Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.555.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Upravo sam kupio roccat kone pure military i mogu reci da je puno bolji od CM storm alcor kojeg sam imao do sada ,a cijena im skoro ista .

Im BATMAN !!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
cika batmen kaže...

Upravo sam kupio roccat kone pure military i mogu reci da je puno bolji od CM storm alcor kojeg sam imao do sada ,a cijena im skoro ista .

Nekad prije nije bila. Sjećam se kada je razlika u cijeni bila oko 150 Kn.

Twitter: @191x7
17 godina

Oce ko gladiusa za male novce?

Tj duplo manje nego novi iz ducana?

star cca 2 mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Planiram kupiti novi miš pa me zanima kone pure optical ili logitech g302. Uglavnom igram dotu i neke pucačine, vjerojatno većinom overwatch jer sam se navukao gadno. Koristim claw i ruka mi je otprilike 16cm.

0 0 hvala 0
11 godina

Roccat Kone Pure bi trebao biti dost bolji odabir, barem meni.

17 godina
12567890 kaže...

Planiram kupiti novi miš pa me zanima kone pure optical ili logitech g302. Uglavnom igram dotu i neke pucačine, vjerojatno većinom overwatch jer sam se navukao gadno. Koristim claw i ruka mi je otprilike 16cm.

G303? Gle, nećeš pogriješiti niti s jednim od ta dva, ali ja bih uzeo Konea vjerojatno.

11 godina

Ergonomija tog g302 mi se cini prilicno losa, s obzirom da kosta 300kn. Kotacic izgleda preplasticno, zapravo cijeli mis izgleda preplasticno i vidi se da je dno Logitechove ponude, no malo svemirski izgled i LED osvjetljenja te ime "moba mouse" ce privuci kupce.

Roccat vec na slici izgleda kao kvalitetniji mis, no uzivo nisam vidio ni jedan ni drugi. Osobno za Dotu vidim veliku prednost sto imas lijevi i desni klik kotacica, vrlo korisno i u igri i van nje te su tipke sa strane vece, samim time lakse za stisnut u brzini. Radi bolje ergonimije mislim da vise odgovara palm gripu, a za claw bi valjda isto pristajao. Nekad je taj mis bio skuplji, tj. svi Roccat proizvodi su bili skuplji nedavno.

Za claw bi mozda bolji bio Steelseries Sensei pa gledas Rubberized verziju, ak imas para malo se protegnut. Mis je plici, tj. nije tolko visok pa bi upravo radi toga trebao bolje odgovarati za claw. Neda mi se trazit imas li lijevi i desni klik kotacica kod tog.

Jos malo prouci situaciju, nebi da ima tolka hrpetina miseva u tom rangu i pogledaj si malo koju bi podlogu uzeo uz misonju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 23:37 (The_Fichek).
17 godina

Kone Military je relativno mali pa odgovara baš za fingertip i za claw grip.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Meni se cini super best buy za te pare, kao i Roccat Tyon na kojeg bih odmah isao da imam viska 500kn. Roccat Kone nemam pojma je li izasao prije ili poslije Tyona, ali ima prednost sa kotacicem. Po meni je lijevi i desni klik kotacica daleko prakticnija stvar, nego famozna peraja koju imaju i Tyon i Nyth.

Opcenito, u brzim igrama, npr. Doti koju sam puno igrao, te tipke na misu mogu brutalno ubrzat akcije, skoro da se zapitas sto ce ti tipkovnica, pogotovo tipke kao kod Tyona, G700, one sa strane koje mozes opalit vrlo laganim potezom prsta, ne treba uopce pritiskat ista direkt s palcem sto upravo vrijedi i za taj lijevi i desni kliktaj kotacica jer se mogu obavit prilikom kliktanja glavne lijeve i desne tipke misa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 23:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Koji miš je najbolji za palm grip u rangu do nekih možda petsto kuna? Ako je kvalitetan sto kuna simo tamo ne igra neku ulogu. Može i sa Alze neki, nije problem ako se od njih kupuje. Gledao sam Logitechov G402 i Razer DeathAdder, niti jedan nije odbio loš review, pa me zanima ima li ih neko i kakvi su ako ima

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 22:25 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
JozoBozo121 kaže...

Koji miš je najbolji za palm grip u rangu do nekih možda petsto kuna? Ako je kvalitetan sto kuna simo tamo ne igra neku ulogu. Može i sa Alze neki, nije problem ako se od njih kupuje. Gledao sam Logitechov G402 i Razer DeathAdder, niti jedan nije odbio loš review, pa me zanima ima li ih neko i kakvi su ako ima

logitech g502 ako ulazi u cijenu kako, roccat kone xtd (preporučeno optički, iako ni laserski nije loš)

predložio bi i func ms3 miša, jer je saliven za palm grip, ali kod nas više nije dobavljv, osim preko neta

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
11 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku nekog miša do 120kn... U jedinoj bolje opremljenoj trgovini u gradi di živim sa naletio na nekog Speedlinka 2800DPI i neku eblue marku... Da uzmem taj speedlink ili imate kakvu drugu preporuku (iz HR da mogu narucit)

Siky1234
11 godina
neaktivan
"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Prije par dana mi je R.A.T. 9 odustao od života (5 godina je radio bez greške - što je koliko vidim po forumima bila iznimka :) ), pa mi treba novi.

Pošto je to bio poklon i realno, ne pada mi na pamet dati 1000+ kn za miš, pogledao sam malo po forumima, youtube itd i nekako pikiram da mi je možda G502 Proteus Spectrum najbolji izbor (u ADM-u 680kn + 10% popusta na keš).

No, ipak nakon više godina prelazim na miš koji nije wireless, a također ni sam više ne znam što i kako pa bi trebao pomoć.

Znači, do 700 kn miš, po mojim potrebama bi trebao biti malo teži (zato sam i gledao G502), jer sam se navikao na R.A.T. 9 sa svim utezima unutra.

G900 mi se također čini kako možda najbolji izbor kod bežičnih miševa, ali cijena je ono...too much...

Molim ideje i savjete :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 12:01 (Mn3mic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mn3mic kaže...

...

Grip?

FPS ili MMO (ofice?)?

Utezi obavezni?

Palac rest?

LED rasvjeta?

Klima? ;D 

Brain.exe has stopped working!
10 godina
neaktivan

HAHAHA masnu pitanja :)

Pa utezi da (paše mi da je teže).

Igrice = FPS i naravno LoL XD

Palac rest = da i ne

Pinky rest = NE

LED = couldn't care less

Za grip mi je teško reć, na R.A.T. sam stavio sve rubber, maknuo sve što je bila glatka plastika (znači samo su tipke ostale glatke).

Veličina bi rekao da je mid, ne paše mi preogroman miš...

Odviknuo sam se od žice, ali za G900 nedam 1350 kn nikako - a to mi je nekako jedini wireless miš koji bi mi mogle pasat (barem tak brijem).

Klima mi netreba, prehladim se brzo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Grip - plam grip, claw grip ili fingertip grip?

"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
12 godina
neaktivan

Palm grip - i sry, tek sam sad skužio da sam se ulogirao i otvorio temu sa nekim profilom koji nisam koristio godinama xD

Uglavnom - Palm grip :)

EUNE: Mn3mic | Steam: Mn3mica | Origin: Mn3mica
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kupio sam G502 Spectrum, za sada i više nego zadovoljan (makar sam bio skeptičan radi izrade, naviknuo sam na malo čvršći materijali.).

Tracking radi odlično i layout i feeling je super :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ugh....enti wireless pacove.

Logitech G602

Logitech G700

Na ovog sam slucajno naletio dok sam trazio ne-hetero pr0n

Sta se mene tice, to je to od less wire miseva. Sve je Logy jer znam da to radi kak treba. R.A.T. nisam imao pa niti ne gledam (iskreno ne znam kaj da mislim o tome, moram probati).

Ako odlucis prec na direktni pristup štromu iliti žnoru, osobno nakon 3 crknuta Razer Imperatora (TwinEye senzor je najvece go..o koje je ikad iscurilo) kupio sam Roccat Tyona. Jeste laser, jeste velik, ne moze proc ko dilld... ovaj nema gume, ali taj dela. Kako bi narod reko "što Švaba sastavi ni ciga ne rastavi.

Kolega ima G502, samo pohvale. Ja ga nisam kupio samo iz razloga jer mi premalen. MIŠ! nemojte bit perverzni

Odrobijam jos 6 sati i idem po R.A.T.-a nekog novog pa javim kak to prođe.

Edit: djabe sam ja trosio radno vrijeme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 9:15 (ZeroC00l).
12 godina
neaktivan

Ma ipak sam se odlučio za žičanog miškeca :)

Ne znam, meni je R.A.T. bi odličan, ali već mi je dosta ekipe komentiralo da je valjda taj moj bio jedan od 100, svi su imali loša iskustva sa njim (crkne, crkne, crkne pa i novi crkne).

5 godina je sasvim fine :)

Nisam mogel čekati da svi odgovore na forumu jerbo je jako teško živjeti bez miša - pa je pao G502.

Inače, ako netko treba djelove za R.A.T. - tu sam :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mn3mica kaže...

...

Inače, ako netko treba djelove za R.A.T. - tu sam :P

Pošto rep? 

16 godina
Mamicu mu RATovsku! Meni na devetki nakon 3mj. riknuo laser! Puj! Puj ! Nikad više!
Al, dobro… ionako mi je bio prevelik, nezgrapan i pretežak.
Sad koristim ultra lagani miš kojeg sam mislio prodati jer mi je bio prelagan. Srećom nisam! Eto, sad satima igram bez zamora i bolova u ruci. Dok sa Logitechom MX610 i RAT 9 to nije bio slučaj.
Nisu laganiji miševi bez veze namjenjeni prvenstveno za FPS-ove.
Čuvajte zglobove, ljudi! :)
14 godina
neaktivan

Pozdrav, prosim lepo preporuku miša koji je oblikom i ergonomskim dizajnom najsličniji mx518/g400(s), jer je Logitech bog zna zašto odlučio obustaviti proizvodnju jednog od najpolularnijih oblika koji su imali u ponudi.

U biti igram FPS, pretežno TF2/quake, i iako se teško priviknuti na novi oblik, rado prihvaćam i druge preporuke, volio bih da je miš radije duži poput g400s, po mogućnosti ne kraći za više od 1.5 cm od toga, i optički senzor!

Također bih napomenuo da mi se sviđa Mionix Caster, kojeg nema kod nas nažalost,Steelseriesovi miševi zbog oblika, ali nekako djeluju nekvalitetno i Zowie fk, koji ima veoma siromašne opcije DPIa)

Hvala! 

Life is a lemon.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 5:42 (fallout3fan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
G402?
Ljudi koji su probali kažu da je osjećaj sličan držanju g400…
14 godina
neaktivan

Ne sviđa mi se ovaj šugavi gimmick snajper trisiksti hedšot gumb sa strane, imam snažan osjećaj da bi mi smetalo. 

Life is a lemon.
16 godina
Ma, sumnjam da bi. Vjerovatno ga se može i disejblati.
15 godina
fallout3fan kaže...

Ne sviđa mi se ovaj šugavi gimmick snajper trisiksti hedšot gumb sa strane, imam snažan osjećaj da bi mi smetalo. 

ja isto imam taj instant aim na svom func ms3, nisam mislio da će mi trebat, ali recimo u war thunderu ga redovito koristim za precizno snajpanje, i pomaže nenormalno

u bf3 sam probao koristit sa snajperima, i ono pomaže, ali nisam tip koji igra snajperima pa mi nije tamo puno pomogao

a i uvijek možeš to složit da ti bude bilo koji gumb, pa dosta pomogne

meni je taj gumb u winsima play / pause za aimp i puno pomaže

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
9 godina
neaktivan

Pošto imam poveći dlan i dugačke mršave prste, nikako mi ne odgovara nešto pout npr, logitecha g302 prime,držao ga u ruci kao da držim pikulu.
Drugo kako sam imao prilike sve do nedavno koristiti laserski mx400 koji je svoje odradio mislim se jako za logitech mx master,isto laserski,dosta opcija u buttona nudi, za cg i editiranje dušu dao kao za posao,
problem niski dpi i to što je bežičan,ali nekakav feeling da bi ležao u ruci.
Treće od "trash" firmi tipa trust i genius nista ne uzimam.Opario se previše puta.
Isto tako važno mi je da je kotačić dobre kvalitete, onaj na starom mx je bio peak of tech, kad sam sada na ms-u najradije bi oni plastični iščupao zubima kako nervira.
Što da napravim, da uzmem mx novi (šteta što je bežičan) ili da njuskam dalje,
isto tako čitam depresivno na redditu korisnike koji imaju isti problem
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/21cs7t/a_gaming_mouse_for_large_hands/
ovome roccat ni g700 serija nije pasala, isto kao ni meni
pomalo sam očajan gdje da nađem ono što tražim.
Svaka pomoć je dobro došla.

0 0 hvala 0
17 godina

G602 bi ti mogao biti taman. Ili G502.

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice