evo ljudi zanimalo me kako bih ja mogao preci na staticnu ip adresu sada imam dinamicnu??? pls help
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle:
odi u Command Prompt i upiši ipconfig/all
Odi u Network Connections>LAN koji koristiš i properties,zatim označi Internet Protocol i properties.Tu označi use the following IP address i use the following DNS server addresses.Pod IP adresu upiši adresu različitu od adrese koja piše pod ipconfig/all.Default Gateway prepiši,te prepiši adrese DNS servera.To bi trebalo biti to.
Meni zbog dinamicke IP adrese se dogada da po 2 minute nemam internet.zvao sam amis zasto mi puca veza i oni rekli da zbog dinamicke IP adrese jer se izmjenjuje pa treba neko vrijeme da se uspostavi nova adresa.
@dncrmt,kada bi ja ovo napravio kao sto si objasnio autoru,bi li se lisio tih problema?
Probaj pa vidi.Ja sam inače cijelo vrijeme bio na dinamičnoj,te nisam imao problema sa vezom.Razlog zašto sam se prebacio na statičnu je zbog torrenta da mogu otvorit neke portove i kvalitetnije skidat i seedat.
veza ti pukne posto ti se modem rekonekta stavih 24 sata. Kada se rekonekta tih 2 min ti ne radi net. Nema veze da li ti imas dinamicku ( dhcp assignanu) ili staticku adresu od MODEMA DO TEBE. Ukoliko zelis imat staticnu VANJSKU IP adresu zovi amis i plati xy kuna mjesecno vise da ti to omoguce (ako postoji ta mogucnost)
moze jos nesto ja sam mislio da prebacim sa dinamicne na staticnu znaci da mogu hostat cod4 ili neki drugi server bez toga da ga moram rusit i dizat svaki dan radi mjenjanja ip adrese ?
Meni neradi ovo sta je dmnct rekao,uvijek mi net ne radi nakon tog..Sve skopiram osim ipa al njega kopiram i zadnje brojke promjenim npr iz 100 stavim 112 i nece net radit i nece aj pomozite pa da mogu napravit server za cod 4 u miru..Hvala.
ja sada to nezelim ni probavat zato jer imam maxtv spojen na modem i jos jedan dodatan komp jer bi mi starci srali kada bih to probao ali cu ja to probati kada njih nebude bilo...
Zna li ko kako da vidim svoj ip?
Statičnu IP adresu moraš zatražiti od svojeg ISP-a i ona se dodatno plača (barem na optimi).
Meni neradi ovo sta je dmnct rekao,uvijek mi net ne radi nakon tog..Sve skopiram osim ipa al njega kopiram i zadnje brojke promjenim npr iz 100 stavim 112 i nece net radit i nece aj pomozite pa da mogu napravit server za cod 4 u miru..Hvala.
Moraš platit svom ISPu da ti daju statičnu adresu. Ako ne želiš plaćat, imaš dyndns. Registriraj se tamo, skinu Dyndns updater i to je to. U updateru namjesti postavke i imaš svoju adresu. Ekipa upali cod, digne konzolu i upiše /connect nesto.dyndns.com:28960. Ili se ti spojiš na server (bilo localhost ili preko dyndns adrese) i svi na xifreu join na tebe.
Tako ja imam napravljeno za CoD2 server. Radi bez problema.
jeli tacno..ako ti je dinamiicka IP adresa da nemoze "skontat" rapidshare.com da si ostvario limit za tekuci mjesec....vec njenom stalnom promjenom mozes skidati neogrenidceno a da ti ne piše error????i ako je tacno kako preci sa staticne na dinamicku ip
statička IP je beskorisna i skupa osim ako se nema nekakav server onda okej inače čemu plaćat nešto što ti netreba. dan ima 1440 minuta i sumnjam da će 2 minute nekoga ubit... dok ti ruter dobiva novi ip fino odeš nešto pojedeš, popiješ sokić itd :D
moze jos nesto ja sam mislio da prebacim sa dinamicne na staticnu znaci da mogu hostat cod4 ili neki drugi server bez toga da ga moram rusit i dizat svaki dan radi mjenjanja ip adrese ?
pogledaj u routeru koje ti servise dinamičkih dns-a podržava. imaš ih dosta besplatnih ...dyndns, no-ip itd itd. ti vidi koji od servisa podržava tvoj router i zatim odi na stranice servisa i registriraj se. tamo odabereš host name tipa mojcod2.no-ip.org , odabereš username i pass. usename i pass uneseš u svoj router pod dynamic dns servisom kojeg si odabrao. svaki dan kad se promijeni vanjska ip adresa tvog routera koju ti dodjeljuje tvoj isp, tvoj router će to javiti no-ip servisu i povezati s tvojim hostnameom. ostaje ti još samo da svojim prijateljima koji žele pristupati tom tvom serveru kažeš hostname koji si odabrao npr. mojcod2.no-ip.org