Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.555.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Uzimam novog glodavca pošto mi stari ide na drugu funkciju. Gledam da je što veći, ne volim one male miševe, čudno mi ih je koristit, te da ima barem dvije dodatne tipke na sebi. Max što sad dajem je 200kn, i gledam u ADM-u.

Dali ima neka bolja opcija od Sharkoon FireGlider, te dali se isplati uzimat ona podloga Sharkoon FireGround(doduše, uzimao bi ju kasnije)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Xanzzu kaže...

Koji je najbolji miš za fps? Cijena nebitna.

Logitech G303

Steelseries Rival

Roccat Kone Pure/Military Optical

Razer DeathAdder

i još par

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Imam 300kn ili 40dolara i prijatelja koji za tjedan dana dolazi iz Bostona. Vidio sam na best buyu da ima Logitech G600 za 42 dolara i SteelSeries Sensei Raw za 39 dolara. 
Imam razer nagu onu prvu seriju koju sam reparirao deset puta, mx 518 kojemu je krepao desni klik i CM Devastator. Imam palm grip i volim stisnuti misa malo jace dok igram i sad je tu problem ovi Devastator ima ocajan senzor ono kursor skace po ekranu samo tako. Naga je pred smrti a od svih mi najbolje tracka mx 518. Ne znam sta da uzmem. Ovi steelseries mi se cini ok miš po reviewu al sam se toliko navikao na ove nagine dodatne gumbe da mi je nekako tesko ista drugo probati. Ima li tko kakvi savjet. Igram WoT BF4 i u buducnosti planiram ovi Overwatch :)

http://www.bestbuy.com/site/steelseries-sensei-raw-gaming-mouse-rubberized-black/6314657.p?id=1218727564244&skuId=6314657

http://www.bestbuy.com/site/searchpage.jsp?st=logitech+g600&_dyncharset=UTF-8&id=pcat17071&type=page&sc=Global&cp=1&nrp=&sp=&qp=&list=n&iht=y&usc=All+Categories&ks=960&keys=keys

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 18:22 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Post iznad tvojeg, provjeri jel ti neki od tih ulaze u budzet, a od senseia se kloni, ima laserski senzor.
17 godina

Upravo sam vidio da je Cooler Master stavio na tržište revitaliziranu legendu: XORNET 2.

Ne možete vjerovati koliko volim originalni Xornet. Vjerovatno ću si i ovo nabaviti kada dođe kod nas.

mag.iur.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Raykip kaže...
Post iznad tvojeg, provjeri jel ti neki od tih ulaze u budzet, a od senseia se kloni, ima laserski senzor.

Provjerio sam al svi su skuplji :( 
Još sam vidio da imaju na sniženju G402 ako taj valja nešto?

11 godina
neaktivan
I roccat KPM? Zato sto on u HR dode malo ispod 400 kn i bolji je od 402, ali i 402 valja.
13 godina
neaktivan
Raykip kaže...
I roccat KPM? Zato sto on u HR dode malo ispod 400 kn i bolji je od 402, ali i 402 valja.

G600 = 298kn - sličan mi je nagi pa bi se brzo navikao iako nije navodno za fps
G402 = 277kn 
G303 = 346kn - čitao sam da je ergonomski jako loš al kad pogledam usporedbu velicine onda je negdje veličine kao razer naga. Navodno najbolji senzor na tržištu. 

11 godina
neaktivan
Ako mozes otic do nekoh ducana ovdje isprobat 402 i 302 (isti oblik ko i 303) jel ti pasu i onda neki od njih uzmes.
15 godina

ovako

razmišljam da promijenim miša, jer moj ikari je počeo da mi sve češće radi dvoklik....

može se još uvijek koristiti, ali primjeti se da radi dvoklik dok ne treba, a i ide božić, pa mi je prilika da probam nešto upecati

kako koristim palm grip, volim da mi dlan kompletno leži na mišu, tražim i veći miš, tipa ikari ili veći

za sad mi je za oko upao Func MS3 r2, dosta je velik, miš ima ležište za mali prst i prst do (navikao sam na to na ikariu, pa mi je to sad pod obavezno)

pa me zanima koje je mišljenje o mišu s vaše strane, dal ima neke probleme i slično

gledao sam po netu reviewove, i jako mi se sviđa, najviše zbog veličine i oblika 

link za Func MS3 r2

uz njega mi je još onako opcija mionix naos

naravno, opcija mi je zbog dizajna i oblika

link za mionix

cijena za func je od 360 pa gore (mogućnost kupnje odmah)

mionix je 440 pa gore (ali teže nabavljiv, barem gledajući po nabava.net)

postoji li još koji miš sličan njima, ili su oni jedini u recimo nekom cjenovnom rangu, idealno bi bilo oko 400 kn

trenutno koristim steelseries qck mini podlogu, ali možda i to zamijenim ako bi bilo bolje za miša

trenutno najviše igram war thunder, tu i tamo koji fps, ali uglavnom to je casual play, i ništa kompetitivno

unaprijed hvala za pomoć

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najbolje ti je rastaviti miša, rastaviti switch i popraviti, nije teško jer samo treba malo izravnati jedan tanki limić unutar switcha. Nakon operacije klik bi radio kao nov možda i koju godinu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Najbolje ti je rastaviti miša, rastaviti switch i popraviti, nije teško jer samo treba malo izravnati jedan tanki limić unutar switcha. Nakon operacije klik bi radio kao nov možda i koju godinu.

Moja operacija je loše završila.

Popravljao sam Genius Maurus i nikako nisam mogao vratiti tu foliju "u kućište". Nakon 9 pokušaja folija je puknula. :-D

I tako sam kupio CM Xornet

mag.iur.
15 godina
191x7 kaže...

inače, znam točno o čemu govoriš, jer sam to radio već na ovom ikariu, i to dva tjedna nakon kupnje na lijevom kliku...

nakon što sam taj limić poravnao, i jedva nekako vratio unutra, bilo je sve uredu do nedavno 

da se tu radi o jednom prekidaču, ok još bi to i napravio i probao opet, ali problem mi je u tome što mi se  to javlja na cijelom mišu skoro, jedine tipke na kojima nisam primjetio da se to dešava su scroll i desni klik

ostale tipke, tj lijevi klik, dvije sa strane i tipka za promjenu dpi-a, sve rade dvoklik tu i tamo, ili prilikom duže i ćešće upotrebe redovito (najlakše vidljivo dok igram jedno vrijeme, pa vidim da trebam par puta kliknuti na nešto da odaberem, ili mi označi tekst ili pola stranice na netu, youtube u full screen i sl)

tako da zbog toga što skoro svaka tipka mi radi dvoklik, želio bi promijenit miša u narednih mjesec dana ili tamo oko božića

mogao bih probati rastaviti miša, ali ako što strgam onda ne mogu ništa, jer nemam nikoga koga znam da bi mi mogao zalemit novi dio gore (jer sam neznam i nemam aparaturu) a nosit u servis, neznam koliko bi mi to naplatili, pa si nekako gruntam da bolje onda uzmem novi miš na koji ću imati garanciju...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 11:47 (matija656).
11 godina
neaktivan
Uzmi Naos 7000, nesto je laksi i ima daleko bolji senzor od MS3 R2.
15 godina
neaktivan

Meni prestale raditi bočne tipke na Logitech G9X . Garancija mi istekla. Jeli možda neko pokušavao sam popravljati odnosno da li se isplati zezati s time ? 

sake08
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Raykip kaže...
Uzmi Naos 7000, nesto je laksi i ima daleko bolji senzor od MS3 R2.

ako bi bio dostupan negdje kod nas onda bi čak i razmotrio tu opciju

ovako zbog dobavljivosti, func mi se čini kao sigurnija opcija, jer vidim da ga ima u dosta trgovina, znači gotovo sigurna kupnja

a i za casual play i ne kompetitivno igranje, mislim da bi trebao biti sasvim dovoljan

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 12:46 (matija656).
17 godina

A Logitech G502? Što s Roccat Kone XTD? SteelSeries Rival 100?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

A Logitech G502? Što s Roccat Kone XTD? SteelSeries Rival 100?

htio bi miša koji oblikom sličan ikariu, tj da ima potporu za mali prst i prst do, jer sam naviknuo na to 

a i cijena kojih si predložio, to mi je van gabarita, oko 400 kn više manje bi imao na raspolaganju... 

u tu cijenu mi taman ulaze func i mionix ...

17 godina

A ovaj novi Roccat što ima te sastrane za prste?

11 godina
neaktivan
Savu?
10 godina

Za Roccat Kone Pure na recenzijama pišu da je premalen.

Ima li ga tko, kako stoji u ruci?

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...
191x7 kaže...

Popravljao sam Genius Maurus i nikako nisam mogao vratiti tu foliju "u kućište". Nakon 9 pokušaja folija je puknula. :-D

Uvijek me zanimalo dal ima negdje za naručiti switcheve (dobre kvalitete) za neku sitnu lovu.. naravno, ak ima malo različitih dimenzija... ak svaki miš ima drugačije, onda ništ...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
neaktivan
@pqweasdyxc
Imam 20 cm od vrha srednjeg prsta do dna dlana i bez problema ga koristim (fingertip ili claw grip kako kada mi dode).
15 godina
191x7 kaže...

A ovaj novi Roccat što ima te sastrane za prste?

ako misliš na roccat nyth, a pretpostavljam da da

ne treba mi mmo miš, iako vidim da je ovaj modabilan, ali otom potom, a sa druge strane 900 kn za miš, ne planiram gotovo nikad dati

15 godina
pqweasdyxc kaže...

Za Roccat Kone Pure na recenzijama pišu da je premalen.

Ima li ga tko, kako stoji u ruci?

Meni je to jedina mana. Sad sam se već navikao, ali da je malo veći bilo bi bolje.

Pozz.

11 godina
neaktivan

Mislim da misli na Savu, koji dode ~400 kn.

@pqweasdyxc
Ako mislis da ce ti kpm bit premali, a svida ti se taj oblik, pogledaj Kone XTD optical.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 15:11 (Raykip).
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
Korny1603987 kaže...
191x7 kaže...

Uvijek me zanimalo dal ima negdje za naručiti switcheve (dobre kvalitete) za neku sitnu lovu.. naravno, ak ima malo različitih dimenzija... ak svaki miš ima drugačije, onda ništ...

Imaš na eBay, a večina ionako koristi Omron switcheve tako da i nije muka zamijeniti.

11 godina
neaktivan

Posto je tema  "Savjetnik za odabir odgovarajuceg gamerskog misa", savet je sledeci:

LOGITECH - kratko i jasno!

Koji?

Izaberite sami iz zaista siroke palete koju nudi ovaj proizvodjac. Ima razlicitih miseva, po razlicitim cenama, rekao bih da svako moze naci nesto prema svom ukusu i novcaniku.

O kvalitetu mislim da je izlisno govoriti......Logitech je u svojoj bransi ono sto je Mercedes medju automobilima.

Ovo je, dakako, moje subjektivno misljenje zasnovano na 12-ogodisnjem iskustvu sa Logitech-ovim proizvodima.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Srle22 kaže...

Posto je tema  "Savjetnik za odabir odgovarajuceg gamerskog misa", savet je sledeci:

Koji?

Izaberite sami iz zaista siroke palete koju nudi ovaj proizvodjac. Ima razlicitih miseva, po razlicitim cenama, rekao bih da svako moze naci nesto prema svom ukusu i novcaniku.

O kvalitetu mislim da je izlisno govoriti......Logitech je u svojoj bransi ono sto je Mercedes medju automobilima.

Ovo je, dakako, moje subjektivno misljenje zasnovano na 12-ogodisnjem iskustvu sa Logitech-ovim proizvodima.

Nit je Mercedes kaj je vise bil, nit pa je Logitech....

11 godina
neaktivan
kicmabrajker kaže...
Srle22 kaže...

Koji?

Nit je Mercedes kaj je vise bil, nit pa je Logitech....

Tacno. Niko vise ne proizvodi taj kvalitet kao pre 15-20 godina, jer tehnologija (a narocito elektronika) tako brzo napreduje da nikome ne treba ni mobitel ni racunar ni automobil koji bi im trajao 10 godina, jer ce mnogo pre toga zastariti i postati neupotrebljiv. To se generalno odnosi na sve proizvodjace.

Ali medjusobni odnos pojedinih proizvodjaca po pitanju kvaliteta je ostao isti. Dakle i Mercedes i Logitech su i dalje isto sto su bili u odnosu na konkurenciju. Dakle, VRH.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice