metacritic nije nista drugo nego orude za neobrazovane ljude. kao sto je kolega rekao... kako aaa naslovu mozes dat jedan ili 2? kako mozes dozvolit da ti netko drugi govori jel igra valja ili ne a da je nisi ni odigrao? ljudi su postali smijesni.
igra je reboot, a na sequel... to je prvo sto trebate znati.
Ma zašto pobogu AAAAA naslovu se ne bi moglo dati 1 ako je sranje ??
(ne pričam o Thiefu, već općenito)
pa eto skoro si sam sebi odgovorio na pitanje. ti kazes ''ako je sranje''. sto to znaci? jel to znaci da igru opce ne mozes pokrenuti zbog raznih tehnickih problema ili dajes jedinicu jer si ti zamislio da ce igra biti nesto drugo a ispalo je nesto trece? ili mozda gledas igru kroz njene prijasnje nastavke bez obzira sto je naznaceno da je reboot (skoro pa ista situacija kao deus ex: human revolution). da je sequel onda nemam nista protiv,. to podrazumjeva zadrzavanje skoro pa istih mehaniku uz dodavanje novih featura.
ocjene ispod 5 se daju jedino onda ako je igra tolko losa da je puna bugova, da igra svako malo pada na desktop, da ne mozes uopce pokrenuti igru, tj da je skoro svaki aspekt igre pokvaren. ja to u onom vide-u od total biscuita nisam vidio. da se razumije, ja nisam igru igrao. to je cisto zakljucak iz jednog filmica. pravu procjenu mogu napraviti tek onda kad igru odigram dobrih 10 sati. samo sto sam tamo vidio ne bih dao manje od 5.
medutim, ocjenjivanje igara je nesto najgore sto postoji. treba uzet i stavit pros i cons pa fino navedes sta valja, sta ne valja. sta meni znaci kad ja vidim 8/10? ama bas nista. u slucaju dragon age 2 to je notorna laz. a sto se tice user score-a, pa svaka budala moze napisat game sucks, zalipit jedan i adio. jednostavno ne postoji nacin na koji ti mozes ocjeniti igru osim ako imas sustav od 1-5 s tim da to nije broj nego rijec. npr 5 je excellent dok bi 1 bio abysmal uz detaljno objasnjavanje pros i cons te poduzeg wall of text kojim bi uz sto objektivniji nacin objasnio svoje misljenje.
tko god se hvata metacritica i tih ocjena po pitanju kvalitete igre taj ne bi smio imati obraz pojavit se s tim referencama u raspravi
Ovo nije istina. Crysis 3 je za 2/10, a igra mi se nije crashala nijedan put. Jednostavno je apsolutno i nezanimljivo smeće. I malo preozbiljno shvaćaš te metacritic ocjene. Naravno da ti to neće bit jedino mjerilo, ali sigurno ću se više dvoumit ako igra ima user review 3/10, nego 8/10, očito su negdje devovi pogriješili, makar bilo u marketinškom pristupu.