Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.555.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Pozdrav ekipa.

DA 3.5G mi je nakon skoro 4 godine izdahno (otišao je lijevi klik), inače bih jednostavno uzeo chromu, ali ljudi se dosta žale na kvalitetu tako da razmišljam o nekoj drugoj opciji.

Molio bih savjet za miša do max 600 kn, ali što jeftinije to bolje.

Imam veliku ruku, hibridni grip, igram na 1080p i 800 dpi-a, često dižem miš sa površine, ruke mi se dosta znoje.

Ono što tražim:

1. obavezno optički

2. težine otprilike kao DA  (što lakši)

3. oblik otprilike kao DA, točnije da ima visoka leđa (DA mi savršeno pristaje u ruku)

4. obavezno da ima kabel, ali da kabel nije krut

5. broj gumba nije presudan, 2 sa strane mi je dovoljno

Zapeo mi je za oko CA Alcor ali mi se ne sviđa što je LOD visok, a neda mi se lijepiti traku ispod, također po forumima ekipa nije oduševljena senzorom. Func MS2 i MS3 mi djeluju kao dobre opcije, ali muči me što za MS2 kažu da je kabel dosta krut (to mi je išlo na živce na RAT 7-ici), a MS3 je teži i navodno ga je problem dizati zbog oblika desne strane miša.

Kone XTD optical i Pure army su također kandidati, ali army verzija mi djeluje premala za moju ruku.

Ako netko ima iskustva sa navedenim miševima, ili mu pada na pamet neki drugi svaki savjet je dobrodošao.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za "hibridni" grip Kone Pure Military Optical bi trebao biti super.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Vash kaže...

Ja imam istu veliku šaku i hibridni grip. Sad, odmah bi ti preporučio G502, kao i svakome tko traži savršeni senzor u svakom pogledu i drži miša na taj način (i kabel mu je skroz mekani). No on je nešto više "SF" od DA na kojeg si navikao te malo skuplji generalno gledajući pa ako želiš što sličniji oblik možda ipak SteelSeries Rival koji je oblikom dosta blizu onoga što tražiš, ima dobar optički senzor i nije jako skup (cca 325kn): INFO

Rivala često i preporučaju kao sličnu alternativu Deathadderu no tebi će imati jednu manu - tvrdi kabao. Bilo bi super da možeš probati u živo XTD optical, Rivala i G502 pa vidiš da li ti kabao kod Rivala odgovara i kakav ti je oblik ili ti možda ipak drugi odgovara.

EDIT: Iako je preporuka kolege 191x7 jako dobra kao alternativa za DA, miš je nešto kraći, a ti imaš veliku šaku tako da ga nikako ne uzimaj ako ne probaš.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 12:02 (Lovac).
11 godina
neaktivan
Vash kaže...

Pozdrav ekipa.

DA 3.5G mi je nakon skoro 4 godine izdahno (otišao je lijevi klik), inače bih jednostavno uzeo chromu, ali ljudi se dosta žale na kvalitetu tako da razmišljam o nekoj drugoj opciji.

Molio bih savjet za miša do max 600 kn, ali što jeftinije to bolje.

Imam veliku ruku, hibridni grip, igram na 1080p i 800 dpi-a, često dižem miš sa površine, ruke mi se dosta znoje.

Ovim redosljedom bih ja uzimao:

1. Zowie EC1-A
2. DeathAdder Chroma - kvaliteta je sasvim solidna, kao i kod svakog drugog misa...

3. Logitech G502

4. SteelSeries Rival

15 godina
neaktivan

Tnx na savjetima.

Rival mi je preuzak naprijed, Kone XTD optical sam vidio cijenu i odmah ga prekrižio :D.

Ma razmišljao sam i o 502, ali muče me dvije stvari, laser zbog akceleracije i bočni gumbi. Svi na recenzijama govore da je lako slučajno stisnuti bočne gumbe, a ja stalno podižem miša tako da mislim da bih ih stalno stiskao.

Kone military mi je najizgledniji kandidat, ali da, muči me veličina. Možda bi mi negdje dali da ga probam u ruku pa da vidim.

Da li netko ima Func MS2 pa da ima iskustva iz prve ruke?

Tnx svima na savjetima.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Za "hibridni" grip Kone Pure Military Optical bi trebao biti super.

Ne znam baš. To je u suštini palm grip miš za manju ruku (jedan od rijetkih).

Vash kaže...

Kone military mi je najizgledniji kandidat, ali da, muči me veličina. Možda bi mi negdje dali da ga probam u ruku pa da vidim.

Ako ti je DA bio dobar veličinom, ovaj će ti definitivno bit premali.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
17 godina

G502 nije laserski.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Čovječe stvarno, kako sam tako zabrijo krivo.

Tnx. 

Lega Lovac, kakvo je tvoje iskustvo sa bočnim gumbima?

Pardon što gnjavim, ali da li netko ima iskustva sa G402?

PS. ne koristim scroll wheel kod igara tako da mi to nije nikakav negativni faktor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 15:25 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemam problema s bočnim gumbima; palac mi je na gumenom gripu ispod 2 bočne tipke, a iza "snipe" gumba. No opet ja igram dosta specifično i na 1800-2500dpi-a tako da ni ne dižem miš toliko često.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
metallic kaže...

Nema beda kolega.

Ako imas volje, javi se u temu, nakon kupnje i napisi par dojmova. 

To svi volimo. :)

Pala je odluka, uzimam SS sensei raw rubberized kroz par dana samo da mi kapne plaća pa postam dojmove :)

Koristite blage riječi i jake argumente
10 godina
neaktivan

pozdrav... može li neki info za miš Logitech Anywhere MX 2, gdje se može naći najjeftinije i dali je to dobar izbor za malo gaminga i tak to? vidim da se svugdje spominje taj naziv po trgovinama, no raspon cijena je od 400-700kn pa me zanima kako da znam da je to taj model? Modeli su različiti no naziv je potpuno isti pa me buni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Imam problem sa mišem, jedna od dvije tipke na palcu (ona za back), je poćela puno teže se pritiskati.. ko da nešto blokira, dok druga (ona za forward) ide potpuno lagano.. tipku za back stvarno mnogo koristim (3 spella u wowu, item slot u doti 2, relaod kad pucačine igram)

Što učiniti? Reklamirati miš?

Tipka se može aktivirati ali treba stisnuti puno jače (od oka nekih 10 puta jače)..

Probao sam ispuhati i alkoholom i štapićem za uši očistiti miš ali ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 13:59 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ipak sam se odlučio za Razer Abyssus 2014 nakon malo istraživanja po netu a i bio je odmah dostupan u Linksu...

I prije sam imao Razerov miš tako da više manje sam dobio sve što sam očekivao, ugodno leži u ruci, težina je ok, kabel je bio malo savijen od namota pa je zapinjao za stražnju stranu stola, ali sada se prilagodio i miš doslovno klizi. Kvaliteta izrade je jako dobra, posebno mi se sviđa scrool kotačić.

Ako bi morao naći zamjerku onda je to postojanje "samo" tri tipke u odnosu na moj stari Diamondback 3G koji je imao 7 tipki ako se ne varam, pa sam mogao podešavati sensitivity u letu, ali preživjet ću bez toga. Hvala na preporukama, jako sam zadovoljan, također da naglasim kako je Razerov softver solidan kao i uvijek.

Koristite blage riječi i jake argumente
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 13:48 (Dodinho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

može preporuka gaming miša za cca 400 kn, primarno za MOBA igre, WoT i druge ne-FPS igre? Koristim palm grip, broj dodatnih tipki na mišu nebitan.

Ako je ikako moguće, da je oblikovan za dešnjake. Unaprijed hvala. :)

~ Carpe Noctem ~
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 11:17 (Spectre).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok bok , 
evo krepava mi logitech g500 , ljevi klik steka i tako , pa moze preporuka do kojih 350 kn nesto slicno ? igram ugl lol .

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav , evo planiram kupiti neki miš do 200kn pa gdje da se raspitam ako ne vamo , ruka mi nije velika igram ugl LOL ali i da je za svakodnevnu uporabu , znam da nemogu ocekivati nesto savrseno za ovu cijenu ali eto nesto pristojno :D uglavnom uzimam u linksa(split) oni su mi preporucili gamdias ourea i gamdias demeter

EDIT: takoder su mi preporucili steelseries kinzu v3 i sharkoon fireglider opticki crveno crni 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 9:46 (MaciStyle).

0 0 hvala 0
13 godina

Ne nasjedaj na njihove savjete za kinesku kicastu periferiju.

Najbolji izbor za malu/normalnu ruku do 200kn po meni je LOGI G100s.

Ako ides iz linksa, protegni se do 250 za SS kinzu.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
10 godina

Evo odlucia sam uzet Sharkoon fireglider opticki u linksa pa ako mi moze ko rec nesto o njemu i takoder je spominjala dvi vrste nekih boja ali ajde te pomozite opcenito o misu molim vas

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:04 (MaciStyle).

0 0 hvala 0
16 godina

Mozete li preporuciti neki bezicno/zicni mis do stotinjak eura koji nema angle snapping i akceleraciju, po mogucnosti da radi na svim povrsinama (ukljucujuci staklo).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Lovac82, prouči ovog, bar dio kriterija zadovoljava. Zasad 50% navedenih, a ostalo nisam siguran.

link: http://www.links.hr/artikl-101.506.392

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 11:40 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, kupujem mis i zanima me kakav je genius gila, dali je doba i dali ima kakvih problema

0 0 hvala 0
14 godina

Jel ima možda netko Func MS-2?

Kupujem novi miš i čini mi se kao najbolji izbor do 300kn.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Miš kupljen,

super mi odgovara, tu je negdje za ruku srednje veličine,

robusno je napravljen tak da mislim da bi trebao potrajati.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada se tu vec raspravljalo o misevima do 600 kuna, sto mislite o Corsair M65 ili Corsair Sabre misevima? Kako citam forume, ljudi preferiraju G502 iznad njih, ali sam nekako sucker na estetiku i moram priznati da mi Corsair M65, pogotovo bijeli, izgleda odlicno sa RGB osvjetljenjem.

Ako netko ima iskustva s njima, molio bi da napise koju rijec. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 12:13 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako neigras fpsve uzmi onaj koji je ljepsi.

17 godina
leoncropro kaže...

Ako neigras fpsve uzmi onaj koji je ljepsi.

...ergonomičniji.

Senzor ti je bitan ako igraš puno FPS-ova. Ako ti nije presudno rasturiti CS:GO i sl. prvo gledaj koji ti bolje sjedi u šaci. Za početak asimetrični, ergonomski miševi će ti vjerojatno odgovarati više nego simetrični. No svakako probaj M65 i G502 kako ti koji "stoji". To je najbitnije kod miša, onda slijedi kvaliteta izrade, senzor i tek na kraju izgled. Jer izgled uzmeš "zdravo za gotovo" nakon mjesec dana i to je samo miš. Onda počneš primječivati dal si se zahebo s oblikom i svim ostalim.

13 godina
neaktivan

To ovisi od covjeka do covjeka jer meni pašu svi oblici miševa.

15 godina
neaktivan
molim preporuku nekog miša.. do sad sam koristio prijateljev logitech g700, i to kako leži u ruci mi se sviđa, ali mi je preskup, pa tražim nešto drugo, jeftinije. usredotočeno na fps gaming :) i koristim hibridni grip
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Func MS-3 (donekle i MS-2) ti ima oblik sličan Logijima od pred par godina. Vidi samo kako si s "kanalima" za prste s desne strane jer nisam siguran da je miš najbolji za FPS, više "all-round" gaming.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice