Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
13 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

preporuka zvucnika za pc 2.1 sistem do 300kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Music As A Weapon !!
15 godina
protjeran

Ima li koji vlasnik Z906, koliko ste zadovoljni i dali ste uz zvučnike dobili i nosače za montažu na zid,

i ako niste, jeste li ih negdje nabavili, gdje i po kojoj cjeni, i dali su logijevi ili univerzalni,

Hvala!

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina

Pozz ljudi znaci dobio sam danas z313 od logitecha zvucnike i sad sam to ajmo rec instalirao ali izgleda mi kao da subwoofer ne radi tj od njega nema nikakvog zvuka a ova 2 mala zvucnikica su slabija od slusalica pa me zanima gdje sam fulao jel to moja maticna ne podrzava ovaj zvuk ili sto ili trebaju neki driveri ili kaj vec..??

cudno mi je da su oni hg spotovi koje sam dobio prije 8god radili bolje i bili glasniji..

maticna je gigabyte z77-ds3h..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

Pozz ljudi znaci dobio sam danas z313 od logitecha zvucnike i sad sam to ajmo rec instalirao ali izgleda mi kao da subwoofer ne radi tj od njega nema nikakvog zvuka a ova 2 mala zvucnikica su slabija od slusalica pa me zanima gdje sam fulao jel to moja maticna ne podrzava ovaj zvuk ili sto ili trebaju neki driveri ili kaj vec..??

cudno mi je da su oni hg spotovi koje sam dobio prije 8god radili bolje i bili glasniji..

maticna je gigabyte z77-ds3h..

Ma ne ne. To je običan stereo, to svaka matična podržava.

Postoje 3 mogućnosti: 1. Driveri su u banani 2. otišla integrirana zvučna 3. otišli zvučnici

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina

Isprobaj ih kod nekog drugog da vidis jel ima razlike !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Evo uspio sam složiti sa realtek driverom inače kakvo je vaše mišljenje o ovim zvučnicima..??
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti moja recenzija, ujedno i mišljenje o zvučnicima.

Logitech Z313 recenzija

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Modifikacije u savjetniku za izbor pc zvučnika"

U savjetnik su dodane recenzije s našeg foruma. Ubrzo će ih biti još, samo da uhvatim malo vremena, konkretno Genius sp hf 1255 i Creative gigaworks T20 II.

Ispravljene su neke greške, linkovi su osvježeni i ubacio sam još novih slika onih "pravih" zvučnika ;)

Pozdrav :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 1:11 (explorer 4).

6 0 hvala 7
15 godina
protjeran

Z906 - jako fini set, jedva čekam Xonar D2X da vidim što ću još izvući iz njih,

a do tada sa Xtreme Audio rade sasvim solidno.

Za one koji kažu da je woofer dosta slabiji od serije Z5500, to zaista ne znam,

ali meni je i ovaj prejak, držim ga na 30%. Mora da sam takav tip slušatelja,

mom uhu paše manje basa a više srednjih tonova.

Super set, vrijedi svake lipe, pa još i više.

Hint: U Linksu na akciji 2000kn.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan

Genius sw-hf 1205 ili Logitech z323?

I sto mislite o Arctic Sound s362? Meni se cine odlicnima, po snazi su bolji od nekih i skupljih modela.. Subwoofer sam ima nazivnu snagu vecu nego cijeli sustav z523..Ima 50 W, i jos svaki satelit po 12..

A kostaju samo 400..Samo sto ne nadjem nista puno o njima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skupi pare i uzmi Arctic sound, bolji su puno od gore navedenih :)

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Hvala..tako sam i ja mislio.. Znas li zasto nema skoro nista o njima na netu? I zasto dosta slabiji Logitech Z523 (40W) kosta nekih 150 kuna vise.. To je zbog imena?

Znaci dobri su ovi Arctic sound? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Hvala..tako sam i ja mislio.. Znas li zasto nema skoro nista o njima na netu? I zasto dosta slabiji Logitech Z523 (40W) kosta nekih 150 kuna vise.. To je zbog imena?

Znaci dobri su ovi Arctic sound? Hvala.

Relativno su novi pa ima malo informacija o njima.

Wati ti nemaju veze s kvalitetom zvuka. Z523 je solidan model.

Da, ti Arctic su za taj novac koji platiš uvjerljivo najbolji zvučnici.

14 godina

Jel neko mozda isprobao genius 6000 i z 906?Zanima me razlika u kvaliteti zvuka ovih zvucnika. Trenutno imam ove geniusove zajedno sa xonar dg 5.1 i nisam bas odusevljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A čuj , taj model 6000 je 200W RMS-a, a Z906 je 500W RMS-a.

Genius košta nešto više od 1000kn, a Z906 nema ispod 2000kn.

To ti sve govori.

Inače, ova dva seta sam probao:

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16675&ctNode=146&mp=1

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=46151&ctNode=146&mp=1

Prvi je 100W RMS-a, drugi 150W RMS-a, to je najveća razlika.

Rade super - drvo je bitno za kvalitetan zvuk. Eto, možda im fali malo snage,

ali inače, jako fin i čist zvuk, osobito satelita.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
odjavljen
Kakvi W? Kod računalnih zvučnika se to nemože gledati kako spada. Evo ja imam 15W-tnog lampaša (gitarsko pojačalo) koji je glasniji od tih Geniusa i Logitecha nekoliko stotina puta. Drvo? Ma kakvo drvo, to je šperploča ili ti ga piljevina stisnuta u ploču.
15 godina
protjeran

I to je drvo - nije bitno kakvo je - drvo je drvo. Ne možeš usporediti ni s jednim drugim plastičnim satelitima.

I nije bitna samo "glasnoća", nego distorzija zvuka. 

14 godina
odjavljen
O da... jako je bitno kakvo je drvo. Što je na gitarama, bubnjevima najbitnije? Drvo ofc, ali kakvo. Ako na jednoj gitari imaš javor, a na drugoj mahagonij zvuk će biti POTPUNO drugačiji. Tako je i tu, ako imaš zvučnike od tih ostatki (koje nazivaš drvom, a zapravo nije) onda će zvuk biti užasno "mrtav" i bez ikakvog sustaina.
I nemoj sad započinjat da sad ne razgovaramo o glazbenim instrumentima bla, bla... zato jer je povezano.
15 godina
protjeran

Uzmi akustičnu gitaru od šperploče, i onu od plastike - pa mi reci kod koje će biti zvuk bolji.

You see the point?

14 godina
odjavljen
Ne postoji gitara od šperploče zato jer se nebi mogla oblikovati i počela bi se raspadati od vlažnosti.
15 godina
protjeran

Nema veze što ne postoji.

Da imaš malo više znanja o fizici, a ne samo glazbeno znanje,

znao bi zašto drugačije drvo daje drugačiju boju zvuka kod audio-akustike.

Da ti se ne zavrti u glavi, ukratko, stvar je do frekvencije na koju drvo reagira,

i sinkrono vraća odbijene valove od površine drveta (određeni dio valova se apsorbira i gubi).

A kod plastike je to tako, da val koji dolazi = val koji se vraća,

gubitci su zanemarivi - baš zato što plastika gotovo da ne "diše" (ne "radi" kao drvo).

Zato svi bolji zvučnici imaju izradu isključivo od drveta, ili ako ne od drveta, ABS plastike,

koja se pokazala kao dobra zamjena za drvo - ali za mnoge druge stvari ima jako loša svojstva (ispuca od zamora vrlo brzo itd).

14 godina
odjavljen
Govori ti što želiš. Činjenica je da kako si i sam rekao da je drvo bolje od plastike, ali shvati da ti Geniusovi zvučnici nisu napravljeni od drva. Po sluhu mogu saznati o kojem se vrstu pickupa radi, koji je oblik gitare, drvo gitare, dali je šuplje/puno tijelo, na kojem se pojačalu svira i još neke stvari tako da nemoj pričati o običnoj šperploči kao o dobrom komadu drveta. Izgleda da si taj tekst pokupio s glazbenog foruma zato jer ne shvaćaš što znaći da drvo diše. Šperploča uopće ne diše tako da si sam sebe pokopao.
17 godina

Niti jedan proizvođač zvučnika neće raditi zvučnike od pravog drveta jer rezonira, štono kaže kolega, "diše". Radi se od MDFa (jeftinije) ili od specijalno pripremljenog prešanog drveta, što poskupljuje proizvodnju.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Govori ti što želiš. Činjenica je da kako si i sam rekao da je drvo bolje od plastike, ali shvati da ti Geniusovi zvučnici nisu napravljeni od drva. Po sluhu mogu saznati o kojem se vrstu pickupa radi, koji je oblik gitare, drvo gitare, dali je šuplje/puno tijelo, na kojem se pojačalu svira i još neke stvari tako da nemoj pričati o običnoj šperploči kao o dobrom komadu drveta. Izgleda da si taj tekst pokupio s glazbenog foruma zato jer ne shvaćaš što znaći da drvo diše. Šperploča uopće ne diše tako da si sam sebe pokopao.

Čovjek ti je lijepo objasnio,a ti opet goniš svoj film i pušeš se znanjem o gitarama. Stvaranje zvuka u gitari i zvučniku uopće nije niti slično.

Evo citirat ću sebe u svom prvom postu u ovoj temi: " Inače je MDF drveni materijal koji je gust i ne rezonira puno, tako da je pogodan materijal za izradu zvučničkih kutija". Znači drvo je taj materijal u Genius zvučnicima.

U gitarama ima mnogo manje vibracija prilikom stvaranja zvuka. Stoga usporedba ti uopće ne stoji. Ovo za oblik gitare i drvo da bi primjetio razliku neću ni komentirati, znam samo da bi se žešće osramtio kad bi ti dao blind test LTD vs ESP, ili da mi usporediš neke magnete.

Father_Dougal kaže...

Niti jedan proizvođač zvučnika neće raditi zvučnike od pravog drveta jer rezonira, štono kaže kolega, "diše". Radi se od MDFa (jeftinije) ili od specijalno pripremljenog prešanog drveta, što poskupljuje proizvodnju.

Primjerice, specijalno pripremljeno prešano drvo se koristi kod Focal Utopie koja košta nešto više od milijun kuna. To sigurno nisu dobri zvučnici father, neznam kako možeš napisati takvu glupost {#}. Pa vidiš li da gore dečko piše da to nije drvo. Evo sad će sljedeća generacija Utopie biti u plastici {#}

Evo jedna kutija od Geniusa koju sam rastavio čisto da ljudi koji nisu vidjeli do sad kako izgleda MDF unutar kutije. Obrada je loša ali vidi se ono što je potrebno. Evo jedna kutija od Geniusa koju sam rastavio čisto da ljudi koji nisu vidjeli do sad kako izgleda MDF unutar kutije. Obrada je loša ali vidi se ono što je potrebno.
14 godina
odjavljen
Ajde stavi imam i LTD i ESP. Magneti... ovdje ne mislim pod to dali ću ja skužiti o kojem se modelu ili dali se radi o SDu ili DiMarziu nego dali je magnet keramički ili alnico, humbucker ili singlecoil... MDF ti je medijapan, koji je pogodan za izradu, ali ja govorim o šperploči tako da ti ovo gore ne drži vodu.
17 godina
explorer 4 kaže...
Father_Dougal kaže...

Primjerice, specijalno pripremljeno prešano drvo se koristi kod Focal Utopie koja košta nešto više od milijun kuna. To sigurno nisu dobri zvučnici father, neznam kako možeš napisati takvu glupost {#}. Pa vidiš li da gore dečko piše da to nije drvo. Evo sad će sljedeća generacija Utopie biti u plastici {#}

Da, no ne koriste obične drvene planjke, na to sam mislio, ne odvale komad hrasta pa od njega rade frontu.
A nisam siguran da su Utopie od MDFa - doduše, nisam našao informaciju od čega su točno... 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...
Father_Dougal kaže...

Da, no ne koriste obične drvene planjke, na to sam mislio, ne odvale komad hrasta pa od njega rade frontu.
A nisam siguran da su Utopie od MDFa - doduše, nisam našao informaciju od čega su točno... 

{#} {#}

Je je sigurno su od MDF-a, gledao sam video. Mislim ne ovaj ko od Geniusa hehe.

Ako sam dobro upamtio, lik je videu je rekao da je MDF debel 12 cm :O

15 godina

Uzeo sam polovne hf 1800 genius jel zna neko sta dode sve uz njih, tj koji kablovi mi trebaju da ih spojim na komp ili lap?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marxone kaže...

Uzeo sam polovne hf 1800 genius jel zna neko sta dode sve uz njih, tj koji kablovi mi trebaju da ih spojim na komp ili lap?!

Kabel za u struju i 3.5mm audio za u laptop. Ajme koje dobre zvučnike imaš a to ne znaš :P

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice