Legalnost spajanja

poruka: 4
|
čitano: 1.237
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Legalnost spajanja

Zanima me dali u hrvatskom zakonu postoji nekakva odredba da li je spajanje na tude bezicne mreze(nezasticene) kaznjivo djelo? Sjecam se da su u jednom bug-u spomenuli da u Hrvatskoj upad u tude racunalo nije zakonski zabranjeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Legalnost spajanja

Mislim da  nije, a i da je, ne znam bi li te mogli otkriti.

Ko nema zaštitu si je sam kriv ako mu se netko spoji tako da...

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Legalnost spajanja

Ne mogu ti nista ni ako upadnes u zasticnu wireless mrežu ako znas kaj radis....

Dakle kad se spojis na neciju mrežu ime racunala ne smiju povezati sa tobom, trebas promjeniti mac adresu mrežne (wireless) kartice... ne smijes ici na stvari kao sto su facebook, myspace, slati e-mailove i opcenito nista raditi nesto pomocu cega bi mogli doci do tebe...

Naravno ako se nekome nakeljis na mrežu i onda si spojen tjedan dana a on skuzi moze doci do tebe pomocu zracenja wireless mreže... tj. pomocu signala... ali za to se mislim ne moras brinuti...

16 godina
Legalnost spajanja

-zabrnjeno je u zaštićenu, nije u ne zaštićenu. No oboje može biti kažnjivo iz drugih razloga, npr download i s vlastite linije (dakle nema veze sa upadom..) jedini problem je što je defaultno odgovoran vlasnik linije, a pravo tek treba dotaknuti tu problematiku... Izlanuo se -jer se trenutno bave Petračem i Mesićem...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice