Gigaset sx763 Router Mode

poruka: 21
|
čitano: 18.236
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Bok svima.

Imam navedeni router koji koristimpreko iskona te me carnet opskrbljuje internetom.

Zanima me pošt mi je sada router u bridge modu,dali je moguce prebaciti ga u router mode?

Preko bridge moda moram se konektirati pppoe nacinom sto mi je rijesio rasdial doduše ali ipak kada se neki komp spoji wirlessom mora koristiti carnetov username i pass.

Zanima me jer sam probavao ali ne zeli mi se konektati kada podesim opcije Routing

Hvala!

eXploiting since 2nd grade :/
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 16:34 (eXpl0it).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Gigaset sx763 Router Mode

Najbolja opcija je spojiti jos jedan wireless router na siemens i podesiti pppoe konekciju u drugom routeru, pa se onda sa svim racunalima spajati na taj drugi router a ne na siemens.

Moze se i napraviti jos jedno racunalo kao server na mrezi ako se radi o vise racunala, i podijeliti vezu sa ostalima, ali u tom slucaju to racunalo mora raditi 0-24 kako bi ostali mogli ici na internet.

17 godina
neaktivan

mene zanima kako postaviti u router mode uredaj....mrsko mi je spajati jos jedan router na njega,pogotovo ako moze raditi u routing modu bez problema sam uređaj.

na slici se vidi da je sada disconnected posto je bridged i spojen preko pppoe konekcije...mene zanima  koje postavke moram mjenjati da bi bio konnected.

evo i screenshoota od routing opcija

disconnected disconnected
routing routing
17 godina
neaktivan

Router je zaključan na bridge mod, prema tome - ništa.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kako? Imam taj ruter i u router modu je. Nikakav bridge.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kako? Imam taj ruter i u router modu je. Nikakav bridge.

On ga ima uz Iskon Duo.CARNet uslugu.

16 godina
odjavljen

Vidi, da. Taj je zaključan. A jel bi se ubacivanjem org firmwarea to rješilo?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

kako lose :/

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vidi, da. Taj je zaključan. A jel bi se ubacivanjem org firmwarea to rješilo?

Stavljanjem originalnog firmwarea maknula bi se blokada, ali to nije dopušteno. A i pitanje je bi li usluga bila funkcionalna - glasovna komunikacija (telefon) odvija se preko konfiguriranog VoIP accounta.

17 godina
neaktivan

znači 0 bodova o router modu.

a nije mi jasno jer routing opciju ima ali kada je koniguriram ne radi :/

17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

a nije mi jasno jer routing opciju ima ali kada je koniguriram ne radi :/

Nemoj razbijat glavu oko ovoga, stvar je vrlo jednostavna - spajanje na CARNet mrežu moguće je jedino putem direktne PPPoE konekcije i bridge mode je jedini način na koji je to ostvarivo. Ako želiš zaobići ovaj 'problem', rješenje je jednostavno i već spomenuto - nabavi drugi router, primjerice ovaj i u njemu podesi PPPoE konekciju. Preko njega zatim možeš spajati druga računala, žično i bežično - u route modu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2009 12:29 (macak).
17 godina
neaktivan

ok,izgleda da nemam drugih opcija...morati cu onda opet nabaviti router sa wirelessom i to mi nije riješenje...napraviti cu rasdial konekcije na sve buduce laptope jer mi se neda izdvajati sada 400 ili više kuna za router sa wirelessom samo zbog router moda....posto sada imam samo dlinka bez wirelessa :(

17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

jer mi se neda izdvajati sada 400 ili više kuna za router sa wirelessom

Očito nisi pogledao moj link, jer bi vidio da taj router stoji 289,00 kn. Ali dobro, imaš informaciju, pa kako želiš...

16 godina
neaktivan

pogledaj malo oglasnike, naci ces router koji ce ti odgovarati za cca 150-200kn, sto i nije puno koliko ces zivaca potrositi iziritiran cinjenicom da nemas pristup netu na vise racunala

btw mozes nabaviti jos nekoliko carnet accounta i sa svakim se spajat posebno ako imas vise racunala

17 godina
neaktivan
cyclone kaže...

nemas pristup netu na vise racunala

Ovo nije točno. Koristeći uslugu Duo.CARNet moguće je spojiti više računala istovremeno, sa istim korisničkim podacima, uz uvjet kreiranja PPPoE dial-up konekcije na svakom računalu.

16 godina
neaktivan
macak kaže...
cyclone kaže...

nemas pristup netu na vise racunala

Ovo nije točno. Koristeći uslugu Duo.CARNet moguće je spojiti više računala istovremeno, sa istim korisničkim podacima, uz uvjet kreiranja PPPoE dial-up konekcije na svakom računalu.

ovo nisam znao, ispricavam se na dezinformaciji...

17 godina
neaktivan

ja imam 4 pc-a spojena na isto koristnicko ime u svakom slucaju moze se podesiti na router mode.

prijatelj mi ima podeseno u router mode i ima opciju koja ja nemam (ili enznam kako da je ukljucim,ili pak nemam isti firmware)

znaci moze se ali najvjerojatnije ovisno je o firmwaru....

gledao sam na brzaka postavke i uzeo par slika tako da nemogu tocno reci da je moj router isto podešen na svim parametrima ali svakako cu provjeriti za koji dan.

pozz

evo slike

pppeo pass-trough pppeo pass-trough
17 godina
neaktivan

danas dolaze zamjeniti modem,restartao sam ga par puta pe prijavio kvar,jer drukcije nebi ni dosli xD

nadajmo se da cu ubosti  novi router sa novim firmwareom... hehe

17 godina
neaktivan

serviser stigao prekjucer,donjeo novi router ali opet isto...znaci samo neki sretnici imaju otkljucanu opciju za router mode.kada se router prvi put spoji na centralu i preuzima postavke sa servera onda je pitanje ciste srece dali ce opcija za router mode biti otkljucana ili zakljucana,a u vecini slucajev je zakljucana.

zato ako ste zavidni da vs susjed ima router mode a vi ne,jednostavno prijavite iskon sluzbi da kako on to ima  avi ne,pa ce i njemu ukinuti router mode :))

16 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

...znaci samo neki sretnici imaju otkljucanu opciju za router mode.

hehe, i ja sam medju njima, ali ne smijem napraviti update (nisam vec preko godine dana tj otkako sam ga dobio) jer se onda mogu pomiriti s tim da sve ode u bridge mod :D

16 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

na slici se vidi da je sada disconnected posto je bridged i spojen preko pppoe konekcije...mene zanima  koje postavke moram mjenjati da bi bio konnected.

Ne vidi se na slici da je u bridge modu, a pppoe je point to point over ethernet, odnosno drugi protokol..

eXpl0it kaže...

...znaci samo neki sretnici imaju otkljucanu opciju za router mode.kada se router prvi put spoji na centralu i preuzima postavke sa servera onda je pitanje ciste srece dali ce opcija za router mode biti otkljucana ili zakljucana,a u vecini slucajev je zakljucana.

Mislim da si krivo shvatio routing opciju u tom siemensu (vidi help); radi se o tome da možeš routati promet po interface-u (lan1-lan4, wlan) ili po ip adresi, mac adresi, na ponuđene connection service (Internet, Voip, Mgmt). Po defaultu su svi routani na internet. I nema veze s konekcijom, bridge, pppoe,...

Kakva sreća? Misliš da imaju različite firmware za iste uređaje? Čisto sumnjam..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice