ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 929.905
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: ADSL u BiH
escobar_ kaže...

VDSL2 i zvanično stiže širokim narodnim masama u BiH, tj. onom dijelu države koji pokriva BIHnet.

Načelno je ovo tačno, no gledajući realno ništa nije tačno jer, em' to nisu "široke narodne mase" nego samo pojedini dijelovi jednog entiteta, em' ovo nije kako treba "država", jer da jeste svi bi se radovali i imali cirka 10% više -manje iste usluge po približnm cijenama. {#}

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Nadam se da hoce al trenutno jos nema nikakvih vijesti da ce biti povecanja. Zao mi sto nemam izbora u ovoj vukojebini, al zato sutra prelazim na Bhtelecom sa mobitelom sam zato sto mogu djubrad mucka.

0 0 hvala 0
16 godina
boxer kaže...
escobar_ kaže...

VDSL2 i zvanično stiže širokim narodnim masama u BiH, tj. onom dijelu države koji pokriva BIHnet.

Načelno je ovo tačno, no gledajući realno ništa nije tačno jer, em' to nisu "široke narodne mase" nego samo pojedini dijelovi jednog entiteta, em' ovo nije kako treba "država", jer da jeste svi bi se radovali i imali cirka 10% više -manje iste usluge po približnm cijenama. {#}

Slažem se, no imaj na umu da BIHnet pokriva teritoriju na kojoj živi cca. 2 miliona ljudi.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH
De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Kod mene povecana brzina interneta. (ono povecanje sto su spominjali od 1.3.2013) :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Lokacija ? i speedtest ako moze :)

edit: restartovao modem i povecane brzine, samo moram im poslat mail da mi prebace na fast zbog visokog pinga i povecaju ratove jos da izjednace gubitke na liniji

uz video poziv na skype :) uz video poziv na skype :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 19:54 (neo.gz).
17 godina
ADSL u BiH

Blago vama momci...{#}

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

edit: restartovao modem i povecane brzine, samo moram im poslat mail da mi prebace na fast zbog visokog pinga i povecaju ratove jos da izjednace gubitke na liniji

Možeš pojasnit ovo? Da šaljem neki mail? :D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
15 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Ista situacija kod mene, leti ;D

boxer kaže...

Blago vama momci...{#}

Kod tebe jos nista ili?

16 godina
Almin94 kaže...

Kod tebe jos nista ili?

Mislim da je on na HT ADSL-u.

IPTV+Internet:

13 godina
neaktivan

sacekaj par dana da odrade ovo, pa onda posalji i ja cu tako. Oni povecaju rateove da izjednace gubitke, npr meni su rateovi bili 4900 umjesto 4100 da bi mi bila brzina oko 4 a ne 3,5., a za ping ima fast i ovaj kao u mene interle... , kad prebace na fast manji je ping, al to ne moze kod svih, jer neko ima losiju paricu, pa stave odmah inter., da nebi bilo puno poziva i mailova :)

13 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Meni povecali sa 4.00mbs na 4.3mbs cudno max rate 4911.

http://www.vijesti-x.com
17 godina
Almin94 kaže...

boxer kaže...

Blago vama momci...{#}

Kod tebe jos nista ili?

Da, još ništa, a vjerotano i neće biti...HT Mostar {#}

13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Iznenađen sam {#} Povecanje brzine sam dobio prije navedenog roka :D Ovaj put svaka cast za BHT :)
http://www.speedtest.net/result/2541528641.png ADSL paket 4 (mada bi trebala brzina bit i veca)
http://www.speedtest.net/result/2541519913.png Moja TV 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Mozetel mi objasnit sta su "ratovi" i "fast" i kako to utjece na performanse internet konekcije.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rate-ovi je tvoja brzina interneta npr: meni su sad stavili 10239 kbps  download rate, ali zbog gubitaka na liniji, ja imam nesta nizu brzinu. Dok sam imao 4Mb umjesto standardnih 4100 stavili su 4900 rate, kako bi izjednacili gubitke. Dok jednom prijatelju su stavili rate preko 7000 kbps kako bi neutralizirali gubitke. 

Razlika između interleave i fast: interleave je protkol za ispravku grešaka koji je implementiran na tvojoj liniji u DSLAM-u. Tad DSLAM može ispravljati greške prije nego podaci odu dalje. Obično se koristi na linijama sa više šuma i kako bi eliminisali gubitak paketa. Najveći nedostatak je sto povećava ping.
FASTPATH ili FAST ti je obrnut slučaj, nema kontrole i ispravke, i manji ping.  

15 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Rate-ovi je tvoja brzina interneta npr: meni su sad stavili 10239 kbps  download rate, ali zbog gubitaka na liniji, ja imam nesta nizu brzinu. Dok sam imao 4Mb umjesto standardnih 4100 stavili su 4900 rate, kako bi izjednacili gubitke. Dok jednom prijatelju su stavili rate preko 7000 kbps kako bi neutralizirali gubitke. 

Razlika između interleave i fast: interleave je protkol za ispravku grešaka koji je implementiran na tvojoj liniji u DSLAM-u. Tad DSLAM može ispravljati greške prije nego podaci odu dalje. Obično se koristi na linijama sa više šuma i kako bi eliminisali gubitak paketa. Najveći nedostatak je sto povećava ping.
FASTPATH ili FAST ti je obrnut slučaj, nema kontrole i ispravke, i manji ping.  

Hvala na objasnjenju.Na koji nacin mogu provjerit koji mi je tip konekcije fast ili interleave?

Imam poprilicno losu liniju, iako zivim u gradu ( moram ih zvat svaka 3-4 mjeseca gdje podese splitter jer konekcija pocne pucat, pa predpostavljam da imam interleave )

ping na lolu mi je ~60 euw, kad radim speedtest do bh telekoma (sarajevo) ping je 20-30.

13 godina
neaktivan

nadjes u modemu :), npr na mom paradigmu izgleda ovako

17 godina

Jel to ovo?

Moj paket bi trebao biti 4MB/ 320kb

Ovaj download ima veze s tim sto koristim iptv, pa mi je skoro duplo veci rate za download ili mi je linija toliko losa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 7:43 (Ramo).
13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

netFlat 5 (bivši netFlat 2)

3 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Kako je Telemach najavio, povecanje brzine od 1.3.:

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
boxer kaže...

Da, još ništa, a vjerotano i neće biti...HT Mostar {#}

Ako sam dobro primjetio kod HT-a 19 KM (bez PDV-a, na 24 mjeseca) Flat plus (1024/128kbps), a dok BHT nudi za 19 KM (sa PDVom) Net flat 5 (5120/384 kbps), a pored, telemach nudi za 22 KM (na 12 mjeseci)  paket S (8192/716 kbps) , tako da valjda bi i u HT-u trebalo doći do promjena.

It's not how good you are, it's how good you want to be.
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Pozz iz Zenice kod nas jos nista brzina je ista,zeljno iscekujem povecanje

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 15:41 (began).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
began kaže...

Pozz iz Zenice kod nas jos nista brzina je ista,zeljno iscekujem povecanje

Kako ba, restartuj ruter :D

12 godina
neaktivan

Ne da mi se restartovat povecat ce sami xD

13 godina
began kaže...

Ne da mi se restartovat povecat ce sami xD

Meni se brzine nisu promjenile dok nisam ugasio pa upalio ruter

13 godina
neaktivan

Dobro ti Artem govori, resetuj ruter, ja nisam morao, ali neki prijatelji su tek nakon restarta rutera dobili nove brzine.

16 godina
ADSL u BiH

Nemoj ga resetovat, nema potrebe. Dovoljno je da ga restartuješ. {#}

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tipfeler... :)

14 godina
neaktivan
escobar_ kaže...

Nemoj ga resetovat, nema potrebe. Dovoljno je da ga restartuješ. {#}

Ovaj tjedan kupio novi modem(baš kupio, ne iznajmio od ht-a), ponovno konfigurirao i ne primjetim povećanje brzine

FLAT plus	- 1024/128 FLAT plus - 1024/128
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice