Pozdrav ljudovi, ja sam iz Rijeke (očito), uzeo nedavno VDSL 50/10 (50 megabita download, 10 megabita upload) od Iskona, i molim lijepo, brzina mi na speedtestu nije nikad prešla više od 35 megabita (OK to mi je prihvatljivo, iako su mi telefonom javili da mi parica podržava do 50 megabita) međutim uglavnom varira između 15ak megabita pa se spušta i do ispod 2 megabita! Test download (Ubuntu ISO sa službene stranice) mi u više navrata skida do maksimalnih 500 kb/s, što je smiješno. Na starom ADSLu mi je skidalo bez problema 1 megabajt po sekundu, i to konstantno, bez obzira da li se radilo o torrentima ili se skidalo preko HTTPa ... what the freak? Dakle plaćam više a dobijam manju brzinu. U jaaaako rijetkim slučajevima skida mi brzinom do 2 mb/s, ali kažem slučajevi su izuzetno rijetki. Grozno ...
P.S.
Neću namjerno "srati" protiv Iskona, u više navrata su se pokazali kao izuzetno korektni i nisam imao apsolutno niti jednu zamjerku na njih. Dapače, i dalje ih preporučam bilo kome, bez obzira na ovo govno od VDSL-a.