Kako napraviti stalnu internet vezu?

poruka: 21
|
čitano: 16.104
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kad idem u "Network Connections" i stisnem na "Cretae New Connection" onda imam sve one korake, i ja stisnem "Make internet connection that is always on". I onda pise "Your configuration should be ready for use and..."bla bla tamo nesto.

Sve to napravim i ne radi, opet moram upisat korisnicko ime i lozinku. Zelim da odmah kad mi se upali racunalo da mogu na internet, a ne da moram pisati kor ime i lozinku

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo rješenja: http://windowsxp.mvps.org/rasdial.htm,

a ima i jednostavnija verzija:

Control panel>Network connections>desni klik na konekciju koju hoćeš napravit "stalnom">

properties>tab options>odznači promt for password, user name...>napravi shortcut na konekciju

u start up folderu (C:\Documents and Settings\%User%\Start Menu\Programs\Startup).

I to je to!

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2008 15:12 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti stalnu internet vezu?
nedIm kaže...

Evo rješenja: http://windowsxp.mvps.org/rasdial.htm,

a ima i jednostavnija verzija:

Control panel>Network connections>desni klik na konekciju koju hoćeš napravit "stalnom">

properties>tab options>odznači promt for password, user name...>napravi shortcut na konekciju

u start up folderu (C:\Documents and Settings\%User%\Start Menu\Programs\Startup).

I to je to!

Ajd' barem netko zna, hvala!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina

Ispricavam se adminu teme,samo da pitam,jel mogu objasnjenja hrvatskom jeziku,i kako napravit stalnu internet vezu cak i kad je komp ugasen da internet radi?? MOLIM POMOCSramim se

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dok je komp ugašen, nemože internet radit, npr. ne možeš nešto skidat dok je komp ugašem. I ne otvaraj stare teme!

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina

Ne mislim nista skidat,nego samo da internet radi,nis vise..(objasnjenja na hrvatskom jeziku)--...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Ispricavam se adminu teme,samo da pitam,jel mogu objasnjenja hrvatskom jeziku,i kako napravit stalnu internet vezu cak i kad je komp ugasen da internet radi?? MOLIM POMOCSramim se

HAhahahahhahahahh to ti je koda da pitas -zas nemogu voziti auto bez goriva<--- hahahahahahhahah XD

palenta
16 godina

Znal itko ista,vezano za ovu temu?????

0 0 hvala 0
16 godina

Slusaj palenta nesmijem ostavit komp da radi stalno jer me je strah da se sto ne dogodi kompu,pa zato pitam?

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto pobogu net ne bi mogao raditi dok je računalo ugašeno?? Router radi bilo računalo na njega priključeno ili ne. Možeš na njega okačiti neki disk i imati web i/ili ftp server, a ako imaš neki Nas koji podržava i torrent, skidaš cijelo vrijeme bez obzira na računalo..

16 godina
neaktivan

a za sta bi tebi sluzio internet ako ti je komp ugasen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam mislio da ne može radit internet uopće nego ne može radit na kompu dok je ugašen. Dakle ne možeš skidat torrente s ugašenim kompom. A internet može radit do mile volje Smijeh

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam previse internet prometa,pa nek radi stalno...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Dakle ne možeš skidat torrente s ugašenim kompom.

Ma možeš ako imaš neki NAS koji to podržava, npr..

15 godina
neaktivan

Pa dobro, to je druga stvar ako imaš NAS. Mi govorimo o samom kompu. NAS je samostalan uređaj i kao takvom normalno da mu netreba upaljen komp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 22:44 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dajte ljudi konacno rijesenje nemojte okolisat,,,,....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pocnes tako da postavis adsl modem koji si dobio od tcoma (ili nekog drugog providera) u router nacin rada. Zatim u TCP/IP postavkama svoje mrezne kartice u windowsima, gateway podesis na adresu 192.168.1.1 (gotovo je sigurno da ti je modem namjesten na tu adresu), a DNS adresu na adresu svog zeljenog DNS servera (govoreci iz prakse, u vecini slucajeva mozes i to stavljati na 192.168.1.1, pa prepustiti routeru da se time bavi). Ugrubo, to ti je vise-manje to.

Ovo nije detaljno korak po korak uputstvo, ali bi ti trebalo dati neku ideju sto sve moras napraviti. Istrazuj malo mozda nesto i naucis, samo pamti i zapisuj sve sto mijenjas tako da mozes vracati na staro ako nesto zahebes.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Pocnes tako da postavis adsl modem koji si dobio od tcoma (ili nekog drugog providera) u router nacin rada. Zatim u TCP/IP postavkama svoje mrezne kartice u windowsima, gateway podesis na adresu 192.168.1.1 (gotovo je sigurno da ti je modem namjesten na tu adresu), a DNS adresu na adresu svog zeljenog DNS servera (govoreci iz prakse, u vecini slucajeva mozes i to stavljati na 192.168.1.1, pa prepustiti routeru da se time bavi). Ugrubo, to ti je vise-manje to.

Ovo nije detaljno korak po korak uputstvo, ali bi ti trebalo dati neku ideju sto sve moras napraviti. Istrazuj malo mozda nesto i naucis, samo pamti i zapisuj sve sto mijenjas tako da mozes vracati na staro ako nesto zahebes.

Ovo ti je gore jedini valjan odgovor, ali bolje daj to nekome tko zna odraditi. Minuta posla ako znaš što radiš...

15 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Slusaj palenta nesmijem ostavit komp da radi stalno jer me je strah da se sto ne dogodi kompu,pa zato pitam?

Lega pa meni ti komp radi 24 sata i nisam nu nije

palenta
17 godina
neaktivan

decki sorry za gravedig ove teme,ali kako da to napravim na win 7?

i hocu li ona moci na internet sa nekim uređajem koji ne podrzava pppoe?

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa u router to se moze namjestiti. Tako je barem kod mene, a vjerujem kod svih korisnika ADSL-a. Internet ti cijelo vrijeme radi, i kad je komp ugasen.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice