Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 313.421
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Total War: Rome 2
Tonči kaže...

Kako blesiranja? Gdje? U bitkama reagiraju vrlo zanimljivo; napadaju kad treba, flankaju, bježe, pokušavaju me navući na lošiji teren i sl. U strateškome ista stvar: iskorištavaju kad sam neoprezan, kad ostavim nebranjeno... Doduše, igrao sam samo nekih 10-tak sati, tako da ne znam baš detaljno...

S kojom Frakciom igraš, jer AI je u najmanju ruku bedastoća...stane im kraj grada oni ga napuste i ja ga osvojim.

Sve što rade je pokušavaju doć do zastave pošto poto i u procesu samo izginu, npr. legendary težina izgubiš 20 ljudi ubiješ preko 2000.

Ima neki frakcija za koje ljudi kažu da se AI ponaša totalno odrukčije, recimo Suebi, ali opet to je na strateškoj mapi ne i u bitci.

Nisu toliki problem otvorene bitke ali kad je zastava u pitanju ili grad sa zidinama Ai se totalno zblesa, jednostavno samo ogradi zastavu i AI će sa bilo kojom vojskom pokušat doć do nje bez imalo taktiziranja ili pokušaja borbe.

Zašto se ovo dešava pojma nemam, samo se nadam skoroj zakrpi jer uspoređujući sa Shogunom ovaj AI je kao imbecil.

PS. Imate mod na TW forumu koji koliko toliko poboljšaje ponašanje jedinica (drže formaciju) ali opet nije AI popravljen.

Najbolje malo pričekat dok sve to ne zakrpaju.

16 godina
odjavljen

Igrao sam sa Spartom na Hardu i prve sukobe imao s Atenom. Nisam baš iskusio da napuste grad, dapače, ne samo da su mi došlo s leđa (iz područja za koje sam mislio da sam blokirao), nego su mi s morske strane napali obalu Sparte efektivno me prisiljavajući da prepolovim snage u opsadi.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Tonči kaže...

Igrao sam sa Spartom na Hardu i prve sukobe imao s Atenom. Nisam baš iskusio da napuste grad, dapače, ne samo da su mi došlo s leđa (iz područja za koje sam mislio da sam blokirao), nego su mi s morske strane napali obalu Sparte efektivno me prisiljavajući da prepolovim snage u opsadi.

Na strateškoj mapi nije toliko "glup" osim buga kojeg sam naveo (nadam se da je bug), ali u RT bitci je katastrofa, kad je zastava i zidine u pitanju.

Igrao sam sinoć s Atenom, posle zakrpe, i ništa se nije promjenilo što se tiče AI i dalje gazim sve bez ikakvog problema i dalje bitke s 5k ljudi traju 5-7 minuta max.

Nitko mi još do sada nije objavio rat, neke frakcije čak mi nude da budu vazali, jednostavno igra nema nikakav izazov.

15 godina
Tonči kaže...

Kako blesiranja? Gdje? U bitkama reagiraju vrlo zanimljivo; napadaju kad treba, flankaju, bježe, pokušavaju me navući na lošiji teren i sl. U strateškome ista stvar: iskorištavaju kad sam neoprezan, kad ostavim nebranjeno... Doduše, igrao sam samo nekih 10-tak sati, tako da ne znam baš detaljno...

Bit će Tonči da je tvoj AI jedini pametan a mi svi dobili debile.

Najdraži su mi kad mi napadnu grad od preko 1000 vojnika sa svoji 60 vojnika. Ne razumijem, rade te male vojske od 50-60 vojnika, uopće ne grupiraju i skeniraju koji ti je grad bez obrane, i onda napadnu. Grad obraniš bez problema bez vojske, samo sa jedinciama koje čuvaju grad, ona militia i peasanti ili šta već.

Igram isto sa spartom, u prvih 20 krugova sam došao dkroz gore do balkana, samo ideš i uzimaš gradove, a oni svaki krug nude peace treaty i daju ti po 1000.

Parodija.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Najdraži su mi kad mi napadnu grad od preko 1000 vojnika sa svoji 60 vojnika. Ne razumijem, rade te male vojske od 50-60 vojnika, uopće ne grupiraju i skeniraju koji ti je grad bez obrane, i onda napadnu. Grad obraniš bez problema bez vojske, samo sa jedinciama koje čuvaju grad, ona militia i peasanti ili šta već.

Igram isto sa spartom, u prvih 20 krugova sam došao dkroz gore do balkana, samo ideš i uzimaš gradove, a oni svaki krug nude peace treaty i daju ti po 1000.

Parodija.

neznam kako je tako kod tebe,ali na mojoj mapi kampanje AI je itekako pametan,igram sa Kartagom i moram gotovo čuvati svaki gradi sa generalom i full stackom vojske.Napadaju sa velikim vojskama i čekaju kad je neki grad nezaštićen i onda upadaju.Dok na real time mapi bitke AI je itekako glup.I stvarno se primjeti da unitsi ne drže formaciju već se zalete kao krdo ovaca.

15 godina
Nitro233 kaže...

neznam kako je tako kod tebe,ali na mojoj mapi kampanje AI je itekako pametan,igram sa Kartagom i moram gotovo čuvati svaki gradi sa generalom i full stackom vojske.Napadaju sa velikim vojskama i čekaju kad je neki grad nezaštićen i onda upadaju.Dok na real time mapi bitke AI je itekako glup.I stvarno se primjeti da unitsi ne drže formaciju već se zalete kao krdo ovaca.

Vov. TI si valjda jedini koji igra sa Kartagom {#}

Neznam, meni je parodija, velim, najjača mi je atena koja mi kao dolazi pomoć i pošalju samo generala bez vojske da stoji kraj moje vojske...ili stalno šalju brodiće dalje tamo na Nicodiu i ovi ih potapaju. I tako stalno. Dođe mi da ih pregazim, iz milosti, jer su tako blesavi.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Vov. TI si valjda jedini koji igra sa Kartagom {#}

Neznam, meni je parodija, velim, najjača mi je atena koja mi kao dolazi pomoć i pošalju samo generala bez vojske da stoji kraj moje vojske...ili stalno šalju brodiće dalje tamo na Nicodiu i ovi ih potapaju. I tako stalno. Dođe mi da ih pregazim, iz milosti, jer su tako blesavi.

Ma dok ne poprave necu igrat ovu igru, nije da se nema sta igrat.. btw ima li podrska za modding?

play2much
16 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Fascinira me to "mi svi", kad ljudi umisle da su on i njegov brat svi... Bit će i "svima vama" ne iskorištava CPU kako treba, a meni eto, obrnuto..

Nitro233 kaže...

Kako je Nitro rekao, ja imam slična iskustva. Pametni su. Napadaju s brojnim i opasnim vojskama, ne dopuštaju baš dugo siege. U taktičkim bitkama znaju biti neugodni, ne dopuštaju da im lako izoliraš jedinice, ne daju se flankati baš često...

Možda da promijenite težinu?

13 godina

igram na very hard i jedino u real time bitkama sto se dogadja jest da 3sec nakon prvog clasha skoro sve jedinice mi izgube moral i routaju

toliko o igranju na hard..

najjaci mi je onaj video gdje angry joe ide s jednom jedinom jedinicom slonova protiv 2000 vojnika i sve ih routa i dobije fajt nakon 5min.nuff said

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Čuj Tonči, da je sve bajno i krasno nebi CA već drugu izajvu u roku par dana stavio na forum, (nakon prvotnog ispričavanja)

Igram na Legendary i osvajanje jednog omanjeg gradića mi je trajalo 5:46 minuta, a ja došao sa 2200 vojnika, AI 1900... Pobjedio sam ih bez imalo taktike i truda...

Do sada sam hvalio igru, ali nakon nemogućnosti osvajnja grada bez da stisnem ECS tipku i predam grad iako sam osjetno moćniji ne želim dalje. Neprijatelj dođe do moje vojske na svom teritoruju, tada rascjepa vojsku, na sjever pošalje više od pola, a mene napadne sa šačicom vojnika..... To treba sve pokrpat.

I zašto nisu ostavili po godišnjim dobima kao Shogun 2; Ili makar dva turna jedna godina, (ima mod znam). Sa generalom odradim dvije bitke i ovaj krepa od starosti; pa kada ću mu dodati razne skillove? Naspram Shoguna 2 ovdje te nije ni briga za generala jer će za deset turnova proći deset godina dok bi u Shogunu dva prošle dvije i pol godine te skilovi i napredovanje ima smisla pošto sa tim generalima možeš planirat daljenje napade bez straha da će umrijet u starosti.

Agenti.. U 31 turn svi agenti rade isti kujac, sabotiraj vojsku, otruj, ubij... Unaprijedim špijuna koji je postao odličan i hopa, ode Rajko od duboke starosti a do trećeg grada nisam došao...

Zašto, ali zašto maknut Familiy Tree? Zašto? Zašto maknut transportne brodove koji su tražili strategije malo više; kada i gdje slati vojsku preko mora, gdje se nalaze brodovi, koliko ih ima... Ma sada samo klikći i generali sa vojskom će zaplovit bez beda...

Toliko toga mi djelu izrezano i osakaćeno...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 13:23 (doktor1).
Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
Tonči kaže...
fila2208 kaže...

Fascinira me to "mi svi", kad ljudi umisle da su on i njegov brat svi... Bit će i "svima vama" ne iskorištava CPU kako treba, a meni eto, obrnuto..

Nitro233 kaže...

Kako je Nitro rekao, ja imam slična iskustva. Pametni su. Napadaju s brojnim i opasnim vojskama, ne dopuštaju baš dugo siege. U taktičkim bitkama znaju biti neugodni, ne dopuštaju da im lako izoliraš jedinice, ne daju se flankati baš često...

Možda da promijenite težinu?

Daj malo pročitaj temu Tonči. Nabroji na prste jedne ruke ljude koji su full zadovoljni igrom i igraju je bez greške...?

Ti igraš na legendray pretpostavljam? Takav um, mora igrati na nečem izazovnom. Guess what, ni legendary nije toliko izazovan koliko bi ime samo natuknulo da je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 13:28 (fila2208).
17 godina
neaktivan

Nisi pomislio da ekipa kojoj radi ne dolazi bičati na forum nego igra?

Ah, da. Pretpostavljam da je pet ljudi koji sudjeluje ovdje kompletna zajednica TW igrača u Hrvatskoj.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

1 10 hvala 1
16 godina
odjavljen

Očito bugova ima k'o kriminalaca u HDZ-u... Dakle, treba čekati ispravke. Kako kažu (očito vi kad objavite linkove, ne čitate što na njima piše):

This release has obviously not gone as planned for some people...

Fortunately, the same tech that gave us the rope to work on the game right up to release lets us keep working on it after it’s out, and the flaws in the game are mostly just bugs, not structural defects. 

Dakle, kako i piše: netko ima problema, netko nema. Bugova očito ima mnogo i česti su mnogim igračima.

15 godina
Danny_HR kaže...

Nisi pomislio da ekipa kojoj radi ne dolazi bičati na forum nego igra?

Ah, da. Pretpostavljam da je pet ljudi koji sudjeluje ovdje kompletna zajednica TW igrača u Hrvatskoj.

Jel ti još bloka po turnovima...ili i dalje igraš i ne javljaš se u temu?

Ma lol, super mi je kad skačeš čim netko nešto Tončiju kaže.

Činjenica je da onih 2% za koje tvrde da imaju probleme nisu točni i to je to.

17 godina
neaktivan

Po običaju ne shvaćaš poantu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 8 hvala 1
15 godina
Danny_HR kaže...

Po običaju ne shvaćaš poantu.

Shvaćam ja poantu nego ti pišeš gluposti.

Hrpa ekipe koja je i igra/igrala je napisala je svoj sud. Fanovi serijala koji odustaju od friško kupljene igre jer je neigriva?

Forumi od CA su zatrpani problemima i rantovima.

Naravno da ima ljudi kojima bez problema radi, ali opet imaju retradiran AI i kao što je doktor rekao, kao da pola igre fali.

16 godina
odjavljen

fifa, to je zto što ja nazovem Dannyja na mob kad napišem post i obećam mu six-pack i ćevape ako thumbsupa i podupre moj post na forumu. Inače, od CA dobijem $100 za svaki pozitivni komentar na forumu, s obzirom da im je ovo tržište jako važno, ima jako puno kupaca, a jako malo muktaša koji igru kradu s torrenta. Najvažnije im je da preobratim tebe koji, jadan, imaš uvijek problema s igrama: em ti ništa ne valja Diablo 3, em ti ne valja Rome 2, em ti ne valja Battlefield.. ništa, i svi su njubare, pogotovo ja jadan, koji stalno ima super verzije igara koje tebi nitko ne želi dati.

Baš strašno.

Najstrašnije od svega je, da sam ja sad potrošio dodatnih 5 minuta na tvoje trolanje..

Moj PC  
4 4 hvala 1
15 godina
Tonči kaže...

fifa, to je zto što ja nazovem Dannyja na mob kad napišem post i obećam mu six-pack i ćevape ako thumbsupa i podupre moj post na forumu. Inače, od CA dobijem $100 za svaki pozitivni komentar na forumu, s obzirom da im je ovo tržište jako važno, ima jako puno kupaca, a jako malo muktaša koji igru kradu s torrenta. Najvažnije im je da preobratim tebe koji, jadan, imaš uvijek problema s igrama: em ti ništa ne valja Diablo 3, em ti ne valja Rome 2, em ti ne valja Battlefield.. ništa, i svi su njubare, pogotovo ja jadan, koji stalno ima super verzije igara koje tebi nitko ne želi dati.

Baš strašno.

Najstrašnije od svega je, da sam ja sad potrošio dodatnih 5 minuta na tvoje trolanje..

Hvala ti na pažnji bonči prijatelju, lijep pozdrav do druge teme.

14 godina

došao tonči i počeo filozofirati u 3 postu. ode tema u qrac

o/

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

....

Slažem se. TU. Hvala.

17 godina
Tonči kaže...

Očito bugova ima k'o kriminalaca u HDZ-u... Dakle, treba čekati ispravke. Kako kažu (očito vi kad objavite linkove, ne čitate što na njima piše):

Čitam ja sve ne sekiraj se! Igra je u kolapsu i to je sam CA priznao nakon šta se je službeno ispričao "nekolicini" kojima igra radi probleme.

Osakaćeno, puno bugova... Puno krpanja tu treba...

12 godina
neaktivan

Nije ništa bilo oko grafike, nikakav fix? Patch od zadnjem petka mi ne popravlja niš po tom pitanju...

AI izazovan? igrao sa spartom, došao do austije i na istok na malu aziju, samo klikam vojsku i napad na grad  i tak u krug. Uzeo rimljane, opet osvojio sve do mađarske, gore do njemačke i južnu franc. obalu, opet samo klikam vojsku i od grada do grada. kampanja na very hard. istina bog RTS bitke su mi na hard, al opet kad usporedim sa hard težinom iz shoguna 2 i ovaj je picin dim.

uzet cu hebenu kartagu za koju je netko spomenuo da je uber teška, pa ako tu nebude niš onda u qrac.

sinoć također morao predat Cisalpinu jer se stoka zaletjela i zaljepila za zid. Njih 400, mojih blizu 2000 + đeneral na samrti...

igru su trebali ispolirati prije nego su je pustili, barem sredit AI, preko grafike mogu proć, al đaba mi igrat kad sve do sad prelazim od šale. bitno da su pola godine prije izlaska najavili hrpetinu dlc-a.

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Mislim da nije u kolapsu, jer meni radi dobro. Dakle, ne mislim da je fer to nazvati "kolapsom"... Nisam dugo igrao, ali zasad je tako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 14:13 (Tonči).
17 godina

Da ste čitali malo forume i igrali igru malo duže, vidili bi da nekad AI bude (vrlo rijetko) agresivan na mapi. Najveća vam je šansa za to igrat sa Suebi i Kartagom...ima još jedna frakcija, nemogu se sad sitit imena.

Uglavnom izgleda da je random, AI je toatlno u k.... dali zbog samog AIa ili nekog buga koji to uzrokuje, neznam.

Jedino što znam  da svi imamo istu igru i da svi imamo isti AI a taj AI je u jendoj stvari.

Ona isprika što je izjavljena na forumu je kretenizam a ne isprika, prvo 2% ljudi ima samo problem (valjda koriste drugu verziju igre O.o) onda "neki" imaju problem.

AI je isti kod svih, već sam gore napisao, imate milion filmića na youtube ako vam to nije dosta onda neznam šta je.

Za mene je igra neigriva ako mi bitke završe 20:2000 skoro svaki j.... put ili ako AI pleše ispred zidina (valjda kišu priziva) dok ga toweri ubijaju.

Samo da napomenem, do sad igrao sa kartagom, rimom, spartom, atenom, pontusom, i onim britancima...nemogu se sitit imena.

Probat ću sa suebi sljedeću. Uglavnom jedino igra s kartagom je se pokazala kao (bar na strateškom djelu mape,)zahtjevnija. Poslali na mene dvije pune jednice vojske...naravno izgubili su od mojih mob jedinica  -.-, na kraju sam napravio auto resolve i ako sam mogao obranit grad i izbrisao auto save jer nema smisla igrat dok ne pokrpaju ovo rešeto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 14:29 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bit će sutra opet patch, tak su napisali prošli tjedan, možda poprave nešto.

igram na very hard bitke i kampanja na hard, izazovno mi je, al ovo je jedina strategija koju igram pa nisam baš neka referenca : D

EDIT

video sa prošle stranice:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P_QK-lcW8a8

ovo na 2:17 mi se dogodilo 2 puta, klikam da pređu razrušene zidine oni se vrte u krug :D

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 14:22 (chewbacca).

1 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Mislim da nije u kolapsu, jer meni radi dobro.

Mislim da je u kolapsu, jer meni ne radi dobro.

AI me ne napada, niti jedan trade agreement ne mogu realizirat u 30 turnova, (ma nikakakva diplomacija) AI mutav stoji na bojištu i nemogu završit bitku, cjepa vojsku i napda moje trupa od 2000 vojnika sa njih stotinjak, Zaleti se prema mojim jedinicama te se u zadnji čas predomisli i vrati nazad te opet natrag u napad, borba sa 4000 jedinica traje 5 vražijih minuta, PET minuta, pa kome to može biti dobro u TW naslovu, (ako nemaš vremena za masovne bitke ne igraš takvu igru da mi odmah netko ne počne da nema on vremena za bitke od 15 minuta)?!

Samo se sjetim starta kampanje na legendary u Shogunu 2 i prve bitke... treba planirat, ovdje na legendary imam i po 500 jedinica manje i pobjedim ih u pet minuta .... Ma daj ajde...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 14:25 (doktor1).
15 godina

Ne vjerujem da je netko stavio sistem zauzimanja zastavica. Svaki fight je lako pobijeidit, odvučeš ih od zastavice i pošalješ jedinicu da je uzme i problem riješen

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
fila2208 kaže...

Ne vjerujem da je netko stavio sistem zauzimanja zastavica. Svaki fight je lako pobijeidit, odvučeš ih od zastavice i pošalješ jedinicu da je uzme i problem riješen

Da, da, da, njih tisuću se bori u pozadini, 50 vojnika na retardiranoj zastavici i pobjediš/izgubiš u bitci!!

Ma kome je to došlo u glavu u onom CAu? Zbilja nisu normalni...

naspram Shoguna 2 su osakatili i zadebilirali igru da je to prestrašno.. Plus naravno bugovi i ekstra AI..

17 godina
Tonči kaže...

Mislim da nije u kolapsu, jer meni radi dobro. Dakle, ne mislim da je fer to nazvati "kolapsom"... Nisam dugo igrao, ali zasad je tako.

Nije ti u kolapsu jer je tvoja razina skilla ispod razine pokidanog A.I-a na easy,pa ti se vjerovatno čini da je igra teška taman toliko da ti bude izazovna,a u stvarnosti razina skila ti je nula.Probaj odigrati shogun 2 na hard.Ima da te satre ko beba zvećku.

15 godina
neaktivan

Pozdrav, evo uzeo sam Rome 2 i pokrenuo i igru i odma los FPS, jedva da se vuce na 20-30FPSa, pa me zanima jel i vi imate jos uvijek takvih problema jel je prosli petak bio neki patch koji je to kao trebao rijesit? Na Shogunu sam bez problema imo lock na 60, a rome 2 mi se uopce ne cini ko neki napredak u grafici, cak mi shogun i ljepse izgleda.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice