Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 872.077
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Star Citizen

Nisi čitao dobro, ali i prije nego gledam videe, hangar demo je posao od jednog dana, ne tjedan dana. Dakle, jednog dana ne računajući modele. S obzirom da su modeli statični, izrada onog UI-a u Scaleformu (u hangaru i brodu) je također posao od eventualno dva dana, radi se o Flash videu - dakle, ona rotacija brodova u 3D sučelju u prostoru hangara je trivijalan posao (čak nije ni interaktivno, iako je i to jednostavno za izvesti). Kako koristim Scaleform (licenca je preko 20k eura btw) i van CE-a, znam o čemu govorim.

Ništa se ne mijenja za Hangar. :)

Ja se samo nadam da ovo pusto vrijeme koje nešto rade, zaista ima šansu dati neki rezultat. Prošlo je mnogo vremena za samo trpanje modela i dizajn sučelja, stvari koje se u CE3 mogu upogoniti u nekoliko sati (kad se završe u Flashu, C4D, Mayi ili čemu već što koriste).

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Prošlo je mnogo vremena za samo trpanje modela i dizajn sučelja, stvari koje se u CE3 mogu upogoniti u nekoliko sati (kad se završe u Flashu, C4D, Mayi ili čemu već što koriste).

Tonči ti zbilja ne pratiš što se u CIGu događa.

Prvo, ekipa eksplicitno radi na modifikacijama CE-a i novim tehnologijama vezanim za lighting, teksturiranje, fizikalni model, damage...

Dakle definitivno nitko ne koristi 'out of the box' CE već ga samo rabe kao temelj na kojem grade sve ostalo (zato i usko surađuju s ljudima iz Cryteka).

Čak će im i HUD u brodovima biti složen od 3d objekata koji će se preklapati preko sučelja broda, a to im osmišljava lik koji je radio sučelja u Iron Man-u 3. 

Svaki proizvođač brodova u igri imat će svoj prepoznatljivi stil HUD-a, a piloti će ga moći dodatno prilagođavat (mjenjat boju, raspored i sl.).

Druga stvar - dizajn i produkcija.

Sve je u AAA filmskoj kvaliteti i treba vremena da se stvari osmisle, implementiraju i usklade međusobno.

Dodatno, ide se na apsolutnu imerzivnost i svakoj stvari se nalazi svrha, funkcionalnost, način na koji funkcionira i uklapa se sa ostalim stvarima.

Orkestralna glazba također pomaže ugođaju u svim space-opera sim-ovima i ono što sam do sada čuo za SC-a mi se jako sviđa.

Na kraju, SP dio igre će biti kao moderni Wing Commander i u njemu će biti tone scena na planetama i brodovima, ne samo letenje. Za to im treba MOCAP studio (ako ne žele ovisiti o vanjskim studijima i masno platiti) - što ti nije bilo jasno što će im za space sim. Raditi će sate i sate animacija za likove (NPCevi, playeri...) i po potrebi će moći dodavati nove pokrete 'u hodu'.

NPC-evi će za SP kampanju biti kao digitalni glumci i kad imaš svoj vlastiti studio puno je ugodnije i lakše bez pritiska snimati razne sekvence.

Kako na igri radi nekoliko raznih studia, treba sve te dijelove skladno sklopiti u jednu cjelinu - a i za to treba nešto vremena, nećeš vjerovati.

Ima još tona stvari o kojima bih mogao pisat ali ne da mi se..  samo pogledaj filmove da vidiš na čemu ekipa sve radi pa ćeš još zaključit da su i brzo napravili neke stvari {#}

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen

Nemaš pojma o čemu govoriš i objašnjavaš stvari koje nemaju veze s ničim jer pušiš njihov marketing. Što to znači da "rade na modifikacijama za lightning, teksturiranje, fiziku, damage..."? Koliko znaš o čemu govoriš? Kako ti nije jasno da zvučiš smiješno s tim sad već bilo kome tko zna o čemu govori, a ja igrom slučaja znam? Fasciniran si stvarima koje zapravo niti su nešto strašno kompleksne niti fascinantne. No, vidim da je Deus bio u pravu. Kad je netko fanboy i toliko uživljen, jednostavno nema šanse za bilo kakvu rascionalnu i kritičnu raspravu. EoD od mene do daljnjega, što se tiče ovoga.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Tonči, pa ti si se mogao odavno zaposliti u CIGu i napisati pismo g. Robertsu da mu možeš Hangar napraviti za 1 dan a ovo ostalo za malo duže.

Sigurno bi te dobrano platio za takvo umijeće.

Kad toliko znaš o ovome svemu sigurno imaš neki dream job i zarađuješ masnu lovu, čak i samo kao konzultant možeš raditi - blago tebi.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Star Citizen

ajde ajde

čuvajte energiju i argumente.. klat ćemo se za nekih cca mjesec dana.. 

Stay awhile and listen...
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Nažalost, u nas je situacija loša; nema tvrtke koja radi game dev da me može platiti makar i približno koliko mogu zaraditi u "običnoj" industiji, a vani ne želim ići. Iskreno, da, game dev mi je dream job, ali isto tako sam dobio i savjete da se okanim toga jer u praksi to nije. Frend je dao otkaz u AAA game dev poslu (Deus) i otišao u drugu granu struke. Dakle, moj idealistički pogled na game dev je vjerojatno samo kroz ružičaste naočale.

Nego, on-topic, nije pitanje što mogu ja, ti ili Frane Franić, nebitno je. Radi se o tome da zaista nisu još uvijek pokazali ništa od prave igre, a ono što su pokazali (hangar) je sprdačina koju ti možeš sam složiti u 3 dana da danas kreneš. Eno, besplatan je, odi i skini CE3. Imaš sve - od sourcea u C++u do editora i svega. Probaj i uvjeri se. Čak su i oni plavičasti UI-ji sprdačina, jer se za to koristi Scaleform. Malo proguglaj, pogledaj koji tutorial i vidjet ćeš i sam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 17:37 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ok, ok..  nećemo više o tome.

Pričekajmo DFM pa ćemo vidjeti koliko i što su nam napravili...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ok, ok..  nećemo više o tome.

Pričekajmo DFM pa ćemo vidjeti koliko i što su nam napravili...

to je ono sta me najvise zanima i sta ce smirit ove rasprave okolo zbog kojih mi je ovaj naslov lagano prisjeo.. ovo im je sad ogromni milestone.. zeznu li dogfighting modul, fanboy slavina $ ce se zatvorit preko noci.

16 godina
odjavljen

Mene je malo i strah kritike. Publika je razmažena i zna često osuti paljbu po dobroj igri bez razloga. Treba znati što realno očekivati. Ja ću biti zadovoljan ako bude barem kao Freespace 2 :) Iako ni WC model dogfighta nije bio loš, Robertsove sam Mante lovio prije puno godina. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 20:33 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Živa istina...

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13408-Giving-Thanks

{#}

(BTW, kaže i kako je SC sad službeno space sim sa največim budžetom IKAD...)

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 6:46 (Dado_ZG78).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Mene je malo i strah kritike. Publika je razmažena i zna često osuti paljbu po dobroj igri bez razloga. Treba znati što realno očekivati. Ja ću biti zadovoljan ako bude barem kao Freespace 2 :) Iako ni WC model dogfighta nije bio loš, Robertsove sam Mante lovio prije puno godina. {#}

Gle,ima ljudi koji su dali u ovaj projekt,para i para i ocekuju onda dobru izvedbu.Nema veze sto je to alpha,beta znjeta.Dao sam pare,hocu onda i pravi testni proizvod.Oni MORAJU shvatiti,da nesmiju previse kasniti ili fusariti sada sa ovim projektom,bas radi toga,sto sve financiraju igraci.Ne neka firma,neki milijarder,nego obican covjek,koji je uzeo sebi kruh iz usta i dao njima,da bi oni mogli ovo raditi.Ova igra mora doci do perfekcije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 18:55 (Endymon).
17 godina
neaktivan
Endymon kaže...

obican covjek,koji je uzeo sebi kruh iz usta i dao njima,da bi oni mogli ovo raditi.Ova igra mora doci do perfekcije.

Stari moj ak si ti sebi uzimao kruh iz usta da njima daš previše love onda je to isključivo TVOJ (dobrovoljni) izbor a ne njihov problem.

Svatko može dati koliko sam želi i za to dobiti nešto iz igre (što će se kasnije sve moći nabaviti i u samoj igri bez davanja pravog novca). 

Sve ove uplate koje za sada ljudi plačaju su isključivo DOBROVOLJNE DONACIJE uz koje se nešto dobije (da se stekne osjećaj postignuća tj. veličine doprinosa) - ni manje ni više od toga.

Sva otvorenost i komunikacija prema zajednici je njihova odluka i na tome im skidam kapu. Nije lako udovoljiti 320.000(+) razmaženih fanova.

Lijep pozdrav ;)
13 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
Endymon kaže...

obican covjek,koji je uzeo sebi kruh iz usta i dao njima,da bi oni mogli ovo raditi.Ova igra mora doci do perfekcije.

Stari moj ak si ti sebi uzimao kruh iz usta da njima daš previše love onda je to isključivo TVOJ (dobrovoljni) izbor a ne njihov problem.

Stari moj u krivu si, jer donirana lova daje odgovornost i ne daje za pravo nikome da donatorima manipulira na nacin da jos vise love izmuzu

od istih.

Iste sekunde kad su primili lovu oni su preuzeli obvezu (problem) da naprave ono sto su obecali u trenutku kad su istu primili i ponavljam da su trebali s

tim viskom love ubrzat sam razvoj igre umjesto da glume politicare i obecavaju brda i doline dok se lova donatora slijeva.

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
17 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

ne daje za pravo nikome da donatorima manipulira na nacin da jos vise love izmuzu od istih.

i ponavljam da su trebali s tim viskom love ubrzat sam razvoj igre umjesto da glume politicare i obecavaju brda i doline dok se lova donatora slijeva.

Kako oni mogu nekoga prisiliti da plati više od početnih 30/40$ koliko je potrebno za unaprijed kupit igru i pristup alfi/beti?

Ako imaš ikakve sumnje da neće isporučiti pričekaj s kupovinom dok igra ne izađe ili bar bude bliže izlasku. Pa tko te tjera da daješ novce nekome ako ti se čini sumnjiv?

A sva ekipa koja daje na stotine (pa i tisuće) dolara na razne dodatne brodove (koje će kasnije moći kupiti i u igri) to radi iz vlastite želje/potrebe/odluke - nikog ne osuđujem. Možda samo žele dodatno podržati CIG.

Što se tiče ubrzavanja razvoja - radije neka ništa ne ubrzavaju jer tako rade studiji sa izdavačima i na kraju izbace poluproizvode. 

Jedva čekam ovu igru, ali radije ću se strpiti nekoliko mjeseci duže na pojedine dijelove nego da dobijem nešto sklepano na brzinu.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Malo o PvPu...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Dakle, vidim i 

Sad se nada da planeti neće biti ovako smiješno izvedeni. :) Ne da nisu masivni objekti s atmosferom, nego su malo veći od fightera u alfi :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Mislim da je taj famozni 'secret level' samo nekakva kulisa gdje su developeri isprobavali neke animacije - ništa više od toga.

Planet i asteroidi su ubačeni tek toliko, a pogledaj kako jadno izgledaju ti asteroidi naspramn onih u reklami za Horneta..  ako je za povuč paralelu da će i planete izgledat toliko puta bolje kao i asteroidi onda se ne trebamo bojati {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Star Citizen

Stvarno planeti izgledaju kao velicine teniske loptice a asteroidi su katastrofa.Ali nadam se da je to pre alpha,pa ce uloziti vremena i u svemir.A ako ostanu takvi planeti,ja neznam,kako oni misle onda da ce izgledati osvajanje planeta,kada mise ubaciti FPS isto u igru xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Star Citizen

koliko još do DF? 20 dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

Nema još službene najave..  trebao je izači u 12. mjesecu, dakle najkasnije za 27 dana..  nadam se da će stiči isporučiti...   

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
pad0branac kaže...

Nema još službene najave..  trebao je izači u 12. mjesecu, dakle najkasnije za 27 dana..  nadam se da će stiči isporučiti...   

Svi mi već mjesecima vrlo dobro znamo da neće. :)

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
Dado_ZG78 kaže...
pad0branac kaže...

Svi mi već mjesecima vrlo dobro znamo da neće. :)

Nebi se ti zvao Tonči da malo ne provociraš {#}

17 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

Nebi se ti zvao Tonči da malo ne provociraš {#}

Hehehehe...   

A nije neka provokacija - DFM će možda i kasniti koji tjedan ali kad izađe broj star citizena će se poduplati {#}

Stvar fino napreduje i sad više nema sumnje da će SC biti BDSSE!  {#}

Lijep pozdrav ;)
11 godina
protjeran

Taman naručio novi komp, u potpunosti sam spreman da pokorimo svemir :)

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Danas je objavljeno sve o organizacijama {#}

Zvuči dobro...

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
GTXGamer kaže...

Kad izade SC tvoj komp ce bit stara kanta {#}

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
11 godina
protjeran
Bugzapper kaže...
GTXGamer kaže...

Kad izade SC tvoj komp ce bit stara kanta {#}

Lako ja tada uvalim jos jednu 780 za sli ili quad :P

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ono što mene veseli je da SC ide u korak s novim verzijama CryEngine-a.

Trenutačno su ne verziji 3.5.x (zato je dodan PBR u igru), a kako je 'CryEngine 3' evoluirao u samo 'CryEngine' i konstantno će se nadograđivat novotarijama (kao što su optimizacije za velike otvorene prostore, novi efekti, filteri, opcije itd.), SC će vizualno biti sve dorađeniji i u  potpunosti pratiti state-of-the-art PC grafiku.

Također je činjenica da tim ljudi iz Cryteka radi sa CIG-om na SC-u i da će SC postati showcase novog CryEngine-a (suradnja ide u oba smijera, pa tako Crytek dobiva informacije što bi trebalo unaprijediti u samom engine-u (nadolazečim verzijama) da igra poput SC-a bude glatka i savršenog izgleda).

Svjetla je budućnost pred CryEngine-om, SC-om i PC gamingom {#}

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 10:26 (Dado_ZG78).
Moj PC  
3 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice