Savjetnik za izbor pc zvučnika
- poruka: 4.903
- |
- čitano: 1.403.822
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemojte protiv LOGIJA, nisu za svakog, ali brate imaju modela za razvaljivanje zida. :D
Naravno da su precjenjeni ali na akcijama su bomba za one koji mogu progledati kroz prste manama.

Što kažete na kombinaciju Asus Xonar AE i Mackie CR4?
Kakva je zvučna kartica? Ima li zamjetne razlike u odnosu na integriranu Realtekovu?
Uvaženi i korektni kolega, pa kakva je to "casual" usporedba?
Nemamo svi anđeoske uši, do sad sam upoznao hrpu ljudi kojima je LOGI super.
OK, sorry moja greska...Logi je odlican.
Moze neki primjer Logija do 900kn koji je po vama OK?
Zašto baš do 900kn, ja sam slušao samo z906, z2500 kod najboljih frendova iz ekipe.
Nadalje z523 koje ja imam(korektni ali najgori od spomenutih), onda z623 i z533 i z506 su mi svi okej...
Gle nije to HIFI level niti milozvučan performans, ali ih koristimo za žestoku glazbu i electro gdje se super snalaze.
Dodao bi još da su svi spojeni u odgovarajučem okružju PC desk ili dobar 5.1. razmještaj, za razliku od loših montaža.
Našao dobar članak o DI boxevima, koga zanima kada upotrijebiti aktivni, a kada pasivni DI box itd: https://www.musiciansfriend.com/thehub/how-to-choose-the-right-direct-box
Onaj Behringer DI20 je aktivni, a DI600P pasivni.. U muzikeru je npr. DI600P svega 150kn: https://www.muziker.hr/behringer-di600p
UMC22 košta 300 kn, mislim da je to bolje rješenje od Di boxa.
Zašto baš do 900kn, ja sam slušao samo z906, z2500 kod najboljih frendova iz ekipe.
Nadalje z523 koje ja imam(korektni ali najgori od spomenutih), onda z623 i z533 i z506 su mi svi okej...
Gle nije to HIFI level niti milozvučan performans, ali ih koristimo za žestoku glazbu i electro gdje se super snalaze.
Dodao bi još da su svi spojeni u odgovarajučem okružju PC desk ili dobar 5.1. razmještaj, za razliku od loših montaža.
Zašto do 900kn?
Ako se zna na šta se odnosila moja poruka (a to je bilo vezano za pitanje kakvi su Mackie zvučnici, koji koštaju 900kn) pa sam ja napisao da su za tu cijenu OK i vjerojatno bolji nego što možeš dobiti kod npr. Logitech.
Pa sam zato i napisao pitanje da mi napišete koji su to dobri Logi zvučnici za tu cijenu i da li bi oni bili bolji od tih Mackie monitor zvucnika?... Znaci misli se na stereo zvuk (2.0)

Zašto do 900kn?
Ako se zna na šta se odnosila moja poruka (a to je bilo vezano za pitanje kakvi su Mackie zvučnici, koji koštaju 900kn) pa sam ja napisao da su za tu cijenu OK i vjerojatno bolji nego što možeš dobiti kod npr. Logitech.
Pa sam zato i napisao pitanje da mi napišete koji su to dobri Logi zvučnici za tu cijenu i da li bi oni bili bolji od tih Mackie monitor zvucnika?... Znaci misli se na stereo zvuk (2.0)
Osjećam da si se uvrijedio(pardon), možda kao i mi kad si napisao da LOGI ne valja(ne znam da li si mislio do 900 ili opčenito).
Gle, ja nisam odgovarao tebi ili liku oko tih "jadnih monitora", on ni sam ne zna što želi i što će s zvučnicima.
Ako fali mista na stolu, 2.1 uvik je bolje za prostor od 2.0, zar ne?
Osobno ne volim generaliziranje kao NE VALJAJU netko ili nešto kako si implicirao.
Odabrao bi za PC zvuk prije z623 nego taj mali MACKIE; dakle gaming i youtube shit.
Glazbu slušam u dnevnom boravku, slušaoni, ili na slušama(ako ima ukučana).
Moja izreka je isla da do 900kn (koliko ti Mackie kostaju) vjerojatno nema nista drugo pametnije, ne znam mozda sam u krivu zato ako netko ima neki bolji prijedlog neka napise.
Ne da mi se ulazit u neku nepotrebnu i dugacku raspravu koja se moze vrtit u krug do 2025god.
Isplati li se polovni oldskul subwoofer JBL control sub 10 na JBL LSR 305 monitore???
Ola!
Kad sam proucavao seriju svojih HIFi zvucnika, pisalo je za njihov SUB da su timbralno uskladjeni.
Slijedom toga, taj tvoj kombo, lako da ne bi bio, a mene je toga bilo nekako strah tada(veci novci).
Nek se javi kakav znalac i objasni nam ovo.

Narucen Muslady DI-2 Dual-Channel Passive DI-Box za spajanje JBL LSR 305 od kolege: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20191223132913&SearchText=Muslady+DI-2 pa javim dojmove kada stigne, ako nekog zanima..
Ovako ekipa, imam mogucnosti nabavke jednih od 4 sledecih zvucnika:
- Edifier E25HD
- Edifier E30
- Edifier R1850DB
- Edifier R2000DB
Daleko cijenim sto kompaktibniji i ljepsi dizajn, zamolio bih sve na brzaka da glasaju i imaju u vidu da ukoliko nije ogromna razlika glasaju za kompaktnije varijante, jer mi je to prioritet.
Usput ukoliko neko ima neki od gore navedenih zvucnika neka iznese svoje misljenje molim, hvala.
Takodje ako neko zna bolje koji imaju provjereno dobar zvuk, bass ili su ih slusali, jedne od ovih 4 cu pazariti najvjerovatnije, moj izbor bio bi Edifier E25HD (za identicnu cijenu mogu dobiti R1850DB, ali me isto tako zanima kolika je razlika u zvuku, buduci da E25HD nisu mnogo manji od R1850DB, a cak su po snazi (74W vs 66W) nesto jaci + imaju passivne radijatore), takodje kako tu stoje Edifier E30? E30 imaju cak 90W RMS.
Jos sitnica nemam mogucnost probe, tako da moram izabrati na recenzijama misljenjima iskljucivo Edifier brend jer sam ga zavolio.
Hvala Svima.
3 | Edifier E25HD |
---|---|
0 | Edifier E30 |
0 | Edifier R1850DB |
2 | Edifier R2000DB |
Na ovom videu imas usporedbu Edifier R1850DB vs Edifier R2000DB ako ti sta moze pomoc pa si pogledaj...
...a tu imas Edifier R1850DB vs Edifier E25HD...
Eto povoljnih (snizenih) Logitech 2.1 Z625 ispod 1000kn, cine se dobri....
Imam 2.1 Creative I-TRIGUE 3400
sateliti su počeli šuškati i očigledno trebam nešto mijenjati.
Postoji li opcija da samo zamijenim satelite? A da Sub ostane od postojećeg sistema?
Ako da - što bi bilo optimalno?
Pozdrav, treba mi preporuka za neke aktivne zvučnike do nekih 2000kn, koristili bi se uglavnom za slušanje glazbe, trenutno koristim Logitech Z533 i mislim da je vrijeme za zamjenu. Može odmah i preporuka za neku eksternu zvučnu za 50ak eura. Unaprijed hvala, lp.
SONICGEAR SPACE 7 SILVER, 2.1
Bedasto mi je sad pisati recenziju jer su ih vratili sa 300 i neš kuna na 629,00 u H18, ali ako bude opet kakvih popusta svakako ubodite.
Uzeo sam si ih primarno radi štekanja u TV, ali skužio sam da su stvarno izvrsni i za glazbu.
Veliki plus i za metalno kućište satelita oko membrana koje mi ovaj put kćer neće terorizirati i masakrirati.
Povukao bi paralelu sa Z533, al možda bi čak dao malu prednost ovim SONICGEAROVIM - pogotovo dok je cijena bila 300 i neku kunu.
Pozdrav, treba mi preporuka za neke aktivne zvučnike do nekih 2000kn, koristili bi se uglavnom za slušanje glazbe, trenutno koristim Logitech Z533 i mislim da je vrijeme za zamjenu. Može odmah i preporuka za neku eksternu zvučnu za 50ak eura. Unaprijed hvala, lp.
...imas na prethodnoj stranici neke moje prijedloge do 2000kn pa vidi - KLIK
Ekterna zvucna za tako malo para nema puno smisla, minimum nekih 100€
Pozdrav,
gledam si nekakve zvucnike do 500kn, iako bi bilo ok i nesto jeftinije, procitao sam dosta tema po forumima i u dilemi sam izmedju:
Genius SP-HF1800A - Kazu svi da su BestBuy do 500kn, iako me brine sto je nekoliko ljudi reklo da su im krepali nakon isteka garancije
Genius SW-HF2.1 1700 II - Kostaju identicno kao i ovi gore, ali imaju woofer sto mi je ok, medjutim na internetu nema bas nikakvih informacija niti recenzija o njima, osim toga ovo Ver. II mi nije jasno, sto to tocno znaci, dali je Ver. II ikako poboljsanje naspram Ver. I, ili je to samo nova identicna serija, Genius SP-HF1250B II su mi se cinili ok dok nisam procitao da su odlicni za cca 170kn, a ne 380kn koliko kostaju, iako me i dalje zbunjuje Ver. II, dali su poboljsani ikako od Ver. I..
Genius SW-HF2.1 1205 - Nesto jeftiniji, ali bih i njih uzeo ako razlika nije nesto velika izmedju njih i ovih gore, navodno su BestBuy za tu cijenu na prvoj stranici ove teme
Imate li kakvih ekstra iskustava oko navedenih? Koji su mi najbolja kupnja...primarno mi je sto kvalitetnije slusanje glazbe..
Ukoliko hoćeš 2.0 sistem uzmi Genius SP-HF1800A, ili Genius SW-HF2.1 1700 IIukoliko je u pitanju 2.1 sistem, moj odabir Genius SP-HF1800A (splash, ergonomija).
Moje HF1800A nisu krepale a imam ih solidno vrijeme. Stalno rade.
Ipak sam se odlucio za 2.0 konfiguraciju..malo sam jos istrazivao i sada mi je izbor nekako izmedju:
Edifier R980T
Genius SP-HF1800A
Dali su Edifier stvarno znacajno bolji od ovih Geniusovih? Rekao bi covjek posto Geniusovi imaju 3 drivera umjesto 2, da ce frekfencije biti bolje rasporedjene i naglasenije...
U ovom low-endu stvarno nema kvalitetnih recenzija, a dosta ljudi kaze da su zapravo razocarani sa ovim Edifierima..
Ti Dayton B652 su ti pasivni zvucnici pa ces za njih trebat neko pojacalo, ovi ostali su aktivni tj. imaju pojacalo u sebi.
Razlika u cijeni je oko 150kn, Edifier je kvalitetnija firma i mislim da radi bolje zvucnike od Genius-a.
Pitanje je da li volis imat samo "glasan i zamuljan" zvuk ili "tanji" ali jasniji zvuk.
Najbolje bi bilo poslusati oba prije kupnja ako si u mogucnosti.
Imaj u vidu da su ti Genius dosta visoki pa pripazi ako ce ti stat na stol.
Moj glas (ovako naslijepo) bi isao za Edifier.
Procitaj/pogledaj si nekoliko recenzija/videa po netu (posebno komentare korisnika koji imaju doticne zvucnike) pa vidi ako ce te neki vise privuci
Ipak sam se odlucio za 2.0 konfiguraciju..malo sam jos istrazivao i sada mi je izbor nekako izmedju:
Edifier R980T
Genius SP-HF1800A
Dali su Edifier stvarno znacajno bolji od ovih Geniusovih? Rekao bi covjek posto Geniusovi imaju 3 drivera umjesto 2, da ce frekfencije biti bolje rasporedjene i naglasenije...
U ovom low-endu stvarno nema kvalitetnih recenzija, a dosta ljudi kaze da su zapravo razocarani sa ovim Edifierima..
Davno prije kupnje Edifier R1600T, razmatrao sam i na kraju kupio Genius zvučnike. Nemoj me držati za riječ, to je bilo prije više od 7-8 godina, ali mislim da je bio baš taj model, HF1800A.
Nakon što sam ih dobio, spojio uredno na onboard zvučnu, imao sam problem što ih nikako nisam mogao natjerati da zvuče imalo pristojnije od nekih tadašnjih pleb zvučnika za 50ak kuna.
Muku sam mučio dok ih nisam vratio i dobio povrat novca, odnosno odobrili mi zamjenu za Logitech Z323.
Long story short, back to Edifier, model R1600T (link) kad sam ih kupio i objeloznanio ovdje.
Eto, nakon 7 godina i dalje me vjerno služe, doduše nešto manje slušam na njima nego tih godina (u stanu sam, za razliku od tog vremena kad sam bio u kući), jer sad slušam više na slušalicama.
Ali gdje god selim, gdje god sam išao, vjerno me služe od prvog dana :) Kad sam ja kupovao svoje Edifier zvučnike, nigdje u hrvatskoj tad ih nisam mogao naći već su stigle od kolege iz Njemačke koji mi ih je pofurao.
Sve u svemu, moj glas ide za Edifier.