Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
cecenac kaže...
marxone kaže...

Uzeo sam polovne hf 1800 genius jel zna neko sta dode sve uz njih, tj koji kablovi mi trebaju da ih spojim na komp ili lap?!

Kabel za u struju i 3.5mm audio za u laptop. Ajme koje dobre zvučnike imaš a to ne znaš :P

Kabel strujni sam dobio, znaci sad treba uzet 3.5 mm audio.gdje ima za kupit u zg to? Jbg slabo znam o zvucnicima {#}

14 godina
neaktivan
marxone kaže...

Kabel strujni sam dobio, znaci sad treba uzet 3.5 mm audio.gdje ima za kupit u zg to? Jbg slabo znam o zvucnicima {#}

Googlao sam i čini mi se da je i 3.5mm kabel trebao bit fiksiran klik . Provjeri kakav ti je ulaz, slikaj pa postavi ode.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
moderator
marxone kaže...

Pitanje je gdje nema :D Ima čak i u Konzumu xD

Svaka trgovina s računalima ili audio opremom to ima

cecenac kaže...

Googlao sam i čini mi se da je i 3.5mm kabel trebao bit fiksiran klik . Provjeri kakav ti je ulaz, slikaj pa postavi ode.

To što ti misliš je kabel koji se spaja na drugi zvučnik.

Just hating everyone for no reason.
15 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

http://db.tt/hwh6bnZy evo i slika. Spaja se na audio in 1?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 16:08 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa da, lijevi kabel je strujni, desni je za zvučnik.

Ugl. ako si dobio kabel koji na jednom kraju ima dva muška chinc priključka a na drugom jedan 3,5 mm onda uštekaš u ovaj utor gdje su dvije rupe chinc priključke a u komp 3,5 mm. Ako imaš kabel koji s obe strane ima 3,5 mm priključak onda ideš u onaj gornji zeleni.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 16:11 (explorer 4).

1 0 hvala 1
16 godina
moderator
marxone kaže...

http://db.tt/hwh6bnZy evo i slika. Spaja se na audio in 1?

Ili audio in 1 ili audio in 2, kako želiš (kakav kabel imaš)

U prvi spajaš ako imaš 3,5mm kabel, u drugi ako imaš 2x rca...

Just hating everyone for no reason.
16 godina
neaktivan

Da li ima netko više informacija o ovim zvučnicima Genius HF 1250B? Koštaju isto kao SP-HF500A, ali mi se čine kao puno bolji izbor, imaju veću membranu i 40W.

edit: vidim sada na njihovoj stranici da je to nova serija zvučnika

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 19:24 (Balvan8).
Moj PC  
1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...

Da li ima netko više informacija o ovim zvučnicima Genius HF 1250B? Koštaju isto kao SP-HF500A, ali mi se čine kao puno bolji izbor, imaju veću membranu i 40W.

Hvala što si mi javio, uzimam jedne :)

15 godina

Za te pare mi po specifikacijama izgledaju i vise nego odlicno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

i ja si razmišljam da uzmem jedne, cijena je i više nego dobra, vrlo vjerojatno će se rasprodat vrlo brzo, a onda ih ili neće biti ili će im porast cijena.

15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...
explorer 4 kaže...

i ja si razmišljam da uzmem jedne, cijena je i više nego dobra, vrlo vjerojatno će se rasprodat vrlo brzo, a onda ih ili neće biti ili će im porast cijena.

Upravo to, upecat to čim prije i ćao đaci :)

15 godina
neaktivan

Gore navedeni zvučnici izgledaju ovako da ne bi bilo zabune.

0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Za te pare mi po specifikacijama izgledaju i vise nego odlicno !

Da 20 Hz do 20 kHz... :) je, devijacija od 16 dB :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
explorer 4 kaže...
Balvan8 kaže...

Jesi uzeo zvucnike?  Imam vec hf 1600 pa me zanima kakav je zvuk naspram njih.

15 godina
neaktivan

Evo idem popodne po njih, pa včrs javim kakvi su, imam posla sad pa ne mogu.

BTW. koji su to sp hf 1600 :O

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 12:57 (explorer 4).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Extra buy za tu lovu!!

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Extra buy za tu lovu!!

Pa da, nisu skupi pa vrijedi probati. Ako valjaju super, odnesem ih u garažu i imam "sviralo" dok radim :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 13:31 (explorer 4).
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
thedream kaže...

Extra buy za tu lovu!!

Pa da, nisu skupi pa vrijedi probati. Ako valjaju super, odnesem ih u garažu i imam "sviralo" dok radim :)

Ja ću ih bratu uzet, HF800 Pro na njuškalo za siću.

15 godina
neaktivan

Ajde onda napišem tu oko 6 ili 7 sati kakvi su, da ih ne uzmeš ako nisu dobri ;)

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

BANG FOR THE BUCK !!!

Platiti nešto 170 kn, i dobiti ovakav zvuk je za lupnuti se nogom u guzicu desetak puta.

Ukratko: Kvaliteta izrade je solidna, ima tragova šlampave završne obrade, ali ne treba očekivati vrhunski sklopljene kutije za ovaj novac. Kontrole su fino napravljenje, ergonomski stvarno dobro pogođeno. Drvo debelo 1 cm, pohvalno. Moram još pohvaliti i duljinu kablova. Da da, u Geniusu su se sjetili staviti kabel duži od jednog metra. Tako onaj za struju i 3,5mm priključak imaju 1,5m dužine, dok ovaj s kojim se pasivni zvučnik spaja s glavnim ima 2 m.

Zvuk je vrlo vrlo dobar ako se mene pita. Bas je prisutan i osjeti ga se, srednjih tonova malo fali dok je visokih malo previše. No u equalizeru snizite visoke za 1db a srednje povisite za 1db i onda to zvuči kud i kamo bolje. Probao sam svakakvu vrstu glazbe, od rocka, popa, housea, techna, jazza, metala. Sve prilično dobro zvuči. Primjerice kod rock glazbe mi obavljaju nabolji posao jer tu bas ne igra toliku ulogu(a ovaj model se ne razbacuje s basom) a srednje i visoke tonove prilično dobro odsvira. Instrumente solidno svira, glas također, gitara je malčice nestvarna. ZA techno nisu dobri, jer tu je bitan samo niski i visoki tonovi, a pošto bas nije razarajući pokriju ih visoki tonovi. Za filmove i igre nisam probavao ali do kraja tjedna stiže RECENZIJA.

Dvije slike sam napravio, u recenziji ćete dobiti galeriju slika :)

Ledicu su sredili napokon :) Ledicu su sredili napokon :)
čak i lijepo izgledaju čak i lijepo izgledaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 20:01 (explorer 4).

7 0 hvala 7
15 godina
explorer 4 kaže...

Evo idem popodne po njih, pa včrs javim kakvi su, imam posla sad pa ne mogu.

BTW. koji su to sp hf 1600 :O

Hvala na kratkoj recenziji. Mislio sam na 1800. {#}

15 godina
neaktivan

Aha to već da, gledam koji su to sad 1600 o.O

Ugl. ako si mislio ove kupovat kao što si i gore napisao, ne. Ipak su 1800 druga klasa, i cijena ti govori.

UPOZORENJE: uzmite u obzir da su zvučnici spojeni na M audio predpojačalo koje košta kao 5 pari ovih zvučnika. Znači, barem 30 % zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 21:20 (explorer 4).

2 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

UPOZORENJE: uzmite u obzir da su zvučnici spojeni na M audio predpojačalo koje košta kao 5 pari ovih zvučnika. Znači, barem 30 % zvuka.

Kako mjeriš postotke?

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan

Pomoću trikova

1 0 hvala 0
13 godina
Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...

Kako mjeriš postotke?

Vjerojatno kao i svaki audiofil, "od-UHA-tivno". Kako inače? {#}

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
metallic kaže...

POZORENJE: uzmite u obzir da su zvučnici spojeni na M audio predpojačalo koje košta kao 5 pari ovih zvučnika. Znači, barem 30 % zvuka.

Kako mjeriš postotke?

Vjerojatno kao i svaki audiofil, "od-UHA-tivno". Kako inače? {#}

Sama činjenica da se zvuk mjeri u postocima je nešto najluđe što sam doživio od "audiofila". Današnja pretpojačala i pojačala su toliko duboko u hifi oblasti da je njihov utjecaj na zvuk doslovce transparentan - naravno, ako su ispravni. Najveći utjecaj na zvuk imaju zvučnici, jer su oni ti koji pretvaraju električni signal u zvučne valove.

No da su to zanimljivi zvučnici, za tako malo novaca, jesu. Volio bih ih poslušati :)

15 godina
neaktivan

Razgovarao sam s kolegom s njemačkog portala koji ih je slušao, da skratim - zgrabiti. Kod njega su čak i po 40-50e ovisno o trgovini, što će reći da su kod nas u 50% cijene.

Za dvosistemske zvučnike od MDF-a RMS-a 40W mislim da savršeniji buy nismo mogli dobiti. HF-500A je so last year..1250B je sada in, dok je raspoloživ barem. {#}

http://www.testsieger.de/testberichte/genius-sp-hf-1250b.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 13:16 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cecenac kaže...
marxone kaže...

Uzeo sam polovne hf 1800 genius jel zna neko sta dode sve uz njih, tj koji kablovi mi trebaju da ih spojim na komp ili lap?!

Kabel za u struju i 3.5mm audio za u laptop. Ajme koje dobre zvučnike imaš a to ne znaš :P

Ne samo da su dobri po zvuku nego dobro i izgledaju na stolu {#}

1800A 1800A
K4lim3ro
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Razgovarao sam s kolegom s njemačkog portala koji ih je slušao, da skratim - zgrabiti. Kod njega su čak i po 40-50e ovisno o trgovini, što će reći da su kod nas u 50% cijene.

Za dvosistemske zvučnike od MDF-a RMS-a 40W mislim da savršeniji buy nismo mogli dobiti. HF-500A je so last year..1250B je sada in, dok je raspoloživ barem. {#}

http://www.testsieger.de/testberichte/genius-sp-hf-1250b.html

Bleeb, pa jel moguće da je nešto skuplje vani nego kod nas :D

Al uglavnom, ljudi uzimajte dok još ima. Sp hf 500 koji dođe isto ovoliko je za dva koplja slabiji model. Od izrade do zvuka.

Father_Dougal kaže...

Sama činjenica da se zvuk mjeri u postocima je nešto najluđe što sam doživio od "audiofila". Današnja pretpojačala i pojačala su toliko duboko u hifi oblasti da je njihov utjecaj na zvuk doslovce transparentan - naravno, ako su ispravni. Najveći utjecaj na zvuk imaju zvučnici, jer su oni ti koji pretvaraju električni signal u zvučne valove.

No da su to zanimljivi zvučnici, za tako malo novaca, jesu. Volio bih ih poslušati :)

Gle. Pokušavam jednostavnijim izrazima masi pokazati kako stvari stoje. Ako ti se neda slušat moje glupe izraze, odi na neki forum gdje su sami profesionalci i tamo s njima raspravljaj. Zašto si mene uhvatio provocirat? Neznam što ti je cilj, stvarno mi nisi jasan. I nisam ja jedini koji ovo govori. Želiš upotrebljavati profesionalne izraze da iskažeš svoje znanje ali ovo ti je krivo mjesto za to jer te većina ljudi ne razumije.

NHF ali stvarno pretjeraš nekad i želiš me napravit glupim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 18:46 (explorer 4).
17 godina
explorer 4 kaže...

Gle. Pokušavam jednostavnijim izrazima masi pokazati kako stvari stoje. Ako ti se neda slušat moje glupe izraze, odi na neki forum gdje su sami profesionalci i tamo s njima raspravljaj. Zašto si mene uhvatio provocirat? Neznam što ti je cilj, stvarno mi nisi jasan. I nisam ja jedini koji ovo govori. Želiš upotrebljavati profesionalne izraze da iskažeš svoje znanje ali ovo ti je krivo mjesto za to jer te većina ljudi ne razumije.

NHF ali stvarno pretjeraš nekad i želiš me napravit glupim.

Problem leži u tome što stvari ne stoje tako, zvuk se ne mjeri u postocima. Nije mi cilj provocirati, nego ti ukazati da krivo učiš ljude. Da, dobra zvučna kartica je bitna, no dobri zvučnici su puno, puno bitniji - od budžeta od 1000 kuna, sto bih potrošio na zvučnu, a 900 na zvučnike, ili bih iskoristio onboard rješenje i sve uložio u zvučnike. A ako ljudi ne razumiju, moraju naučiti - jer im se, kao neznalicama, može prodati bilo što, kako se kaže, "muda pod bubrege". A forum je tu da se nešto i nauči. Tko ne želi, ne mora, naravno - no u konačnici bit će im lakše, pa makar samo u segmentu PC zvuka.
Nemam problema oko toga da se ljudima pojednostavi, no daj se drži točnih stavki. 

Inače, član sam (čak!) dva profi foruma, tako da sam taj dio ispunio :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice