S ovim parametrima nista od poboljsanja. Atenuacija te stavlja na nekih 3km tako da tu nikakvog vdsla nema smisla stavljat, a po adslu si vec na maksimumu. Po pricanjima sto si napisao, szk te ukljucuje jer pola njih nema pojma sta radi pa kad vide da si zatrazio povecanje mahnito ukljucuju bez provjere iceg. Naravno kad ode na provjeru ne prolazi jer jednostavno nemozes imat vise. Jedino korisno od tih SZK koje si napisao je da mozda imas neko skracenje petlje negdje (ovo sto si pisao da su rekli "centrala do centrale") tako da ako je to istina u blizoj buducnosti ce ti se skratit petlja pa vise neces bit na 3km vec puno blize, i samim time, bit ce ti vece brzine dostupne. Sad jesu li oni to gatali iz kave jer po cijeloj HR skracuju petlje, ili stvarno znaju da je tu blizu tebe postavljena neka, to je sad vec pitanje.
Sve 5, al kažem opet, njihov sam dugogodišnji korisnik preko 10 godina (sa dial-upa (car-neta), sam prešao na HT-Hrvatski telekom (stari logo), još ih onda nije kupio T-com) i od onda imam istu brzinu interneta, tj ne sjećam se baš toćno, možda sam na početku imao 1Mbps (od cca 2000 godine), pa su mi povečali na 4Mbps( od cca 2005 godine), al preko zadnjih 10 godina je 4Mbps, predpostavljam na istoj centrali u koju se očigledno nije ulagalo, mene opće nebi trebalo zanimati jel mi centrala blizu ili nije, jel imam uvjete ili nemam, nakon svih tih godina urednog plačanja računa za usluge koje su svakom godinom sve zastarjelije i lošije, mogli su napravit novu centralu udaljenu 1000 m od mene, ali nisu...
Kako je netko već rekao, sramota da danas operater isporučuje brzinu od 4Mbps...
(čitam sad, piše da od sljedeće godine izmjenom pravilnika se povećava minimalna brzina interneta, ako korisnik nije opet u mogućnosti zbog tehničkih poteškoća, umanjuje mu se račun, možda šta izmjene, pa mi puste 10Mbps, vidjet ću... INFO)
Ma da, jedan operater sa szk mi je rekao da obnavljaju centralu u kvartu do mog kvarta, tj centralu do moje centrale i da kad ju završe će preć na moju, to mi je obečano još u 9 mjesecu ove godine, ali ništa...
A ovo za žice, od telefonske utičnice prema ruteru sam sve zamijenio, nove su, ali ja sam misio na podžbukne kablove u zidu od telefonske linije, moji kad su gradili kuću, ugradili su krutu žicu za 220V i ta žica mi vodi od spoja na tavanu (a tavan je spojen sa stupom na ulici) u utičnicu na zidu i u ruter, ta je žica namjenjena za struju, a ne za telefon, pa sam mislio da bi u njoj mogao biti problem, pošto je poprilično deblja...
Bio sam danas u chipoteci, namjeravao kupit rj11 kabel, pa sa jedne strane odcvikat konektor i spojit na spoj na tavanu, a sa druge strane u ruter i pogledat one vrijednosti dsl parice, dal će se smanjit 40db, ali sam naletio na UTP cat5e kablove po sniženoj cijeni (a ako se ne varam, utp cat5e je kvalitetniji od rj11), iskoristit ću samo dvije žice (dvije boje) iz cijelog kabla, vijerojatno neću imati dosta, pa ću ih zalemit međusobno (da mi tvore jedan kabl, a ne ovako jedan 10m, drugi 8.5m) i spojit jedan kraj na tavanu, a drugi krimpat u rj11 konektor i spojit u ruter, tj probat ću za telefonsku žicu umjesto krute 220V žice iskoristit taj utp cat5e kabel, pa vidjet ima li poboljšanja...