ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 909.298
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ja sam na monetu i jedino sto je dobro kod njih je free ftp server gdje stvarno ima od najnovijih filomova, igara, dokumentaraca,... svakakvih zajebancija i korisnih stvari za skinuti i ne ide ti u promet

kako puno vremena provodim na poslu za kompjuterom, kuci kad dodjem mogu eventualno nesto malo odigrati, al obavezno singleplayer da ja po svom gustu igram, a usput nakacim neki zanimljiv dokumentarac ili film... uopce nije bitno, pa kasnije navecer zagasim igre, stroknem taj film ili sta vec i laganini...

svjestan sam da nemam nista posebno za ove 33KM, al puno manje se koristim internetom, pa mi puno manje smeta nego prije... cujem HT ce ubacivati kao u HR maxadsl i maxtv, pa cekam da vidim oce li to i na sta sliciti, pa da promijenim malo

0 0 hvala 0
16 godina
RE: ADSL u BiH
benito kaže...

ja sam na monetu i jedino sto je dobro kod njih je free ftp server gdje stvarno ima od najnovijih filomova, igara, dokumentaraca,... svakakvih zajebancija i korisnih stvari za skinuti i ne ide ti u promet

kako puno vremena provodim na poslu za kompjuterom, kuci kad dodjem mogu eventualno nesto malo odigrati, al obavezno singleplayer da ja po svom gustu igram, a usput nakacim neki zanimljiv dokumentarac ili film... uopce nije bitno, pa kasnije navecer zagasim igre, stroknem taj film ili sta vec i laganini...

svjestan sam da nemam nista posebno za ove 33KM, al puno manje se koristim internetom, pa mi puno manje smeta nego prije... cujem HT ce ubacivati kao u HR maxadsl i maxtv, pa cekam da vidim oce li to i na sta sliciti, pa da promijenim malo

Di si to čuo/pročitao?
Ako i budu ubacili nešto kao maxadsl koštat će ko suvo zlato, već mogu zamislit tarifu 500-1000KM misečno xD
Ostat ću još malo na HTu (dok ugovor ne istekne) ali ako nešto ne promjene onda mjenjam ja njih.
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
16 godina
benito kaže...

Čuo sam i ja za ''maxtv'' ali bit će skupo do bola!
Svako ima pravo na moje mišljenje
16 godina
DrNasty kaže...

Ja sam jos na BH Telekomu, osim cijene nemam nikakvih zamjerki, od obecanih 4096/384 kbps, speedtest pokazuje 3520/320 kbps, ping na njemackim serverima ne prelazi 50, tako da je odlicno kad je u pitanju MP igranje. Od ovog mjeseca su povecali promet sa 9 GB na 15 GB, sto meni dodje kao flat.

Ali sve to kosta dobrih 52,65 KM ili 200 kn. :(

Ja bih bio sretan kad bi mogao birati izmedju BH Telekoma i Ht Mostara....
Normalno izabrao bih BH Telekom jer su povoljniji...

Ht Mostar 4096/512 kbit/s 15 gb prometa dodje 70 KM bez PDV.

3072/384 kbit/s s 10 gb prometa dodje 50 KM bez PDV.

Sto se tice pucanja konekcije, nakon sto su mi promjenili modem, sad sve normalno radi, ali do kada?

Ali usporavanja su i dalje prisutna, cesto kad odem na CoD2 ili CoD4, ne mogu uci na servere zbog velikog pinga, "This server is for low ping players", a kad udjem ping skace od 80 do 250 kako kad, mada se nekad stabilizira ali u novije vrijeme rijetko i bude oko 50 - 70.

Napominjem da sam prije normalno mogao igrati bez tih nervirajucih zajebancija u vezi pinga, ali sada kad idem igrati mogu samo ocekivati frustracije. Plač

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
16 godina
ADSL u BiH

Opet ponavljam neznam šta ti je s netom ali kod mene je sve ok :(    (btw iz Gruda sam).

Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Imali netko od vas da je na Pincomu. Zanima me kakva im je usluga kod skidanja veće količine podataka odjednom.

Npr. Oću skinit nešto veličine 12GB sa neta (torrent je u pitanju) sad bi to ostavio preko noći da se skida, dali će doć do pucanja veze ili će uspit skinut torrent.

Dali netko od vas ima iskustva s gore navedenim primjerom? Ako dolazi do pucanja veze onda koliko često se to dešava?

Volio bih preć sa HT Mostar na Pincom ali nemam nešto povjerenja u bezični internet, odnosno stabilnost same veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mogu se kladiti da je F.E.A.R. 2 u pitanju. Bez obzira, sto se tice pucanja veze, meni se cesto dogadja, ponekad i 5 puta da mi pukne dok skidam nesto. Nisam na ADSL, nego wireless. Ja koristim Bit Lord 1.1 i kad mi pukne veza, konekt nanovo i samo startam dalje skidanje, jer upamti gdje je stao, tako da se ne mora raditi download ispocetka.

Meda
16 godina
Meda kaže...

Mogu se kladiti da je F.E.A.R. 2 u pitanju. Bez obzira, sto se tice pucanja veze, meni se cesto dogadja, ponekad i 5 puta da mi pukne dok skidam nesto. Nisam na ADSL, nego wireless. Ja koristim Bit Lord 1.1 i kad mi pukne veza, konekt nanovo i samo startam dalje skidanje, jer upamti gdje je stao, tako da se ne mora raditi download ispocetka.

nije F.E.A.R. 2 u pitanju, volim strategije pa sad ti pogodi šta je u pitanju ^^. Dobro, ako je torrent u pitanju normalno da nemora se radit download ispočetka, ali mi to pucanje veze ne leži, znači ništa od toga... šteta :(
17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Imali netko od vas da je na Pincomu. Zanima me kakva im je usluga kod skidanja veće količine podataka odjednom.

Npr. Oću skinit nešto veličine 12GB sa neta (torrent je u pitanju) sad bi to ostavio preko noći da se skida, dali će doć do pucanja veze ili će uspit skinut torrent.

Dali netko od vas ima iskustva s gore navedenim primjerom? Ako dolazi do pucanja veze onda koliko često se to dešava?

Volio bih preć sa HT Mostar na Pincom ali nemam nešto povjerenja u bezični internet, odnosno  stabilnost same veze.

Evo ja koristim Pincom WIC već preko godinu dana. Veza rijetko kada puca (možda jednom tjedno na 2-3 minute - a najčešće uopće ne puca), a ja sam čak na području gdje je signal loš. Što se tiče skidanja preko torrenta možeš bez problema ostaviti preko noći, jer sve da ti i pukne veza torrent će nastaviti skidati čim se veza vrati. I svakako kada ti budu stavljali reci im da ti otvore port na routeru za torrent jer to nećeš moći sam.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
16 godina

Iskreno da ti kazem da sam pozalio sto sam odabrao wireless, isto mi jako znaci to pucanje veze, ali opet kako kod koga puca. Jos kad zapada snijeg, usporenje je neminovno. Prva prilika i idem na dsl.

Meda
16 godina
scorpion667 kaže...
  Evo ja koristim Pincom WIC već preko godinu dana. Veza rijetko kada puca (možda jednom tjedno na 2-3 minute - a najčešće uopće ne puca), a ja sam čak na području gdje je signal loš. Što se tiče skidanja preko torrenta možeš bez problema ostaviti preko noći, jer sve da ti i pukne veza torrent će nastaviti skidati čim se veza vrati. I svakako kada ti budu stavljali reci im da ti otvore port na routeru za torrent jer to nećeš moći sam.
 E hvala na odgovoru, ako još netko ima iskustva s Pincomom neka napiše ovdje :)
16 godina
ADSL u BiH

Evo mali info za HT ADSL korisnike.

Svi korisnici HT:ADSL-a u travnju imaju dodatnih 50% besplatnog prometa.

Znači ko je imao 10GB sad će imat 15GB.

PS. To je, naravno, samo za 4 misec -da se nebi zeznuli :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vakaka kaže...

Evo mali info za HT ADSL korisnike.

Svi korisnici HT:ADSL-a u travnju imaju dodatnih 50% besplatnog prometa.

Znači ko je imao 10GB sad će imat 15GB.

PS. To je, naravno, samo za 4 misec -da se nebi zeznuli :)

Gdje si to procitao, na sluzbenoj stranici nisam vidio tu obavijest.
16 godina
boxer kaže...
 mail od HTa dobio.
17 godina
Vakaka kaže...
boxer kaže...
  mail od HTa dobio.
  Potvrđujem! I ja sam dobio isti mail. Ajde neka! 

Jeste vidjeli što im se srce otvorilo?! Belji se 
CPU: AMD Athlon x2 4000+ (2428 MHz) MBO: AsRock ALiveNF6G-GLAN RAM: 2x2GB Buffalo DDR2 (810 MHz) GPU: Point of View nVidia GeForce 9500GT 512 MB DDR2 HDD: WDC HDD 120GB ODU: LG DVD+R/RW LCD: Asus VW193D-B 19"...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 11:32 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
Vakaka kaže...
boxer kaže...
  mail od HTa dobio.
  Potvrđujem! I ja sam dobio isti mail. Ajde neka! 

Jeste vidjeli što im se srce otvorilo?! Belji se 
 Ma otvorilo je se njima nešto drugo. Sad da ne pišem tu svašta, ali ipak bolje išta nego ništa.
Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
ADSL u BiH

Niti sam dobio mail, niti ima sta na sluzbenoj stranici. Zasad sam skeptican, ali bi bilo veoma dobro da je istina.

Ovaj mjesec sam opet probio limit skoro za 1 gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Meda kaže...

nije F.E.A.R. 2 u pitanju, volim strategije pa sad ti pogodi šta je u pitanju ^^. Dobro, ako je torrent u pitanju normalno da nemora se radit download ispočetka, ali mi to pucanje veze ne leži, znači ništa od toga... šteta :(
 Jel se radi o empire total war.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Netko je pitao za stabilnost veze na wic-u... Ako imaš dobar signal onda su pucanja rijetka (u ponoć se mijenja IP) a to lako riješiš tako što staviš auto redial i skineš kvačicu s "prompt for username and pass"...

Ja ga koristim već dvije godine i moje je mišljenje da je to najisplativiji način spajanja na internet u regiji (3Mbit, 39KM, flat) za nezahtjevne korisnike ali s katastrofalnom podrškom i osobljem koje nezna promjeniti žarulju bez da nazove u centralu (btw, predpostavljam da je na drugoj strani jedina osoba koja nešto zna u pincomu)...

Konkretan primjer:

Nakon 3mjeseca poziva da mi dodju promijeniti antenu koja se zblesa svakih 3-4-sata pa je moram gasiti i nakon 2-3min opet paliti da bi radila, dođu dva specijalca, sjeli oni za komp i nakon 15ak sekundi sav usplahiren i ljut što sam ga zvao kaže svoje stručno mišljenje, citiram; "!!!Ovo je vista!!! Naš internet nepodržaje Vistu i ona pravi probleme... Antena je uredu (diagnoza nakon 15 sekundi gledanja u ekran kompa) i nećemo je zamjeniti a ti kad instaliraš XP sve ce biti uredu..."

Gledam, nevjerujem... Ok nakon par uvjeravanja ide on provjeriti antenu ali se nezna spojiti na nju jer nezna kako pronjeniti IP i staviti default gateway... OMG...

Ostatak shoua je još nevjerojatniji ali me se neda pisati...

Eto ako se odlučiš na wic budi spreman na ovakve i slične situacije... Pozz i sretno...

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Haha... Ma slično je i s HT-ovcima. Znam primjer gdje se modem nije htio nikako spojiti na mrežnu karticu. Nakon dva sata pokušavanja nisu uspjeli. Nakon dugog gledanja i smijanja priđem i pokrenem Dijagnosticiranje i popravak mreže i... Voila! Spoji se!

Naravno, u pitanju je bila Vista Home Premium.

CPU: AMD Athlon x2 4000+ (2428 MHz) MBO: AsRock ALiveNF6G-GLAN RAM: 2x2GB Buffalo DDR2 (810 MHz) GPU: Point of View nVidia GeForce 9500GT 512 MB DDR2 HDD: WDC HDD 120GB ODU: LG DVD+R/RW LCD: Asus VW193D-B 19"...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
boxer kaže...

Niti sam dobio mail, niti ima sta na sluzbenoj stranici. Zasad sam skeptican, ali bi bilo veoma dobro da je istina.

Ovaj mjesec sam opet probio limit skoro za 1 gb.

Ja sam ga probio isto, samo za 2gb :(
@ vedrann
Pogodio si :)
16 godina
protjeran
ADSL u BiH

A jeste vi 100% sigurnio da se povećava promet za 50% u 4. mjesecu???

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
16 godina
kavasaki kaže...

A jeste vi 100% sigurnio da se povećava promet za 50% u 4. mjesecu???

Tako poruka kaže, a do sada nisu lagali znači 100%.
16 godina
protjeran
ADSL u BiH

Moj frend ima tarifu od 15gb, ali u nas nema flata tako da nabije interneta oko 300km (1200kn) mjesecno.

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

adsl 5GB, 30KM u Sarajevu

16 godina
neaktivan
kavasaki kaže...

Moj frend ima tarifu od 15gb, ali u nas nema flata tako da nabije interneta oko 300km (1200kn) mjesecno.

Ko je taj specijalac? hehe.. meni puno dat 200Kn a kamoli 300 KM! :D
Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
kavasaki kaže...

Nek prati promet ovdje naravno to je samo za HT:ADSL korisnike. Uglavnom ako je HT korisnik sad će imati 22,5gb ali samo u 4 misecu.
16 godina
protjeran
ADSL u BiH

Zasad jos nista na službenoj stranici.

0 0 hvala 0
17 godina
kavasaki kaže...

Hehe... Da nije prvotravanjska šala u pitanju!? Belji se 

EDIT:

Evo i na službenoj stranici:

http://www.ht.ba/obavijesti/2009-03-31.htm 
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 11:38 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
kavasaki kaže...

Hehe... Da nije prvotravanjska šala u pitanju!? Belji se 

EDIT:

Evo i na službenoj stranici:

http://www.ht.ba/obavijesti/2009-03-31.htm 
 To rade samo zbog sajma u mostaru.
Ali dobro je i to.Cool