Sve promocije A1 su isključivo za nove korisnike. Stari korisnici mogu samo dobit popust u sklopu MOZAIK-a što zahtjeva povezivanje svih usluga. Ako imaš samo mobitel ili samo fiksnu uslugu, popusta nema—provjereno.
A1 kućni internet - optika
- poruka: 918
- |
- čitano: 592.925
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdav, čekam optiku godinama i napokon krenu provlačit kroz kvart, cijeli kvart spoje(90%), ekipa se već spaja po kućama, samo nas nekoliko ulica omaši iako piše da smo u planu. Već 4 tjedna ne provlače po stupovima nego samo spajaju kuće sad.
Koji su mogući razlozi da jednostavno neće ili ne žele pokriti ostatak kvarta? Pitao sam i prodavače i radnike nitko nema odgovor.
Itko?
Zovi A1 i pitaj njih...
Koliki je popust za internet + telefon? Meni su rekli da popust uz MOZAIK dobivam isključivo ako imam fiksnu uslugu i mobilnu. Odnosno, da dvije fiksne usluge ne spadaju u MOZAIK.
Da, za nove korisnike. Tu ponudu stari korisnici ne mogu dobiti. Evo, baš je kolega s posla nedavno produživao ugovor za 3u1 (prije dvije godine je postao novi korisnik). Identična ponuda koju si naveo + gigabit + HBO/Cinemax dobio je za 239 kn. Veći popust nije mogao dobit jer je sad već stari korisnik, a ponudu je ugovorio kod prodajnog predstavnika kod kojeg je prvotno uzeo uslugu. Eto.
A da MOZAIK ne ide bez mobitela u paketu, to mi je reklo troje različitih ljudi iz A1.
Mislio sam na filmski paket, odnosno, paket u kojem je uključen HBO.
Zovi A1 i pitaj njih...
"Moramo poslati upit ovima na terenu"
Ovi na terenu: " Nemamo nikakve informacije"
Pozdav, čekam optiku godinama i napokon krenu provlačit kroz kvart, cijeli kvart spoje(90%), ekipa se već spaja po kućama, samo nas nekoliko ulica omaši iako piše da smo u planu. Već 4 tjedna ne provlače po stupovima nego samo spajaju kuće sad.
Koji su mogući razlozi da jednostavno neće ili ne žele pokriti ostatak kvarta? Pitao sam i prodavače i radnike nitko nema odgovor.
Dobio odgovor da HEP koči moj dio di živim, navodno što su neki drveni stupovi između mene i čvorišta. (DČ)
Znači mogu se pomirit da godinama vjerojatno još neću vidjet optike ? Ima li nekog sa istim iskustvom?
Dobio odgovor da HEP koči moj dio di živim, navodno što su neki drveni stupovi između mene i čvorišta. (DČ)
Znači mogu se pomirit da godinama vjerojatno još neću vidjet optike ? Ima li nekog sa istim iskustvom?
1-2 drvene bandere se da dobiti dozvolu od strane HEP-a.
Više od toga nije moguće dobiti optiku.
Koliki je popust za internet + telefon? Meni su rekli da popust uz MOZAIK dobivam isključivo ako imam fiksnu uslugu i mobilnu. Odnosno, da dvije fiksne usluge ne spadaju u MOZAIK.
može na dvije fiksne usluge - osobno imam tako
Dobio sam ponudu A1 za optički internet. Pod ugovorom sam s HT-om još 12 mjeseci no iz A1 mi kažu kako mogu otkupiti ugovor na način da ga raskinem i platim penalizaciju, konkretno to bi iznosilo oko 350kn. Oni bi mi u tom slučaju poslali poklon bon Konzuma u vrijednosti od 400kn, prvih 6 mjeseci internet bi mi bio besplatan (tj. 1kn) a nakon toga godinu i po po 159kn. Pošto trenutno imam MaxADSL, MaxTV i Telefon i sve to skupa plaćam 209kn mjesečno a MaxTV i telefon mi ne trebaju niti ih ikad koristim, matematički ispada da bi dobio puno brži internet za dosta manje novca.
Ima li netko iskustva s ovakvim slučajem, postoji li neka kvaka i što bi uradili na mom mjestu?
Dobio sam ponudu A1 za optički internet. Pod ugovorom sam s HT-om još 12 mjeseci no iz A1 mi kažu kako mogu otkupiti ugovor na način da ga raskinem i platim penalizaciju, konkretno to bi iznosilo oko 350kn. Oni bi mi u tom slučaju poslali poklon bon Konzuma u vrijednosti od 400kn, prvih 6 mjeseci internet bi mi bio besplatan (tj. 1kn) a nakon toga godinu i po po 159kn. Pošto trenutno imam MaxADSL, MaxTV i Telefon i sve to skupa plaćam 209kn mjesečno a MaxTV i telefon mi ne trebaju niti ih ikad koristim, matematički ispada da bi dobio puno brži internet za dosta manje novca.
Ima li netko iskustva s ovakvim slučajem, postoji li neka kvaka i što bi uradili na mom mjestu?
privatno sam isto došao u A1 za 169 kn mjesečno, prvih 6 mjeseci mi je bilo 1 kn. To je bilo sve ok,
A ova prebacivanja dok je još ugovor na snazi sam vidio na poslu, odnosno znam da je poslodavac tako napravio već dva puta sa različitim operaterima i sve je bilo ok oba puta, mi smo platili penale, a novi operater nam je umanjio račune za iznos penala.
Meni sve skupa zvuči dobro, osobno bi pristao na to. Imam optiku na A1 i prezadovoljan sam. E sad moram priznati da nikad nisam čuo za ove poklon bonove Konzuma, ali to ti je i kao da su ti dali novce, ionako svi moramo ići kupovati namirnice.
Riješeno će biti izgleda, jučer istovareno desetke novih bandera uz cestu.
Eto iskustvo za ostale, iako je 70-80% kvarta pokriveno prije više od mjesec dana i mi koji smo u crvenoj zoni moramo bit obuhvaćeni.
Ovo s 159kn, koja je to brzina? Ja sam potpisao na 200/100 za 139kn ili 169kn za 1000/500. Prvih 6mj. po jednu kunu.
Pozdrav,
napokon je došla optika i u moj kvart, htio sam ju odmah uzeti, međuti sada se dvoumim jer su mi iz A1 rekli da njihovi ruteri za optiku ne mogu ići u bridge mode.
Doma imam server na kojem vrtim sve i svašta i bitno mi je da mogu konfigurirati portove i izlaz za van.
trenutno sam na iskonu brzina 50/10, sve mi radi preko mog rutera Asus ac5300 router.
citam u prijašnjim postovima da spajate na optiku wifi 6 rutere......
kako to radite ako nema bridge moda?
Pozdrav,
napokon je došla optika i u moj kvart, htio sam ju odmah uzeti, međuti sada se dvoumim jer su mi iz A1 rekli da njihovi ruteri za optiku ne mogu ići u bridge mode.
Doma imam server na kojem vrtim sve i svašta i bitno mi je da mogu konfigurirati portove i izlaz za van.
trenutno sam na iskonu brzina 50/10, sve mi radi preko mog rutera Asus ac5300 router.
To što ne dozvoljavaju stavljanje routera u bridge mode ne znači da ne možeš spojiti vlastiti. Spojiš svoj router na njihov; na njihovom ugasiš Wi-Fi, DHCP (možeš i ne moraš), te postaviš da je tvoj router DMZ host. I to je sve; dalje sve svoje uređaje doma spajaš na svoj router. Tako ja već godinu dana imam sve spojeno i sve radi bez ikakvih problema.
Samo bih ti preporučio da vlastitom routeru dodijeliš statičku IP adresu, a ne dinamičku...
Pozdrav,
To što ne dozvoljavaju stavljanje routera u bridge mode ne znači da ne možeš spojiti vlastiti. Spojiš svoj router na njihov; na njihovom ugasiš Wi-Fi, DHCP (možeš i ne moraš), te postaviš da je tvoj router DMZ host. I to je sve; dalje sve svoje uređaje doma spajaš na svoj router. Tako ja već godinu dana imam sve spojeno i sve radi bez ikakvih problema.
Samo bih ti preporučio da vlastitom routeru dodijeliš statičku IP adresu, a ne dinamičku...
Isto sam napravio na A1 routeru i funkcionira. Mom routeru dao statičku IP, i DMZ postavio na njega.
Na Iskonu sam i jedno vrijeme sam koristio svoj router. WAN direktno u moj router, postavio PPoE i tjt.
Jel im trebam što napominjati da oni sa svoje uključe/isključe ?
Što svoje? Ako ih misliš tražit da stave svoj router u bridge, zaboravi. Odbijaju to napravit i govore da se mora koristiti isključivo njihova oprema.
BTW kako se miče PIN s kanala 18+?
Poslovni korisnik ili mozaik? Agenti za nove korisnike nude 169kn mjesecno za obicni paket + 1 kuna prvih 6 mjeseci.
Produljenje ugovorne obveze.
Isto sam napravio na A1 routeru i funkcionira. Mom routeru dao statičku IP, i DMZ postavio na njega.
Čemu DMZ?
Da ne moraš duplo otvarati portove. Ako je DMZ isključen za tvoj router, onda prvo na njemu moraš otvoriti, pa onda na routeru od operatera (u ovom slučaju Huawei). I tu upada DMZ host koji će prema lokalnoj IP adresi tvog routera otvoriti sve portove, tako da će tvoj router preuzeti ulogu vatrozida.