Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.771.171
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Chaky kaže...

Gdje uopce mogu vidjeti da li sam iza cg-nat?

Na http://www.whatsmyip.org/ provjeriš ip. Na WAN od rutera provjeriš IP. Ako se razlikuju, implementiran je CGN.

http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494

16 godina
DalmatHR kaže...

E to je super ako može tako raditi, znači nemaš splitera nego koaks do routera i televiziju iz routera UTPom. To bi mi svakako olakšalo prelazak, inače moram prekrižiti TV, što meni ne bi bio problem, ali ostalim ukućanima... :)

U zadnje vrijeme B.net spaja i na takav nacin kako tebi odgovara, to je nesto poput IPTV-a.

15 godina

@DalmatHR

evo provjerio TC7200 od Bneta...

imaš pod Network - DDNS - samo dvije mogućnosti : disabled ili www.dyndns.org

dakle to je to

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo su opcije...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dali su vama ugasili promo period za CineStar TV Premiere i CineStar TV Premiere HD.

http://www.bnet.hr/b_net/novosti/premijerno_gledajte_filmske_hitove

1 0 hvala 0
16 godina
Promo je period bio samo za 9 mj, svi koji nemaju pretplatu na te kanale nemaju vise pristup istome
battletag:MasnaKrvavic#2275
7 godina
neaktivan

Stric_Jura i Elles D izgleda imate različite routere? Elles D tvoj mi se više sviđa :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 0:30 (DalmatHR).
15 godina

ne znam koji Elles D ima router...

ja imam Technicolor TC-7200.20

i imam samo www.dyndns.org  kao mogućnost

@BugovMoljac

ne, Cinestari mi rade 

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 8:26 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stric_Jura kaže...

ne znam koji Elles D ima router...

ja imam Technicolor TC-7200.20

i imam samo www.dyndns.org  kao mogućnost

Nije da BNet ima pedeset različitih kabelskih routera....

Provjeri koji FW imaš na njemu. Originalno dolazi s FW iz 2013., prošle godine smo dobili nadogradnju iz 2015. godine (na slici gore). A navodno ima i iz 2017. godine, ali on se pušta korisnicima na kapaljku.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
15 godina

ma znam pred 3 tjedna me počelo nešt mučiti, dva tjedna sam se zajebavao s SZK, konačno mi poslali tehničara da zamijeni router...(i provjeri kablove)

i router pri prvom startu treba povući FW update...

gledam, ništa ne vuče, na njemu u web sučelju verzija FW. 06

slijedeći dan FW 04 ?!?! Zovem SZK, velim kaj je bilo, vele: ver. 06 ne postoji !!!!

dolaze s 04, 05, 07 i pazi ovo: 30... e to je krasan skok

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 10:10 (Stric_Jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Imam blagi osjećaj da kod svih providera mora postojati neka lutrija oko routera...pa makar bio isti proizvođač.

16 godina
Stric_Jura kaže...
@BugovMoljac

ne, Cinestari mi rade 

A jel imas jos koji pakete TV programa ugovoren uz "Osnovni digitalni TV paket" ili samo Osnovni.

15 godina

osnovni + dodatni (onaj za 39 kn)

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stric_Jura kaže...

Onda si ti imao i prije promo razdoblja u 9 mjesecu te Cinestar filmske programe, pitam one koji su ih vidjeli kroz 9 mjesec samo u promo periodu.

16 godina
Da li se preko Bnet CARNet-a može spojiti na PlayStation Network?
Živio torent

0 0 hvala 0
15 godina

hmmmm nisam siguran da sam ih imao pred 2 mj.

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stric_Jura kaže...

Ako imas kao dodatni "Prosireni paket" ili pod dodatnim mislis na CineStar TV Premiere paket, onda si ih morao moci gledati i prije 2 mjeseca.

[url=https://postimages.org/][img]https://s1.postimg.org/7pi6iwclrj/b.net_dodatni.jpg[/img][/url]

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 14:00 (Bugov moljac).
10 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

da, ja ima HCF - koaks do routere a već sam prije razvukao Cat5e po stanu

ovo s dyn DNSom, nisam siguran, pogledam kad dođem doma podvečer....

Koliko sam vidio svi koji su na B.netu imaju koaksijalac doma, pa splitter koji dijeli signal do routera i do STB-ova, a sad s novim STB-ovima moraju imati i UTP od routera do STB-a, ali koaksijalac i dalje ostaje do STB-a.

DalmatHR kaže...

E to je super ako može tako raditi, znači nemaš splitera nego koaks do routera i televiziju iz routera UTPom. To bi mi svakako olakšalo prelazak, inače moram prekrižiti TV, što meni ne bi bio problem, ali ostalim ukućanima... :)

Koliko sam vidio takva opcija ne postoji. Do STB-a treba ići i koaksijalni kabel i UTP od routera.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina

Nisi u pravu postoji takav nacin spajanja i o tome su vec pisali neki korisnici B.net-ovci iz Koprivnice koji su tako spojeni, spojeni je router sa STB pomocu mreznog kabela, nesto poput IPTV-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 15:24 (Bugov moljac).

0 0 hvala 0
15 godina

da potvrdim: SAMO UTP ide od routera do STBa

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Evo ima 4 dana da sam im preko one forme na web stranici poslao upit oko spajanja STBa, ali se još nisu udostojili odgovoriti... Možda način spajanja samo preko UTPa ovisi o još nečemu osim konfiguracije na routeru, kako je zgrada spojena i sl... Ako mi ikad odgovore napisati ću.

16 godina
Stric_Jura kaže...

Stric_Jura kaže...

Bugov moljac kaže...
Stric_Jura kaže...

Ako imas kao dodatni "Prosireni paket" ili pod dodatnim mislis na CineStar TV Premiere paket, onda si ih morao moci gledati i prije 2 mjeseca.

https://s1.postimg.org/7pi6iwclrj/b.net_dodatni.jpg[

Postovani na kraju mi nisi odgovorio koji to dodatni paket imas.

13 godina
Stric_Jura kaže...

Upadam iz vedra neba, ali pratim tematiku po ovom pitanju od pocetka rasprave. Napokon se sjetio pogledati kako je spojeno kod mene. Kabel izvana (coax) -> nadzbukna coax uticnica sa dva izvoda -> jedan coax ide u router, jedan coax ide u STB -> odspojim coax sa STBa gubi se signal -> odspojim UTP sa routera na STB, signal se izgubi.

Sve spojeno na TC7200.20

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
Jovanka kaže...
Stric_Jura kaže...

Upadam iz vedra neba, ali pratim tematiku po ovom pitanju od pocetka rasprave. Napokon se sjetio pogledati kako je spojeno kod mene. Kabel izvana (coax) -> nadzbukna coax uticnica sa dva izvoda -> jedan coax ide u router, jedan coax ide u STB -> odspojim coax sa STBa gubi se signal -> odspojim UTP sa routera na STB, signal se izgubi.

Sve spojeno na TC7200.20

Uticnica na zidu bi trebala imati tri izvoda lijevi izvod prikljucak za STB, srednji izvod DATA prikljucak za router, desni izvod Radio.

Kad se iskopca UTP mrezni kabel sa routera na TV, TV programi bi trebali normalno radi ako je na STB spojen koaksijani antenski kabel iz uticnice.

O kojem se STB-u radi.

Ako nije spojen UTP mrezni kabel nebi samo mogao koristiti dodatne usluge.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 18:16 (Bugov moljac).
13 godina

JE, previdio treci konektor na nadzbuknoj. Ostalo stoji kako sam napisao, ne mogu trenutno rebootat STB sa samo utpom ili samo sa coaxom. STB je SceneGate 9300

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
Jovanka kaže...

JE, previdio treci konektor na nadzbuknoj. Ostalo stoji kako sam napisao, ne mogu trenutno rebootat STB sa samo utpom ili samo sa coaxom. STB je SceneGate 9300

Aktualizacija se vrsi preko mreznog UTP kabela ali gledati TV programe mogao bi moci ako mrezni nije prikopcan na STB, mozda grijesim ali...

13 godina

Pozdrav,

od nedavno Bnet je dostupan u mojem naselju, provukli su svoj koaks i pred koji dan na vrata mi je kucao neki student da otkupljuju ugovore ako želim preći na Bnet s postojećeg operatera.

Trenutno imam 30/5 i to je maksim što izvlačim iz parice, pa me zanimaju vaša iskustva, odnosno isplati li se preći na Bnet? Čuo sam za razne probleme poput visokog pinga navečer i da korisnička usluga nije na razini HT-a/Iskona.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cromaki kaže...

Pozdrav,

od nedavno Bnet je dostupan u mojem naselju, provukli su svoj koaks i pred koji dan na vrata mi je kucao neki student da otkupljuju ugovore ako želim preći na Bnet s postojećeg operatera.

Trenutno imam 30/5 i to je maksim što izvlačim iz parice, pa me zanimaju vaša iskustva, odnosno isplati li se preći na Bnet? Čuo sam za razne probleme poput visokog pinga navečer i da korisnička usluga nije na razini HT-a/Iskona.

Pod šta podrazumjevaša pod: "korisnička usluga na razini HT-a?" Nadam se da nikada neće biti na njihovoj lošoj razini.

Da li se isplati priječi? Koliko sada plačaš i za koji paket? Šta ti nudi Bnet i po kojoj cijeni? Pa na osnovu toga sam procijeni.

Što se tiče pinga, ima raznih iskustava. Ja sam zadovoljan, dok ima i suprotnih iskustava (očito ovisi o lokaciji, odnsono da li je neko čvorište preopterečeno ili nije)

Najbolje bi bilo da pitaš nekoga od susjeda, kakva je kod njega situacija.

17 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Pozdrav,

Presao ovaj mjesec s Optime 20/xx na Bnet 120/15.

Uzeo samo internet. Cijena je 160kn (150+10 za full brzinu) prvih 6mj ne placam 150kn. Testirao sam prvi dan poslijepodne islo je 117/15 8ms ping, super zadovoljan time. Kod mene je prednost sto nas je za sada samo dva stana u zgradi na BNetu. Ne znam kako ce se ponasati kad se poveca broj korisnika. Zgrada ima dva ulaza. Svaki ulaz ima 12 stanova. Ne znam da li imamo svi isti dolaz ili je razdvojeno na 12+12. Pretpostavljam da svih 24 ima isti dolaz zbog ustede.

Za sad jedinu zamjerku imam na cg-nat. Ali zivkat cu ovaj tjedan SZK da me maknu s toga.

Nisam igrao previse MP. Ali mi je jucer javilo dok sam igrao Destiny2 da mi je NAT3 type te da cu mozda imati problema. Nisam jos istestirao niti chat, pa je moguce da cu imati s tim problema.

I jedna stvar sto je pisana malim slovima. "Fair Use" postoji "ogranicenje" po paketima brzine koji ako prekoracis mogu ti smanjiti brzinu interneta od 18:00-24:00. Dosta su visoke granice, ali ako ti torr radi 24h bez ogranicenja na upload moglo bi se doseci plafon.

To ti pise u Kodeks ponasanja na internetu.

Monter dolazi i doslovce vuce kanalice gdje god zelis i provede sve.

Mislio sam da izbuse rupu iz hodnika u stan, ubace kabel i to je to, pa da cu sam morati dalje razvuci.

A nije, on sve razvlaci. Do TV-a koliko ih imas spojeno na BNet, routera, svega. Respect.

Ja nemam TV, ali sam pitao za starce. A vidio sam kasnije i kod susjeda kako je razvuceno za TV i sve je monter napravio.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 9:38 (Chaky).
13 godina

Trenutno plaćam 169kn za 30/5 brzinu, bitno mi je samo da nema pucanja veze i da dobijem ono što platim.

Problem mi je što nitko od susjeda nije na Bnetu ili VIPnetu pošto je infrastruktura nova tako da nemam nikakav feedback.

Bit će najbolje jednostavno isprobati i gotovo 

Edit:

Hvala Chaky, fair usage mislim da nije toliki problem jer ne skidam toliko puno, možda do 400GB max ako se stvarno ulovi neka iznimka. Bitniji mi je upload za sync podataka.

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 9:38 (Cromaki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice