Izluđuje me računalo. Na njega je instaliran XP sp3, instalirana mrežna kartica i ostali driveri i neće da me poveže na internet. Piše local area limited or no connectivity. Internet je eronet adsl, modem zyxel 4 porta.
Pomagajte.
Otvori Command Prompt, upiši ipconfig /all i stisni ENTER te nam pošalji screenshot.
Opet otvori Command Prompt, upiši ipconfig /renew i zatim ipconfig /flushdns te restartaj računalo. Ukoliko i dalje nemaš interneta, klikni desni klik na mrežnu ikonu u trayu pa Repair te pričekaj da posao završi.
Pa valjda ti je iz slike jasno da nije do dns-a nego do konekcije izmedju routera i pc-a. Nema default gatewaya, a i subnet mask je u pravilu 255.255.255.0, a ne 255.255.0.0
Ugl probaj druge lan portove na routeru pa i kabel.
Taj problem se nikako nije mogao riješiti upisom DNS servera.
On nema DHCP adresu koju bi mu trebao davati router. Ili router nema aktiviran DHCP ili nema mrežne veze.
Možda se nešto sprčkalo s winsock možda virus ili nešto drugo.
Probaj ovo. http://www.majorgeeks.com/files/details/winsock_xp_fix.html
A možda se spržio i jedan od NIC-ova.
Pa koji je problem ručno podesiti IP? Samo sa nekim uređajem koji je već spojen (mobitel, tablet, drugi PC) vidi kako izgledaju postavke ali 99% da bi nešto tipa IP 192.168.1.100, gateway 192.168.1.1 i subnet 255.255.255.0 upalilo. DNSovi mogu biti i 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Gore li LED-ice na mrežnom adapteri i routeru?
Jesi li nešto fizički mijenjao (kabel, mrežne uređaje itd.)?
Možeš li se spojiti s drugim uređajem?
Prvo ti se spoji na ruter i vidi tamo postavke a te ip adrese kasnije podesavaj jer meni je to sumnjivo da nesto nije dobro postavljeno na ruteru.
ali nebi bilo lose da nam das informacije o ruter zyxel koji model tocno.A internet ti nemoze raditi samo iz dva razloga ako si nesto zeznuo ruteru ili nisi platio racun eronetu.
A te ip adrese sto si mjenjao na mreznoj vrati sve kako je bilo ako se ne varam bila ti je 192.168.0.1 kao sto si postao na prvoj slici.
Adresa rutera ti je 192.168.1.1
Stoga napravi ono što ti je Sum_of _all_fears rekao par postova gore.
-što si radio s postavkama IP-a? ..
nforce driver treba skinuti posebno (audio, LAN.. AiO često ne radi), skini sa stranice proizvođača MBO (za LAN), ako nema uguglaj bilo kojeg drugog s istim chipsetom...
test, kad odspojiš, spojiš mrežni kabel, što se dešava?
- postavke na AUTO, mora dobiti IP preko DHCPa, ponovi ipconfig/all i daj sliku.
... ako je router na 192.168.1.1 dobit ćeš neku (prvu slobodnu) IP.. .2 i sl.
-- ako su prva dva broja različiti od 192.168 tad ti ne radi mreža, mrežna, kabel, postavke routera.. driver.
+ provjeri dali je mreža omogućena u BIOSu.
i još...?
moraš davati feedback podatke, neće se popraviti samo od sebe.
npr jesi li skinuo zaseban LAN driver, imaš li neki liveboot, što si probao.. ping, koje su postavke IP-DNS-GW kad odspojiš-spojiš kabel itd..
moraš takve stvari pisati, ... (čarobna kugla mi je ovaj tjedan na servisu)
npr reset modema..? promjena?