Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.676.589
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

A kako si mogu pomoči? Jer ovi t-comovci su beskorisni a Optima nemočna. Malo prije sam gledao spajanje i samo danas več imam 60-tak spajanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može info za moju paricu,propusnost,šum?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
Mozda i dslam port nevalja, đabe ako su mjenjali paricu i sve a port u banani, ljepo nazovi optimu, i reci da znas o cem pricas i onda ce ti poslat nazad na HT, al reci neka obavezno u napomenu za HT neka stave potrebna zamjena DSLAM porta. Kad dobis novi port ako se i dalje problem nastavi problem je u optiminim sustavima za kontrolu usera di je neko nesta razje. Usput posalji mi n pp broj telefona pa cemo vidit sto se moze.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Može info za moju paricu,propusnost,šum?

Više nego savršeno, centrala ti ispred nosa, tu radi što god hočeš.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

http://i.imgur.com/dRoSsvQ.png

Šta mislite o ovome?

Noise margin down mi je samo 7.4dB dali je to problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najvjerojatnije negdje piči po jednoj žili. Spoj na ovoj drugoj je super, tako da je vjerojatno negdje ispala druga žica. Gnjavi tehničku.

DSL može raditi po jednoj žili (obično upload gadno pati) ali recimo POTS (telefon) nebi radio. Mjerenje će pokazat otvoreni na x metara....

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan

znaci problem je u njima a ne u mojoj parici?

16 godina
odjavljen

Pa, tvoja parica je negdje u prekidu. Potez HDF - razdjeljnik - zračni/podzemni vod - primarni izvod - zračni/podzemni/instalacije u zgradi - sekundar (ako ga ima) - kućna instalacija.

Ti možeš pogledati ovo zadnje - svoju kućnu instalaciju. Za početak, utičnicu.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Znaci kada sredim paricu to bi moglo biti dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jako dobro. Osim tog problema sa prekidom po jednoj žili, linija je odlična.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

puno hvala na brzome odgovoru!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prekid moze biti svagdje, na MDF-u kad se nesto prespaja zna se otkinut ranzirka susjednog para. Zatim na KR ormaru, izvodu, po tavanima di se zracna mreza nastavlja. No ono sto je kod tog najcesci slucaj je da nevalja uticnica ili neki od RJ11:konektora.
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo ja sam riješio problem, zahvaljujem PC - stručnjaku na savjetima. Na centrali su zamjenili DSLAM port i veza više ne puca. Ali opet jedna bedastoča od t-comovog tehničara "modem od splitera nesmije biti dalje od 1,5 metra zato puca veza. Pramjesti modem bliže spliteru i sve bu ok". Naravno da sam to odbio i zamolio sam ga samo da radi svoj posao u centrali a ne kod mene, neka zamjeni DSLAM port. Rekao je da je to nemoguče da se to ne mjenja.

Navečer su me nazvali iz Optime i izvjestili da je DSLAM port zanjenjen.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma ne mjenja se kod onih starih tehnicara, po njihovom to nemoze bit neispravno, a ja sam neki dan svjedocio da se dslam kartica zblesirala pa se ju moralo ostavit bez napajanja i ponovo ukljucit jer svih 32 porta na huawei nisu davali znakove zivota.
16 godina
odjavljen

Samo 32 porta? Pa ZTEovi DSLAMovi koje mi koristimo (H1) imaju po 64 porta. MSANi imaju 32.

13 godina
neaktivan
Da samo 32, HT ERICSSoni imaju i 12 portova. Imas ih u dosta inačica.
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Znaci,imam internet preko Iskona i vec mjesecima imam konstantne prekide veze,ponekad i router restarta sam od sebe. Prije dva tjedna bio je kod nas T-com tehnicar,zamijenili smo kabel koji ide od uticnice u sobi do kutije na zidu vani na kuci,te kaze da bi to trebalo rijesiti stvar. Kabel ide po zidu kuce i stavljen je u kanalice tako da je dovoljno zasticen. Naravno,stvar nije pomogla. Padovi su se nastavili svakodnevno tocno izmjedju 21h i 22h,te se nakon tog nastavljali do jutra u intervalima od po sat vremena. Tokom dana je veza super,i navecer opet krece ista stvar. Dok dana s cijeli dan pada veza,nakon poziva u SZK,dobivam odgovor da ce me kontaktirat neko iz tehnicke sluzbe. T-com tehnicar koji je bio dok smo mijenjali kabel kaze da smo i malo daleko od centrale (Botinec, Zagreb?) te da bi to mogao biti uzrok.

Posto se ne razumijem tolko u telekomunikacije,a u SZK me navlace,molio bi za nesto vise informacija ili savjeta.

Unaprijed hvala,Filip

P.S. Sad vidim da screenshotu da mi je bandwith na 27.. iako je tokom popodneva bio na vrijednostima oko 4000.

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 21:53 (swampcore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sa takvim enormnim gušenjima i nikakvim marginama, dobro da uopće uhvati DSL sinkronizaciju.

Žali se i dalje. Ovo je katastrofa.

16 godina
neaktivan

Da,to sam i mislio. Jer razumijem ove vrijednosti,i meni je izgledalo katastrofalno. Posto su kod mene mijenjali kabele,znaci stvar je sad do njih ili? 

breakORdie
16 godina
odjavljen

Ili si stvarno predaleko ili je problem negdje u liniji. To bi trebalo detaljno ispitati.

Line attenuation (gušenja, šum) mora biti što manji - ispod 30, ako je ikako moguće (to je nama max. što može biti - ako je preko, ne zatvaramo smetnju)

SN margin - što veće, minimalno 12/12

17 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

Ima i dosta grešaka na liniji...ovako po gušenju rekao bih da si zbilja daleko od centrale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Da,shvacam. Eventualno bi mogao probati zamijeniti jos telefonsku uticnicu,iako je tehnicar prije 2 tjedna spajao novi kabel u nju,al eto,da elimiram i to. Probat cu dobiti SZK da posalju tehnicara ili nesto da pregleda detaljno,jer ovo postaje sve zalosnije i zalosnije.

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ljudi, zanima me koji je razlog ovako visokog line attenuationa? Dal je moguće da router krivo prikazuje podatke? Konekcija je inače savršena, noise margin je po onoj tablici u prvom postu i više nego izvanredan, veza je u zadnjih 2 godine pukla možda 4 puta i to uvijek zbog nekog problema kod operatera il na centrali, amis je u pitanju. Pitam čisto informativno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

Router ne prepoznaje liniju kako treba i baca bijesne rezultate.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne nego drugačije računa. Podijeli svaki broj sa 10 jer je ovo po 0.1 dB.

P.S. dBm, da budemo precizni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2014 22:47 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Innbox V51 od optime također pokazuje tako, samo tamo pise u zagradi kako se preracinava.
Line attenuation ovisi o duzini bakrene parice i o frekvenciji, sto je duzina veca vece i gusenje, sto je frekvencija veca vece je gusenje. Npr. ADSL2+ ima najvecu frekvenciju i s njim ce biti i gusenje najvece na istoj udaljenosti ako stavis GDMT ili ADSL2. Ubiti to je specificni otpor bakra i to se ne mijenja. Ne uzimam VDSL u obzir.
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, 

Eto,danas su me kontaktirali iz Iskonove SZK da mi vele da dobivam jako puno errora te mi preporucili da smanjim torrente na 500kbps o.O

Problem je da ja nikad nisam ni mogao skidati torrente tom brzinom a i ne koristim torrente puno. Prica ide da router podrzava do 1000 konekcija i onda dodje do restarta (?) Posto sam bio na poslu,nisam mogao u detalje te je ostalo na tome. Po rezultatima koje sam postao par postova gore,ocito je problem do parice. Sad me zanima dal ima neko iskustva sa zamjenom iste ili koji su savjeti.

Unaprijed hvala.

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prvo da rijesimo jedan problem, a to je neka oni tebi izvole zamijebit taj modem, jer u par slucajeva sam imo da su parametri losi, parica cista, sve 5 ali parametri nevaljaju nikako, pogotvo gusenje koje znam da na toj udaljenosti ne moze prelazit 20dB, novi modem i sve kako treba. A ovo s torrentom na tom thomaonu je glupost, moralo bi sve sljakat ko zmaj, osim ako njihovi serveri ne diakonektaju user al to je druga prica. Prvo ti njima rci da si testiro s modemo od t-coma koji si posudio od kolege i da sve stoma nista ne puca pa neka ga izvole zamjenit onda cemo bit sigurni da je tu sve ok, onda ostaje jedino port na dslam-u i parica.
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipi.

To neki dan za vrijeme grmljavine i oluje slučajno sam imao upaljeni komp i primjetio da je internet bio strahovito brz pa sam išao provjeriti malo postavke. I SN Margin (Up/Down) [dB]:18,0 / 19,5 je bila ovoliko inače je 8 ili padne čak na 7dB. Zanima me dali je moguće da još s nekim dijelim paricu ili je nešto drugo.

Link Information

Uptime: 0 days, 0:00:33

DSL Type: G.992.5 annex B

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 904 / 14.176

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 11,00 / 11,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 15,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 18,0 / 8,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

CRC Errors (Up/Down): 0 / 0

HEC Errors (Up/Down): 0 / 0

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 11:52 (Grobnik300).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Parica za DSL se ne moze s nikim dijelit jer da bi ti uopce imo internet potrebna ti je parica koja je samo tvoja. No druga stvar je tu u pitanju, a zove se preslusavanje, znaci bilo lose vrijeme ljudi poistekavali svoje modeme i nije bilo magnetskih smetnji s jedne parice na drugu. Znaci svaki vodic kroz koji prolazi neka struja i sto veve frekvencije oko sebe stvara magnetsko polje sto se naravno na druge parice odrazava, za to postoji rijesenje a ono je DSL upariceni kabel podzemni i nadzemni, koji je uplitanjem parice napravljeno da se magnetske smjetnje jednog vodica ponistavaju drugim te nemaju utjecaja na druge parice. Samo pogledaj UTP kabel kako je napravljen, na slicnu foru po sektorima i TK kabel bi trebao biti. No mreza koja je građena 90. nije imala namjenu za DSL te su vodici u kabelu ravno postavljeni i eto problema kad po tome ide DSL. Jos je ok ADSL2 ali VDSL tu nema sta trazit jer svi ostali bo ostajali bez neta
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice