Iskon Carnet.DUO - dodatni router

poruka: 14
|
čitano: 15.832
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

Koji router uzeti, a da će sigurno raditi zajedno s iskonovim sx763 koji je zaključan u bridge modu?

Pokušavao sam s T-comovim sx763 kojeg sam otključao, ali bezuspješno, navodno treba biti PPTP router?

Znači želim spojiti još jedan router na postojeći iskonom tako da mogu spajati više računala istovremeno... a ne preko onog dial upa svaki posebno...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Iskon Carnet.DUO - dodatni router
16 godina

-tvornički sx podržava (na port1 WAN) ali pitanje što možeš s ISPovim firmwareom.. (pronađi orig.firmware i flashaj), enivej, svaki router s wan portom bi to morao moći.

jedna tema (ista stvar bnet), razlika je samo u dailupu kojeg trebaš podesiti na sx-u.

i tut, ali za AP.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 19:14 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

-tvornički sx podržava (na port1 WAN) ali pitanje što možeš s ISPovim firmwareom.. (pronađi orig.firmware i flashaj), enivej, svaki router s wan portom bi to morao moći.

jedna tema (ista stvar bnet), razlika je samo u dailupu kojeg trebaš podesiti na sx-u.

i tut, ali za AP.

Već sam otključao T-Comov sx763 prema uputama s neta, stavio sam novi fw, ali nisam se uspio spojiti s njim... I zar se WAN ne nalazi na port4?

Prošao sam već brdo tema i svakakvih postavki, ali jednostavno ne mogu dobiti izlaz na internet...

klimama kaže...

E sad nisam siguran da taj router još uvijek radi, jer navodno je Carnet nedavno prešao na PPTP protokol... Kad bi mi netko mogao potvrditi koji uređaj funkcionira i da ga i dan danas koristi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:03 (MatkoBB).
16 godina
MatkoBB kaže...
..

Već sam otključao T-Comov sx763 prema uputama s neta, stavio sam novi fw, ali nisam se uspio spojiti s njim... I zar se WAN ne nalazi na port4?

Prošao sam već brdo tema i svakakvih postavki, ali jednostavno ne mogu dobiti izlaz na internet...

..

- u manualu (iskonov?) je naveden port1. Zapravo to je stvar firmwarea jer može bit bilo koji.

- na routeru se posravi dailup (user-pass), identično ako dailup na windowsima samo što to sad obavlja router.

pitanje je samo što originalni firmware ima od opcija i dali si ga otključao jer ima dosta polu-informacija na netu. (obično admin pass nije ispravan).

S nekim kupljenim routerom (recimo 20 raznih modela-marki) nije bilo nikakvih problema.

postaj podatke, fotke.. možda pomogne.

15 godina
ihush kaže...
MatkoBB kaže...
..

..

- u manualu (iskonov?) je naveden port1. Zapravo to je stvar firmwarea jer može bit bilo koji.

- na routeru se posravi dailup (user-pass), identično ako dailup na windowsima samo što to sad obavlja router.

pitanje je samo što originalni firmware ima od opcija i dali si ga otključao jer ima dosta polu-informacija na netu. (obično admin pass nije ispravan).

S nekim kupljenim routerom (recimo 20 raznih modela-marki) nije bilo nikakvih problema.

postaj podatke, fotke.. možda pomogne.

Napravio sam prema uputama koje sam našao na PC ekspertu... i pass je admin... na T-com routeru port4 je WAN, a na iskonovom se može spojiti na bilo koji port...

Mogu opet pokušati staviti fw, samo ako imaš link na neke prave upute koje će funkcionirati...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 21:06 (MatkoBB).
16 godina

-admin pass nije 'admin'.. to je problem svih tih uputa jer nisu za iste uređaje tj razlika je u firmwareu kojeg instalira ISP, inače je uređaj isti (jer ga ne proizvodi Tcom, iskon itd..).

-poreban je originalan (tvornički) firmware, koji bi omogućio potrebne postavke.

-nemam link, nisam tražio-trebao (za taj model) ali uvjek je bio problem što od informacija s neta stvarno vrijedi-radi... moraš to sam probati (ili odustati i kupiti normalan router).

15 godina
ihush kaže...

-admin pass nije 'admin'.. to je problem svih tih uputa jer nisu za iste uređaje tj razlika je u firmwareu kojeg instalira ISP, inače je uređaj isti (jer ga ne proizvodi Tcom, iskon itd..).

-poreban je originalan (tvornički) firmware, koji bi omogućio potrebne postavke.

-nemam link, nisam tražio-trebao (za taj model) ali uvjek je bio problem što od informacija s neta stvarno vrijedi-radi... moraš to sam probati (ili odustati i kupiti normalan router).

A mislim da ću na kraju to i napraviti... imaš neku preporuku?

16 godina
MatkoBB kaže...
..

A mislim da ću na kraju to i napraviti... imaš neku preporuku?

-nemam preporuku ....jer je previše modela (tko zna što je izmjenjeno u raznim verzijama), teoretski ista stvar.

samo primjer razlike firewalla DFL-210 i routera DL (nove oznake DIR-xxx), razlika u cijeni je x10. Dlink ili bilo koja druga marka.

-poneka sitnica koja može biti interesantna: print-file-media server i USB port, brzina 100 ili 1000, DMZ, DynDNS itd.

Sad mi je jedan mali belkin savršen, priključim ga i radi, ako ne radi reset i onda radi... :)

15 godina

0 0 hvala 0
16 godina

po specifikacijama bi morao...

15 godina

Na kraju sam uzeo D-Link DIR-600, jer ovog TP-link nisu imali... konfiguracija doslovno u 3 minute... nisam mijenjao nikakve IP adrese ni slično... samo ušao u postavke, new internet connection, PPPoE, stavio user i pass... i odmah ga je spojio...

A koliko sam vremena izgubio s sx763... {#}

1 0 hvala 0
16 godina

-teoretski bi i sx... ili bilo koji drugi router trebao raditi jednako. Problem je skoro isključivo ograničenje u firmwareu kojeg instalira ISP (i administratorski pristup podešavanju).

dok razne upute ne rade jer nije isti ISP, soft, pass itd.

13 godina
neaktivan
imam sx 763 i dlink dir 635 i pokušavam ih spojiti ali nikako da dir uhvati ip adresu od Siemensa. Spojioi sam na Siemensu na WAN ulaz i na diru onaj jedini NE Lan ulaz što postoji... jel netko može pripomoć? :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice