Moj kolega je vratio 2 te zalmanove u mjesec dana jer su se kvarile vrlo brzo.
Radije uzmi Steelseries 6gv2 ako ciljas na te jeftinije mehanicke.
Moj kolega je vratio 2 te zalmanove u mjesec dana jer su se kvarile vrlo brzo.
Radije uzmi Steelseries 6gv2 ako ciljas na te jeftinije mehanicke.
Hvala na info. Kod kolege sam probao tipkat na mehaničkoj, koji je to užitak naspram mog šita od geniusa za 50 kn...
Hvala na preporuci :)
Pa od zalmana ima za 450 kn ZM-K 500 sa Red mx cherry, zašto je onda nemoguće tražit nekaj takvog? Meni se ova ne sviđa zato kaj nema numpad.. al ok...
I nisam naveo da mora bit nova, moze i rabljena, ebay anything.. samo da je ok...
Ja bih je isto uzeo radi tog sto nema numpad,a ustvari mi nije bitno je li meh. ili ne uzeo bi i obicnu.Ali posto trebam mijenjati tipk.ta bi se mogla uzet ta,jer sam planira potrosit toliko,pa zasto ne...
Pozz, evo i ja tražim tipkovnicu, išao sam svoju staru Logitech K300 čistit sa pjenom za čišćenje tipkovnica, i očistila je dobro :P
Uvjeti, poredano po važnosti->
Veliki (normalni)enter tj standardni T2 Layout(zamjenska ima mali enter, i jednostavno sam isčupa slovo Ž :P)
Da je u dojnjem lijevom kutu CTRL, a nedabogdragi FN ili Macro tipke, koje bi cak u neštasici moga podnit al FN ni lud ni pijan ni na...
Da ne jede slova pri brzom tipkanju(cuo sam da logitech k740 jede slova pri brzom tipkanju, to mi ne treba)
Hrvatski znakovi
Tiho(low profile su uglavnom tihe, ali nije must)
Backlight, al da se može isključit(vjerojatno svaka može, al ako ne može radije bez backlighta)
Restpad
http://www.cherry.de/cid/corded_keyboards_CHERRY_STREAM_30.htm
to je taj layout koji bi mi bio super, jos da ima osvjetljenje, ekstra
Korištenje:
Puno pisanja, malo igranja
Do nekih 500kn, ja mislin da je dovoljno, ako nije, mogu se rastegnit malo.
Ako neko ima prijedloga ili iskustva?
Mehaničke nikad nisam ni probao, i zainteresiran jesam, al ja mislim da za moj price range nema nista osim SteelSeries, čiji mi layout ne paše
Pozz, evo i ja tražim tipkovnicu, išao sam svoju staru Logitech K300 čistit sa pjenom za čišćenje tipkovnica, i očistila je dobro :P
Uvjeti, poredano po važnosti->
Veliki (normalni)enter tj standardni T2 Layout(zamjenska ima mali enter, i jednostavno sam isčupa slovo Ž :P)
Da je u dojnjem lijevom kutu CTRL, a nedabogdragi FN ili Macro tipke, koje bi cak u neštasici moga podnit al FN ni lud ni pijan ni na...
Da ne jede slova pri brzom tipkanju(cuo sam da logitech k740 jede slova pri brzom tipkanju, to mi ne treba)
Hrvatski znakovi
Tiho(low profile su uglavnom tihe, ali nije must)
Backlight, al da se može isključit(vjerojatno svaka može, al ako ne može radije bez backlighta)
Restpad
http://www.cherry.de/cid/corded_keyboards_CHERRY_STREAM_30.htm
to je taj layout koji bi mi bio super, jos da ima osvjetljenje, ekstra
Korištenje:
Puno pisanja, malo igranja
Do nekih 500kn, ja mislin da je dovoljno, ako nije, mogu se rastegnit malo.
Ako neko ima prijedloga ili iskustva?
Mehaničke nikad nisam ni probao, i zainteresiran jesam, al ja mislim da za moj price range nema nista osim SteelSeries, čiji mi layout ne paše
Ima jedna na njuškalu koja odgovara tvojim zahtjevima za 600 kn Cherry MX-Board 3.0 (mx brown switchevi) a ima i layout koji trazis.
Inače za te novce, teško ćeš naći bolje.
Zanima me vaše misljenje o Logitech G910. Trebao bi ju sada dobiti kao zakasnjelu bozicnicu od sefa, pa me samo zanima misljenje onih koji ju imaju i onih koji su je isprobali... Mogao bi i pitat neku drugu ali posto imam svu periferiju od G serije, nekako me najvise vuce na nju...
Hvala, LP
Na kraju sam kupio Cherry KC 1000, koja ce poslužiti zasad pa kad odvojim više novaca uzet ću neku kvalitetniju mehaničku, koja ispunjava sve moje uvjete (tipa Board 6.0)
ali hvala na savjetu i dobroj ponudi :)
Pozdrav, uzeo bih CM Storm Quickfire Rapid-i, ali koliko sam trazio ima ih samo u fenix-u.
Zna mozda netko gdje bi bilo za uzet za neku manju cifru ili ako netko ima neki drugi savjet kaj uzet u tom cjenovnom rangu. Glavni uvjet je da nije full size...
Zanima me vaše misljenje o Logitech G910. Trebao bi ju sada dobiti kao zakasnjelu bozicnicu od sefa, pa me samo zanima misljenje onih koji ju imaju i onih koji su je isprobali... Mogao bi i pitat neku drugu ali posto imam svu periferiju od G serije, nekako me najvise vuce na nju...
Hvala, LP
Sve 5 o tipkovnici. Treba vremena dok se ne navikneš tipkati, ali inače je super. Softwear je isto tako odlično urađen. Ja koristim ovaj "veći" wristpad, onaj uži mi nije odgovarao, volio bih da ipak ima jedan koji se stvarno proteže skroz ispod tipkovnice jednakom dubinom, a ne samo ispod WASD dijela gdje je najduži, pa se sužava prema desnoj strani. Ja ne žalim što sam ju uzeo.
Mene zanima tipkovnica sa osvjetljenjem tipaka da vidim tipkati u mraku, a ne mora biti mehanička.
Neki best buy na našem tržištu.
Mene zanima tipkovnica sa osvjetljenjem tipaka da vidim tipkati u mraku, a ne mora biti mehanička.
Najbolja kupnja je definitivno mehanika+osvjetljenje. XD
Evo membranskih:
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/150300047/
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/150300045/
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/gen-kb-gam-k5/
Kod prve, iako je najskuplja, mi se sviđaju povišene tipke (dobar hod), antighosting kao i 6-key rollower.
Pogledaj K800 ili Illuminated od logi-a. Vrhunske membranske.
Pogledaj K800 ili Illuminated od logi-a. Vrhunske membranske.
Iskreno, ne volim te tipkovnice kratkog hoda ala laptop tipkovnice.
Sviđa mi se primjerice CM Suppressor i predložena Speedlink PARTHICA.
Dakle membrane stare škole sa osvjetljenjem oznaka i hrvatskim sučeljem.
Addenum: Naručio sam CM suppressor jer ima ozbiljniji ton i bijelo svijetlo.
Dajte mi neku najjeftiniju meh. tipkovnicu sa svjetlom, da ima kod nas u Hrv. negdje za kupiti, za sada sam jedino nasao ovu:
https://www.links.hr/hr/tipkovnica-gamdias-hermes-lite-cherry-mx-mehanicka-gaming-eng-usb-101200215
Ja znam samo za ovu - Zalman ZM-K500 (420kn) - navodno, nije bas najkvalitetnija
Ja znam samo za ovu - Zalman ZM-K500 (420kn) - navodno, nije bas najkvalitetnija
Da ali nema backlight
Rabljena iz Njemačke. Cijena sa dostavom ~900kn. Nakon kratkog gledanja po našim shopovima vidio sam da je ponuda prilicno slaba i odlučio tražiti po EU shopovima. Najjeftinija cijena nove ide oko 1500-1600kn sa dostavom.
Ovu sam našao na Redditu, dogovorio se s čovjekom za 15 minuta i drugi dan je poslao.
Danas dosla nova igracka. Ducky mini YOTH :)
Daleko boljih tipkovnica ima za tu cijenu, ne vidim razlog zasto dati 200 eura za tu tipovnicu.. Dobro ti si kupio polovnu za 900kn, ali opet skupo...
Ali dobro to je izgleda fora kao i sa iPhonima, kupis zato sto je skupo pa mislis da valja...
Daleko boljih tipkovnica ima za tu cijenu, ne vidim razlog zasto dati 200 eura za tu tipovnicu.. Dobro ti si kupio polovnu za 900kn, ali opet skupo...
Ali dobro to je izgleda fora kao i sa iPhonima, kupis zato sto je skupo pa mislis da valja...
Kaj bi ti meni preporucio za tu cijenu? Htio sam 60% velicine sa blue/brown switchevima, metalno kuciste. Za LED mi je bilo svejedno, ak ima-ima, ak ne-ne. I Iphone kolko god bio skup, nikada nece biti kvalitetan...
Kaj bi ti meni preporucio za tu cijenu? Htio sam 60% velicine sa blue/brown switchevima, metalno kuciste. Za LED mi je bilo svejedno, ak ima-ima, ak ne-ne. I Iphone kolko god bio skup, nikada nece biti kvalitetan...
Kupio bi bilo koju tipkovnicu Tournament edition, cijene su im do $120, a ponuda biraj...
A ta je jedina tipkovnica koja je "najmanja" i zato mogu stavljati cijenu kakvu oni hoce...
Ali ne vidim razlog zasto dati 100$ vise za 5cm manju tipkovnicu, ali ok svatko ima pravo kupiti sto zeli :D
1. Naveo si tipkovnicu koja ne zadovoljava niti jedan moj kriterij koji sam naveo. Niti ima cherry switcheve, niti metalno kuciste
2. Ta tipkovnica nije jedina te velicine,a cijena ima svakakvih. Imas slicnih tipkovnica za ~60-70$ (magicforce 68)
Ista stvar je sa bilo kojom komponentom, zasto dat x kuna za npr. slusalice/monitor/itd., ako za x-n manje rade istu stvar?
Sad smo vec otisli u offtopic.
Tražim nešto slično samo wireless/bluetooth.
Nešto tipa :
(samo nisam fan touch tipki esc, f1 - f12)
(ova je favorit, cca 1000kn sa dostavom preko Massdropa, ali nabava traje dugo, i pozeljne kombinacije switcheva i boja se vrlo brzo razgrabe)
(ne mogu naci video za wireless verziju, ali ima ih na Massdropu)
Uglavnom, ako ima tko kakvu sugestiju, u obzir ulaze sve mehanicke koje su tenkeyless ili manje :)
Možda Filco Minila (Air)?
UK sa dostavom oko 1300kn prvo kaj sam našao.
Možda Filco Minila (Air)?
UK sa dostavom oko 1300kn prvo kaj sam našao.
Sviđa mi se, nasao sam jednu na amazon.de za 140 eura sto nije lose, pa cu malo pogledati reviewse po netu.
Meni je stigla tipkovnica CM STORM SUPPRESSOR. Ne možete vjerovati koliko mi se sviđa povratak na visoke dugmiće nakon 2-3 godine low profile mučenja.
Layout je u potpunosti normalan jugoslavenski pa nema problema sa enterom i lijevim shiftom. Prva tipkovnica sa backlitom koju sam imao prilike koristiti.
Dugmad ima malo tvrđi stisak i to mi odgovara za tipkanje... iako se zove Suppressor ne mogu reći da je nečujna. Dapače čuje se kako se kao normalna membranska tastatura.
Iako se ne radi o izravno predloženoj tipkovnici zahvaljujem moderatoru teme koji me odveo na pravi trag i olakšao mi pronalazak ove.
Inače te CM STORM periferije nisu loše. Već sam i prije posjedovao miša CM STORM Xornet koji mi je po obliku i veličinom najbolji miš svih vremena.
Stigla tipkovnica
Za sada sam zadovoljan, kvaliteta tipkovnice je jako dobra, switchevi su im custom TTC (kopija Cherry MX Red).
Tipkovnica ima i custom drivere za postavke macro tipki, boje tipkovnice, itd.
https://www.links.hr/hr/tipkovnica-gamdias-hermes-lite-cherry-mx-mehanicka-gaming-eng-usb-101200215