Spajanje kompa i laptopa preko routera+modem

poruka: 7
|
čitano: 21.772
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dobio sam inetrnet, ali za spajanje imam samo modem(supersar) sa jednim ulazom za kabel. Zatim sam dobio i router linksys wireless - g

pa bi preko njega spojio moj komp i cimerov laptop. Spajao bi preko kabela, pa me zanima kako to sve spojiti da radi i da li mogu otkinuti

antenu ili nešto slično da mi se drugi ne mogu spajati jer meni nije potreban wireless. 

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje kompa i laptopa preko routera+modem
elander kaže...

Dobio sam inetrnet, ali za spajanje imam samo modem(supersar) sa jednim ulazom za kabel. Zatim sam dobio i router linksys wireless - g

pa bi preko njega spojio moj komp i cimerov laptop. Spajao bi preko kabela, pa me zanima kako to sve spojiti da radi i da li mogu otkinuti

antenu ili nešto slično da mi se drugi ne mogu spajati jer meni nije potreban wireless. 

Ako je to router kao sa slike onda uštekaš UTP kabel s laptopa i svog računala u žute utore... i to je cijela mudrost.
elander kaže...
...da li mogu otkinuti antenu ili nešto slično da mi se drugi ne mogu spajati jer meni nije potreban wireless.
Neeee otkidati antenu, xD... Software-ski zgasiš WLAN preko IP adrese od routera.
Router Router
Kublach
16 godina
neaktivan

nece, spojio sam sve ali ne šteka...valjda triba konfigurirati postavke

16 godina
neaktivan

...evo spojio sam se na postavke ali neznam kako ih triba namistiti.

17 godina
neaktivan

Obzirom da imaš poseban uređaj za modem i poseban za router, onda moraš postaviti da modem bude u bridge mode-u, da ga router može upravljati.

Evo ti link jedne upute vezane uz kako i što sa ADSL-om.

Nadam se da će ti ovo pomoći.

Pozdrav.

EDIT:

Nemoj nikako trgati antenu, samo ugasi Wireless u router-u.. Osim toga skidanje antene ne znači i to da wireless uopće ne bi radio..

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 19:46 (Prometej).
15 godina
neaktivan

Imam ADSL modem, + 4 izlaza.

zelim da spojim racunalo koje se nalazi na drugom katu.

Postoji li mogucnost da kupovinom bezicnog routera i bezzicne antene imam konekciju na internet.

Bezzicni  router bi spojio na ADSL modem, i kakav bi mi bio signak odnosno konekcija sa novog racunara.

Pitanje je. Kako?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo kako sam ja riješio umrežavanje dva računala preko jednog routera - najjednostavnije i najjeftinije. ako već imaš router u kući, kupiš si ovaj prozivod, ne nužno u ovoj trgovini jer ne znam odakle si, i onda s njim loviš signal sa svog routera. doduše, možeš loviti signal cijelom susjedstvu, ali to naravno nije moralno niti etički. uglavnom uključiš taj usb adapter, pronađeš koji je tvoj router, na svom routeru napraviš wpa key i dopustiš spajanje samo ovom tvom usb adapteru. na adapteru postaviš opciju da je uvijek konektiran i to je to. radi sto posto i bez greške, i nema nikakvih problema niti s signalom, brzinom, merežom ili čim god već.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice