Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.771.844
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Primjecujem da mi se u zadnjih 2 tjedna kockaju i na tom mjestu razljevaju boje na odredjenim HD TV programima, kako je kod Vas drugih korisnika.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: Bnet - iskustva općenito ?

Ja sam ti imao takve probleme na Nova TV HD, Doma TV HD i ovi zadnji mjesec ovi otvoreni Cinestar Premium HD kanali imao samo kockanje i jako lošu sliku na tim otvorenim HD kanalima. Dok sam u Sportskom HD paketu imao savršenu i perfektnu sliku ali su mi kasnije rekli da taj Sportski HD paket ide posebno preko druge frenkfencije nego ovi ostali otvoreni HD kanali. Znači ako probaš resetirat svoj BOX i ništa ti se ne popravlja slika moraš ko ja bit uporan i zvat njihovu tehničku službu da ti oni pokušaju to rješiti. Meni su čak govorili da če mi poslat servisere ali ja sam bio uporan i tvrdio da nije problem do mojih instalacija u stanu i netrebaju mi serviseri  nego je 100% do njih i negdje izvan stana ili zgrade. Naime intrenet mi je bio savršeno  stabilan 117/15 Mbps prek žice i Sportski HD kristalno čisti kanali.

Tako da su oni to valjda malo bolje istražili problem i rješili zasad i sad imam i ove druge otvorene HD mirne bez tih kockanja i smrzavanja.

Znači moraš bit uporan zovi tehničku službu.

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2017 15:59 (Seki001).
12 godina
Tomo Yoda kaže...

Imao sam isti problem i tu su mi dali savjet na temi kako to riješiti.

Zezao sam se sa postavkama na ruteru i izvodio ne znam što sve ne.

Ali nije do tebe nego do Bneta. 

Nazovi ih ili pošalji email i traži da te skinu sa cg-NAT. 

Nakon toga će ti biti riješen problem ;)

e too, cg-nat, znaci samo to treba maknut.. sta da im posaljem na mail ? ime prezime adresa  i da me iskljuce sa cg-nata i to je to ?

Battleog - 191silvinjo
9 godina
protjeran

Da sve podatke svoje tvoj pretplatnički ID i traži da te skinu sa cg-NAT.

16 godina
Seki001 kaže...

Ja sam ti imao takve probleme na Nova TV HD, Doma TV HD i ovi zadnji mjesec ovi otvoreni Cinestar Premium HD kanali imao samo kockanje i jako lošu sliku na tim otvorenim HD kanalima. Dok sam u Sportskom HD paketu imao savršenu i perfektnu sliku ali su mi kasnije rekli da taj Sportski HD kanal ide posebno preko druge frenkvencije nego ovi ostali otvoreni HD kanali. Znači ako probaš resetirat svoj BOX i ništa ti se ne popravlja slika moraš ko ja bit uporan i zvat njihovu tehničku službu da ti oni pokušaju to rješiti. Meni su čak govorili da če mi poslat servisere ali ja sam bio uporan i tvrdio da nije problem do mojih instalacija u stanu i netrebaju mi serviseri  nego je 100% do njih i negdje izvan stana ili zgrade. Naime intrenet mi je bio savršeno  stabilan 117/15 Mbps prek žice i Sportski HD kristalno čisti kanali.

Tako da su oni to valjda malo bolje istražili problem i rješili zasad i sad imam i ove druge otvorene HD mirne bez tih kockanja i smrzavanja.

Znači moraš bit uporan zovi tehničku službu.

Problem je konkretno na Doma TV HD i Nova TV HD a primjetio sam i na Eurosport 1 HD njih najvise i gledam, hrpu drugih HD programa manje gledam pa neznam dali i na njima ima kockanja.

Normalno da vjerojatno nije problem u mojoj instalaciji u stanu jer bi se i drugi TV programi slicno ponasali. Mora da je problem kod njih, mozda pojedine programe salju u razvodnu mrezu smanjenom snagom ali to bi njihovi tehnicari morali onda rijesiti u onim velikim razvodnim ormarima koji su postavljeni vani medju zgradama.

9 godina
protjeran

Da slažem se sa tobom vjerovatno su tako i meni nekaj napravili pa su popravili negdje vani nisu oni nikaj trebali prpat po mojem stanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Svaka im cast opet nesto kemijaju, evo ostao i bez nekoliko HD programa:

- Brava HD
- Classica HD
- D Jazz HD

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 17:56 (Bugov moljac).

0 0 hvala 0
14 godina

Za artefakte na hd programima samo na ruteru kraj bnet prijamnika promjeni port. Taj ruter bi trebao imati 4 porta, pa kabel prebaci na bilo koji drugi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

NovaTV HD više nije Dolby?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
Zajeb kaže...

Za artefakte na hd programima samo na ruteru kraj bnet prijamnika promjeni port. Taj ruter bi trebao imati 4 porta, pa kabel prebaci na bilo koji drugi.

Nazalost to mi nije tako jednostavno, nemam router, a stari TTC 861 prijemnik sa karticom i mali Cisko modem su maknuti, kartica stavljena u Conax CAM a sve zajedno u TV.

8 godina
neaktivan
Bok ekipa, zanima me jel netko zna prodajnog agenta iz Bneta..? Istice mi danas ugovor pa da vidim jel se moze nesto dobiti povoljnije..
Hvala :)

0 0 hvala 0
14 godina

Da li su u Bnet-u mjenjali ovaj tjedan šta oko konfiguracija?
Dijete mi ima problema sa igranjem Splatoon-a 2 na Nintendo Switch-u
Greška koja se javlja: NAT Traversal error
Meni Battlefield 1 uredno radi na PC-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zovi ih da te skinu sa CG NAT-a.
13 godina
neaktivan
može li li ih se nazvat na 0800 13 12 za skidanje sa cg nata ili ima neki drugi broj tehničke podrske
Ain`t nothin` else like L.A.
13 godina

Ekipa jel normalno imati ping preko 100ms? Kakva su vasa iskustva?

Osobno sam jako nezadovoljan bnetom, imam 50Mbps paket, a internet je uzas. Po nekoliko puta dnevno resetiram router..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
assassin.st kaže...

Osobno sam jako nezadovoljan bnetom, imam 50Mbps paket, a internet je uzas. Po nekoliko puta dnevno resetiram router..

Ne znam, ja sam super zadovoljan Bnetom zasad. Upravo sam produžio ugovor na još dvije godine, imam 120 mbita od kojih uspijevam dobiti 116. Router ne restartam gotovo nikad i sve radi kako treba. U Battlefieldu uglavnom imam ping od oko 40-50.

10 godina
assassin.st kaže...

Nije. Imas tipicni problem kabela da je prezagusen. Svi oko tebe vjerojatno imaju takav problem. Dok bnet ne popravi uplink nista od popravka.

17 godina
assassin.st kaže...

ping je isti kablom i bežično?

gdje mjeriš ping u igri? ili speedtestom?

13 godina

To moje mjerenje je preko Wifija..samo za Wifi sam dodao Xiaomi Router 3 i jos jedan extender u dio stana gdje je slabiji signal..predvecer mi se zna dogoditi da jednostavno prestane raditi internet pa se moram ulogirati na router i napraviti reboot uredjaja pa onda proradi..

Sad ujutro 15ms kabelom, 22ms WiFi..

Vecer je problem, tad svi jasu po internetu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je li tko ima/o problema nakon updejta sa opcijom vracanje programa?

Meni uopce ne radi vracanje programa nakon njihovog updejta programa i prijamnika. Odaberem i ono bljesne i nista.

Isto dosta kasne titlovi kod promjene programa, nekad se sporo mijenjaju programi.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Bubući Amis postaje sve veći pile od s*** od kad je prešao pod VIPovo okrilje, razmatram druge opcije... Imam pitanje za vas koji koristite TV preko kabela na BNETu (u stvari za bilo koga koji koristi TV preko kabela, a ne UTPa kao recimo na TCOMu, Amisu i sl).

Ako sam dobro shvatio, signal koaksom dolazi u stan do splitera, te onda koaksom ide u router (za internet i telefon) i drugim koaksom do STB (za televiziju), za razliku od recimo Amisa gdje se signal za TV, internet i telefon grana nakon routera.

Budući ja imam razveden UTP u stanu i nemam jednostavnog načina razvlačiti još i koaks od ulazne točke do televizije (osim da preskačem preko kablova, a to više ne želim) da li postoji neki način/sklop/adapter kojim bi mogao od splitera do STB signal prenijeti UTPom?

Drugo je pitanje u vezi BNET routera - vidim po postovima da je NAT moguće izvesti ako me ne stave pod CG-NAT, a kako stoji stvar sa dynamic dns podrškom u routeru, može li se dodati provider ili postoje neki fiksni i koji su (no-ip, dtdns...). Kakav je WIFI signal, normalan ili na slabiju stranu što se tiče pokrivenosti?

Hvala na odgovorima!

DalmatHR

0 0 hvala 0
14 godina
Antoniio22 kaže...
Zovi ih da te skinu sa CG NAT-a.

U petak sam im poslao mail da maknu CGN i sada ponovio upit.

Da li je netko to već tražio i koliko im je trebalo da odrade?

15 godina

samo malo jel ti imaš koaks Bnetov kod sebe ili ne?

ili imaš optiku njihovu razvučenu (pretpostavljam do zgrade, isto je i za koaks i za optiku, nitko ne razvlači do obiteljske kuće)?

svi ti routeri imaju dolaz koaksom (naime i optika je kod Bneta HFC - hybrid fiber to coax) ali imaju LAN za distribuciju signala do STBa, dakle tebi sve igra...

ovaj TC7200 router koji ja imam (HCF) je OK po WiFi signalu živim na trećem katu i kad se spustim iz zgrade, pukne mi veza na mobu, a to je minimalno 3 armirano betonska zida za signal koje treba probiti...

čak je po novom NAT-CG iskopčan ....

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

U zgradi je već godinama razvučen BNETov koaks. Ja ga nemam u stanu, ali to je samo pitanje povući još tih par metara. Koliko sam razumio od susjeda ide im koaks do STB, pa zato pitam... Znači ima opcija da koaks dođe do routera, a od rutera UTP do STBa? Imaš li ti tako spojeno?

Eh da kako je sa dynamic dns providerima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 11:41 (DalmatHR).
17 godina

Kod mene je u novogradnji provučeno iz centranog razvodnog ormara (svaki kat ima svoj) i kroz kanalice unutar zida do razvodne kutije iznad mojih vratiju.

Zatim kroz kanalice unutar zida do utičnice i to je to.

Nikakva bušenja ni ništa, super izvedeno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

... 

čak je po novom NAT-CG iskopčan ....

Gdje uopce mogu vidjeti da li sam iza cg-nat?

Torrent mi javlja da je ok port forward, a u nekim situacijama da nije dobro.

Imam podesen bt da ide na tocno odredeni port.

Trenutno je router na defaultnim postavkama (Osim WiFia i porta za bt).

Da li trebam jos sta podesiti u routeru od opcija za bolji net?

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
7 godina
neaktivan

Kad sam renovirao sam ostavio kanalicu kojom mogu uvesti koaks (ili što drugo) iz hodnika zgrade do patch panela i mjesta gdje mi router, to nije problem. Problem je što ne mogu razvuči koaks od routera do televizije, ali imam razvučen UTP.

Evo gledam shemu za TC7200 izgleda da se TV signal isto grana sa splitera

https://static.dslweb.de/images/anbieter/unitymedia/unitymedia-technicolor-tc7200-03-750.png

15 godina
DalmatHR kaže...

U zgradi je već godinama razvučen BNETov koaks. Ja ga nemam u stanu, ali to je samo pitanje povući još tih par metara. Koliko sam razumio od susjeda ide im koaks do STB, pa zato pitam... Znači ima opcija da koaks dođe do routera, a od rutera UTP do STBa? Imaš li ti tako spojeno?

Eh da kako je sa dynamic dns providerima?

da, ja ima HCF - koaks do routere a već sam prije razvukao Cat5e po stanu

ovo s dyn DNSom, nisam siguran, pogledam kad dođem doma podvečer....

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan

imas adaptere ta Coax na UTP i obrnuto. u praksi kako to radi, neznam

za razliku od kolege povise kojem je signal OK,meni je slab u stanu.moze se spojit al nije to to(neko vrime sam koristija AP)

7 godina
neaktivan

E to je super ako može tako raditi, znači nemaš splitera nego koaks do routera i televiziju iz routera UTPom. To bi mi svakako olakšalo prelazak, inače moram prekrižiti TV, što meni ne bi bio problem, ali ostalim ukućanima... :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice