- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sta nitko ne zna.
Sta nitko ne zna.
Dal to nije neka vrsta splitera (djelitelja). Meni se čini kao to...
Ma to je spojnica. Time se nastavljaju zice. Gurnes krajeve zice u to i stisnes klijestima. Al ne znam strucan naziv niti gdje ima kupiti.
Ako je to sto logic kaze, onda je to redna stezaljka...
Ujak mi radi u mtelu i kod njega sam vidio to. Ima i neki gel unutra.
Moguce da je nake vrsta spojnice ,ali mi malo izgleda "prekomplicirano" za najobicniju spojnicu jer se vidi na krajevima da se zice savijaju na drugu stranu pa ako bi autor mogao slikati i drugu stranu mozda bi neko vise znao.
Rekao sam prejednostavne zato sto kolko ja znam najobicnije spajalice izgledaju nesto tipa ovoga, ali mozda ove nisu najobicnije.
Probaj nazvati T-com pa ih pitaj xD sta ti to stavljaju po kuci/stanu.
Jos jedno malo glupo pitanje zasto ti trebaju kad neznas cemu sluze?Jedino ako ova ne radi sta bi trebala
Spojnica 100%. Nije komplikovana jer ima limice koje probiju izolocaiju i spoje zice. Covjek je rekoa da ne zna kako se zove i gdje ima kupiti a ne da ne zna cemu sluze, Rekoa je u prvom pstu cemu sluzi.
Ovo http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630411580
+ Termo bužir (po mogučnosti s ljepilom) će ti ostvarit jednako kvalitetan spoj.
Lem + termobužir još bolje.
istina je da ima neki gel iznutra. Htio sam si to kupiti, jer je prakticno za spajanje zica, ne treba lemiti, nista, niti izolirati, jednostavno se gurne zica, jednog pola (+ ili -), pa samo kljistima se pritisne. Htio sam si to kupiti. evo slike dolje kako to izgleda otprilike. Sada neka vas ne buni red spajanja zice, to je tehnicar tako spajao.
istina je da ima neki gel iznutra. Htio sam si to kupiti, jer je prakticno za spajanje zica, ne treba lemiti, nista, niti izolirati, jednostavno se gurne zica, jednog pola (+ ili -), pa samo kljistima se pritisne. Htio sam si to kupiti. evo slike dolje kako to izgleda otprilike. Sada neka vas ne buni red spajanja zice, to je tehnicar tako spajao.
Pa gle ak nisi spretan s lemljenjem i izoliranjem kupi ak baš moraš....Ali bolji ti je spoj ak zalemiš žice i uredno izoliraš....
Pa gle ak nisi spretan s lemljenjem i izoliranjem kupi ak baš moraš....Ali bolji ti je spoj ak zalemiš žice i uredno izoliraš....
Po meni je i estetski puno bolje (nemaš ove "kapice" koje vire sa strane kao na ovim slikama). Malo mi je čudno da to rade kod krajnjih korisnika, ali vjerojatno je dosta jednostavnije nego nositi right-stuff opremu okolo...
I po meni je ovo najobičnija spojnica, a taj "gel" unutra je sigurno tu da nebi oksidirali spojevi i time došlo do prekida, i to zato što je površina koja čini spoj po meni jako mala, jer "iglica" probija izolaciju provodnika i pravi spoj.
Po meni je jako bolji spoj da oguliš žice otprilike 2 cm, fino ih uvrneš i dobro izoliraš, a ako posjeduješ lemilicu bilo bi jak odobro da ih zalemiš te izoliraš. Ovo su jako tanki provodnici kroz koje teče "mala" struja, te se radi o "malom" naponu, i svaki spoj ovdje ima veliki utjecaj.Kontaktna površina koja se dobije ovakvim postupkom može da bude i veća od samog poprečnog presjeka provodnika, a ako i zalemiš spoj, osigurao si još bolju provodljivost te bolju zaštitu od oksidacije. Zbog svega ovoga moj prijedlog je da te spojnice zaboraviš kod telefonije, zgodne jesu, te ih većinom koriste oni koji nemaju vremena ili volje da posao odrade kvalitetno (mislim na ove iz telecoma).