WoW lag problem

poruka: 5
|
čitano: 2.121
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WoW lag problem
Molim pomoć! Imam velikih problema s igranjem, iz meni nepoznatog razloga latency mi skoči na 1000 pa čak do 5000 ms. Doma imam kabelski internet i motorola cable modem(ne znam točno koji model, mogu kasnije postat) a isp je Optika kabel iz Zaprešića. Brzina downloada je do 10 Mbps(treba uzeti s rezervom jer obično vikendom rijetko prelazi 3-4). E sad, kako sam i zbog iphonea i laptopa htio wlan, uzeo sam dlink wlan router i prikopčao ga na modem. Funkcionira odlično za surfanje i slično. Za igranje wow-a sam koristio žicu, ne wlan, ali spojen na dlink router. Tada su se prvi put pojavili problemi s lagom. Prvo mi je palo na pamet da je to previše prespajanja pa sam ponovno priključio žicu direktno na modem, ali problemi s lagom su ostali. Znači, krenem igrati, sve ok, latency oko 100 ms, i onda odjednom, nekad za 10 sekundi, nekad za pola sata, latency počne rasti toliko da ne mogu igrati. Molim pomoć. Os je vista home 32. Donedavno je sve bilo ok. E da. Ponekad ne mogu napraviti speedtest. Prekine se na pola provjere, a brzina koju "kazaljka" speedesta pokazuje oscilira prilikom testa. Ping je uvijek ispod 50 ms. HELP ME

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WoW lag problem

http://www.pingtest.net/

Za pocetak iskusaj gornji link, jer sam ping ne prica cijelu pricu, pogotovo kad je online igranje u pitanju. 

sljedece ako ti je ukljucen i wirelles moguce da ti se netko nakacio na vezu pa gleda youtube ili skida torente.

Ubij sve programe koji se zele updejtati poput antivirusa, adobe shitwarea... skupa sa windows updateom.

Ocisti viruse (mozda reinstall?)

ako nista ne pomogne zovi providera i placi, ail inace se zna da ti razni podprovideri od t-coma nisu bas dusu dali za online igranje. predji na real mccoy.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: WoW lag problem

Prvo, koliko ja znam, Optika Kabel nema ama bašnikakve veze s T-comom kako si ti shvatio. Internet dolazi preko coax kabela, ne telefonske žice, što nije baš uobičajeno kod nas. A od toga što ti nazivaš "real mccoy" sam na svu svoju beskrajnu sreću pobjegao odavno i nemam im se namjeru više nikada vratiti, osim da ostanu jedini provider kod nas.

drugo, windowsi su legalni, nisu neki krekani, a što se tiče virusa, sustav je čist bar tako avast kaže (op. opet legalan), još koristim TuneUp Utilities 2010, i kad igram upalim "turbo mode", a na avastu "gaming mode". 

treće, sad sam spojen žicom na router, koji je spojen žicom na kabelski modem i rezultat speedtesta je 10,02/0,47 Mb/s, ping je 44 ms, a ping testa je packet loss 0%, ping 39 ms, jitter 5 ms, excellent result. LAG U IGRI JOŠ POSTOJI!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 22:59 (jozak).
17 godina
neaktivan
WoW lag problem

mozda se spajas na neki server na drugom kraju svijeta? pokusaj naci naredbu da ti izmjeri ping u samoj igri, jer latencija izmedju tebe i testnog servera u mariboru ili gdje vec je ne znaci nista za tu igricu. Moguci scenarij je da si kupio acc preko e-baya od nekog brazilca koji je zakacen za neki tamosnji server do koje je tebi velika latencija. opet samo nagadjam, nemoras me pokopat ako grijesim^^. 

Provjeri i na odgovarajucem forumu igre mozda se jos ljudi zali na lag, mozda je taj server preopterecen... bla bla bla.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WoW lag problem

Hvala na pomoći. Nisam kupio acc na ebayu, igram ga nekih 3 godine.

Pregledao sam sve žive forume, pročitao sva moguća rješenja, nisam htio čačkat po registryju. Nisam instalirao nikakve druge programe za popravljanje latencyja.

E SAD, rješenje je tolika glupost da me skoro sramota i reći. Problem je bio u glupom lan kabelu koji košta par kuna. Stavio sam novi i šljaka ko ludo, latency ne prelazi 200 ms nikada.

Bar se nadam da sam riješio, pratit ću još par dana, al mislim da je ipak to.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice