Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 12.216
|
čitano: 3.492.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
5 godina
Pravi HiFi svijetli u mraku !

Napravio sam retubing na svom Hajdinjak 300B cijevnom pojačalu.

Naravno, vjerojatno bi najbolje sjeo set od 4 Western Electric 300B cijevi.
Ali one po komadu koštaju i do 1.000€, a NOS još i skuplje.
Tako je izbor pao na TJ Fullmusic 300B/N (Mesh Plate).

Četiri cijevi za 720€ (na to je išao i neki Black Friday popust) i nije malo.
Ali to je tako sa cijevima.
Ta JJ cijev je malo veća od prijašnjih Lin Lai, ima deblje staklo i teža je.

I svijetli drugačije, tj taj tzv. Mesh Plate svijetli sprijeda.
Naravno, podesio sam i bias na cca 60 mV.

Zvuk?

Pa, dosta rezolutnije, čišće i detaljnije.
Sa otvorenijim srednjetonskim spektrom, sa većom dinamikom i agilnošću.
Visoki tonovi su transparentniji i jasni.
Bas je čvršći, malo dublji, bolje kontroliran.
To je sve više na "audiofilskoj" strani a manje "cijevno uljepšavajuće" od prijašnjih cijevi.
Uglavnom vrlo sam zadovoljan i 6 dan korištenja svira sve bolje.

5 0 hvala 0
5 godina
Vaš audio kutak

Imaju te JJ Fullmusic cijevi dobre recenzije.

https://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1201/300b/

Ali je najvažnije da su meni donijele napredak u zvuku.

0 0 hvala 0
9 godina
Vaš audio kutak

ima san neku namjeru napravit sub za pc zvucnike sta sam nedavno preradi, ali neman bas mista u sobi za stavit sub, i neda mi se radit 2.1 amp, ugl siti sam se da sam na lito uze jos jedan za rezervu behringer fbq2496, inace brutalan komad opreme za cijenu i mogucnosti. 
prije spomenuti virtuixcad program za radit skretnice ima i aktivne parametricke filtere s kojima mogu radit aproximaciju parametrickih filtera na fbq2496, pa mi je pala ideja na pamet... izbjec sub, dobit bas s eq na postojecim zvucnicima i jos usput malo ispolirat pikove koje je relativan problem ispolirat u pasivnoj skretnici.

na slikama original curve i ovaj novi s eq. iskoristi sam samo 5 filtera po simulatoru. kad mi se bude dalo radit s mjernim mikrofonom vjerovatno ce bit i vise ali za pocetak ovo zvuci odlicno.

jos jedna dobra stvar s fbq2496, posto je odlicno napravljen, kad se uredjaj ugasi releji rade passtrough, pa prakticki korekciju mogu palit kad slusam muziku a ugasit kad gledam filmove youtube i slicno. 

ako nije bilo dovoljno jasno post je preporuka za fbq2496, koji radi jednako dobro i na line level i pro level signalima, odlican komad hardvera i definitivna preporuka za dsp, bilo za korekciju prostorije ili zvucnika ili jedno i drugo. cijena novog uređaja je od 120-150e.

old old
new new
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Denafrips Iris, DDC (SPDIF konverter)-prvi dojmovi

Kada ti DAC nema USB ulaz a streamaš sa PC-a, svakako ti treba neki DDC uređaj koji će digitalni USB signal pretvoriti u neki SPDIF (Coax, Optika) ili I2S.

Zbog toga sam kupio gore navedeni Iris (15th, najnoviju verziju).
Izbor sam suzio na taj Denafrips Iris i na Sinxar SU-6.

Oba su slične cijene (blizu 700 €).

Kažu da je SU-6; "Often described as clean, detailed, with natural dynamics..", a Iris; "refined, analog-like sound, exceptional detail retrieval, smooth highs, and tight bass, especially with their integrated DACs."
Smatram da Iris više odgovaramo Audio Note R2R DAC-u.

Iris je nevelikih dimenzija, ali i solidne težine (3,5 kg) u crnom aluminijskom kučištu,sa vrlo dobrom završnom obadom.
Meni se dopada njegov jednostavan dizajn.
Više o uređaju je u linku.

https://www.denafrips.com/iris

Dakle, PC-a sam sa Sumić USB kabelom spojio na USB (B) ulaz DDC-a, a sa njega Audioquest Coax kabeom na Audio Note DAC (AN ima samo Coax ulaz).
Drivere sam već prije skinuo i to Asio I Wasapi (Ronn to vidi kao dva različita uređaja).

Zvuk?

Pa, odmah se čula razlika u zvuku i to čujno poboljšanje u svim parametrima.
Dakle, prije svega, rezolutnije i bogatije srednjetonsko područje, To je protočnije, tečnije...ukratko zvuči ljepše i točnije. Visoki su također više profinjeniji.

Pozornica je najviše dobila na dubini.
Pozadina je izrazito "crna".

Sve to je vrlo jasno, razlučivo i vrlo slušljivo.

Bas je malo dobio na dubini i boljoj definiciji (kraći i čvršći).
Ukratko, to zvuči vrlo dobro i vrlo lijepo, a opet sa dovoljno detalja i otvorenosti (bliže neutralnosti nego nekoj toplini).
Vrlo sam zadovoljan.

Na jednoj od slika se na Iris vidi ona mala kutijica (U2S Phiree, DDC) koja je privremeno bila umjesto njega kao konverter.

Naravno, bilo je tu još i drugih opcija da dobijem Coax izlaz za DAC.
Npr. neki Streamer (Eversolo, Primare i sl.), ali bih se onda morao odreći PC-a i komocije Widowsa i upravljati telefonom ili sl.

Inače, nije ovaj DDC uređaj samo za to da pretvori USB ulaz u neki SPDIF izlaz.
Nudi on poboljšanja i za većinu DAC-ova srednje klase (izolacija šuma, smetnji, galvanska izolacija, odličan Femto Clock i sl.) bez obzira da li imaju ili nemaju USB ulaz.

Zato ću ga isprobati i na svom drugom DAC-u (Musician Draco) i možda na još nekima.

1 0 hvala 1
16 godina
Vaš audio kutak

Pozdrav

Zanima me misljenje o streamer player-u ARGON AUDIO SOLO, mozda ga koristi netko sa foruma.

Jel valja to cudo sta?

Cuo sam da ti uredaji tj streamer-i dosta podignu kvalitetu zvuka, nemam iskustva s tim niti sam ih imao prilike poslusati.

Pa nema mi smisla odma uzimati nesto skuplje.

Trenutno je na akciji u sonus artu 129€.

Takoder me zanima jel takve uredaje bolje povezati optickim ili rca kablom/analog?

Spojio bi ga na opremu koju imam.

Pojacalo : Marantz PM6007

Zvucnici : Polk es15

Subwoofer : Polk hts10

Hvala

Lp

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 16:59 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vaš audio kutak
Mislim da ti je u tom budgetu nekakav WiiM ipak standard. Izvrstan software.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice