam jedan problem s tim Voipom, u jednoj prostoriji mi je jedna uticnica i tu mi je telefon, u drugoj prostoriji mi je druga utičnica u kojoj je spojen modem. E sada ja ne želim nikakvo provlačenje kabela po kući niti kupovanja bilo kakve bežične opreme, a želim da mi ostane ovakva situacija kakva jest. Dakle treba spojiti telefon u modem, a da sve ostane preko tih utičnica. Jednom frendu su t-šrot tehničari to uspjeli napraviti, tako da znam da se može, samo ne znam kako... Tražio sam po svim forumima, nema nigdje odgovora. Hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, imam jedan problem s tim Voipom, u jednoj prostoriji mi je jedna uticnica i tu mi je telefon, u drugoj prostoriji mi je druga utičnica u kojoj je spojen modem. E sada ja ne želim nikakvo provlačenje kabela po kući niti kupovanja bilo kakve bežične opreme, a želim da mi ostane ovakva situacija kakva jest. Dakle treba spojiti telefon u modem, a da sve ostane preko tih utičnica. Jednom frendu su t-šrot tehničari to uspjeli napraviti, tako da znam da se može, samo ne znam kako... Tražio sam po svim forumima, nema nigdje odgovora. Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Da bi se to uspjelo napravit onaj kabel sto ide do uticnice s modemom mora imat najmanje 4 zice, kroz 2 se pusti linija s uvoda, a kroz dvihe se vrati telefon prema onom kabelu do druge uticnice, ako nemas kabel s 4 zice (2 parice) taj kabel se mora zamjenit.
10 godina
neaktivan

A možeš li mi sada to ko kretenu objasniti step-by step, dakle otvorim tu utičnicu di mi je modem i ako imam 4 žice što točno radim i KAKO?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nije bas lako za objasnit treba ic i na uvod i spijit instalaciju na povrat telefona itd. Sto jednostavno ne zatrazis da ti tehnicar dode. Kazes sto zelis i on ti to napravi ako treba promjenit kabel promjeni, i to besplatno.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice