Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.598
|
čitano: 2.077.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
blowfish_cro kaže...

Hvala. Da nisam debil pa tu i tamo poslušam nekog, ne bih morao sve raditi dvaput. Jučer sam kupio ove Speedlink Xanthos (270 kn su, tipfeller je ona prva cijena) i cijelo popodne ih nisam mogao složit da rade normalno. Znači kabel se dijeli na zadnjih 20-30 centimetara na 3.5 mm, USB i dva činča. Za PC bi prema manualu trebao uštekati samo USB, ali to nije uopće radilo. A kad sam uštekao USB i 3.5 mm radile su samo slušalice, mikrofona nije uopće prepoznao. Na PS4 bi trebao spojiti činčeve u TV, a USB i 3.5 mm u konzolu. Mislim, razmak između njih je ni pola metra, tko drži konzolu tak blizu? I uostalom, da hoću uštekavati u TV, kupio bih bilo kakve slušalice. Daj mi običan 3.5 mm kojeg uštekam u gampead ili nemoj prodavati priču da su to PS4 slušalice. Nakon par reinstalla drivera, isprobavanja na različitim kompovima, konzoli, igranja postavkama i par sati dobrog živciranja - jutros sam vratio i ko ih jebe. 

Vidim da su ove Cloud raspoložive u Varaždinu u Linksu, mislim da ću danas otići po njih.

službeni video

mislim da jednostavije opcije nemaš (s obzirom da sve dobiješ u paketu)

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
11 godina
neaktivan
matija656 kaže...
blowfish_cro kaže...

Hvala. Da nisam debil pa tu i tamo poslušam nekog, ne bih morao sve raditi dvaput. Jučer sam kupio ove Speedlink Xanthos (270 kn su, tipfeller je ona prva cijena) i cijelo popodne ih nisam mogao složit da rade normalno. Znači kabel se dijeli na zadnjih 20-30 centimetara na 3.5 mm, USB i dva činča. Za PC bi prema manualu trebao uštekati samo USB, ali to nije uopće radilo. A kad sam uštekao USB i 3.5 mm radile su samo slušalice, mikrofona nije uopće prepoznao. Na PS4 bi trebao spojiti činčeve u TV, a USB i 3.5 mm u konzolu. Mislim, razmak između njih je ni pola metra, tko drži konzolu tak blizu? I uostalom, da hoću uštekavati u TV, kupio bih bilo kakve slušalice. Daj mi običan 3.5 mm kojeg uštekam u gampead ili nemoj prodavati priču da su to PS4 slušalice. Nakon par reinstalla drivera, isprobavanja na različitim kompovima, konzoli, igranja postavkama i par sati dobrog živciranja - jutros sam vratio i ko ih jebe. 

Vidim da su ove Cloud raspoložive u Varaždinu u Linksu, mislim da ću danas otići po njih.

službeni video

mislim da jednostavije opcije nemaš (s obzirom da sve dobiješ u paketu)

To je to!

Izgledaju brutalno u svakom slučaju. Budžet je malo problem, ali proteći ću se, ko ga jebe. 

Hvala na pomoći, javim dojmove 

11 godina
neaktivan

Konačno! Slušalice su tako brutalno dobre da mi je drago što one jučer nisu radile. Od kvalitete zvuka, mikrofona do komfora. Čim sam otvorio kutiju zaboravio sam na cijenu jer ovo je stvarno impresivno. Što je najveća finta, očekivao sam podijeljen izlaz, tj. zasebni konektor za mikrofon i sluške pa sam u trgovini otvorio kutiju da vidim dal dolazi adapter sa njima i nije ga bilo. Bilo mi je čudno s obzirom da na svim reviewima piše da dolazi u paketu pa sam kupio posebni za 25 kn, a doma sam tek skužio da je izlaz zapravo jedan 3.5 mm koji ide direktno u PS4, a u paketu dolazi obratni adapter, 1 na 2 koji služi za spajanje na PC. 

Prezadovoljan sam kupnjom, rade bez problema bez ikakve konfiguracije. Uštekao i voila. 

Jedina mana im je što nemaju potenciometar na kablu. To mi zapravo dosta znači, ali naviknut ću se.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/wl/t34.0-12/12825443_821331061329944_643999642_n.jpg?oh=bafb2c77aecca9a865fb364b2d3745e5&oe=56E20BF2

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 18:23 (blowfish_cro).
17 godina
blowfish_cro kaže...

Jedina mana im je što nemaju potenciometar na kablu. To mi zapravo dosta znači, ali naviknut ću se.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/wl/t34.0-12/12825443_821331061329944_643999642_n.jpg?oh=bafb2c77aecca9a865fb364b2d3745e5&oe=56E20BF2

Sta nisi dobio ovo sa slike:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
djigibao kaže...
blowfish_cro kaže...

Sta nisi dobio ovo sa slike:

Nisam, očito neka druga verzija ili ih po novom ovako rade/pakiraju. Evo što sam ja dobio:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/wl/t35.0-12/12528278_821374661325584_1008127623_o.jpg?oh=ae4e89c2a59f0b1b86445f7b61347a59&oe=56E32EB2

Znači iz slušalica ide jedan 3.5 mm koji ima dosta kratak kabel (što je odlično s obzirom na to da je namijenjeno za spojit u gamepad), nakon njega kabel koji služi kao adapter i račva se na dva izlaza za spajanje na PC, a služi i kao produžetak jer je dosta dug. 

15 godina
blowfish_cro kaže...

Nisam, očito neka druga verzija ili ih po novom ovako rade/pakiraju. Evo što sam ja dobio:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/wl/t35.0-12/12528278_821374661325584_1008127623_o.jpg?oh=ae4e89c2a59f0b1b86445f7b61347a59&oe=56E32EB2

Znači iz slušalica ide jedan 3.5 mm koji ima dosta kratak kabel (što je odlično s obzirom na to da je namijenjeno za spojit u gamepad), nakon njega kabel koji služi kao adapter i račva se na dva izlaza za spajanje na PC, a služi i kao produžetak jer je dosta dug. 

que ?

prvi put vidim da cloud 1 ima takav priključak, tj da ima jedan i onda se razdvaja sa dodatkom 0.o

možda su na novijim verzijama nešto mijenjali, tj kako su izbacili cloud 2, tako su isti kabel počeli stavljati na jedinicu, izuzev usb kartice

ali dobro, bitno da rade kako treba :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 20:25 (matija656).
17 godina

Mislim da ovo nisu Cloud 1 nego Cloud Core sto je valjda okrljaštena verzija, bez dodataka.

Cloud Core Cloud Core
Cloud 1 Cloud 1
Cloud 2 Cloud 2
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 20:33 (djigibao).
16 godina
djigibao kaže...

Mislim da ovo nisu Cloud 1 nego Cloud Core sto je valjda okrljaštena verzija, bez dodataka.

Da, da. Pa, momak je stavio fotku pakiranja od Core sluški.

11 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Ma da, naviknut ću se na neku normalnu glasnoću pa ću zaboravit taj potenciometar. Mislim da što se tiče kvalitete zvuka nema razlike. Ako i ima, ovo mi je svejedno odlična kvaliteta. 

A što se tiče priključka, ovo mi svejedno odgovara više nego ona druga varijamta 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Func HS-260, zaboravite na te sluške, katastrofa su građene, evo i drugi par mi se pokidao.  Isprva se čine super koliko su fleksibilne, i jesu, no na nekim kritičnim točkama se koristi iznutra jeftina i tanka plastika.

Oba para sam pazio ko zjenicu oka svoga, nisu pale ni jednom, rukovao sam uvijek s njima pažljivo, nisam ih ko divljak skidao, uvijek su na headphone stand-u stajale, nemaju izvana nikako oštećenje. 
Prvi par, pokidala se plastika ispod onog metalnog dijela na headbandu, tamo di su vijici baš ušarafljeni, vijici su otkinuli tu plastiku koja je jadna i mekana bila, mogao sam cijelu slušalicu izvući sa headband-a.
Drugi par, opet plastika, ovaj put unutar slušalice. Ima ta plastika koja je dio headband-a i na njoj je postavljena slušalica, ima vijak jedan i to ustvari daje fleksibilnost slušalici. Primjetih danas da jedna slušalica mi nešto previše visi, udaljena od headband-a, mlohava, izgleda kao da će otpast. nače se ne može ni blizu toliko maknuti. 
Kontaktirah Centro.hr, no sad im je već blam zajebavati ljude, ko da ih namjerno kidam. Upitao sam ih za zamjenu za HyperX cloud-ice koje sad koštaju i jeftinije nego func sluške kad sam ih kupio.

Ukratko,  ne kupujte.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 11:26 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

može preporuka za frenda , znači trebaju mu sluške za PS4 da su do nekih 300-tinjak kn.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!
U potrazi sam za dobrim slušalicama, malo ću zakomplicirati pitanje jer ne znam ni sam što želim, nadam se da ćete mi pomoći.
Ne razumijem se baš u te stvari, ugl. imam laptop koji ima samo jedan 3,5 mm utor, slušam puno glazbe, ali i igram cs:go. Trenutno koristim in-ear slušalice od mobitela s mikrofonom za pozive i tako komuniciram s ljudima na cs:go. S tim slušalicama nikako nisam zadovoljan, pogotovo kad slušam glazbu.

Iznos koji mogu izdvojiti za slušalice je 300, max. 400 kuna. Zanima me da li za tu cijenu postoje open back (otvorene) slušalice? Volio bi da imaju mikrofon, ali ne znam dal postoji nešto tako s mikrofonom i da li slušalice s mikrofonom imaju samo jedan jack (se to tako kaže?) ili mikrofon ima poseban (u tom slučaju nemam kamo štekati)? I bitno mi je da su udobne, idealno bi bilo over ear, ali sumnjam da postoje takve za te novce.

Molim vas ako netko ima volje da mi malo to sve pojasni i molim za preporuke za slušalice u tom cijenovnom rangu, otvorene, ali i zatvorene, s mikrofonom (ako ima) i bez. 
Idealno bi bilo otvorene s mikrofonom i jednim jackom za štekanje (ako postoji, možda pišem gluposti). Ako nema, mikrofon nije uvjet, za cs:go mogu i dalje ove od mobitela koristiti, bitnije mi je za glazbu.

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 16:54 (Filip339).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zalman HPS200... Naj bolje slušalice u tom cijenovnom rangu, bolje su i od starog headseta od 250kn. Udobne, bass je jako mocan, ali mikrofon definitivno naj bolja stvar, totalno čist i realan zvuk, ne zvucis ko kroz cijev kao na 80% headsetova, a najbolja stvar od svega je sto sam ih kupio nove za 85kn ! Teško ces nac ista bolje i za duplu cijenu.
Evo mic. na 5:04

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Filip339 kaže...

Pozdrav!
U potrazi sam za dobrim slušalicama, malo ću zakomplicirati pitanje jer ne znam ni sam što želim, nadam se da ćete mi pomoći.
Ne razumijem se baš u te stvari, ugl. imam laptop koji ima samo jedan 3,5 mm utor, slušam puno glazbe, ali i igram cs:go. Trenutno koristim in-ear slušalice od mobitela s mikrofonom za pozive i tako komuniciram s ljudima na cs:go. S tim slušalicama nikako nisam zadovoljan, pogotovo kad slušam glazbu.

Iznos koji mogu izdvojiti za slušalice je 300, max. 400 kuna. Zanima me da li za tu cijenu postoje open back (otvorene) slušalice? Volio bi da imaju mikrofon, ali ne znam dal postoji nešto tako s mikrofonom i da li slušalice s mikrofonom imaju samo jedan jack (se to tako kaže?) ili mikrofon ima poseban (u tom slučaju nemam kamo štekati)? I bitno mi je da su udobne, idealno bi bilo over ear, ali sumnjam da postoje takve za te novce.

Molim vas ako netko ima volje da mi malo to sve pojasni i molim za preporuke za slušalice u tom cijenovnom rangu, otvorene, ali i zatvorene, s mikrofonom (ako ima) i bez. 
Idealno bi bilo otvorene s mikrofonom i jednim jackom za štekanje (ako postoji, možda pišem gluposti). Ako nema, mikrofon nije uvjet, za cs:go mogu i dalje ove od mobitela koristiti, bitnije mi je za glazbu.

Hvala unaprijed!

Jedina preporuka koju ti ja mogu dati su HyperX Cloud (oko 450kn ali vrijede svake kn).

One su ti zatvorene, imaju mikrofon i spajaju se u PC s jednim jack-om.

Taj kabel je malo kratak (ne znam koliko) ali daju jos jedan duzi kabel na kojem se nalaze odvojeni jack za slusalice i mikrofon.

Slika

11 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima. Ove Kingston mi se čine zanimljive, to što je kabel kratak mi je +. Da li si ih isprobao, kakav je zvuk? Nije mi toliko bitno da bass rastura, već da je zvuk čist.

Molim još neke preporuke za open back slušalice ako postoje do 400 kuna, mikrofon nije uvjet.

0 0 hvala 0
17 godina
Zvuk i slusalice su ti best buy, imas milion recenzija po internetu u kojima ih samo hvale, a i dosta ekipe tu forumu ih ima i svi su zadovoljni.
11 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Filip339 kaže...

Pozdrav!

Hvala unaprijed!

Jedina preporuka koju ti ja mogu dati su HyperX Cloud CORE, JEBENI CLOUD CORE (nije da je razlika velika, ali svejedno :P) (oko 450kn ali vrijede svake kn).

One su ti zatvorene, imaju mikrofon i spajaju se u PC s jednim jack-om.

Taj kabel je malo kratak (ne znam koliko) ali daju jos jedan duzi kabel na kojem se nalaze odvojeni jack za slusalice i mikrofon.

Slika

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
12 godina
neaktivan
Filip339 kaže...

Hvala na odgovorima. Ove Kingston mi se čine zanimljive, to što je kabel kratak mi je +. Da li si ih isprobao, kakav je zvuk? Nije mi toliko bitno da bass rastura, već da je zvuk čist.

Molim još neke preporuke za open back slušalice ako postoje do 400 kuna, mikrofon nije uvjet.

Superlux HD681 Evo

11 godina
neaktivan

Za sada prvi izbor mi je Kingston HyperX Cloud Core.

Za Superlux HD681 Evo piše da su "semi-open", što to znači?

Da li je netko koristio neke od ovih: beyerdynamic ili audio technica ? To su jedine koje sam za sad pronašao otvorenog tipa. Što mislite jel bi s njima dobio bolji zvuk nego na Kingston HyperX Cloud core?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Filip339 kaže...

Da li je netko koristio neke od ovih: beyerdynamic ili audio technica ? To su jedine koje sam za sad pronašao otvorenog tipa. Što mislite jel bi s njima dobio bolji zvuk nego na Kingston HyperX Cloud core?

koje god se odlucis da uzmes razliku ces osjetit naspram prijasnjih :)
kazes da trazis otvoreni tip slusalica, valjda znas da su HyperX Cloud zatvorene?

SuperLux HD681 Evo mozes smatrat da su otvorene, nisu kao Grado otvorene ali to je to
kabel je odvojiv, dode od 1m i 3m, dobijes dodatne velur jastucice koji su dosta udobniji od pleather jastucica koji su vec na njima, lako se mjenjaju
imas crnu i bijelu verziju slusalica, najjeftinije su kod nas u Music shopu Combo u ZD-u 272 kn, nemoj da te cijena zavara bez problema se mogu po pitanju zvuka natjecat sa nekim 2-3 puta skupljim modelima slusalica

11 godina
neaktivan

Znam da su Kingston zatvorene, ali imaju mikrofon, jedan jack i po svim recenzijama jako dobar zvuk, zato su mi prvi izbor.
Superlux su isto na listi, naravno i cijenom su prihvatljivije.
Hvala na odgovorima i preporukama, molim još samo ako netko ima iskustva s navedenim beyerdynamic i audio technica da ih podijeli. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 19:22 (Filip339).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
irrelevant kaže...
Filip339 kaže...

kazes da trazis otvoreni tip slusalica, valjda znas da su HyperX Cloud zatvorene?

SuperLux HD681 Evo mozes smatrat da su otvorene, nisu kao Grado otvorene ali to je to
kabel je odvojiv, dode od 1m i 3m, dobijes dodatne velur jastucice koji su dosta udobniji od pleather jastucica koji su vec na njima, lako se mjenjaju
imas crnu i bijelu verziju slusalica, najjeftinije su kod nas u Music shopu Combo u ZD-u 272 kn, nemoj da te cijena zavara bez problema se mogu po pitanju zvuka natjecat sa nekim 2-3 puta skupljim modelima slusalica

Imam ih nekad od Božića, stvarno je gušt slušat glazbu i zvuk je kristalno čist, ali propuštaju zvuk previše, u istoj prostoriji imam tv i ako neko gleda tv i slušalice su na max taj koji gleda tv se žali da ne čuje tv od slušalica heh, da sam znao da toliko propuštaju zvuk dao bih još 200kn za HyperXCloud jer ih nisam kupio zbog toga što sam kratak sa novcem nego me zanimalo šta nude tako jeftine slušalice a svi ih hvale što na forumu što na youtube.

11 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
irrelevant kaže...
Filip339 kaže...

Imam ih nekad od Božića, stvarno je gušt slušat glazbu i zvuk je kristalno čist, ali propuštaju zvuk previše, u istoj prostoriji imam tv i ako neko gleda tv i slušalice su na max taj koji gleda tv se žali da ne čuje tv od slušalica heh, da sam znao da toliko propuštaju zvuk dao bih još 200kn za HyperXCloud jer ih nisam kupio zbog toga što sam kratak sa novcem nego me zanimalo šta nude tako jeftine slušalice a svi ih hvale što na forumu što na youtube.

Užasno me zanimaju open back slušalice, nisam ih nikad koristio, no nakon ovog, ako malo bolje razmislim, ista situacija bude i kod mene. u istoj sobi cura radi i uči za faks i gleda seriju...nebu to dobro hehe.
Mislim da ću ipak izdvojiti malo više i uzeti Kingston HyperX Cloud Core. S njima ću riješiti muziku i gaming, a neće se čuti u sobi. 
Puno hvala na savjetima, uskoro ću u shopping, jedva čekam :) 

17 godina

Ne znam za vas, ali moje Cloudice se čuju tj ljudi okolo čuju. Ono što je dobro je to što ja ne čujem te druge.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Superlux HD662 su zatvorene

0 0 hvala 0
15 godina

svaka zatvorena slušalica će propuštati jedan dio zvuka van, bez obzira koliko zatvorena ona bila

pojačaj malo bolje sluške i drugi kraj tebe će moći lako razazanat što radiš, pogotovo ako imaš na njima jastučiće od tkanine koja još više propušta nego kožni ili slični

a da ne govorimo o otvorenim sluškama i koliko one propuštaju zvuk van

da je slušalica neznam kako zatvorena, nemoguće je da se u potpunosti izolira zvuk koji dolazi iz njih, tj da ide samo u uho i da nema neki leak zvuka

meni osobno bolje odgovaraju zatvorene sluške, jer manje čujem zvukove van njih, bolja izolacija vanjskih zvukova, pogotovo dok igram pa želim što bolju atmosferu, a i da ostali oko mene ne čuju svaki drek koji mi se događa u slušalicama pa da im to smeta na neki način 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jel se isplati kupit od frenda corsair vengance 1400 stare 7 mj ali su kupljene preko amazona nove zapakirane s racunom..koristio ih je 2-3 mj...orginal su placene 60 eura...ak nekaj bude s njima mogu direkt kod corsaira na RMA...dobivam ih za 250kn..on je dobio nove corsair void

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 16:22 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Mislio sam uzeti G430 600kn, i sada citam da mikrofon nije nesto... a to mi je najvaznije, 600kn a mikrofon nije nesto wtf... dajte preporučite mi neke koji ima super mikrofon :/

11 godina
neaktivan

Ove Cloud Core imaju dosta dobar mic. I dalje je to headset kvaliteta, jer ni kod tog cijenovnog ranga još uvijek ne možeš očekivati top kvalitetu, ali uz par naknadnih edita imaju iznimno čist i kvalitetan zvuk. Poslušaj si na netu testove, a ako hoćeš mogu ti i ja snimiti kratki sample za par sati kad se vratim doma. 

17 godina
Kresimir4 kaže...

Mislio sam uzeti G430 600kn, i sada citam da mikrofon nije nesto... a to mi je najvaznije, 600kn a mikrofon nije nesto wtf... dajte preporučite mi neke koji ima super mikrofon :/

Ajme koliko je tom smeću cijena otišla gore. Za te novce kupuje se Kingston HyperX Cloud Core i nema zafrkancije.

Twitter: @191x7
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice