Mislim da ti nece prebaciti ovaj mjesec. svaka promjena paketa ide tek od sljedeceg mjeseca. (tako je barem kod mene bilo)
ADSL u BiH
- poruka: 2.541
- |
- čitano: 931.437
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lik sto radi u HT Mostaru kaže mi da ce probat progurati za ovaj mjesec..
Meni za par dana ističe HT ugovor za internet od 10 GB , pa sad ne znam koji bih internet paket odabrao, jer u ovom uvijek pređem limit od 10 GB. Ima li ikakav internet u BiH s više giga , a da kosta 30 do 35 KM?
Meni za par dana ističe HT ugovor za internet od 10 GB , pa sad ne znam koji bih internet paket odabrao, jer u ovom uvijek pređem limit od 10 GB. Ima li ikakav internet u BiH s više giga , a da kosta 30 do 35 KM?
Ovisi gdje živiš?
Ukoliko na svojem području nemaš alternativnog ISP-a, moj ti je savjet da s produživanjem ugovora pričekaš još mjesec ili dva. Navodno se sprema nova akcija u HT-u u kojoj će korisnici, slično kao u akciji za studeni i prosinac, dobivati duplo više prometa.
O čemu će točno biti riječ, ne znam?! Samo sam čuo da HT-ova marketing služba priprema nove reklame za tržište pa se nadam da bi to moglo biti to.
Sorry na dvostrukom postu, ali ovo sam morao nekako izdvojiti.
Od 01. travnja Global Internet iz Novog Travnika ima nove pakete na tržištu.
Najveća novost je uvođenje WADSL FLAT paketa koji uključuju brzine od 1024 kbps do 8192 kbps za download te od 128 kbps do 512 kbps za upload. Cijene ovakvih paketa će se kretati od 15,38 KM za najjeftiniji paket do 59,83 KM za najskuplji paket. Na cijene se obračunava PDV od 17%.
Također, ostavljeni su i prometom ograničeni WADSL paketi s prometom od 2 GB do 25 GB s cijenama od 10,26 KM do 21,37 KM + PDV (17%).
Za one koji ne znaju, Global Internet pokriva područje Središnje Bosne (Novi Travnik, Vitez, Travnik, Busovača, Zenica, Bugojno, Donji Vakuf), te Kupresa. Uskoro (najkasnije na proljeće) se očekuje pokrivanje Uskoplja, Tomislavgrada i Livna.
Raspitati cu se prvo hoce li biti povecanja prometa u Ht-u. Ako ne bude onda trazim nekog drugog operatera....
Raspitati cu se prvo hoce li biti povecanja prometa u Ht-u. Ako ne bude onda trazim nekog drugog operatera....
Meni je potpisivanjem ugovora tj. produljivanjem istog promet povecan na 20GB.
Za one koji ne znaju, Global Internet pokriva područje Središnje Bosne (Novi Travnik, Vitez, Travnik, Busovača, Zenica, Bugojno, Donji Vakuf), te Kupresa. Uskoro (najkasnije na proljeće) se očekuje pokrivanje Uskoplja, Tomislavgrada i Livna.
Možeš li mi reći koliko je pouzdana informacija za Tomislavgrad, do sada se od svih najavljivanih providera (monet, mreza, pincom) nitko nije pojavio.
Sorry na dvostrukom postu, ali ovo sam morao nekako izdvojiti.
Od 01. travnja Global Internet iz Novog Travnika ima nove pakete na tržištu.
Najveća novost je uvođenje WADSL FLAT paketa koji uključuju brzine od 1024 kbps do 8192 kbps za download te od 128 kbps do 512 kbps za upload. Cijene ovakvih paketa će se kretati od 15,38 KM za najjeftiniji paket do 59,83 KM za najskuplji paket. Na cijene se obračunava PDV od 17%.
Također, ostavljeni su i prometom ograničeni WADSL paketi s prometom od 2 GB do 25 GB s cijenama od 10,26 KM do 21,37 KM + PDV (17%).
Hvala na informaciji, ako bude vijesti o jugu, odnosno zapadnoj Hercegovini, javi. :)
Uglavnom ti paketi su odlični.
Možeš li mi reći koliko je pouzdana informacija za Tomislavgrad, do sada se od svih najavljivanih providera (monet, mreza, pincom) nitko nije pojavio.
Informacija je 100% pouzdana. Moja firma (Kupreški radio) zajedno s Globalom postavlja stup na Ivoviku odakle će se pokriti cijelo područje Tomislavgrada i Livna. Cijela stvar je trebala biti gotova i ranije da nije spore administracije koja nas je zatezala dugo vremena. Dakle, čim prestane zima i povuku se snijegovi, očekujte novog ISP-a u Tomislavgradu i Livnu.
Hvala na informaciji, ako bude vijesti o jugu, odnosno zapadnoj Hercegovini, javi. :)
Što se tiče zapadne Hercegovine, stvar je malo kompliciranija. Iskreno, sumnjam da će se u dogledno vrijeme Global Internet proširiti dolje jer,
- pravila RAK-a (Regulatorna agencija za komunikacije) su komplicirana i striktna
- pokrivanje većeg područja iziskuje veće troškove u nabavci i održavanju opreme
- doprema signala bi bila izuzezno komplicirana pošto je trenutno najjužniji Globalov odašiljač na planini Stožer iznad Kupresa
- postojanje jake konkurencije u vidu Pincoma, Moneta i sl.
Tek bi se pokretanjem kote Ivovik donekle otvorila vrata pokrivanja zapadne Hercegovine jer se s Ivovika vidi kota Radovanj iznad Posušja na kojoj postoji infrastruktura koja bi zadovoljila rad jednog ISP-a, ali...
S obzirom na količinu posla i profit koji ostvaruju radom na već pokrivenim područjima, sumnjam da će se Globalovci (barem za sad) odlučiti na pokrivanje zapadne Hercegovine.
super ako je tako! Sretno u postavljanju opreme!!!
U livnu dolazi M-Tel,BH-telekom je već tu, a Global internet dolazi na proljeće...
Ht mostar se mora malo zapitati ili će izgubiti korisnike...
Koliko citam ovdje m:tel ima ubjedjivo najbolje uslove. Svi paketi flat pa nadalje.
Jedva cekam 1 mart BH telecomov flat .
Jedva čekam konkurenciju HT MOSTAR ovdje gdje ja živim
Koliko citam ovdje m:tel ima ubjedjivo najbolje uslove. Svi paketi flat pa nadalje.
Da,ali su skupi!!
Ima li kog na mostarskoj Mreži, kakvi su oni?
U odnosu na sta u BiH?
U livnu dolazi M-Tel,BH-telekom je već tu, a Global internet dolazi na proljeće...
Ht mostar se mora malo zapitati ili će izgubiti korisnike...
dobro je da se se na ovim prostorima HT-ov monopol polako razbija
U odnosu na sta u BiH?
Pa jeftiniji ce ti sad biti telecom.
Koji telekom? Daj cijene da vidim.
BH-Telekom će biti jeftiniji, ali on ima Flat na Fair Use, a M-Tel nema .....
http://www.bhtelecom.ba/, tu nadji meni se neda traziti direktan link. ev nesto sazeto
10 KM ADSL 1g 1024/128-ogranicenje od 1GB
Flat paketi:
cijena - brzina - download
17 KM 1024/256 Flat 60% 189 GB
25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB
35 KM 3084/384 Flat 60% 567 GB
45 KM 4084/512 Flat 60% 756 GB
55 KM 6080/512 Flat 60% 1122 GB
65 KM 10 mbita /1mbit 60% 1890 GB
I nije bas flat, al sa takvim brzina me tesko preci,i ako se prednje uspori se samo brzina neta.
Eh, da ga ima u Hercegovini, kako bih slatko ubacio ovaj flat.
http://www.bhtelecom.ba/, tu nadji meni se neda traziti direktan link. ev nesto sazeto
10 KM ADSL 1g 1024/128-ogranicenje od 1GB
Flat paketi:
cijena - brzina - download
17 KM 1024/256 Flat 60% 189 GB
25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB
45 KM 4084/512 Flat 60% 756 GB
55 KM 6080/512 Flat 60% 1122 GB
65 KM 10 mbita /1mbit 60% 1890 GB
I nije bas flat, al sa takvim brzina me tesko preci,i ako se prednje uspori se samo brzina neta.
Bosna je zadnja rupa u kojoj ima paketa koji nisu flat ;)
A i zivim tamo gdje nema bhtelekoma ;)
Srecom ;)
MA meni je bitno da uvijek ima konekcije da nepuca veze usporit net,sto to kod ADSL-a nije slucaj,imam ga 2 + godine,nije bilo dana da nisam imao neta.
EDIT:Ma vidim ja da si ti dodik boy,al necemo dalje u svađu.
Dodik boy? Po cemu? Mtelu? Heheheh
Onda znaj da sam ja jedina budala koju znas koja je tuzila mtel republickoj trzisnoj inspekciji ;)
Dodik boy? Po cemu? Mtelu? Heheheh
Onda znaj da sam ja jedina budala koju znas koja je tuzila mtel republickoj trzisnoj inspekciji ;)
Ne nemislim na Mtel,nema on nikakve veze.
Vec tamo gdje zivis na to mislim :D
A to ;)
Pa ja se en zalim ;)Sutra trebam u sjediste bhtelekoma i ne ide mi se nikako ;)
Usput nicemu ;)