Logitech 5500 glasnoća?

poruka: 72
|
čitano: 11.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Jednom sam ih do fulla nabio, za rodendan dok smo se napili malo i printer koji mi je na subwooferu je poskakivao gore dole od vibracija  Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Logitech 5500 glasnoća?

Ne kuzim sta je vama tu prioritet tj. sta vam je vaznije, cist i kristalan zvuk ili nabrijan bas sa sumovima u visokim frekvencijama sa zvucnicima koji zvone kao stari telefon.

Ako je ovo prvo, onda cete uzeti kvalitetnu zvucnu karticu, dobro pojacalo (npr. NAD, Rotel, Audio Analogue itd.) isto tako neke zvucnike u klasi (npr. neke B&W, Celestion, KEF....), odvojiti malo love za kvalitetne kablove i napraviti odlican stereo sustav koji moze zvucati ok pa cak i ako taj zvuk dolazi iz kompa, preko obavezno kvalitetne zvucne kartice. Naravno, ova grupa ljudi koji vole dobar 5.1 zvuk......budu napravili sve isto samo ce uzeti kvalitetan receiver umjesto pojacala.

Ako ste ona druga skupina ljudi.....onda si uzmite te sto "glasnije" zvucnike sa sto vecim subom i bok.....ne mozemo tu sada onda pricati o nekoj posebnoj kvaliteti zvuka posto je ni ne mozete ocekivat od onih smijesnih zvucnika za kompove te integriranih tzv. pojacala, a uz to sve povezano nekim "telefonskim" kablovima.

Mozete me sada tu popljuvat, ali takva je situacija.....i tako je. Ne mozes ocekivat kvalitetu ob bilo kakvih Logitech zvucnika! Pa za ime Bozje dali je itko vidio u nekom najjeftinijem hi-fi sustavu ime Logitech, Genius i sl.!?

To su sve ok zvucnici za npr. igre gdje kvaliteta zvuka bas i ne igra neku ulogu, ali za kvalitetno slusanje glazbe....pa bolje je kupiti rabljeno pojacalo i par kvalitetnih zvucnika i imati cete daleko bolji zvuk od bilo kakvih Logitech zvucnika!

I da.....zvucna kartica je itekako vazna te ne mozete usporedivat one integruse na plocama i neku ok zvucnu karticu jer razlika je ogromna.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
18 godina
neaktivan

O cemu ti pricas? Jesi uopste citao o cemu mi pricamo ovdje?Mogao si barem naslov teme procitati.

Fulao si temu totalno. Covjek kaze da mu je zvuk pretih i mi mu pokusavamo pomoci da podesi komp da se to cuje kako treba. Niko nikad i nigdje ovdje nije rekoa da su Z-5500 vrhunski Hi Fi zvucnici. Ali jesu ponajbolji zvucnici za PC koji se mogu kupiti. Ko ce kupovati poacalo i HiFi zvucnike sa skupim kablovima da bi igrao igre i slusao MP3?

I pogledaj gdje se ovaj thread nalazi: hardver-periferija. Ima li to ikakve veze sa ovim o cemu ti pricas?

16 godina
protjeran

..a sad...i razni likovi ne znaju sami što hoće...i sustav bi da skida malter sa zidova i sve to za 500-1000 kuna...i kajganu napravitibez razbijenih jaja..e nemoguće...ono,printer poskakuje na sub-u...to nije dovoljno jako..mislim de se netko ovdje pravi veoma kuuuul,ono:napili se ...de prvo malo nek ti alkoholne pare izvjetre iz glave,pa poželi nešto realno...i ja bih da bemburu kupim za 10000 eura novu i to da ne bude slaba,ako može x6,po mogućnosti...jel mi tko može savjetom pomoći???...Nevinašce

16 godina
neaktivan
logic kaže...

O cemu ti pricas? Jesi uopste citao o cemu mi pricamo ovdje?Mogao si barem naslov teme procitati.

Fulao si temu totalno. Covjek kaze da mu je zvuk pretih i mi mu pokusavamo pomoci da podesi komp da se to cuje kako treba. Niko nikad i nigdje ovdje nije rekoa da su Z-5500 vrhunski Hi Fi zvucnici. Ali jesu ponajbolji zvucnici za PC koji se mogu kupiti. Ko ce kupovati poacalo i HiFi zvucnike sa skupim kablovima da bi igrao igre i slusao MP3?

I pogledaj gdje se ovaj thread nalazi: hardver-periferija. Ima li to ikakve veze sa ovim o cemu ti pricas?

Da...i ja kazem covjeku ako mu je to "tiho" neka si uzme zvucnu jer je razlika ogromna ili da si uzme bolje rabljeno pojacalo i zvucnike te da ce imati bolji zvuk.

Za cca 2 k kn kupis rabljeno pojacalo i zvucnike koji su daleko bolja i kvalitetnija investicija od bilo kojih Logitech zvucnika + ako bas hoce budu mu i svirali glasnije, a i kvalitetnije.

Uz to sam i reagirao na zvucnu karticu jer ona je itekako vazna ako nesto ocekujes od zvucnika pa cak i od Logitecha.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
18 godina
neaktivan

Cuj, sve sto ti pricas stoji ali veliko ali covjek nije to pitao. Ako se kod mene i svih ostalih z-5500 cuje glasno a kod njega tiho problem je kod njega. I moji su na integrisanoj kartici i prozori ispadaju kad ih pojacas. O kvaliteti zvuke necu pricati jer je to glupo  pricati kad je ta kombinacija u igri. Covjek hoce da se cuje glasno kao kod svih ostalih. Nista vise niti manje. I bilo bi lijepo da procitas sve postovo prije nego postas nesto jer ovako ispada da pametujes a ne vjerujem da ti je to bila namjera. Iako si u pravu.

18 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

..a sad...i razni likovi ne znaju sami što hoće...i sustav bi da skida malter sa zidova i sve to za 500-1000 kuna...i kajganu napravitibez razbijenih jaja..e nemoguće...ono,printer poskakuje na sub-u...to nije dovoljno jako..mislim de se netko ovdje pravi veoma kuuuul,ono:napili se ...de prvo malo nek ti alkoholne pare izvjetre iz glave,pa poželi nešto realno...i ja bih da bemburu kupim za 10000 eura novu i to da ne bude slaba,ako može x6,po mogućnosti...jel mi tko može savjetom pomoći???...Nevinašce

Pa Z-5500 kostaju malkice vise od 1000 kn ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Cuj, sve sto ti pricas stoji ali veliko ali covjek nije to pitao. Ako se kod mene i svih ostalih z-5500 cuje glasno a kod njega tiho problem je kod njega. I moji su na integrisanoj kartici i prozori ispadaju kad ih pojacas. O kvaliteti zvuke necu pricati jer je to glupo  pricati kad je ta kombinacija u igri. Covjek hoce da se cuje glasno kao kod svih ostalih. Nista vise niti manje. I bilo bi lijepo da procitas sve postovo prije nego postas nesto jer ovako ispada da pametujes a ne vjerujem da ti je to bila namjera. Iako si u pravu.

Ako covjeku ne rade zvucnici kako treba....a trebali bi raditi po onome sto ljudi pricaju onda je ili problem u zvucnoj na ploci (to mi prvo pada na pamet) ili moguce da uistinu nesto ne valja sa samim zvucnicima.

Ono sto bih ja napravio na njegovome mjestu je to da bih prvo kupio/posudio zvucnu i pogledao kako se zvucnici u tome slucaju "ponasaju" tek da eliminiram problem integrirane zvucne kartice.

No ako bi problem i dalje ostao, onda bih jednostavno ili zamolio nekoga da mi dode pogledati te zvucnike jer je mozda nesto krivo namjesteno.....ili su jednostavno zvucnici neispravni....i to je moguce).

Nije mi bila namjera "pametovat", vec samo kazem kako ja gledam na to sve.

18 godina
neaktivan

Kao sto rekoh pretpostavljam da nije bila namjera pametovati ali post o HiFi kompoetama i da logi nije za to jednostavno je bio offtopic. Ma lakse mu je prikopcati neki mp3 player i izbaciti komp iz cijele price cisto da vidi jesu li zvucnici u pitanju u sta sumnjam ili je komp u pitanju sto je vise vjerovatno ali ne da je zvucna u pitanju vec cisto podesavanja. ja se kladim na podesavanja.

16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Oprostite ali ovo je postalo vrijedanje. Ja imam creatiovu zvucnu karticu (soundblaster) i na njoj spojene z-5500 (ako ocete mogu i slike dati) i daju mi odlican zvuk u bilo kojem modu, makar i mp3 pustao na movie modu cut ce se odlicno... Ja sam samo htio pomoci oko problema jer imam iskustva s time, a vi odmah u napad  Iznenađen

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hehehehhe

Ti se pravis da ne razumijes ili stvarno ne razumijes. Niko ne prica o kvalitetu zvuka vec glasnoći. I moja integrisana kartica na Gigabyte ploci EP43-DS3 daje zvuk sa kojim Z-5500 grme. O kvaluiteti niko ne prica. Hoces reci da mzu treba zvucna od 100 EUR-a da bi Z-5500 dovoljno jako zvucali? Izvini al to je budalastina.

Zaboga pa kad pustim muziku sa Nokie 5800 XM zvucnici grme a u njoj definitivno nije zvucna od 100 EUR-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 18:56 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Hehehehhe

Ti se pravis da ne razumijes ili stvarno ne razumijes. Niko ne prica o kvalitetu zvuka vec glasnoći. I moja integrisana kartica na Gigabyte ploci EP43-DS3 daje zvuk sa kojim Z-5500 grme. O kvaluiteti niko ne prica. Hoces reci da mzu treba zvucna od 100 EUR-a da bi Z-5500 dovoljno jako zvucali? Izvini al to je budalastina.

Zaboga pa kad pustim muziku sa Nokie 5800 XM zvucnici grme a u njoj definitivno nije zvucna od 100 EUR-a

Sve receno.

18 godina
neaktivan

Zasto imam osjecaj da je ovo bilo cinicno. Zasto lijepo ne pokusas pomoci covjeku umjesto sto pricas kako zvuk Z-5500 ne valja. OK ne valja al covjek hoce da rade kako su zamisljeni da rade i kao sto rade kod svih ostalh. Ne valjaju, muljav zvuk, pojacalo je bolje. Sve stoji ali njemu ne rade kako treba da rade.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Sad nesto razmisljam da nije covjek pogresno spojio zvucnike pa prednje spojio na zadnje koji su inace tisi i zato ima tih zvuk. Zvuci glupo ali ...

Inace kod mene uredno rade i stereo i svi ostali modovi se extra jako cuju. I sa kompa i sa tv-a.

Pozdrav,

nije me bilo neko vrijeme. ova ideja mi se cini logicna. kako da znam koji su prednji a koji zadnji par?

18 godina
neaktivan

Pa kad prikopcavas zvucnike pozadi na woofer pise ti gdje sta ide a ima i test da ukljucis na daljinskom.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa kad prikopcavas zvucnike pozadi na woofer pise ti gdje sta ide a ima i test da ukljucis na daljinskom.

ako mi test prepozna front left i right onda je ok? ali ja mogu teoretski spojit zadnje (par zvucnika koji trenutno nije u upotrebi) i oni bi trebali raditi, zar ne. koliko sam upoznat snaga prednjeg i zadnjeg para je ista, a subwooferu je svejedno koje spojim?

18 godina
neaktivan

Daj mi reci jedan razlog kupovine takvih zvucnika i onda ih ne prikocapti sve?

AKo si recimo prikopcao samo prednje zvucnike al na konektore od zadnji i nisi na kontroleru pojacao zadnje do kraja bice ti tih zvuk.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Daj mi reci jedan razlog kupovine takvih zvucnika i onda ih ne prikocapti sve?

AKo si recimo prikopcao samo prednje zvucnike al na konektore od zadnji i nisi na kontroleru pojacao zadnje do kraja bice ti tih zvuk.

ma stavit cu ih negdje iza glave. na subu zica ide od front left i front right, ali je problem ako na drugom kraju zice rade "zadnji par". subu je svejedno sto prikopcam ali control podu nije. tako nesto mislim

18 godina
neaktivan

Nema sta subu da bude ili ne bude svejedno. Njegovo kuciste je posluzilo za smjestaj pojacala i konektora a control pad upravlja svime.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nema sta subu da bude ili ne bude svejedno. Njegovo kuciste je posluzilo za smjestaj pojacala i konektora a control pad upravlja svime.

hocu reci da je svejedno da li spojim na konektor od front left (na subu) do bilo kojeg od 4 zvucnika (2 prednja ili 2 zadnja). svi su identicni i po 61 W. E sad, mozda je meni balance porihtan na zadnje, umjesto na prednje. Uglavnom razlika u glasnoci izmedu moda stereo i music je ogroooomna. na tri crtice glasnoce music se cuje normalno glasno, a na stereu jaaaaako slabo. hvala ti na pomoci, tebi i svima drugima

18 godina
neaktivan

Pazi tebi je sad prikopcan 2+1 sistem i bilo koji drugi mod osim stereo nema smisla. Podesi da ti je sub, center i surround do one oznake. Primijetices na skali kad podesavas da ce se pojaviti oznaka kao pola crtice. I prikopcaj sve zvucnike zbaga pa probaj. Cisto da vidis jel sve ok.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Pazi tebi je sad prikopcan 2+1 sistem i bilo koji drugi mod osim stereo nema smisla. Podesi da ti je sub, center i surround do one oznake. Primijetices na skali kad podesavas da ce se pojaviti oznaka kao pola crtice. I prikopcaj sve zvucnike zbaga pa probaj. Cisto da vidis jel sve ok.

za sad je 3+1 sistem :-)

18 godina
neaktivan

Sto je jos blesavije nego 2+1 ;)

Kupiti takve zvucnike i ne koristiti ih je svetogrdje ;)

Tvoja lova tvoja stvar al druze to je z-5500, zvucnici za kojima mnogi sline a ti ih ne koristis ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Tvoja lova tvoja stvar al druze to je z-5500, zvucnici za kojima mnogi sline a ti ih ne koristis ;)

koristit cu ih i ispraviti nepravdu. no, jos nitko nije odgovorio na moje pitanje. da li je moguce da sam krivo spojio zadnje satelite i da li je zbog toga stero tih?

16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Probao sam to. Kada stavis straznje na prednje meni se pogubi zvuk. I ako napravim isto ko je i tebi onda mi je jaki zvuk otraga  Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
The Stig kaže...
logic kaže...

koristit cu ih i ispraviti nepravdu. no, jos nitko nije odgovorio na moje pitanje. da li je moguce da sam krivo spojio zadnje satelite i da li je zbog toga stero tih?

Sateliti kao sateliti su svi isti i nema prednjih, stražnjih i sl, samo se centar razlikuje jer je vodoravno položen. Ali na pojačalu moraju biti spojeni na front ako ćeš koristiti stereo mod.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Probao sam to. Kada stavis straznje na prednje meni se pogubi zvuk. I ako napravim isto ko je i tebi onda mi je jaki zvuk otraga Smijeh

ok, probao sam zamijeniti i zvuk je potpuno identican. tako i tako ne razlikujem prednje od stražnjih :-)

18 godina
neaktivan
The Stig kaže...
logic kaže...

pojacaj suround do kraja na dlajinskom.

16 godina
neaktivan
The Stig kaže...
Zuja kaže...

Probao sam to. Kada stavis straznje na prednje meni se pogubi zvuk. I ako napravim isto ko je i tebi onda mi je jaki zvuk otraga Smijeh

ok, probao sam zamijeniti i zvuk je potpuno identican. tako i tako ne razlikujem prednje od stražnjih :-)

evo, upravo slusam preko winampa, volume je na pola i najnormalnije zvucnike nadglasam kad govorim :-( . to je na stereo postavci, na movie ili music je nesto bolje. ali ne puno.

18 godina
neaktivan

Zasto ne prikopcas neki drugi player tipa mob ili mp3 player cisto da izacis komp iz price. To sam ti preporucio prije nekoliko dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice