Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.387.425
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav,

Kakav je Iskon u Samoboru jer trenutno sam na Amisu a dobivam brzinu 25/5 a bilo bi dobro kad bi se prebacio na Iskon jer nudi 50/10 pa me zanima imali neko ikakvih problema s njima u Samoboru?

Ima jedno kilometar udaljenosti od mene do centrale pa mislim da tu nebi bio problem.Kakvi su tehnicari,dali brzo rjesavaju problem,imali problema sa pucanjem veze?Bitno mi je zato sto igram online igre...

Ako bi mi mogao neko malo opsirnije reci kakvi su i dali da se onda prebacim na njih bio bi mu zahvalan :)

P.S.

Sta mislite o ugovoru na 24 mjeseca,se isplati zbog cijene ili je razlika mala?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 10:49 (karlo125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
karlo125 kaže...

Pozdrav,

Kakav je Iskon u Samoboru jer trenutno sam na Amisu a dobivam brzinu 25/5 a bilo bi dobro kad bi se prebacio na Iskon jer nudi 50/10 pa me zanima imali neko ikakvih problema s njima u Samoboru?

Ima jedno kilometar udaljenosti od mene do centrale pa mislim da tu nebi bio problem.Kakvi su tehnicari,dali brzo rjesavaju problem,imali problema sa pucanjem veze?Bitno mi je zato sto igram online igre...

Ako bi mi mogao neko malo opsirnije reci kakvi su i dali da se onda prebacim na njih bio bi mu zahvalan :)

Ako si udaljen kilometar od centrale, zaboravi na 50/10. 30/5 je max za tu udaljenost.

Osobno nikada problema nisam imao, u ovih par godina samo sam jednom ili dvaput zvao tehničare kada sam prelazio s ADSL na VDSL jer nisam lovio punu brzinu za upload pa su riješili relativno brzo. Veza "pukne" samo jednom dnevno, tj kada se mijenja ip adresa (svakih 24 sata) ali to se lako riješi, recimo ručno restartaš router u 4-5 ujutro kada znaš da ne koristiš komp ili igraš igrice i to je to, dalje se svaki dan sam restarta u to vrijeme.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
15 godina
karlo125 kaže...

Pozdrav,

...

P.S.

Sta mislite o ugovoru na 24 mjeseca,se isplati zbog cijene ili je razlika mala?

Evo ja sam na Iskonu friško, 2 mjeseca tak i imam samo riječi pohvale. Imam 30/5 brzinu (mogu i 50/10 no zasada mi ne treba) i super sam zadovoljan. Brzina je konstantna, nema pucanja veze...Imao sam problem prije nekih 2 tjedna kad mi je crko router. To je bilo u nedjelju, oko 18h zvao službu za korisnike i tehničar je već sutra dan u 9h ujutro došao da zamjeni router. Od tada opet sve radi ko sat.

Ja sam uzeo na 24mjeseca ugovor. Imaš opciju probnog perioda od 3 mjeseca, pa ako nisi zadovoljan uslugom možeš bez penala raskinuti ugovor.

BF Nick: Xtreme_Switch
16 godina
Iskon "iskustvo"!
ja iz samobora zadovoljan iskonom brzina konstantna ne puca 20/2 vdsl tehnicari dolaze sljedeci radni dan po prijavi veceg kvara npr. zamjena routera....
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!
sta da radim s starim t comovim adsl routerom a oni ga ne potrazuju natrag (lol)? stoji mi u ormaru i skuplja prasinu vec skoro 2 godine ima ko ideju?
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
ja iz samobora zadovoljan iskonom brzina konstantna ne puca 20/2 vdsl tehnicari dolaze sljedeci radni dan po prijavi veceg kvara npr. zamjena routera....

Zamjena routera nije veci kvar 

geek_boy kaže...
sta da radim s starim t comovim adsl routerom a oni ga ne potrazuju natrag (lol)? stoji mi u ormaru i skuplja prasinu vec skoro 2 godine ima ko ideju?

Ako je siemensov SX onda ga možeš zadržati.

16 godina
Iskon "iskustvo"!
thompson tg 782i je router imam ga vec 2 godine skoro i niko ne pita za njega
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Kod te mjenjanje ip adrese svakih 24 sata dali cu moci preko noci ostaviti upaljen torrent a da kad pukne veza(reseta se ruter)da mi se ne stopira skidanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
karlo125 kaže...

Pozdrav,

Ako si udaljen kilometar od centrale, zaboravi na 50/10. 30/5 je max za tu udaljenost.

Osobno nikada problema nisam imao, u ovih par godina samo sam jednom ili dvaput zvao tehničare kada sam prelazio s ADSL na VDSL jer nisam lovio punu brzinu za upload pa su riješili relativno brzo. Veza "pukne" samo jednom dnevno, tj kada se mijenja ip adresa (svakih 24 sata) ali to se lako riješi, recimo ručno restartaš router u 4-5 ujutro kada znaš da ne koristiš komp ili igraš igrice i to je to, dalje se svaki dan sam restarta u to vrijeme.

Zvao ih i oni rekli da mogu 50/10 imat

14 godina
karlo125 kaže...

Kod te mjenjanje ip adrese svakih 24 sata dali cu moci preko noci ostaviti upaljen torrent a da kad pukne veza(reseta se ruter)da mi se ne stopira skidanje

Pa na kakvoj si sad vezi? Sve ADSL/VDSL veze imaju 24 satnu rekonekciju.

Koliko sam ja vidio, svi torrent programi bez problema nastavljaju download kad se veza ponovo uspostavi, s tim nemaš problema.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
karlo125 kaže...

Zvao ih i oni rekli da mogu 50/10 imat

Radje pogledaj sad podatke i ako neznas sam iscitat, postavi tu, jer cesto oni kazu jedno, a kad idu ukljucit uslugu bude drugo. Tako da cisto budes siguran sto mozes ocekivat.

geek_boy kaže...

Zadrzi ga, baci ga, prodaj ga. Imam ja 3 tcomova kuci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 22:28 (sandokan111).
16 godina
Prodavat ga se ne isplati mi posto ga sigurno nece kupit nitko ima ko ideju kak da da ga upotrebim ko pojacivac wifi signala sa vdsl routera?ak se moze
Samobor je lepa varoš
10 godina
Mozes flashnes u njega open wrt i podesis da radi kao repeater.
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

da li tv smetnje mogu biti uzrokovane duljinom kabla od modema do prijamnika (duljina kabla je cca 10m)?? ili mozda kvaliteta kabla?.....meni to zvuci suludo ali pitam a tko pita ne skita 

Team32Ipe77
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ipe77 kaže...

da li tv smetnje mogu biti uzrokovane duljinom kabla od modema do prijamnika (duljina kabla je cca 10m)?? ili mozda kvaliteta kabla?.....meni to zvuci suludo ali pitam a tko pita ne skita 

Samo ako kabel nevalja, inace ne. Kvaliteta kabela je nebitna ako je nekakav normalni utp kabel.

13 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Ipe77 kaže...

Samo ako kabel nevalja, inace ne. Kvaliteta kabela je nebitna ako je nekakav normalni utp kabel.

onda je to uredu mislim da je u tv-u onda problem sutra cu probati s drugim tv-om....da li trebam neke postavke mjenjat nakon spajanja drugog tv-a?....

Team32Ipe77
16 godina
Iskon nudi besplatno Hd kanale do 31.8 uklucujuci i Hrt 2HD
Samobor je lepa varoš
10 godina
Ipe77 kaže...

onda je to uredu mislim da je u tv-u onda problem sutra cu probati s drugim tv-om....da li trebam neke postavke mjenjat nakon spajanja drugog tv-a?....

Prije je u vezi problem nego u tvu. Ako imas dosta neispravljenih gresaka po liniji se takve stvari znaju dogadjat. Radje stavi sliku parice. Za spajanje drugog tva nemas sta namjestat, osim u onim postavkama slike koji signal da salje stb (ono fullhd 60mhz itd )

13 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Ipe77 kaže...

Prije je u vezi problem nego u tvu. Ako imas dosta neispravljenih gresaka po liniji se takve stvari znaju dogadjat. Radje stavi sliku parice. Za spajanje drugog tva nemas sta namjestat, osim u onim postavkama slike koji signal da salje stb (ono fullhd 60mhz itd )

gdje da ti nadem te podatke od parice? 

Team32Ipe77
9 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...
sandokan111 kaže...
Ipe77 kaže...

http://192.168.1.1/, logiraj se i pročačkaj dok ne nađeš u njemu DSL line stats.

13 godina
neaktivan
wAlpha kaže...
Ipe77 kaže...
sandokan111 kaže...
Ipe77 kaže...

http://192.168.1.1/, logiraj se i pročačkaj dok ne nađeš u njemu DSL line stats.

valjda si na to mislio 

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 23:50 (Ipe77).
10 godina
Ipe77 kaže...

valjda si na to mislio 

Da, veza ti je na maxu, a margina ti je 7. Ocito u odredjenim trenutcima to nije dovoljno i onda ti te greske vidis na tvu, a opet nije dovoljno gresaka da link pukne inace bi automatika sama rusila brzinu. Ako ti se to ne popravi morat ces smanjit brzinu jer ce margina morat rast, samim tim, dostupna brzina ce past.

17 godina
Iskon "iskustvo"!

Na kojoj bi udaljenosti mogao biti @lpe77?

Ja sam na provjerenih 950m...oko godinu dana, samo internet 30Mbita. Nikada ni jedan CRC...samo redovni FEC-ovi u identičnim intervalima oko 100 000 mjesečno.

Zanima me koliko 1db na margini diže brzinu...recimo sa mojih stalnih konstantnih 10, da je 8. Koliko bi to krešilo sa ovih maximalnih 40Mbita?

Recimo na ovih 30Mbita neta, dodam tv...to je cca 35 + 20% se mora ostavit na parici lufta da diše ..to je nekih 8Mbita..ili u grubo stabilna 43Mbita trebaju za TV+ Net30...jesam u pravu?

btw @lpe77 imaš li grešaka u ovom što sam ja označio crveno...CRC bi trebao utjecati na trzanje slike.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 22:00 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

slika ne trza samo povremeno zatreperi onako kao zasnježi i to je to (neznam kako bih to drugcije opisao samo na sekundu se pojavi ta smetnja) ....svako 40-ak sec ali nervira....da i to mi se od nedavno pojavilo tek..ali zato od uvijek imam problem kad bilo što pritisnem na daljinskom odmah slika zatreperi....

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 23:14 (Ipe77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
torrente kaže...
Zanima me koliko 1db na margini diže brzinu...recimo sa mojih stalnih konstantnih 10, da je 8. Koliko bi to krešilo sa ovih maximalnih 40Mbita?

Recimo na ovih 30Mbita neta, dodam tv...to je cca 35 + 20% se mora ostavit na parici lufta da diše ..to je nekih 8Mbita..ili u grubo stabilna 43Mbita trebaju za TV+ Net30...jesam u pravu?

btw @lpe77 imaš li grešaka u ovom što sam ja označio crveno...CRC bi trebao utjecati na trzanje slike.

Ne ide to bas tako. db je logaritamska mjera, znaci na nekih 3 db se signal duplo smanji/pojaca. Sad naravno, sto to ide dalje manje je smanjenje u apsolutnoj brojci jel, jer skok s 3 na 6db je po apsolutnoj brojci puno veci nego 12 na 15 (ako recimo gledamo atenuaciju signala). Nadalje, to sto ti vidis u routeru vjerojatno nije target margina, ona po kojoj se hvatao sync. Obicno se postavi target, i ako sve stima, veza se po tome synca, a onda margina dalje raste u ovisnosti koliko moze ako je recimo pusten manji profil od maksimale (kao recimo u tvom slucaju), iako ovo nije 100% pravilo, zavisi kako je namjesteno, al obicno se pusti da raste jer s vecom marginom sigurno neces imat problema (kad je velicina kome smetala jel :P). Onog trena kad ti uzmes profil koliko ti synca, ti imas target marginu, i onda je pitanje hoce li veza radit s target marginom ili ne. Mozda hoce, mozda ne, treba pustit i vidjet. Dok god ti uzimas pakete manje od maksimale koje imas na targetu si oke, problemi nastaju kad linije treba nategnut pa se target smanjuje sve vise i trazi se taj "sweet spot" da imas najbolji omjer maksimale a da veza radi s najmanjom mogucom marginom. Ti nemas tih erora jer ti je margina veca. Ako vidis koliko 3db znaci, jasno ti je kolika je razlika izmedju 10 i 6 recimo :). Ti recimo kad bi uzeo tv, sve bi vjerojatno ostalo isto al bi ti trenutna margina pala, al i dalje ne na target, jer si sad nekih 10mbita ispod maksimale i onda bi vidio kako to radi. S druge strane (u ovo sumnjam) ako ti je 10db target, imao bi mjesta za povecanje maksimale.

Ipe77 kaže...

slika ne trza samo povremeno zatreperi onako kao zasnježi i to je to (neznam kako bih to drugcije opisao samo na sekundu se pojavi ta smetnja) ....svako 40-ak sec ali nervira....da i to mi se od nedavno pojavilo tek..ali zato od uvijek imam problem kad bilo što pritisnem na daljinskom odmah slika zatreperi....

Ako zasnjezi, to su greske vjerojatno. Ako cijeli ekran "zatreperi" (znaci mjenjanje iz potpunog crnog da nista ne vidis, do toga da vidis sliku) to bi mogao bit tv. Ove greske se vecinom ocituju da se slika rasipa, pojavljuju se "kockice", boje se izmjesaju, slika ti trzne, i takve slicne stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 10:54 (sandokan111).
13 godina
neaktivan

razumijem o cemu pricas i ja mislim da je do tv-a jer to zasnjezi na pola sekunde i to samo preleti preko ekrana i to je to....

Team32Ipe77
17 godina

Error sekunda uzrokuje takav problem s tv-om. U toj sekundi je došlo do greške u prijenosu podataka i posljedica je upravo to.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Razmišljam o Iskon DUO paketu, net+TV. Imam optiku dovedenu do stana FTTH. Split.TV bi bio sa HD paketom. Zanimaju me vaša iskustva. Koji router( kakav je wi-fi ?) i koji STB se dobiva? Kakav je STB ( sučelje, brzina, smrzavanje)? Da li povremeno zastajkuju HD kanali?
Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 12:15 (stipest).

0 0 hvala 0
16 godina
Razmišljam se maknuti s tcoma i uzeti neki duo paket od iskona jer su za istu uslugu po 20% povoljniji i to bez ugovora :).
Zanima me koji ruter oni trenutno daju i kako na njemu radi port forward.
S obzirom da sam osuđen na tcom infrastrukturu zanima me kad tcom uvede kod nas vdsl (za optiku ne vjerujem...) može li iskon isto imati vdsl preko njih?
Ako ne može opet je iskon jeftiniji ali onda moram obavezno uzeti opciju bez ugovora.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ima neku u Sesvetama iskustvo sa Iskonovim vdsl-om? Ja sam cca 1600m od centale.

Dobio sam ponudu za 20/5 koja mi zvuči ok samo me zanima da li je upload (koji mi je prioritetan) u praksi stvarno oko 5Mbit-a.

Lik koji je slagao ponudu mi veli da naša infrastruktura nije najbolja i da na mojoj parici DL ide do 18Mbita ali da nema podatke o uploadu.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice