Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.421.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Mirko935 kaže...
Mako kaže...

Nema na čemu. :D Vidio sam i ja da ih je Sony kupio i kasnije uništio. Ali bili u vlasništvu Sonyja ili ne, računaj da je Wega radila zvučnike od 1923., a Mission je nastao preko 50 godina kasnije, 1977. :) I računaj da su Wege nove bile 3000 DEM, 2.5 puta skuplje nego Missioni. Ne vjerujem da su zbog Sonyja radili toliko lošije zvučnike da bi kompenziralo tu razliku. :)

Pogledao sam već i specifikacije Missiona i potražio recenzije, ali nema baš puno informacija. I ja sam se pitao za taj raspon, možda ima nekih nepravilnosti ispod 70 Hz pa iskače iz +/-2 dB raspona, pojma nemam. Ali ako mu je stvarno -6 dB na 42 Hz, znači da vjerojatno ima onaj pad o kojem sam pričao od nekih 45-50. Moguće i da su napravljeni tako da ne ide prenisko zato što taj 20 cm driver mora reproducirati zvuk do 3000 Hz. Zato mi se više sviđa Wega, oni imaju lijepi "dome" mid-range driver tako da wooferi moraju svirati samo do 380 Hz, a vrlo lako moguće da su zbog tog drivera i dosta bolji u mid-rangeu. Također, Wege imaju 25 mm tweeter, Missioni samo 19 pa bi i prema tome Wege mogle bolje, tj. glasnije i uz manje distorzije svirati. Plus što su dosta veći. Naravno, nije to tako jednostavno, ali ako uzmemo u obzir višu cijenu novih, ja bih se kladio da jesu realno bolji. :D Inače, imaju moja dva prijatelja Missione, M31 ako se ne varam, tako da znam da Mission danas može napraviti zvučnik koji solidno svira, ali to je zvučnik 15 godina noviji, jeftiniji itd. tako da nam za tvoju priču to nažalost ništa ne znači.

Također, razlika je između dobrog, dubokog i puno basa. Ne ide nužno jedno s drugim i trećim :D

Vidio sam i ja što kažu ti likovi, ali slabo ti to znači kad nema reference. Netko može reći da mu zvučnik koji svira do 60 Hz ima super bas ako je prije toga imao PC zvučnike od 10 € koji su jedva svirali do 120. Isto netko tko je čuo samo takve PC zvučnike će reći da mu je zvučnik od 100 € odličan, ali ako ga usporedi s nekim od 1000 € reći će da ne valja :D Zato ti kažem da bi bilo najbolje da možeš poslušati i jedne i druge pa bi mogao koliko-toliko objektivno odlučiti.

Vidjeh i te Celestione, ali s obzirom na to da imaju samo 13 cm bass driver, sumnjam da bi zadovoljili tvoje želje za basom.

Sad sam shvatio da i Wege i Missione i Celestione prodaje isti čovjek. Onda ćeš tako i tako morati do Banja Luke ako ćeš kupovati hahaha, a usput prije možeš i do Artista da čuješ BX8. Usporediš sva četiri i neki od njih će valjda dovoljno dobro zvučati da kupiš :D

Lik prodaje i razna pojačala pa možda i to odmah riješiš, iako bih ja možda pojačalo novijeg datuma uzeo. Jbt, lik ima širu ponudu zvučnika i pojačala nego vaši dućani. Svašta...

edit: Evo ti i ovi za pogledati: http://www.olx.ba/artikal/13183616/quadral-zvucnici-popust-10/

Nikad čuo za firmu, ali su "Hergestellt in Deutschland" :D Vidim da danas rade zvučnike i od 10 hiljada eura, moguće da su dobri.

Da, lik ima dobru ponudu, ima još jedan s manje ponude ali su mu stvari još urednije..gotovo bez packe...kupio tuner kod njega i sve 5.

Ti quadral su bojani, tj. kutije...odmah mi sumnjivo.

Za Vegu je teže nać pojačalo, kod njega max pojačalo 130 w na 8ohm, onkyo za kućno kino. 

Ne znam ni sam...tebi ne pašu missions :D a meni se sviđa što su bez packe :D Ja da odem do Banjaluke trebam preći 400km u oba smjera :D minimalno 50 e troška, skoro pa pojačalo :D

Da u BiH je sranje ponuda, zato većinu tehnike kupujem u HR

Mako
15 godina
neaktivan
Mako kaže...

Da, lik ima dobru ponudu, ima još jedan s manje ponude ali su mu stvari još urednije..gotovo bez packe...kupio tuner kod njega i sve 5.

Ti quadral su bojani, tj. kutije...odmah mi sumnjivo.

Za Vegu je teže nać pojačalo, kod njega max pojačalo 130 w na 8ohm, onkyo za kućno kino. 

Ne znam ni sam...tebi ne pašu missions :D a meni se sviđa što su bez packe :D Ja da odem do Banjaluke trebam preći 400km u oba smjera :D minimalno 50 e troška, skoro pa pojačalo :D

Da u BiH je sranje ponuda, zato većinu tehnike kupujem u HR

A majke ti, jesi baksuz, pa gdje živiš da ti je Banja Luka 400 km. :D Šta nema jeftinije neki autobus, vlak, šta ja znam? :D Nećeš ih valjda kupiti na neviđeno pa da ti ih poštom pošalje? Em je rabljeno, em su u pitanju zvučnici... Ne znam, ja bih rađe skupio još tih 50 € za put pa da budem siguran prije kupovine šta uzimam. Jbt, ja se žalim što je u Hrvatskoj neke stvari teže naći, ali ova ponuda u vašim dućanima je baš totalno u ku*cu.

Da se vratimo na zvučnike :) Ja mislio da su ti Quadral originalno bili u bijeloj :D Možda ih je netko pobojao samo jer je htio bijele zvučnike ili takva neka glupost hahaha I da im je otišao lak pa je zato, ako nisu oštećeni i nemaju nikakvu rupu i slično, šta te briga. Možda na račun toga možeš spustiti cijenu. :D

Ma kako nema pojačalo? :D Wege su 4 Ω nominalno, a ne 8. Na 4 Ω:

Yamaha V430, 110 W

Pioneer A-335, 72 W

Denon AVR-2801, 170 W (iako Denon službeno kao ne preporuča spajanje 4 Ω zvučnika na svoje AVR-ove, no navodi ovu brojku u uputstvima i na svom sajtu kažu ovo, pročitaj, korisno je znati i da ne moram ja ovdje pisati :D link)

Sony TA-F270, 80 W

Yamaha V440, 110 W

Denon PMA-380, 130 W, ovaj put službeno :D

Ima i ovaj malo noviji Onkyo HT-R518 (možda si na njega mislio?) za 240 KM, ako hoćeš imati HDMI, isto ne preporučuju ispod 8 ohma, ali u uputstvima navode 190 W na 4 ohma. To sve ludo. :D

Što se tiče snage, nije nužno da bude jednaka, u pravilu što više, to bolje, pogotovo ako voliš jako glasno (ili ćeš ih koristiti za tulume i slična sranja) da ne počne clippati jer tako možeš vrlo lako uništiti tweetere, ali kod nekog normalnog slušanja ti je dosta i 10 W :)

I nije da meni ne pašu Missioni, šta me briga, neću ih ja slušati :P Samo mislim da bi tebi ovi drugi mogli više možda pasati :)

17 godina
neaktivan
Ja sam ti skroz na jugu...pored granice sa Hr. Tako da mi je Banjaluka daleko. Vjerovatno cu ih kupiti ovako preko brze pošte. Ovaj pik je nesto kao njuskalo, samo malo sigurnije. Kad kupujem artikal kliknem na kupnju, po dobitku artikal isprobam i ostavljam dojam prodavacu...ako mu negativan svi buduci kupci mu to vide. Lik nema losih dojmova, jos sam slao i poruke ovim nekim sto su kupovali od njega i svi kazu da je roba ok. Naravno uvijek se moze varati ali opet posto ima dosta prodaja mislim da mu je roba pristojna.
Vega sam googlao i vidim da su bili high end...kod nje me muce dvije stvari...prva je ta sto su velikiiiii...a druga sto su uslikani ispred neke birtije...kontam da mozda nisu njegovi, posto svi drugi artikli su slikani ispred iste podloge. Ako su dugo lupali u kakvom bircu:(
Dalje...izbaci ti meni puno pojacala, ja samo gledao sta je on pisao u opisu linka...vidio vecina na 8ohm...samo za yamahu vidio da je 4ohm ali je izudarana.
Quadral je 100% sprejan, vidi se po naljepnici na pozadini. E sad mozda je sve ok sa zvucnikom...org su djelovi na njemu. Cak sam napisao mail quadral firmi da mi pisalje neke spec o njima. Odgovor od njih cekam.
Sad kad si mi pokazao ta pojacala morat cu ih googlati.
Izgledom quadral je vrh...ali ali...procitah negdje "ako ga nema na hifi forumima onda ni ne vrijedi"
Najprije sam mislio maudio nov...najvise me zanimalo ovo, ako je vintage zvucnik, recimo floorstanding star 20-30 godina, potpuno ispravan, zvucati bolje od malog bookshelf novog recimo maudia...sa tim sam poceo.
Htio bih pojacalo malo jace ili bar iste snage kao kutije..da se ne sekiram jel kutije pate ili ne...
Ako bar godinu proizvodnje quadrala saznam mozda njih i uzmem...lik spusti solidno ako uzimam pojacalo i zvucnike u paketu.
Mako
15 godina
neaktivan

Jesjes, shvatio sam da je nekakav oglasnik kao njuškalo :) Super da možeš ostaviti dojam i to, samo mi žao što ih ne možeš otići čuti prvo pa da onda odlučiš, jbg...

Pa dobro, nisu Wega toliko veći, jedino su nešto viši, ali to je dobro, moćnije izgledaju :D Meni se isto čini da su bili više prema nekom high-endu nego ostali o kojima pričamo, zato navijam za njih. :D Jedino me bode u oči što nisu simetrični hahaha nego su i na lijevom i desnom gornji driveri pomaknuti ulijevo.

Možda čovjek ima birtiju u sklopu kuće pa su zato tako slikani. Sumnjam da bi itko koristio takve zvučnike za birtiju, lakše je staviti neke manje zvučnike na zid. Bar tako uglavnom rade u birtijama, no svega ima... Najbolje da pitaš prodavača. Čak i da jesu svirali u birtiji, moguće da su samo lagano pozadinsku glazbu puštali 20 godina, a netko tko ih je imao samo doma je možda radio tulume svakih tjedan dana s glazbom pojačanom koliko ide. Znam ja ljude koji su imali zvučnike samo u kući pa su na svakom ubili tweeter više puta u par godina. :D

Par mišljenja koje sam našao, ne znam jesi li vidio:

"Der echte Wahnsinn! Leider kennt die heute kaum noch jemand.
Ich habe mir die WEGA 2000 damals nagelneu gekauft für 1.500 DM pro Stück und bin heute immer noch fasziniert, und staune noch immer, welch tiefen und harten Bass sie erzeugen. Die Höhen sind sowas von glasklar und deutlich.... leider muss ich mich verkleinern. Ich würde mich echt freuen, wenn jemand diese tollen Boxen zu würdigen weiß!"

Drugi, ovaj ih čak uspoređuje s nečim drugim:

"ich hab ein paar wega direct 2000 4 wege lautsprecher gekauft,hatte vorher die infinity renaissance 90,obwohl diese als highend lautsprecher gehandelt werden,konnten sie den wegas nicht das wasser reichen.
die wegas haben einen richtig knackigen bass,der schön vorhanden ist,ohne aufdringlich zu sein (nicht zuviel,nicht zuwenig) und einen luftigen,transparenten Klang."

Jbg, ja našao uputstva sa specifikacijama svih ovih pojačala, ali zaboravio linkati. Budeš i sam našao, među prvim linkovima na googleu su bili za sve. Svako pojačalo se može spojiti i na 4 i na 8 ohmske zvučnike, kao što Denon tamo kaže. Samo što su ovi manje impedancije "teži" za pogoniti. Imaš o tome hrpu tekstova po netu, ali mislim da se ne trebaš time puno zamarati osim ako uvijek slušaš pojačano do kraja. :D

Ovo što pitaš hoće li potpuno ispravan stariji zvučnik bolje zvučati od novog jeftinijeg, stvarno ne znam. To moraš pitati nekog tko nije tek rođen kad su se ovi zvučnici prodavali. :D Mislim da je u osnovi kvalitetan zvučnik tada i kvalitetan zvučnik danas više-manje ista stvar. Osim što se forsiraju sve manji zvučnici, glupi soundbarovi i slične gluposti. Prosječni prodani zvučnik danas je zapravo gori nego prije 10, 15 godina :D Tako da bih rekao da bi ovo starije moglo biti bolje, još ako voliš "vintage" kao što si ranije rekao... :)

Jesmo ga malo zakomplicirali s pričom ovdje... :D

17 godina
neaktivan

Upitam ga za Vegu i quadrale...sad još pojačalo da nađem, ovaj denon 380 na netu različiti podatci ...sad opet googlanje :D

Mako
15 godina
neaktivan

Excellent... :) Možda čak uspiješ kupiti u neko skorije vrijeme nakon što sam ti pretjerano zakomplicirao život :D

Samo googlaj, zdravo je to :D Koji te podaci muče?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 20:07 (Mirko935).
17 godina
neaktivan

Ma kupit ću jedne, ili Quadral ili Vegu...Za quadral me brine to što ne znam ni godinu proizvodnje i generalno manjak info. Vega opet ofucani.

Dalje trebam naći pojačalo kod njega da je bar min 100w na 4 ohm a ima samo jedno (yamaha 440) 100% deklarirano...Denon što si zaljepio je čudan, drugačije info na drugim straicama, samo na 1 sam našao dinamičku output 130 na 4 ohm. 

Ona yamaha 440 sva izudarana :D

A pogledat ću dalje :D

Mako
17 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Evo pola 5 u jutro je :D 

Proguglah valjda sva pojačala što lik ima...nema ništa na 4oh RMS 100W i +

Ovi koji imaju sve je Dinamičko na 4ohm...od 100 do 130w

Mislim da je najbliži ovaj http://www.olx.ba/artikal/22237949/pioneer-kucno-pojacalo/ ali i kod njega ima US model, EU model, other...

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ti se baš pravo primio googlanja do jutra hahaha

Koji Denon čudan? :D AVR-2801 ili PMA-380? Za 2801 imaš originalna uputstva na Denonovim stranicama ovdje: link

Ajmo mi natrag na brbljanje. :D U uputstvima piše:

"The protector circuit may be activated if the set is played for long periods of time at high volumes when speakers with an impedance lower than the specified impedance (for example speakers with an impedance of lower than 4 Ω) are connected. If the protector circuit is activated, the speaker output is cut off. Turn off the set’s power, wait for the set to cool down, improve the ventilation around the set, then turn the power back on."

Jasno meni da si oprezan, ali neće se ništa strašno dogoditi ako na njega okačiš 4 Ω zvučnike. U najgorem slučaju će se previše zagrijati i ući u "protect" mod, neće ništa eksplodirati, zapaliti se ili takva neka havarija. Isto kao što ti se PC ugasi ako mu temp. procesora pređe neku granicu. Pustiš ga da se ohladi, restartaš i nikom ništa. Onom liku šta sam rekao da je kurio tweetere još uvijek radi pojačalo iako je 500 puta bilo u protectu :D

Opet, impedancija nije konstantna u odnosu na frekvenciju, tako da ti ta nominalna vrijednost ne znači baš sve što bi čovjek očekivao. Evo dva primjera, prvi je službeno "rated" kao 8 Ω zvučnik, a drugi 4 Ω. Slike su iz ovog članka. Kao što vidiš, ovaj 8 Ω bi se realno isto mogao (trebao) zvati 4 Ω. Tako da osim ako imaš sva mjerenja za sve zvučnike koje gledaš, teško da možeš objektivno zaključiti tko laže. Zapravo, vjerojatno svi lažu da se bolje prodaju, pitanje je koliko i koliki je realni efekt toga.

8 Ω zvučnik 8 Ω zvučnik

4 Ω zvučnik 4 Ω zvučnik

Još malo o Denonu, ovo je moj AVR-2308, zanimljivo, ima skoro iste specifikacije pojačala kao AVR-2801 (23 i 28 su "jačina" modela, 01 i 08 su godišta, očito su u par godina malo ojačali modele). Prema mjerenjima ovdje, zapravo daje i više, 190 W na 2 kanala na 4 Ω. Gledam sad mjerenja impedancije Diamonda 10.7 (veći brat mojih 10.5) koji su po specifikacijama 6 Ω i vidim da imaju rupu do 3.15 ohma, ne mogu naći za svoje ali vjerojatno imaju nešto slično. :D Nikad mi nije ni palo na pamet da to istražim. :D Sad me baš zanima bih li ga mogao natjerati da ode u "protect", ali neće gad koliko god ja pojačao u granicama razuma. :D Možda bih mogao da isključim razum :D, ali nažalost imam susjede. :(

Mislim da su ove različite specifikacije za US, EU itd. modele uglavnom zbog drugačijih propisanih standarda mjerenja, ništa čime se trebaš opterećivati. Kao što vidiš, ništa od toga nije baš skroz jednostavno i jednoznačno.

Jbg, ti bi da je "vintage", ali novo i skroz neofucano, ne ide to tako :D

edit: A fora je i ovaj Pioneer koji si linkao, lijepo old school izgleda :) I siguran sam da bi ti bilo dosta i njegovih 100-120 W snage. Jedino što nema nikakav digitalni priključak, na ovaj AVR možeš priključiti optički kabel s kompjutera (na novijima možeš i HDMI) pa ti kvaliteta zvuka ne ovisi o zvučnoj nego ide digitalno do pojačala. Koliko je to značajno je opet upitno, ali čisto da znaš. I ne znam kako stojiš po pitanju surrounda, misliš li možda slagati nešto više od stereo sustava u doglednoj budućnosti? :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 12:53 (Mirko935).
17 godina
neaktivan
Taj denon izgleda dobro ali opet blesavo se osjecam da kupujem nesto i cekam kad cu u protect mode uci :)
E sad velis da kod tebe nije nijednom...sad onda tek ne znam koji kupit hahah...sto se tice ofucanosti..samo je ona yamaha izudarana...dobro...i wega kutije hahah...
Ovaj pioneer trosi 850w struje ...sigurno i grije ko grijalica...
Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo kaze lik da su wege zagovorene...ostaju quadrali o kojima nista ne znam...mogu biti i 40 god. stari :)
Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto, pa ti pričaj o wattima i ohmima umjesto da zoveš i kupuješ... :D

Sad sam preko olx.ba (ovaj oglas) naletio na player.rs, imaju dosta široku ponudu zvučnika: Klipsch, Wharfedale, KEF, Tannoy i još neke, piše da imaju i u BiH poslovnicu pa pretpostavljam da ponuda na sajtu vrijedi i kod vas. Krenem ti pisati da bi mogao i nešto novo možda uzeti npr. ovo za 270 EUR ako nećeš jesti jedno mjesec-dva dana da imaš za pojačalo, :D usporedim s našim cijenima i vidim da su upola niže pa sam shvatio, i pročitao, da su cijene po komadu, a ne po paru zvučnika. Jbg. Ali čak bi recimo ove ili ove mogao, ako smo još na floorstanderima, i ako te zanima i novo pa ne moraš razmišljati o tome šta je tko s njima radio i jesu li ispravni. A mogao bi i uzeti malo bolje bookshelfe pa poslije dodaš woofer? Šta misliš o tome? Ili što sad kupiš to ćeš imati 10 godina? Ne znam koji ti je plan :D

Na olx.ba sam našao i ove B&W DM 330i(ime k'o da je BMW :D) za 220, s početka 90-ih navodno. I ove JBL LX 2005 iz 2001. negdje, ali 500 KM za zvučnike ti je previše, pretpostavljam.

I da te pitam koji ti je budžet onda? 500 KM za sve? 600?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 17:56 (Mirko935).
15 godina
neaktivan

http://www.olx.ba/artikal/10948734/zvucnici-quadral-orkan-mk-ii/

Nisu li ovo isti ovi quadrali koje gledaš sad? Bit će da ih je ovaj obojao da se slažu s pojačalom i slikom haha

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Puno je to :D 

Za polovne 200 e pojačalo i zvučnici

Ili m-audio 250-260 e aktivni

Pa krenuo sam sa m-audio, onda počeo gledati ove floorstandere pa se izgubio :D

floorstandere najlakse staviti i amen, dok bookshelf treba ili na stol (na kojem je već gužva) ili praviti stalaže...

Sad gledam ove quadral, po dizajnu ne bih rekao da su starije od 90-ih ili bar kraja 80ih...po info na netu kao da su iz 1925. Izgorih od pustih ohm-a, kao može na 4 ali ako uključi sigurnosni ventil :D ovo ono, dinamiči, RMS, us model, EU model, IEC standard, pa sad vidim da ima i EIAJ valjda azijski neki hahaha pa ti kupi :D

Trebaju meni dat vlast, nema od demokracije nista, dogovorite 1 standard i amen, svi po njemu raditi :D

de mi objasni ovo 

Rated Output Power
7 ch
130 W at 8 ohms, 1kHz, 1 ch driven (IEC)
210 W (3 Ω , Front) (1 ch driven)
Dynamic Power
190 W (4 Ω , Front) (1 ch driven)
130 W (8 Ω , Front) (1 ch driven)

1 ch driven, jel to misle na 1 izlaz sa pojačala ili na 1 zvučnik? Nema smisla da je jedan zvučnik ali ničemu se više ne vjerujem :D
Inače ovo je  240 km onkyo 
ili ovaj  200 km  
Continuous power output  UK model (both channels 20hz/20khz) 4 ohm 95w
other destination models 4ohm 100w
DIN contin. power output (both channels) UK 120w
ili ovaj 180km 
tu su specifikacije
ili onkyo 170km
Kolega, jasno mi je ako ti je dodijalo :D
Mako
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:45 (Mako).
17 godina
neaktivan

hahah da da...vidim da se boja ogulila na onoj rupici za rešetke, pod istim kutom..to su ti 100% :D

Mako
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Ako netko ima volje i vremena (a trenutno posjeduje ili je cuo jedan od navedenih zvucnika uzivo) preporuciti mi koji od ova dva sustava kupiti.

Nisam nekakav audiofil ali volim pogledati dobar film dosta pojacan bez da mi bas zakrci kao do sada sto je bio slucaj na pokojnim zvucnicima starim 10 godina.

Stari su marke nekakve mx5 vavemaster 5.1 i jaki su bili 90 W ukupno ( bass  30w i zvucnici po 12 w svaki ). Svaki jaci bass trenutak u filmu i poceli bi krcati pojacani pa sam tuzno morao smanjivati bas u tim situacijama. 

Sad kad su otisli u vjecna lovista  dvoumim se  izmedu - genius sw-hf5.1 6000 i Logitech z906.

Prelistao sam ovu temu i shvatio da mi samo ova 2 sustava dolaze u obzir.

Trazim od sustava dobar i jak bas bez da pocne krcati u zestokim scenama pucanja i eksplozija u filmovima i da moze razdrmati kucu u pjesmama, imam dovoljno prostora za pravilno rasporedivanje 5.1 sustava i bit ce spojen na integriranu zvucnu na maticnoj ploci 
Asus M5A99X EVO.

Sad moje pitanje je isplati li se dati tih 1000+ kuna vise za Logitech z906 ili ce za moje potrebe i ovaj Genius w-hf5.1 6000 biti zadovoljavajuci. S obzirom da sam do sada imao k plus 5.1 sustav sigurno ce biti bilo koji od ova dva fenomenalan,

ali isplati li se zaista ovaj logitech i je li toliko bolji pored ovog geniusa uz toliku cjenovnu razliku? Max budget bi se mogao razvuci do tih Logitech z906 ako su vrijedni tih novaca naspram Geniusa.

Hvala unaprijed na trudu i preporukama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha, ti si krenuo od onih Heco+subwoofer što je bilo 520 KM kombinacija pa se ja držao toga otprilike :D Znači malo manje trebam gledati :D

Ma jok dodijalo, zabavno mi je, čak sam ponešto i novoga naučio :D

Za Quadral sam našao jedino Orkan X da se radio 1999-2001, sad jesu li ovi Orkan MKII malo stariji ili malo noviji, pojma nemam. Ovdje kaže da su 719 EUR po paru koštali. Ako su u eurima, znači da su oko 2000. bar morali biti. Negdje sam isto na ovom njemačkom forumu našao nekoga da 2006. piše da ima Orkan (ne MKII) zadnjih 10 godina. Ako je tako, moguće da je druga verzija Orkana kao MK2 bila par godina kasnije, oko 2000. Samo, jbg, ne znam kud spadaju ovi Orkan X, možda je to malo slabiji model, pitaj boga... :D

A ovo za snagu... 1 channel driven, znači, kad pogoniš jedan kanal. Koliko ja to shvaćam, a vjerujem da koliko-toliko shvaćam :D, stvar je u tome da pojačalo za sve kanale koristi isto napajanje, koje naravno ima svoja ograničenja kao i npr. napajanje na kompjuteru, tako da ako gledaš snagu kad pogoniš samo jedan kanal možeš dobiti više snage na izlazu tog kanala nego ako istovremeno pogoniš 2 kanala ili svih 5 ili 7, ovisi koliko ih ima. No kada gledaš stvarni materijal koji ćeš reproducirati, ne znam koliko postoji situacija u kojima će ti trebati svi na punoj snazi istovremeno. Za dva ima smisla za muziku, ali stražnji kanali u surroundu su samo za efekte i efektiće u filmovima, uglavnom nema tamo potrebe za jednakom snagom kao naprijed pa zato ni nema puno smisla mjeriti snagu istovremenog opterećenja svih kanala.

Onda ima i razlika na koliko % distorzije mjeriš, jeftina pojačala kao ove mini linije, kompjuterski zvučnici i to ako imaju specificiranu RMS snagu to je obično sa ogromnih 10 % THD-a. Receiveri i pojačala se obično mjere na 0.1, 0.05, 0.01 ili čak i manje. Tu isto ima razlike i ako mjere snagu s većim postotkom distorzije mogu dobiti veće brojke. Onda imaš i ove male meni neobjašnjive razlike između regija. Možda je, osim razlike u standardima, i zato što koristimo drugačiju struju, 120/220 V i 50/60 Hz pa je napajanje bolje prilagođeno za rad na nekima pa zato daje par W više, stvarno ne znam. Nažalost se ne razumijem dovoljno u elektrotehniku da ti odgovorim na sva pitanja, ne znam ni sva svoja odgovoriti.

Imaš u onom linku koji sam ti stavio za snagu svog receivera ispod tablice link na drugi članak vezano za mjerenje snage pojačala. Meni je trenutno na 30 stupnjeva pretežak za čitati, možda ti malo pomogne hahaha

Kažem ti, sve je to ludo, kao i s onim impedancijama. Ne treba ni gledati te specifikacije previše hahaha, samo se pogubiš u hrpi standarda, polu-standarda, laži i obmana :D

U US još uvijek ne koriste metrički sustav, a ti bi dogovarao globalne standarde za ove stvari... :D Ajde, za video smo se čak nekim čudom uspjeli dogovoriti i koliko-toliko odbaciti sve one NTSC i PAL gluposti i uvesti HD rezolucije i HDMI kao globalni standard.

Za ove Quadrale... Ja ne vjerujem da ima dvoje ljudi koji bi ih išli bojati, i još to napravili tako ofrlje tako da mora da su to isti :D

Nisi odgovorio... Šta misliš o ona dva para iz player.rs-a za 145 i 159 €? Malo bi morao uštediti na pojačalu, ali imao bi novo i nefarbano hahaha iako malo lošije možda... Tko će znati... I za njih bar lakše možeš naći info na netu :D Ili si za njih mislio "puno je to"? :D

Slažem se za floorstandere da je najjednostavnije staviti ih... Još i bolje izgledaju nego bookshelf zvučnici, bar meni.

17 godina
neaktivan

Oni novi su najjeftiniji 120 e komad, znači 250 e za najjeftniju varijantu + pojačalo =660 km cca još poštarina :D

Sad sam pitao onog lika sto si nasao da su njegovi bili...kaže ovako, on ih nije farbao nego nabavio povoljno iz Švicarske, malo ih zadržao kod sebe i preprodao...e sad on je u najbolje slučaju druga ruka bio :) ovaj moj prodavač može biti 3 ili 4 hahaha :D 

Još mi je rekao da su prozvodnja oko 1985,  ali mi ne djeluje siguran, još je rekao da su odlično zvučali.

Ovaj moj prodavač mi kaže da onkyo sa HDMI (kojeg prodaje za 240km) + quadrale da će mi dati za 380 km i njegova poštarina...inače poštarina je cca 20-30km.

Da krenuo sa sa hecho+akai+jbl woofer, ali kontam da to ipak ne bih...sad mi zapeli ovi floorstanderi :D 

Oni JBL od 500 km izgledaju moćno ali kupac mi nije baš ''bistar'', a prodavač onih BMW :D zvučnika ima negativnih dojmova tako da otpada :D

E sad vraćam se na pojačalo http://www.olx.ba/artikal/22396682/onkyo-receiver/

njega gledam čisto što Dinamički ima više W od ovih ostalih, hdmi i ostale kerifeke koji mu dižu cijenu mene ne zanimaju, dal da idem na njega ili ipak pionera, yamahu, jeftinijeg onkya ...

Još ću se raspitati za qudrale što se tiče boje...pošto sam jednom sprejao PC kućište, pa kad je to krenulo opadati hahaha...brine me da bijela boja opada sa rešetki :D, ipak nigdje nisu uslikane.

edit: ove smo zaboravili :D http://www.olx.ba/artikal/21371724/celestion-zvucnici/

Mako
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 20:39 (Mako).
17 godina
Sta je ovo privatni chat izmedju vas dvojice ili forum?
Mislim da je vrijeme (ustvari odavno vec) da se prebacite na privatne poruke.
Hvala
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
rtg 1989 kaže...

Jesi zainteresiran za polovno? Kad sam već u tome ovih dana :D Npr. Denon AVR-1908 + Sony 5.0 paket zvučnika, ako baš hoćeš surround. Ukupno 1900. Vjerojatno nisu najbolji zvučnici na svijetu, ali sigurno ni Logiji ni Genius nisu. :)

Mako kaže...

Budemo na pp dalje pričali da se raja ne ljuti. Ili u tvojoj temi, valjda tamo smijemo :D

djigibao kaže...
Sta je ovo privatni chat izmedju vas dvojice ili forum?
Mislim da je vrijeme (ustvari odavno vec) da se prebacite na privatne poruke.
Hvala

Ne treba da se ljutiš. Ispričavam se, čovjek je bio napravio svoju temu, ali s obzirom da mu nitko nije odgovarao sam ga uputio ovdje. Mislio sam da će mu možda još netko htjeti štogod prokomentirati i preporučiti.

17 godina
neaktivan

Isprike :D

Može na pm

Mako
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hmm pa mozda sam zainteresiran ako je to stvarno dobro, kvalitetno i bolje od ova dva navedena, nije da bas mora biti surround ali nekako za filmove i moj prostor mislim da bi bilo najbolje. Vec kad kupujem kupit sta valja jer opet iduci put kupujem kad rikne nesto.

Gledam recenzije ovih sony zvucnika i ekipa ih hvali, iako nekako novo s racunom i garancijom me vise privlaci.

15 godina
neaktivan

Poslah ti pm da se ne ljuti javnost. :)

13 godina
Zvučnici...
1. GENIUS SP-HF1800A stari 6 mjeseci za 300 kn.
2. Genius SP-HF800A novi 289 kn.
3. HAVIT SF-307 za 299 kn i besplatna dostava.

Trenutno nemam nikakve i jedino šta sam imao do sada su oni najjeftiniji od 50-100 kn. Buđet je takav do nekih 300 kn. Namjena za 1 film dnevno ili tv ponekad. Ako može preporuka da mi olakšate.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mariclius kaže...
Zvučnici...
1. GENIUS SP-HF1800A stari 6 mjeseci za 300 kn.
2. Genius SP-HF800A novi 289 kn.
3. HAVIT SF-307 za 299 kn i besplatna dostava.

Trenutno nemam nikakve i jedino šta sam imao do sada su oni najjeftiniji od 50-100 kn. Buđet je takav do nekih 300 kn. Namjena za 1 film dnevno ili tv ponekad. Ako može preporuka da mi olakšate.

Genius, SP-HF1250B

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
Nisu mi baš ljepi, ali ako su bolji od ova tri prijedloga onda bolje da njih uzmem. Znam da su to sve jeftini zvučnici, ali za mene će biti ok. Koja je uopće prednost ako zvučnici imaju 20 watts, a i tv ima npr. isto tako tj. 24 W? Ne razumijem se baš u to pa eto. Ovo što si predložio vidim da je 40 w ako je to presudno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koja je prednost ako auto ima 100 ili 200 konja???
13 godina
Sad bolje razumijem😊 Hvala na prijedlogu. Vidim ima i 2 god garancije što je svakako prednost. Pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Naručio Genius, SP-HF1250B iz Linksa iako su tamo najskuplje kad potražim na nabava.net, ali koliko sam vidio jedino oni imaju 2 godine garancije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku zvučnika do nekih stotinjak eura. Skloniji sam 2.0 sistemu, odnosno bitnija mi je kvaliteta zvuka od toga da mi soba grmi. Koristit će se za glazbu i filmove. Gledao sam na njuškalu, ali nisam našao ništa zadovoljavajuće (ima brdo starih zvučnika, a ostali mi nisu blizu i ne želim naslijepo kupovati).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice