ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.383
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ADSL u BiH
Jeti kaže...
Danas sam potpisao flat od 1mbit nek idu oni u p***u materinu nema covjek izbora a i dosta mi je ogranicenja! Rekli su mi kao ne znaju da li ce prebacit ovaj mjesec posto je vec poceo.. Mos mislit ne znaju

Mislim da ti nece prebaciti ovaj mjesec. svaka promjena paketa ide tek od sljedeceg mjeseca. (tako je barem kod mene bilo)

14 godina

Lik sto radi u HT Mostaru kaže mi da ce probat progurati za ovaj mjesec..

14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Meni za par dana ističe HT ugovor za internet od 10 GB , pa sad ne znam koji bih internet paket odabrao, jer u ovom uvijek pređem limit od 10 GB. Ima li ikakav internet u BiH s više giga , a da kosta 30 do 35 KM?

0 0 hvala 0
17 godina
scenesports kaže...

Meni za par dana ističe HT ugovor za internet od 10 GB , pa sad ne znam koji bih internet paket odabrao, jer u ovom uvijek pređem limit od 10 GB. Ima li ikakav internet u BiH s više giga , a da kosta 30 do 35 KM?

Ovisi gdje živiš?

Ukoliko na svojem području nemaš alternativnog ISP-a, moj ti je savjet da s produživanjem ugovora pričekaš još mjesec ili dva. Navodno se sprema nova akcija u HT-u u kojoj će korisnici, slično kao u akciji za studeni i prosinac, dobivati duplo više prometa.

O čemu će točno biti riječ, ne znam?! Samo sam čuo da HT-ova marketing služba priprema nove reklame za tržište pa se nadam da bi to moglo biti to.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
ADSL u BiH

Sorry na dvostrukom postu, ali ovo sam morao nekako izdvojiti.

Od 01. travnja Global Internet iz Novog Travnika ima nove pakete na tržištu.

Najveća novost je uvođenje WADSL FLAT paketa koji uključuju brzine od 1024 kbps do 8192 kbps za download te od 128 kbps do 512 kbps za upload. Cijene ovakvih paketa će se kretati od 15,38 KM za najjeftiniji paket do 59,83 KM za najskuplji paket. Na cijene se obračunava PDV od 17%.

Također, ostavljeni su i prometom ograničeni WADSL paketi s prometom od 2 GB do 25 GB s cijenama od 10,26 KM do 21,37 KM + PDV (17%).

Za one koji ne znaju, Global Internet pokriva područje Središnje Bosne (Novi Travnik, Vitez, Travnik, Busovača, Zenica, Bugojno, Donji Vakuf), te Kupresa. Uskoro (najkasnije na proljeće) se očekuje pokrivanje Uskoplja, Tomislavgrada i Livna.

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Raspitati cu se prvo hoce li biti povecanja prometa u Ht-u. Ako ne bude onda trazim nekog drugog operatera....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
scenesports kaže...

Raspitati cu se prvo hoce li biti povecanja prometa u Ht-u. Ako ne bude onda trazim nekog drugog operatera....

Meni je potpisivanjem ugovora tj. produljivanjem istog promet povecan na 20GB.

Go hard or go home ... Low life !
15 godina
cro_blue kaže...

Za one koji ne znaju, Global Internet pokriva područje Središnje Bosne (Novi Travnik, Vitez, Travnik, Busovača, Zenica, Bugojno, Donji Vakuf), te Kupresa. Uskoro (najkasnije na proljeće) se očekuje pokrivanje Uskoplja, Tomislavgrada i Livna.

Možeš li mi reći koliko je pouzdana informacija za Tomislavgrad, do sada se od svih najavljivanih providera (monet, mreza, pincom) nitko nije pojavio.

17 godina
cro_blue kaže...

Sorry na dvostrukom postu, ali ovo sam morao nekako izdvojiti.

Od 01. travnja Global Internet iz Novog Travnika ima nove pakete na tržištu.

Najveća novost je uvođenje WADSL FLAT paketa koji uključuju brzine od 1024 kbps do 8192 kbps za download te od 128 kbps do 512 kbps za upload. Cijene ovakvih paketa će se kretati od 15,38 KM za najjeftiniji paket do 59,83 KM za najskuplji paket. Na cijene se obračunava PDV od 17%.

Također, ostavljeni su i prometom ograničeni WADSL paketi s prometom od 2 GB do 25 GB s cijenama od 10,26 KM do 21,37 KM + PDV (17%).

Hvala na informaciji, ako bude vijesti o jugu, odnosno zapadnoj Hercegovini, javi. :)

Uglavnom ti paketi su odlični.

17 godina
abt kaže... 

Možeš li mi reći koliko je pouzdana informacija za Tomislavgrad, do sada se od svih najavljivanih providera (monet, mreza, pincom) nitko nije pojavio.

Informacija je 100% pouzdana. Moja firma (Kupreški radio) zajedno s Globalom postavlja stup na Ivoviku odakle će se pokriti cijelo područje Tomislavgrada i Livna. Cijela stvar je trebala biti gotova i ranije da nije spore administracije koja nas je zatezala dugo vremena. Dakle, čim prestane zima i povuku se snijegovi, očekujte novog ISP-a u Tomislavgradu i Livnu.

Screenshot s Globalovog foruma (piše gazda) Screenshot s Globalovog foruma (piše gazda)

Vakaka kaže...

Hvala na informaciji, ako bude vijesti o jugu, odnosno zapadnoj Hercegovini, javi. :)

Što se tiče zapadne Hercegovine, stvar je malo kompliciranija. Iskreno, sumnjam da će se u dogledno vrijeme Global Internet proširiti dolje jer,

1. pravila RAK-a (Regulatorna agencija za komunikacije) su komplicirana i striktna 
  2. pokrivanje većeg područja iziskuje veće troškove u nabavci i održavanju opreme
  3. doprema signala bi bila izuzezno komplicirana pošto je trenutno najjužniji Globalov odašiljač na planini Stožer iznad Kupresa
  4. postojanje jake konkurencije u vidu Pincoma, Moneta i sl.

Tek bi se pokretanjem kote Ivovik donekle otvorila vrata pokrivanja zapadne Hercegovine jer se s Ivovika vidi kota Radovanj iznad Posušja na kojoj postoji infrastruktura koja bi zadovoljila rad jednog ISP-a, ali... {#}

S obzirom na količinu posla i profit koji ostvaruju radom na već pokrivenim područjima, sumnjam da će se Globalovci (barem za sad) odlučiti na pokrivanje zapadne Hercegovine.

16 godina
ADSL u BiH

super ako je tako! Sretno u postavljanju opreme!!!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

U livnu dolazi M-Tel,BH-telekom je već tu, a Global internet dolazi na proljeće...

Ht mostar se mora malo zapitati ili će izgubiti korisnike...

Pro Deo Et Patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko citam ovdje m:tel ima ubjedjivo najbolje uslove. Svi paketi flat pa nadalje.

:)
15 godina
ADSL u BiH

Jedva cekam 1 mart BH telecomov flat .

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Jedva čekam konkurenciju HT MOSTAR ovdje gdje ja živim {#}

1 0 hvala 0
15 godina
logic kaže...

Koliko citam ovdje m:tel ima ubjedjivo najbolje uslove. Svi paketi flat pa nadalje.

Da,ali su skupi!!

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ima li kog na mostarskoj Mreži, kakvi su oni?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U odnosu na sta u BiH?

16 godina
spartak17 kaže...

U livnu dolazi M-Tel,BH-telekom je već tu, a Global internet dolazi na proljeće...

Ht mostar se mora malo zapitati ili će izgubiti korisnike...

dobro je da se se na ovim prostorima HT-ov monopol polako razbija

15 godina
logic kaže...

U odnosu na sta u BiH?

Pa jeftiniji ce ti sad biti telecom.

17 godina
neaktivan

Koji telekom? Daj cijene da vidim.

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

BH-Telekom će biti jeftiniji, ali on ima Flat na Fair Use, a M-Tel nema .....

Pro Deo Et Patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH
A gdje ti zivis brate da mi je znati kad neznas za BHtelecom pakete.

http://www.bhtelecom.ba/, tu nadji meni se neda traziti direktan link. ev nesto sazeto

10 KM ADSL 1g 1024/128-ogranicenje od 1GB
Flat paketi:
cijena - brzina - download
17 KM 1024/256 Flat 60% 189 GB
25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB
35 KM 3084/384 Flat 60% 567 GB
45 KM 4084/512 Flat 60% 756 GB
55 KM 6080/512 Flat 60% 1122 GB
65 KM 10 mbita /1mbit 60% 1890 GB

I nije bas flat, al sa takvim brzina me tesko preci,i ako se prednje uspori se samo brzina neta.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Eh, da ga ima u Hercegovini, kako bih slatko ubacio ovaj flat. {#}

Go hard or go home ... Low life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tpg kaže...
A gdje ti zivis brate da mi je znati kad neznas za BHtelecom pakete.

http://www.bhtelecom.ba/, tu nadji meni se neda traziti direktan link. ev nesto sazeto

10 KM ADSL 1g 1024/128-ogranicenje od 1GB
Flat paketi:
cijena - brzina - download
17 KM 1024/256 Flat 60% 189 GB
25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB
45 KM 4084/512 Flat 60% 756 GB
55 KM 6080/512 Flat 60% 1122 GB
65 KM 10 mbita /1mbit 60% 1890 GB

I nije bas flat, al sa takvim brzina me tesko preci,i ako se prednje uspori se samo brzina neta.

Bosna je zadnja rupa u kojoj ima paketa koji nisu flat ;)

A i zivim tamo gdje nema bhtelekoma ;)

Srecom ;)

15 godina
ADSL u BiH

MA meni je bitno da uvijek ima konekcije da nepuca veze usporit net,sto to kod ADSL-a nije slucaj,imam ga 2 + godine,nije bilo dana da nisam imao neta.

EDIT:Ma vidim ja da si ti dodik boy,al necemo dalje u svađu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 22:11 (tpg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dodik boy? Po cemu? Mtelu? Heheheh

Onda znaj da sam ja jedina budala koju znas koja je tuzila mtel republickoj trzisnoj inspekciji ;)

15 godina
logic kaže...

Dodik boy? Po cemu? Mtelu? Heheheh

Onda znaj da sam ja jedina budala koju znas koja je tuzila mtel republickoj trzisnoj inspekciji ;)

Ne nemislim na Mtel,nema on nikakve veze.

Vec tamo gdje zivis na to mislim :D

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ja sam presretan od kada imam flat 1024/128

Brzina je sasvim dovoljna, do sada u veljači sam skino preko 46GB

A od 11 mjeseca do danas sam skinuo(pogledaj na slici)

Pro Deo Et Patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A to ;)

Pa ja se en zalim ;)Sutra trebam u sjediste bhtelekoma i ne ide mi se nikako ;)

Usput nicemu ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice