Nema na čemu. :D Vidio sam i ja da ih je Sony kupio i kasnije uništio. Ali bili u vlasništvu Sonyja ili ne, računaj da je Wega radila zvučnike od 1923., a Mission je nastao preko 50 godina kasnije, 1977. :) I računaj da su Wege nove bile 3000 DEM, 2.5 puta skuplje nego Missioni. Ne vjerujem da su zbog Sonyja radili toliko lošije zvučnike da bi kompenziralo tu razliku. :)
Pogledao sam već i specifikacije Missiona i potražio recenzije, ali nema baš puno informacija. I ja sam se pitao za taj raspon, možda ima nekih nepravilnosti ispod 70 Hz pa iskače iz +/-2 dB raspona, pojma nemam. Ali ako mu je stvarno -6 dB na 42 Hz, znači da vjerojatno ima onaj pad o kojem sam pričao od nekih 45-50. Moguće i da su napravljeni tako da ne ide prenisko zato što taj 20 cm driver mora reproducirati zvuk do 3000 Hz. Zato mi se više sviđa Wega, oni imaju lijepi "dome" mid-range driver tako da wooferi moraju svirati samo do 380 Hz, a vrlo lako moguće da su zbog tog drivera i dosta bolji u mid-rangeu. Također, Wege imaju 25 mm tweeter, Missioni samo 19 pa bi i prema tome Wege mogle bolje, tj. glasnije i uz manje distorzije svirati. Plus što su dosta veći. Naravno, nije to tako jednostavno, ali ako uzmemo u obzir višu cijenu novih, ja bih se kladio da jesu realno bolji. :D Inače, imaju moja dva prijatelja Missione, M31 ako se ne varam, tako da znam da Mission danas može napraviti zvučnik koji solidno svira, ali to je zvučnik 15 godina noviji, jeftiniji itd. tako da nam za tvoju priču to nažalost ništa ne znači.
Također, razlika je između dobrog, dubokog i puno basa. Ne ide nužno jedno s drugim i trećim :D
Vidio sam i ja što kažu ti likovi, ali slabo ti to znači kad nema reference. Netko može reći da mu zvučnik koji svira do 60 Hz ima super bas ako je prije toga imao PC zvučnike od 10 € koji su jedva svirali do 120. Isto netko tko je čuo samo takve PC zvučnike će reći da mu je zvučnik od 100 € odličan, ali ako ga usporedi s nekim od 1000 € reći će da ne valja :D Zato ti kažem da bi bilo najbolje da možeš poslušati i jedne i druge pa bi mogao koliko-toliko objektivno odlučiti.
Vidjeh i te Celestione, ali s obzirom na to da imaju samo 13 cm bass driver, sumnjam da bi zadovoljili tvoje želje za basom.
Sad sam shvatio da i Wege i Missione i Celestione prodaje isti čovjek. Onda ćeš tako i tako morati do Banja Luke ako ćeš kupovati hahaha, a usput prije možeš i do Artista da čuješ BX8. Usporediš sva četiri i neki od njih će valjda dovoljno dobro zvučati da kupiš :D
Lik prodaje i razna pojačala pa možda i to odmah riješiš, iako bih ja možda pojačalo novijeg datuma uzeo. Jbt, lik ima širu ponudu zvučnika i pojačala nego vaši dućani. Svašta...
edit: Evo ti i ovi za pogledati: http://www.olx.ba/artikal/13183616/quadral-zvucnici-popust-10/
Nikad čuo za firmu, ali su "Hergestellt in Deutschland" :D Vidim da danas rade zvučnike i od 10 hiljada eura, moguće da su dobri.
Da, lik ima dobru ponudu, ima još jedan s manje ponude ali su mu stvari još urednije..gotovo bez packe...kupio tuner kod njega i sve 5.
Ti quadral su bojani, tj. kutije...odmah mi sumnjivo.
Za Vegu je teže nać pojačalo, kod njega max pojačalo 130 w na 8ohm, onkyo za kućno kino.
Ne znam ni sam...tebi ne pašu missions :D a meni se sviđa što su bez packe :D Ja da odem do Banjaluke trebam preći 400km u oba smjera :D minimalno 50 e troška, skoro pa pojačalo :D
Da u BiH je sranje ponuda, zato većinu tehnike kupujem u HR