HR.duo na T-com liniji - kvaliteta tel. linije

poruka: 6
|
čitano: 3.955
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Obzirom da razmišljam o ovoj usluzi (razloge na stranu), molim vas za vaša mišljenja i iskustva sa njihovom telefonskom linijom. Naime, tek sam nedavno primjetil tekst pisan sitnim slovima ispod opisa usluge, a gdje između ostalog piše i ovo:

"Sukladno pravilniku o telekomunikacijskim uslugama, usluga telefoniranja u usluzi HR.DUO temelji se na prijenosu govora putem internetskog protokola i ne odgovara kvaliteti javne govorne usluge. U slučaju istovremenog telefoniranja i downloada podataka s interneta, moguća je lošija kvaliteta zvuka."

Eh sad, obzirom da se u mojoj kući još dosta koristi fiksna linija, zanima me koliko je lošija ta kvaliteta zvuka? Nije da mi se da objašnjvati ukućanima da je kvaliteta linije lošija jer upravo skidam najnoviji film za odrasle sa Terom Patrick u glavnoj ulozi...

Hvala svima koji se budu uključili u raspravu Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 14:04 (Mckilem).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da bi bilo najbolje pričekati optički internet on ima puno veći kapacitet i dok skidaš nešto nećeš osjetit pad kvalitete telefonske veze.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HR.duo na T-com liniji - kvaliteta tel. linije
Razor_Callahan kaže...

Mislim da bi bilo najbolje pričekati optički internet on ima puno veći kapacitet i dok skidaš nešto nećeš osjetit pad kvalitete telefonske veze.

Tu gdje živim, nije dostupno apsolutno ništa osim T-coma te ovih usluga iskona na njihovoj liniji. Tak da mogu samo sanjati o nečem naprednijem...

15 godina
neaktivan
Mckilem kaže...

"Sukladno pravilniku o telekomunikacijskim uslugama, usluga telefoniranja u usluzi HR.DUO temelji se na prijenosu govora putem internetskog protokola i ne odgovara kvaliteti javne govorne usluge. U slučaju istovremenog telefoniranja i downloada podataka s interneta, moguća je lošija kvaliteta zvuka."

Kod HR.DUO usluge, T-Com tel. linija ti ostaje kakva je i bila i ona ne ide preko interneta. Ako si do sada koristio T-Comov adsl, data dio sa splitera ide na iskonov router i uz njega dolazi jos jedan tel. broj koji naplacuje Iskon i on ide preko interneta (dakle, router mora raditi da bi mogao koristiti telefon).

Osobno nisam primjetio nikakve probleme ni na jednoj tel. liniji u takvoj kombinaciji.

17 godina
neaktivan
Dr.Ninja kaže...

Kod HR.DUO usluge, T-Com tel. linija ti ostaje kakva je i bila i ona ne ide preko interneta. Ako si do sada koristio T-Comov adsl, data dio sa splitera ide na iskonov router i uz njega dolazi jos jedan tel. broj koji naplacuje Iskon i on ide preko interneta (dakle, router mora raditi da bi mogao koristiti telefon).

Osobno nisam primjetio nikakve probleme ni na jednoj tel. liniji u takvoj kombinaciji.

Pretpostavljam da ne moram koristiti ovaj iskonov broj ako neću, jel tak?

Drugo, vidim da nude 200 min u fiksnoj mreži. To se odnosi na ovaj iskonov priključak, jel tak? Hm, kak onda ja odredim koji tel. priključak hoću koristiti? Tj, kak se prebacim sa t-com linije na iskonovu (valjda je broj t-comove i iskonove tel. linije, isti)?

I završno (da ne pretjeram Osmijeh), ukupno bi me sve skupa koštalo (t-com linija + http://www.iskon.hr/za_kucu/usluge_na_t_com_liniji/hr_duo/vise/narudzba_smart) 174 kn? Tj, HALO mini 55 kn + 119 ovo?

Hvala ti puno ako smogneš snage da odgovoriš na sva ova pitanja... Osmijeh

15 godina
neaktivan
Mckilem kaže...

Pretpostavljam da ne moram koristiti ovaj iskonov broj ako neću, jel tak?

Drugo, vidim da nude 200 min u fiksnoj mreži. To se odnosi na ovaj iskonov priključak, jel tak? Hm, kak onda ja odredim koji tel. priključak hoću koristiti? Tj, kak se prebacim sa t-com linije na iskonovu (valjda je broj t-comove i iskonove tel. linije, isti)?

I završno (da ne pretjeram Osmijeh), ukupno bi me sve skupa koštalo (t-com linija + http://www.iskon.hr/za_kucu/usluge_na_t_com_liniji/hr_duo/vise/narudzba_smart) 174 kn? Tj, HALO mini 55 kn + 119 ovo?

Hvala ti puno ako smogneš snage da odgovoriš na sva ova pitanja... Osmijeh

Sorry, citiranje mi steka, pa cu ovako odgovore u nizu:

Naravno da ne moras, ali ovisno o paketu na njemu mozes imati nesto gratis minuta u fiksnoj mrezi pa zasto ne iskoristiti.

Free minute se odnose iskljucivo na iskonov broj.

Od Iskona dobijes router na koji spojis drugi telefon, dakle da bi telefon na Iskonu radio, router mora biti spojen na internet. Taj telefon na routeru ce imati svoj broj, neovisan o T-Comovom. T-Comov telefon spajas na spliter prije routera i on radi neovisno o routeru.

Takodjer, T-Com ima (barem je imao) nekakve bodove za svaki pravovremeno placeni racun. Kad se nakupi bodova moze ih se zamijeniti za besplatne minute.

BTW, cini mi se da neki routeri na iskonu imaju spliter u sebi pa se u tom slucaju oba telefona spajaju na router, a nemam pojma radi li u tom slucaju T-Comov telefon ako je router iskljucen. U svakom slucaju, imas dva fizicki odvojena priljucna mjesta za telefon.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice