A1 kućni internet - optika izdvojena tema

poruka: 1.043
|
čitano: 737.704
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: A1 kućni internet - optika
millennial kaže...

kako vam radi A1 zadnja 2-3 dana? meni užasno šteka. na speedtestu je sve ok, ali bilo što da učitava dođe do pola pa stane, pa onda sto godina dok završi... ista situacija na optici, mobilnom i kabelu, sve A1.

probao reset routera, drugi browser, druga lokacija... nema pomoći

Jučer je štekalo, speed test je OK, ali učitavanje stranica i YT je zapinjalo.

Danas se čini OK

2 godine
A1 kućni internet - optika

danas se stanje popravilo, čini mi se da je sad sve ok. trebao sam se ranije požaliti. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ima li koga da nije u mozaiku, a želi biti i ogrepsti se za neki popust?

Nisam neka udavača, imam samo fiksni paket, ali možda je nekome i to dovoljno :)

https://www.a1.hr/privatni/mozaik

Do not approach me unannounced – especially while I am eating!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
millennial kaže...

kako vam radi A1 zadnja 2-3 dana? meni užasno šteka. na speedtestu je sve ok, ali bilo što da učitava dođe do pola pa stane, pa onda sto godina dok završi... ista situacija na optici, mobilnom i kabelu, sve A1.

Mene otprilike tjedan dana isto nesto steka. Speedtest uredno izbacuje ~960/95 ali u nekim trenutcima sve mi radi kao da imam 0.1/0.1 i treba mu onak 30+sec da otvori bilo koju stranicu. Danas sam imao situaciju da me bacilo iz CS2 matcha van jer kao nema interneta, pogledam dole ikonicu i interneta ima, pogledam ruter i sve zeleno... pricekam onak 30ak sekundi i odjednom ima interneta.

2 godine
hahhaajaads kaže...
millennial kaže...

Mene otprilike tjedan dana isto nesto steka. Speedtest uredno izbacuje ~960/95 ali u nekim trenutcima sve mi radi kao da imam 0.1/0.1 i treba mu onak 30+sec da otvori bilo koju stranicu. Danas sam imao situaciju da me bacilo iz CS2 matcha van jer kao nema interneta, pogledam dole ikonicu i interneta ima, pogledam ruter i sve zeleno... pricekam onak 30ak sekundi i odjednom ima interneta.

jučer je isto štekalo, danas sve ok.

13 godina

Pitanje za one koji koriste aplikaciju od A1 za gledanje TV-a: na koliko se uređaja može instalirati aplikacija i na koliko se istovremeno uređaja može gledatai s jednom kupljenom aplikacijom (od 2€). Naravno. aplikacija se može aktivirati ako imaš s njima sklopljen ugovor za interenet i tv...

0 0 hvala 0
16 godina

vi koji ste imali klasnicni net,adsl kako vec...kad ste presli na optiku jel vam racun bio isti ili

...potpis nije potreban...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aha, očito je onda problem do back-enda kod A1.

Ja sam na Coax-u; vidim da imam manje više iste probleme kao i Vi na optici.

Meni to liči ko da negdje A1 ima Bottleneck na Internetu prema van.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DaNiTo kaže...

vi koji ste imali klasnicni net,adsl kako vec...kad ste presli na optiku jel vam racun bio isti ili

Da, cak trenutno i manji s obzirom da sam ugrabio onu pogodnost da placam prvih 12mj. neku sicu.. znaci optika 1000/100, tv (sportski paket), telefon i kartica za tv ~2€ prvih 12mj. i nakon toga 12mj. 34€. Dok nisam bio na optici i dok sam placao u kunama bio sam tu negdje oko 250kn/mj.

Edit: od zadnjeg posta gore nisam niti jedan problem imao, sve stima top

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2025 18:26 (hahhaajaads).
14 godina
Vi koji imate a1 optiku, čitao sam da ima dost ljudi koji kao i ja imaju problema s wifijem, valjda je do onog Huawei routera koji je škart pretpostavljam. Kak najbolje onda to sredit, neki kao wifi extender, tipa ovo

0 0 hvala 0
13 godina

Nudi li A1 internet i TV na bakrenoj parici?

0 0 hvala 0
17 godina
tomislav10 kaže...

Nudi li A1 internet i TV na bakrenoj parici?

Koliko znam ne nude xDSL usluge. Samo Hybrid Fiber Coax; tj. kabelsku sa DOCSIS-om za Internet (to su naslijedili kupovinom B.Net-a).

Imaju doduše opciju TV-a preko satelita.

4 godine
Hazar kaže...
Vi koji imate a1 optiku, čitao sam da ima dost ljudi koji kao i ja imaju problema s wifijem, valjda je do onog Huawei routera koji je škart pretpostavljam. Kak najbolje onda to sredit, neki kao wifi extender, tipa ovo

Extendere izbjegavaj jer si time stvaraš više WiFi mreža i extender gubi na brzini pošto se bežično mora spojiti na WiFi routera uz istovremeno emitiranje vlastitog WiFi-ja.

LAN portovi koji imaju extenderi ne služe da se spoje LAN kabelom na router za max brzine već da se spoji neki PC/laptop/konzola na njih a oni su i dalje bežično spojeni na (nestabilni) wifi ISP-ovog routera i to je odmah usko grlo u cijeloj priči.

Mesh wifi je zakon, imaš posebnu temu ovdje.

Ja koristim TP-LINK Deco x50 mesh, 4 uređaja, od toga tri po kući i jedan outdoor, sve se ponaša kao jedna velika WiFi mreža, svi Decoi spojeni gigabitnim LAN kabelom na switch (koji je spojen na vlastiti router) i idu max brzine, pogotovo ako imaš mobove i druge uređaje koji podržavaju min. WiFi 6 standard.

Prvi put podesio prije par godina i cijelo vrijeme radi ko urica.

Ako imaš prostor koji je loše pokriven WiFi-jem, dokupiš još jedan Deco i upariš ga jednostavno (preko Deco mob. aplikacije), bilo bežično ili da bude LAN kabelom spojen na switch ili na najbliži Deco i proširio si vlastitu WiFi mrežu.

15 godina

Imam problema od jutros spojiti se na bilo kakve Google usluge. Mijenjanje DNSa i flushanje ne pomaže. Svi uređaji na mreži su zahvaćeni - što napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ništa. Očigledno je nekakav globalan problem u pitanju. Žale se korisnici diljem svijeta. Malo čudno jer Telemach i HT rade ok. Kod nas je samo A1 pogođen izgleda.
15 godina

stvarno, nije mi uopce palo na pamet da moze biti do njih. pas mater

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ni meni ne radi ni optički internet ni mobilni na A1,na poslu radi internet,škola ...

BE HAPPY 要開心 : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A1 pljugeri, jbt...ne bi izvjestili korisnike o problemima.

Na FB stranici se prave grbavi i brišu komentare.

Cijeli dan učestalo puca konekcija, ono svakih par sekundi.

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2025 18:14 (fromcelltohell).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Meni sve krepava vec jedno 3 tjedna, face, youtube nis ne radi, inace apsolutnio nikad nikakvih problema osim ovog i to je vec bilo tako jednom

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2025 18:17 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Operater nekoć al pari tcom-u sada je lošiji od Telemacha. Ne zato što je Telemach nešto dobar... žalosno..

0 0 hvala 0
16 godina

I danas ista stvar kao jučer, konstantno gubljenje konekcije pa vraćanje nazad.

Ne vrijedi ništa reset routera, SZK nemreš dobit.

A bome su zadnjih par tjedana počeli i krasti od ugovorene brzine i to ni manje ni više nego 50%

Prije toga u par godina korištenja A1 usluga nikad nikakvih problema. 

Ovo sad me sve više tjera k drugom operateru, srećom pa nismo pod ugovornom obvezom.

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ja sam na kabelu i nemam problema, znači samo se odnosi na optiku? Doduše, i ja sam primjetio da se nešto događa sa jubitom, ali od jučer popodne do danas mi sve izgleda ok. Dečki moji, ludilo je na sve strane, tak da ono ... 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 14:06 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I ja sam na kabelskom netu od A1, ali mi je ova tema bila zgodna za ostavit koji post jer su ovdje pisali ostali kolege forumaši o istim problemima.

Frend je na optici kod A1 i ima jučer i danas iste probleme s net konekcijom, tako da...

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2025 17:07 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice