Kako blesiranja? Gdje? U bitkama reagiraju vrlo zanimljivo; napadaju kad treba, flankaju, bježe, pokušavaju me navući na lošiji teren i sl. U strateškome ista stvar: iskorištavaju kad sam neoprezan, kad ostavim nebranjeno... Doduše, igrao sam samo nekih 10-tak sati, tako da ne znam baš detaljno...
S kojom Frakciom igraš, jer AI je u najmanju ruku bedastoća...stane im kraj grada oni ga napuste i ja ga osvojim.
Sve što rade je pokušavaju doć do zastave pošto poto i u procesu samo izginu, npr. legendary težina izgubiš 20 ljudi ubiješ preko 2000.
Ima neki frakcija za koje ljudi kažu da se AI ponaša totalno odrukčije, recimo Suebi, ali opet to je na strateškoj mapi ne i u bitci.
Nisu toliki problem otvorene bitke ali kad je zastava u pitanju ili grad sa zidinama Ai se totalno zblesa, jednostavno samo ogradi zastavu i AI će sa bilo kojom vojskom pokušat doć do nje bez imalo taktiziranja ili pokušaja borbe.
Zašto se ovo dešava pojma nemam, samo se nadam skoroj zakrpi jer uspoređujući sa Shogunom ovaj AI je kao imbecil.
PS. Imate mod na TW forumu koji koliko toliko poboljšaje ponašanje jedinica (drže formaciju) ali opet nije AI popravljen.
Najbolje malo pričekat dok sve to ne zakrpaju.