The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.929
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: The Elder Scrolls:Online

Takodjer ,dodao bi sljedece:

zasto je LoL recimo toliko uspjesan kao F2p model? Zato što je igra u STARTU konstruirana i zamisljena kao takva,i to je jednostavno to.

ostale igre su imale drukcije zamisli i model,i onda su nakon neisplativosti morale bit konvertirane na neki drugi i tu problemi nastaju. Kako biti fer prema onima koji su placali a vise ne placaju? onima koji su kupili igru i platili pare i a prema onima koji su tek usli nedavno u igru bez ikakvih placanja.

da je igra u stratu radjena s zamisli da bude f2p bilo bi puno više odlicnih MMO igara vani

over and out

14 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

hmmm...

meni je isto malo previše dat 100 kn misečno...

mada ako gledamo tržišta SAD-a kojima 15 dolara i nije nešta posebno to bi im moglo proći...

nadan se da ću uskoro dobit beta key da makar probam, a onda posli objašnjavat curi kome svaki misec 100 kuna uplaćujem ako se navučem hahahaha

a dotada ću probat neke od navedenih igrica u raspravi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Igra izlazi 4/4/2014 za PC i Mac, a na konzolama dva mjeseca kasnije.

PVP Preview.

Nisam baš impresioniran igrom općenito, ali vjerujem da bi se igra ljubiteljima franšize mogla svidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 9:50 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

to je to. sad znam da definitivno necu nabavljat igru ili probavat uopce

cim sam vidio da izlazi i za konzolu ;))

13 godina
odjavljen

Dosta sam obratio pažnju na ovo jer me jako interesuje na šta će izaći i ako sam protiv forsiranja multiplayera TES-a, i trudim se da igru ne posmatram kao TES... Ovo će u većini slučajeva ispasti ili epic hit ili epic falš, što sumnjam, budući da Bethesda čuva leđa ovom projektu. A s obzirom da izlazi i za konzole, i da će se čak i mesečno plaćati, poruka je jasna. Novac u prvom planu. Nije Bethesda luda da proda jedno tako veliko ime multiplayeru bez nadoknade, koju će sigurno iskoristiti za kreiranje onog u čemu su najbolji, Fallout 4 open-world singleplayer RPG. MMO na konzolama mi stvarno zvuči nekako čudno... Ne znam kako će to funkcionisati u praksi, a ne mogu ni zamisliti...

0 1 hvala 0
13 godina

pa...neće funckiorniat,u tom je i stvar

mnogi su prije probali. nije islo

a pazi,kad imas MMO tipa SWTOR iza kojeg stoji Bioware...i franšiza prokletog STAR WARSA,valjda najjaca fransiza IKAD ... i to propade (a bio je monthly sub).

TES nema šta tu trazit.

13 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...

a pazi,kad imas MMO tipa SWTOR iza kojeg stoji Bioware...i franšiza prokletog STAR WARSA,valjda najjaca fransiza IKAD ... i to propade (a bio je monthly sub).

TES nema šta tu trazit.

Šteta...

17 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

TES nema šta tu trazit.

najmanji problem je sa mjesecnom pretplatom,problem je u tome sto je ESO los mmorpg,konceptualno je promasaj jer ESO je trebao biti sandbox open world bez ikakvih ogranicenja.To je ono sto cini TES serijal privlacnim rpg-om a ne grafika,combat,voice acting(postpuno nesto nepotrebno za mmo-ve),story...

A pretplata,100kn mjesecno je najmanji problem,vise bacimo mjesecno na kojekakve gluposti.

15 godina
neaktivan

Pa ne znam šta bi vi, kavalitetnu igra a da bude besplatna,i da ne moraš kupovat in game različite stvari?

Nije problem platit 100 kn mjesečno ako je igra kvalitetna, a uvijek se može kupiti game time code od 2 mjeseca na netu za nižu cijenu, pa te ispadne 50 kn mjesečno.

Plaćao sam i WOW i za Age of Conan, i za Star Wars Galaxies i za Star Wars the Old Republic, i dok se nisam zasitio igre dobro sam se zabavljao.

Vjerujem da čak i ljudi koji nemaju vlasitih prihoda mogu izdvojiti 100 kn ako im je gaming bitna stvar u životu.

Kod SWTORA je problem i loše optimiziran engine, jer bez intel i5 barem sandy bridgea, ne možeš igrati pvp warzone za 16 igrača, ili raidove, ili bilo što masovnije iznad 25 FPS, neovisno o grafičkoj, jer je igra strašno ovisna o CPU za propračunavanje igrača, njihovih skillova i osobina. AMD ovi procesori ne mogu joj parirati, i između ostalog zbog toga su izgubili velik broj igrača.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 13:48 (dayvee).

1 1 hvala 0
13 godina

vjeruj mi u gw je isti drek kad je WvWvW

to ima tolko particle effekata i igrača na ekranu da ve postane slide show

nevolim to :(

vidiš sad kad si AOC spomeno,to je jedini MMO (osim SWTOR) kojeg sam placao mjesecno. i to najduze, igro sam ga od launcha i placao sam cca 6-7 mjeseci

igra je bila UBOJICA. baš mi se dopadao pvp, i combat opcenito. bio je nešto totalno drukcije za ono vrijeme,grafika je bila bez premca,i danas izgleda jako lijepo na high...samo eto,imo je tolko launch problema,bugova,balance problema...

mada moram prizant nisam se nikad zabavljo ko tad :))

13 godina

Malo OT ,ali mislim da je jedan od glavnih problema AoC-a bio to što je bio jednostavno prezahtjevna igra,u ovom slučaju mi se ne čini baš tako.

0 2 hvala 0
13 godina

Meni nije još jasno da li će biti igra odvojena za pc i za konzole?

Jel ima ikoga da je u beti da može iz prve ruke neke stvari napisat?

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
evang kaže...

Meni nije još jasno da li će biti igra odvojena za pc i za konzole?

Jel ima ikoga da je u beti da može iz prve ruke neke stvari napisat?

nece biti na istom serveru

17 godina
neaktivan

Star wars je propao jer je bioware zajebo puno stvari. Mislim da ce ESO bit odlicno prihvacen.

Vulgar Display Of Power
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

star wars je imo cijelu SW franšizu iza njih i odlicnu pricu pa je propao. monthly sub ga je uništio i nema tu pomoci.

isto ce bit s teso,sto put sam reko. samo malo mucnut glavom. MMOi umiru lagano pod najezdom f2p ili kupi pa igraj (gw)...

da je neznam kakva igra ,nemoze konkurirati wow-u koji je kralj subscription mmo-a. ljudi su jednotavno previše vremena i truda ulozili da bi se prebacili na neku drugu igru.

17 godina
Rocinante2112 kaže...

star wars je imo cijelu SW franšizu iza njih i odlicnu pricu pa je propao. monthly sub ga je uništio i nema tu pomoci.

isto ce bit s teso,sto put sam reko. samo malo mucnut glavom. MMOi umiru lagano pod najezdom f2p ili kupi pa igraj (gw)...

da je neznam kakva igra ,nemoze konkurirati wow-u koji je kralj subscription mmo-a. ljudi su jednotavno previše vremena i truda ulozili da bi se prebacili na neku drugu igru.

swtor je propao jer je bioware rusha-o igru, s tim da su masu love satrali na nepotrebne cutscenes. zatim tu je pitanje pvp-a koji je bio blago receno nebalansiran, laganje developera po pitanju combata koji je na kraju bio identican wow-u, tvrdoglavost developera po pitanju implementacija lfg tool-a (jer su oni tvrdili da je njihov community snazan te nema potrebe za tim), glupost developera koji su nasrali masu servera sto uopce nije pomoglo community-ju nego je odmoglo itd itd.

monthly fee je tu najmanji problem jer on nije ni bitan. bitnije je izbacivanje novog contenta. to je razlog zasto ljudi placaju wow. wow je ogromna igra, i to je ono sto njima generira pretplatu. pogotovo casual igrace. s druge strane ti u startu njima dajes 60€+15€ (osim ako ne daju prvi misec free) i to je danas puno love. 3-4 igre mozes kupit za tu lovu koje bi mogle pruziti vise zabave i vise utrosenog vremena nego eso.

da li ce eso uspjeti u tome da odmah na pocetku ponude toliko contenta, a s druge strane injektirati novi u redovnim fazama, to je ono sto ce odredit uspjeh igre. kao sekundarni faktori u to ulaze bug fixing (sto manje na launchu to bolje), briga oko ekonomije (to je ono sta je satralo gw2) i naravno balans klasa. po meni previse faktora za igru koja se razvijala 2 godine. naravno da ce ih pratiti konstantno usporedivanje sa wow-om, u smislu malih detalja, jer to je ono sto prvo uocis. trivijalne stvari netko ce rec, ali u ocima igraca jako bitne.

osobno necu kupit igru, cekat cu da vidim sta ce bit nakon nekog odredenog vremena (npr 6 miseci) medutim dok to vrijeme prode, eto ti witcher 3 na pc-u a i ostalih igara koje izgledaju nelose, pa mi se cini da cu eso zaigrat samo onda ako bude free2play.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina

samo da adresiram SWTOR,njih je EA rushao,ne bioware. bioware je samo developer (oni su krivi za neke druge stvari ,vecinom se slazem s tobom u vezi tih stvari)

sanse da eso ima smooth launch su kao one da se zaustavi pedofilija u crkvama.

niti jedan MMO to date nije imao dobar launch.

ali nema sanse da ce recimo jedan eso u launchu imat contenta za neki end game. gle šta je s gw bilo,ljudi su odma rushali do 80 i nisu imali što radit,a gw je ako se nevaram i veci budget imao i više vremena za napravit igru....

mislim,nije sve tako crno što se game mechanicsa tiče ali ja stvarno mislim da ako ostave ovaj model plaćanja da igra nema šanse NIKAKVE.

13 godina
neaktivan

gle, vrlo jednostavno... ako ce igra bit dobra, izbalansirana, s dovoljno sadrzaja i dobrim endGame-om, vrijedit ce 100kn mjesecno... i to je to, samo trebaju opravdati tih 100kn mjesecno necime, jbga, ako nesto vrijedi necete dobiti besplatno...

osobno sumnjam da ce to biti slucaj ali vidit cemo, mene iskreno vise zanima onaj Wildstar...

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 13:43 (shimeface).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Rocinante2112 kaže...

samo da adresiram SWTOR,njih je EA rushao,ne bioware. bioware je samo developer (oni su krivi za neke druge stvari ,vecinom se slazem s tobom u vezi tih stvari)

sanse da eso ima smooth launch su kao one da se zaustavi pedofilija u crkvama.

niti jedan MMO to date nije imao dobar launch.

ali nema sanse da ce recimo jedan eso u launchu imat contenta za neki end game. gle šta je s gw bilo,ljudi su odma rushali do 80 i nisu imali što radit,a gw je ako se nevaram i veci budget imao i više vremena za napravit igru....

mislim,nije sve tako crno što se game mechanicsa tiče ali ja stvarno mislim da ako ostave ovaj model plaćanja da igra nema šanse NIKAKVE.

dobro, ea il bioware, to nije ni bitno. 

e sad kad vec govorimo o gw2. istina je da gw2 nije imao extra end game content. ali gledaj... ti za gw2 nisi imao pretplatu. ako nista drugo mogao si se fokusirat na druge likove, ili mogao si uzeti break misec dana i opet se vratit u igru, i svi sretni i zadovoljni. e to je bila snaga gw2, jer jednom si dao 50-60 eura i adio. sad zasto je gw2 propao (bar je to moje misljenje), u to se da ulazit al za to nije mjesto u ovoj temi.

da se razumi, kad je eso najavljen i mene je zaludio. ali jednu stvar su svi cekali, a to je bio financijski dio igre, tj pretplata ili f2p. toliko o tome.

17 godina

Za mene Elder Scrolls je jedino dobar kao SP iskustvo. Čisto sumljam da če dobro odraditi balans klasa i sam end game igre napraviti zanimljiv. Standardno na samom početku biti če "neočekivani" broj igrača zbog kojeg če biti zagušeni serveri te če padati ko blesavi. Prvi mjesec igre biti če neigriv ode 30 dana koje ste platili. Zatim za neka 3 mjeseca če se stabilizirati jer če masa igrača napustiti igru, a svjet če postajati prazniji i dosadniji dok igra ne dobije f2p injekciju koja če donekle igru održavati na životu.

1 1 hvala 0
12 godina
Hummer kaže...

Za mene Elder Scrolls je jedino dobar kao SP iskustvo. Čisto sumljam da če dobro odraditi balans klasa i sam end game igre napraviti zanimljiv. Standardno na samom početku biti če "neočekivani" broj igrača zbog kojeg če biti zagušeni serveri te če padati ko blesavi. Prvi mjesec igre biti če neigriv ode 30 dana koje ste platili. Zatim za neka 3 mjeseca če se stabilizirati jer če masa igrača napustiti igru, a svjet če postajati prazniji i dosadniji dok igra ne dobije f2p injekciju koja če donekle igru održavati na životu.

U krivu si što se tiče servera. Igra će imati jedan veliki server u stilu Star Trek Online-a ili Neverwinter Online-a i neće imati probleme s manjkom populacije (kao što je SWTOR imao). Na početku će biti rušenja, kao i u svim multiplayer igrama, ali se to riješi za par dana.

End game se uglavnom oslanja na masivni PVP u Cyrodiilu, barem prema onom što smo do sada mogli čuti i tu igra neće biti niišta drugačija u odnosu na GW2. S time da se čak i na Zenimax-ovim gameplay snimkama masivni PVP trza ko blesav.

Jedina razlika u odnosu na GW2 je što ćeš u endgame-u moći prolaziti questove suprotnih frakcija, na njihovom teritoriju, ali bez mogućnosti da vidiš protivničke igrače. Jel' to nekome vrijedi pretplate, mislim da to ovisi od čovjeka do čovjeka.

17 godina
protjeran
Zaja kaže...

Star wars je propao jer je bioware zajebo puno stvari. Mislim da ce ESO bit odlicno prihvacen.

meni se cini da ce se dogoditi ista stvar ;odlicna prodaja ali nakon par mjeseci  ogroman pad zainteresiranosti kod igraca.

ESO i SW TOR imaju potpuno isti gameplay koncept ,to su SP igre sa mp+co-op.Jos sa pretplatom.

ESO je trebao biti sandbox open world mmo ,jer TES igramo ne radi price ili akcijskog combata,igramo ga radi otvorenog svijeta za istraziti,neogranicenosti  a i modinga(dobro, to ionako nemoze funkcionirati  u mmo).

Jer moroni iz zenimax online studia ,onemogucili su nam da sretnemo igrace opozicionih frakcija na njihovim maticnim teritorijama,bicemo u razlicitim instancama .Da nije ovoga mozda bih i dao sansu igru.

Opet tko zna , mozda PvP spasi igru od sramote.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 16:09 (Van_Blaster).
13 godina

Evo malo ulja na vatru ako vam se da čitat.

http://www.mmorpg.com/showFeature.cfm/feature/8109/page/1

1 0 hvala 1
13 godina

dobri argumenti kolege :)

mislim bili bi nerealni kad nebi vukli paralele s drugim igrama istoga tipa. a vidi kak su one prosle...nisu :D

nazalost mislim da je ova igra doomed od starta.

17 godina
protjeran
evang kaže...

Evo malo ulja na vatru ako vam se da čitat.

http://www.mmorpg.com/showFeature.cfm/feature/8109/page/1

pretplata je najmanji problem ,ako je igra zabavna   nije nikakav problem platiti 15$ mjesecno.

Ako korisnik nije u stanju platiti onda mu je bolje da nadje posao  nego da trosi vrijeme uz igre i parazitira u obitelji.

17 godina

beta key

BF3:fluffy_inside
17 godina
Van_Blaster kaže...

Ako korisnik nije u stanju platiti onda mu je bolje da nadje posao  nego da trosi vrijeme uz igre i parazitira u obitelji.

ispalija pa osta ziv... 

12 godina

Skida se ;D

Danas mi je vec dosao do 25% pa mi je javio da nemam mijesta (iako sam u tom momentu imao 28GB slobodnog prostora), pa sam oslobodio jos prostora i stavio ponovo da mi se skida ( ma da je krenuo opet od nule iako je imao 12 ili 15GB podataka u ESO Folderu ) (sada na 27% zauzima 27,6GB)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako netko ima beta key a ne zanima ga igra bio bih mu zahvalan ako može malo posudit čisto me zanima kak će moja kanta to vrtit.

0 0 hvala 0
12 godina

Je krenula ta beta?

Ja i dalje dobivam gresku kad se pokusam ulogirati:

EDIT: Ja sam se zeznuo, beta pocinje u 6PM a ne 6AM LOOL. . .

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 14:41 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice