Mogu li kablom smanjiti ping ?

poruka: 21
|
čitano: 6.424
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, imam velike probleme s netom u kući. Svaki ima svoj komp i još max tv i ping mi je užasno velik, a net užasno spor. Svi kompovi su spojeni bežično, pa sam razmišljao ako bi mogao povećati samo sebi tj. samo mome kompu brzinu ako se spojim kablom. Dajte neki savjet. Jeli spajanje kablom brže od wirelessa ? Kako je kod vas stanje (kompovi / brzina) ?

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mogu li kablom smanjiti ping ?

ak ti wireless nije bas dobar signal onda normalno da ce bit bolje sa zicom, a ping ce uvijek bit manji, cak i prema super wireless vezama

14 godina
neaktivan
Wireles je uvijek oko 30% sporiji. vise ili manje ovisi o jacini signala i o drugim korisnicima routera. tak da ti je bolje zicom to rjesit
17 godina

I ne samo to. Osim sto povezes kablom trebao bi se igrati u vrijeme najmanje aktivnosti svojih ukucana jer kad oni opletu po sufranju i gledanju TV-a nije ni cudo da ti je ping veliki. Ja znam kak je to dok igram u igraoni npr. neku pucacinu i dode neki klinac koji pocne lajkat sve i svakaj na fejsu i gleda slike itd., ping skace ko nenormalan.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

Da, probaj kablom, a ako nemozes, onda bar promijeni channel na koji se spajas.. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Aha, hvala na savjetima, nabavio sam dugi kabel i sad sam s njime spojeni. A sad, ukućani jedino u jutro spavaju, a ja sam budan, ali onda nema nikoga ni na forumu ni na serverima, pa ne mogu igrat ili dopisivat se sam sa sobom. Općenito sam s tim na mukama, jer mi braća i roditelji kažu "Imaš internet ? Imaš" "Šta ti treba brži, za igrice možda ?"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sta tebe muci uopce? ping ili brzina, kolko mbit imas vezu? koji ISP ? jel ostali skidaju nesto dok ti igras ? sve se to da limitirat na ostalim kompovima, od obicnog DLa do torrenta.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ping, odnosno ono zbog čega mi lagga u codu. Problem je kad netko gleda maxtv, sada, jedni gledaju youtube, drugi na fejsu... T-com je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kolika je brzina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Diplomirani pješak kaže...

Ping, odnosno ono zbog čega mi lagga u codu. Problem je kad netko gleda maxtv, sada, jedni gledaju youtube, drugi na fejsu... T-com je.

Normalno da ti laga kad igraš COD ako je neko spojen na internet istovremeno, tome nema pomoći, jedino povećat brzinu s 4mb na 10mb (s tim da to linija može propustit 10 mb).

Vidim da već imaš maxtv znači linija bi morala moć ovo: 10mb adsl i 4 mb maxtv, a to ne vjerujem da može.

Ako misliš igrat COD niko ne smije bit na internetu. Tako je i kod mene, igram COD normalno sve radi, ping je 33, sestra se spoji s laptopom na internet, meni ping podivlja i izbaci CONNECTION INTERRUPTED, igranje je gotovo.

To je normalno,

Pozdrav.

Valentin
13 godina
protjeran

Stavi neku kantu s par NIC-ova ispred tog routera i u tu kantu popikaj kompove i telkač. Zatim instaliraš, recimo, Squid Proxy for Windows (http://squid.acmeconsulting.it/) i složiš si nekakav osnovni bandwidth management. Sebi odrapiš pola linka, a ukućanima velikodušno prepustiš drugu polovicu.  

0 0 hvala 1
16 godina

Nije toliko bitan download koliko je upload.
Ti mozes igrat i vise nego normalno sa 1024 downloadom ako je toliki i upload (jako rijetko)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Langsdorff kaže...

Stavi neku kantu s par NIC-ova ispred tog routera i u tu kantu popikaj kompove i telkač. Zatim instaliraš, recimo, Squid Proxy for Windows (http://squid.acmeconsulting.it/) i složiš si nekakav osnovni bandwidth management. Sebi odrapiš pola linka, a ukućanima velikodušno prepustiš drugu polovicu.  

Ili može uzet router (ne modem, ima WAN internet port) i spojit ga na modem/router od t-coma, nešto ovako.

http://www.protis.hr/products/details/router-linksys-wrt54gl/17586

Ovaj router se spoji na t-com modem/router i sva računala se spajaju na linksys (bilo žično ili bežično), linksys ima bandwidth kontrolu za svako računalo spojeno.

U postavama linksysa podesi kako oće i gotovo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 20:54 (Valentin17).
13 godina
protjeran

Zato velim da si složi mali proxy server na kojemu će konfigurirati nekakav osnovni bandwidth managemet. Ako vidi da familija nije primjetila da im fali pola linka, neka si odreže 3/4. :D

Ninja'd by Valentin: Imaš pravo, daleko mu je jednostavnije to odraditi takvim ruterčićem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 20:55 (Langsdorff).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

routeri od telekoma imaju management, sad kako koji kakav je pitanje....mislim da je lakse na svim ovim kompovima limitirat max upload i download i smanjit broj konekcija ako se koristi torrent. Ali da, definitvno je najbolje koristit njihov router za samo podizanje konekcije ili fizicko spajanje tel. kabela pa onda sa necim drugim kontorlirat promet. Pogotovo kad se nabaci IPtv na njih spoji par wirelessa, jednostanvo su preslabi za tako nesto

15 godina
protjeran

isti problem kod mene evo kako smo rijesli

max tv i adsl a na ruter spojeno obicno po 4-5 potrosaca(PC,lap,mob)

ja sam si uzeo u tmobile w n'w stick koji je i brzi od samog max adsl-a i kad igram neke igre njega ustekam.svi sretni svi zadovljni meni signal dobar ping savrsen(oko 50 ili manje u COD-u) .to ne trosi puno prometa i neidađe me puno,cca 100 kn mjesecno.za neometano igranje i mir u kuci meni mizerna cifra

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam velike probleme s netom u kući. Svaki ima svoj komp i još max tv i ping mi je užasno velik, a net užasno spor. Svi kompovi su spojeni bežično, pa sam razmišljao ako bi mogao povećati samo sebi tj. samo mome kompu brzinu ako se spojim kablom. Dajte neki savjet. Jeli spajanje kablom brže od wirelessa ? Kako je kod vas stanje (kompovi / brzina) ?

Spoji se kabelom ako je to moguće, veza je stabilnija a šta se tiče ostalih ukućana ako imaš više kompova instaliraj Net limiter pa ograniči svima Download/Upload tako da ti ne "kupe" svu vezu ako skidaju nešto.

14 godina

Može naravit i ovo iz prethodna dva posta, dođe na isto.

Valentin

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha, sad ću im limitirat...Jel mogu to sakrit da oni na svojim kompovima ne primjete. (nisu toliko mudri da vide ikonu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Aha, sad ću im limitirat...Jel mogu to sakrit da oni na svojim kompovima ne primjete. (nisu toliko mudri da vide ikonu)

Da ti pravo rečem ne sjećam se jel taj program ima u opcijama za sakrit ikonu, ako ništa odeš na taskbar desni klik, pa properties, pa customize, pronađeš tu ikonu i odabereš always hide, odeš ok pa apply, pozatvaraš i gotov si. Sad se ikona može vidit samo ako se klikne na strelicu u taskbaru desno.

Valentin
13 godina
protjeran

Kakva ikona? Ako to složi na routeru - ovi neće pojma imat. Dok im slika na MaxTV-u ne počne trokirat do bola. {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice